Vergunningverlener Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vergunningverlener? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vergunningverlener. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vergunningverlener wordt.

 

Wat is een Vergunningverlener?

De werkzaamheden van de Vergunningverlener komen voor een groot gedeelte in de functienaam naar voren: het verlenen van vergunningen. Vrijwel alle Vergunningverleners werken bij de (lokale) overheid en hebben een bepaalde specialisatie. Zo zijn er Vergunningverleners die zich bezig houden met bouwvergunningen, milieuvergunningen en agrarische vergunningen. Van de Vergunningverlener wordt verwacht dat hij goed op de hoogte is van de bestaande wet- en regelgeving omtrent het gebied waar hij vergunningen voor verleent.

De werkzaamheden van de Vergunningverlener beginnen op het moment dat iemand een vergunningsaanvraag indient. De aanvraag komt bij de Vergunningverlener terecht, en hij gaat controleren of de aanvrager daadwerkelijk een vergunning kan krijgen. Om tot een weloverwogen besluit te komen leest de Vergunning verlener de gehele aanvraag en eventuele bijbehorende plannen door. Dit toetst hij aan de geldende wet- en regelgeving. Als de Vergunningverlener extra informatie nodig heeft, zoekt hij contact met de aanvrager van de vergunning. Nadat hij het onderzoek heeft afgerond en tot de conclusie is gekomen of een vergunning wel of niet verleend kan worden, laat hij dit weten aan de aanvrager.

De meeste Vergunningverleners houden zich niet alleen bezig met het verstrekken van vergunningen, maar controleren tevens of personen en bedrijven die een vergunning hebben gekregen de regels niet overtreden. Vandaar dat zij tevens als Handhaver optreden.

Wil je werken als Vergunningverlener?

Werk je al als Vergunningverlener en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vergunningverlener worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vergunningverlener, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vergunningverlener in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Vergunningaanvrager
  • Collega's
  • Hoofd Vergunningen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

49


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vergunningverlener

Wat verdient een Vergunningverlener?

De Vergunningverlener krijgt een startsalaris van € 2400. Dit kan oplopen tot € 3500. Hij kan daarnaast rekenen op een reiskostenvergoeding en atv-dagen naast zijn gewone vakantiedagen.

Salarisschaal Vergunningverlener

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Vergunningverlener

Op zoek naar een nieuwe baan als Vergunningverlener? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vergunningverlener. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Vergunningverlener vacatures

Junior Bouwplantoetser
Maandag
Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® dé detacheerder van de publieke sector. Hoe dat komt? Professionals die bij Maandag® werken selecteren zichzelf. Samen met hen zien wij de maandag …
Vergunningverlener WABO
Omgevingsdienst Midden Holland
LET OP in verband met alle maatregelen rondom het Corona virus kan het soms wat langer duren voordat u iets van ons hoort. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Ben …
Bouwplantoetser/ wabo casemanager prov drenthe
Bouwselect
Voor een gemeente in de provincie Drenthe is Bouwselect opzoek naar Bouwplantoetser/Wabo-casemanager. Het betreft hier een fulltime opdracht van 36 uren per week. Een amtelijk dienstverband behoord tot de mogelijkheden …
Vergunningverlener Wabo
Maandag
Maandag® is de expert in het publieke domein en detacheert professionals binnen zorg en welzijn, de overheid en het onderwijs. De ontwikkelingen binnen dit domein staan niet stil. Bij Maandag® …
Projectinspecteur / Bouwplantoetser
Maandag
Jij krijgt: - Een dienstverband bij Maandag® voor 36 uur in de week - Een marktconform salaris (CAO Woondiensten) - Reiskostenvergoeding woon- werkverkeer van € 0,19 per km - De …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vergunningverlener

Wat is de toekomst van Vergunningverlener?

Omdat er een groot aantal vergunningen per jaar wordt aangevraagd en veel gemeenten hun eigen Vergunningverleners hebben, is er altijd plaats voor nieuwe Vergunningverleners. Daarnaast heeft de overheid veel ouder personeel in dienst. Omdat een groot aantal van hen in de komende jaren met pensioen zal gaan, zullen nieuwe Vergunningverleners alleen maar makkelijker aan een (nieuwe) baan kunnen komen. Een junior Vergunningverlener kan nadat hij een aantal jaar ervaring heeft opgedaan doorgroeien tot senior Vergunningverlener. Als senior Vergunningverlener moet men meer complexe aanvragen beoordelen.

Baankans Vergunningverlener

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

49


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vergunningverlener worden: Opleidingen tot Vergunningverlener

Wil je vergunningverlener worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Vergunningverlener? 

Er zijn Vergunningverleners op allerlei verschillende niveaus. Van de meeste Vergunningverleners wordt echter verwacht dat zij een goede kennis van de bestaande wet- en regelgeving hebben en dat zij tijdens een (HBO) studie die kennis hebben opgedaan.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vergunningverlener

Opleiding Coördinator evenementenveiligheid
Voorkom tragische incidenten op jouw evenement Jaarlijks vinden er in Nederland duizenden grote en kleine evenementen plaats. Een groot deel van deze evenementen verloopt goed, mede door een goede samenwerking …
De vergunningverlener als omgevingsregisseur
Vergunningverlening: proces, rollen en bevoegdheden Een vergunningsverleningsproces start bij een initiatief of een droom en eindigt met vergunningverlening en realisatie. Een proces dat gepaard kan gaan met tegengestelde belangen, stroperigheid …
Basiscursus Bodem - Milieu- en Omgevingsrecht - Geoplan
De aanpak en het beheer van bodemverontreiniging is een complex werkveld waarin voortdurend veel verandert en waar voortdurend nieuwe mensen instromen, zowel afgestudeerden als mensen met uitgebreide ervaring in een …
PED en NEN-EN 13445 deel 1
Voor wie De trainingsmodule NEN-EN 13445-1 is nuttig voor mechanical engineers die ontwerpen maken voor drukapparatuur of ontwerpbeoordelingen doen (onder meer in het kader van één van de kwaliteitssysteemmodules van …
Basiscursus Geluid industrielawaai
In 2 dagen de basiszaken op een rijtje Gericht op industrielawaai Praktische insteek Ook doorkijk naar Omgevingswet U wordt geen geluidspecialist, wel volwaardig gesprekspartner Voldoen aan kwaliteitscriteria voor geluid (scholingslijst …
Meer opleidingen Vergunningverlener

Weet je nog niet of je Vergunningverlener wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vergunningverlener of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Vergunningverlener

Met wie werkt een Vergunningverlener samen? 

De Vergunningverlener heeft contact met de aanvragers van de vergunningen waar hij over oordeelt. Daarnaast pleegt hij overleg met zijn collega’s over moeilijke kwesties. Hij legt verantwoording af aan het hoofd van de afdeling.


  • Vergunningaanvrager
  • Collega's
  • Hoofd Vergunningen
Vergunningverlener


Organisaties waar een Vergunningverlener werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vergunningverlener meestal werkt.

Waar werkt een Vergunningverlener?

Vergunningverleners werken in non-profit sector, namelijk bij de overheid. De Vergunningverleners waar de meeste particulieren mee in aanraking komen werken bij de lokale overheid en verstrekken bouwvergunningen of milieuvergunningen. Maar ook bij de landelijke en Europese overheid werken Vergunningverleners. Zij komen voornamelijk in contact met bedrijven.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Vergunningverlener

Waar kun je het beste werken als Vergunningverlener? Hieronder vind je de best door de Vergunningverlener beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vergunningverlener.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vergunningverlener:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vergunningverlener.

Welke competenties heeft een Vergunningverlener nodig?

Een Vergunningverlener heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vergunningverlener

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vergunningverlener passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vergunningverlener nodig? 

Van een Vergunningverlener wordt niet alleen verwacht dat hij aanvragen goed- of afkeurt, maar ook dat hij in overleg met de aanvrager gaat en diegene helpt met zijn aanvraag. Het is daarom noodzakelijk dat de Vergunningverlener geduldig en hulpvaardig is (Bemiddelaar). Daarnaast moet de Vergunningverlener de aanvragen toetsen aan de geldende wet- en regelgeving. Hiervoor is een analytische inslag en kennis van een bepaald gedeelte van de wet vereist (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Vergunningverlener


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vergunningverlener

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vergunningverlener

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vergunningverlener

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vergunningverlener

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vergunningverlener dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vergunningverlener belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vergunningverlener. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vergunningverlener iets voor je?

Zou je graag Vergunningverlener willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vergunningverlener bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vergunningverlener

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar