Vergunningverlener Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vergunningverlener? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vergunningverlener. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vergunningverlener wordt.

 

Wat is een Vergunningverlener?

De werkzaamheden van de Vergunningverlener komen voor een groot gedeelte in de functienaam naar voren: het verlenen van vergunningen. Vrijwel alle Vergunningverleners werken bij de (lokale) overheid en hebben een bepaalde specialisatie. Zo zijn er Vergunningverleners die zich bezig houden met bouwvergunningen, milieuvergunningen en agrarische vergunningen. Van de Vergunningverlener wordt verwacht dat hij goed op de hoogte is van de bestaande wet- en regelgeving omtrent het gebied waar hij vergunningen voor verleent.

De werkzaamheden van de Vergunningverlener beginnen op het moment dat iemand een vergunningsaanvraag indient. De aanvraag komt bij de Vergunningverlener terecht, en hij gaat controleren of de aanvrager daadwerkelijk een vergunning kan krijgen. Om tot een weloverwogen besluit te komen leest de Vergunning verlener de gehele aanvraag en eventuele bijbehorende plannen door. Dit toetst hij aan de geldende wet- en regelgeving. Als de Vergunningverlener extra informatie nodig heeft, zoekt hij contact met de aanvrager van de vergunning. Nadat hij het onderzoek heeft afgerond en tot de conclusie is gekomen of een vergunning wel of niet verleend kan worden, laat hij dit weten aan de aanvrager.

De meeste Vergunningverleners houden zich niet alleen bezig met het verstrekken van vergunningen, maar controleren tevens of personen en bedrijven die een vergunning hebben gekregen de regels niet overtreden. Vandaar dat zij tevens als Handhaver optreden.Wil je werken als Vergunningverlener?

Werk je al als Vergunningverlener en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vergunningverlener worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vergunningverlener, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vergunningverlener in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Vergunningaanvrager
  • Collega's
  • Hoofd Vergunningen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

40


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vergunningverlener

Wat verdient een Vergunningverlener?

De Vergunningverlener krijgt een startsalaris van € 2400. Dit kan oplopen tot € 3500. Hij kan daarnaast rekenen op een reiskostenvergoeding en atv-dagen naast zijn gewone vakantiedagen.

Salarisschaal Vergunningverlener

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Vergunningverlener

Op zoek naar een nieuwe baan als Vergunningverlener? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vergunningverlener. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Vergunningverlener vacatures

Vacature WABO Vergunningverlener
Maandag Eindhoven
Als WABO Vergunningverlener fungeer je als inhoudelijke vraagbaak op juridisch gebied. Je verdiept je in de actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied en vertaalt deze naar relevant beleid. Je denkt mee …
Vacature Vergunningverlener Wabo
Maandag Leeuwarden
Jij maakt het verschil binnen de overheid doordat jij complexe vergunningsaanvragen op de juiste manier verwerkt. Als vergunningverlener WABO denk je mee met de aanvrager en bekijk je de mogelijkheden …
Vacature Vergunningverlener WABO
Maandag Groningen
Heb jij ervaring als Vergunningverlener op het gebied van Bouw en/of RO? En ben jij toe aan een nieuwe omgeving om als Bouwplantoetser aan de slag te gaan? Wij zijn …
Vacature Junior Bouwplantoetser
Maandag
‘Junior Bouwplantoetser (de; v; meervoud: junior bouwplantoetsers): iemand die gek is op bouwtekeningen en afwisselende opdrachten'Jij als junior bouwplantoetser behandelt (minder complexe) aanvragen, jij toets de vergunningsaanvragen aan …
Vacature Vergunningverlener APV
Maandag
Je hebt ervaring met het horeca- en evenementenbeleid en hebt een kritische kijk op de veiligheidseisen in de regio, dan ben jij de vergunningverlener APV die ik zoek!  Als vergunningverlener …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vergunningverlener

Wat is de toekomst van Vergunningverlener?

Omdat er een groot aantal vergunningen per jaar wordt aangevraagd en veel gemeenten hun eigen Vergunningverleners hebben, is er altijd plaats voor nieuwe Vergunningverleners. Daarnaast heeft de overheid veel ouder personeel in dienst. Omdat een groot aantal van hen in de komende jaren met pensioen zal gaan, zullen nieuwe Vergunningverleners alleen maar makkelijker aan een (nieuwe) baan kunnen komen. Een junior Vergunningverlener kan nadat hij een aantal jaar ervaring heeft opgedaan doorgroeien tot senior Vergunningverlener. Als senior Vergunningverlener moet men meer complexe aanvragen beoordelen.

Baankans Vergunningverlener

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

40


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Vergunningverlener worden: Opleidingen tot Vergunningverlener

Wil je Vergunningverlener worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vergunningverlener.

Hoe word je een Vergunningverlener? 

Er zijn Vergunningverleners op allerlei verschillende niveaus. Van de meeste Vergunningverleners wordt echter verwacht dat zij een goede kennis van de bestaande wet- en regelgeving hebben en dat zij tijdens een (HBO) studie die kennis hebben opgedaan.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Vergunningverlener

Basiscursus Bodem
De vierdaagse basiscursus in het werkveld aanpak en beheer van bodemverontreiniging Onze Basiscursus Bodem gaat over bodembeleid, bodemwetgeving maar ook over praktische zaken als de uitvoering van bodemonderzoek en saneringstechnieken. …
Basiscursus Bodem
De vergunningverlener als omgevingsregisseur
Vergunningverlening: proces, rollen en bevoegdheden Een vergunningsverleningsproces start bij een initiatief of een droom en eindigt met vergunningverlening en realisatie. Een proces dat gepaard kan gaan met tegengestelde belangen, stroperigheid …
De vergunningverlener als omgevingsregisseur
Basiscursus Omgevingswet voor Vergunningverlener milieu
De basis van de Omgevingswet in 2 dagen Specifiek gericht op vergunningverlening milieu Juridisch kader, Omgevingsplan, Omgevingsvergunning Tweede dag inzoomen op technische aspecten in het Bal Praktijkcases Berghauser Pont Academy …
Basiscursus Omgevingswet voor Vergunningverlener milieu
PED en NEN-EN 13445 deel 1
Voor wie De trainingsmodule NEN-EN 13445-1 is nuttig voor mechanical engineers die ontwerpen maken voor drukapparatuur of ontwerpbeoordelingen doen (onder meer in het kader van één van de kwaliteitssysteemmodules van …
PED en NEN-EN 13445 deel 1
Introductie Omgevingswet - Dag
Je bent werkzaam bij een gemeente, provincie of waterschap in de functie van toezichthouder, handhaver, vergunningverlener, projectleider ruimtelijk domein of milieu-inspecteur. Ook als je werkzaam... De Omgevingswet treedt op 1 …
Introductie Omgevingswet - Dag

Omscholen of doorgroeien tot Vergunningverlener

Als je Vergunningverlener wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vergunningverlener zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vergunningverlener

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vergunningverlener?

Competenties en Vaardigheden Vergunningverlener

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Vergunningverlener nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Vergunningverlener nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Vergunningverlener

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Vergunningverlener

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Vergunningverlener. Als Vergunningverlener wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Vergunningverlener:


zie volledige beschrijving persoonstype Vergunningverlener

Vakkennis voor een Vergunningverlener

Het is voor een Vergunningverlener ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Vergunningverlener zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Vergunningverlener


Werkervaring Vergunningverlener

Het is voor een startend Vergunningverlener die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Vergunningverlener is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Vergunningverlener het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Vergunningverlener

Met wie werkt een Vergunningverlener samen? 

De Vergunningverlener heeft contact met de aanvragers van de vergunningen waar hij over oordeelt. Daarnaast pleegt hij overleg met zijn collega’s over moeilijke kwesties. Hij legt verantwoording af aan het hoofd van de afdeling.


  • Vergunningaanvrager
  • Collega's
  • Hoofd Vergunningen
Vergunningverlener


Organisaties waar een Vergunningverlener werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vergunningverlener meestal werkt.

Waar werkt een Vergunningverlener?

Vergunningverleners werken in non-profit sector, namelijk bij de overheid. De Vergunningverleners waar de meeste particulieren mee in aanraking komen werken bij de lokale overheid en verstrekken bouwvergunningen of milieuvergunningen. Maar ook bij de landelijke en Europese overheid werken Vergunningverleners. Zij komen voornamelijk in contact met bedrijven.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Vergunningverlener

Waar kun je het beste werken als Vergunningverlener? Hieronder vind je de best door de Vergunningverlener beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vergunningverlener.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vergunningverlener:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vergunningverlener.

Welke competenties heeft een Vergunningverlener nodig?

Een Vergunningverlener heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vergunningverlener

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vergunningverlener passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vergunningverlener nodig? 

Van een Vergunningverlener wordt niet alleen verwacht dat hij aanvragen goed- of afkeurt, maar ook dat hij in overleg met de aanvrager gaat en diegene helpt met zijn aanvraag. Het is daarom noodzakelijk dat de Vergunningverlener geduldig en hulpvaardig is (Bemiddelaar). Daarnaast moet de Vergunningverlener de aanvragen toetsen aan de geldende wet- en regelgeving. Hiervoor is een analytische inslag en kennis van een bepaald gedeelte van de wet vereist (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Vergunningverlener


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vergunningverlener

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vergunningverlener

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vergunningverlener

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vergunningverlener

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vergunningverlener dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vergunningverlener belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vergunningverlener. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vergunningverlener iets voor je?

Zou je graag Vergunningverlener willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vergunningverlener bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Vergunningverlener?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Vergunningverlener

Vacature Wabo Vergunningverlener
Maandag Zwolle
Voor een gemeente op de Veluwe zoek ik een ervaren Wabo vergunningverlener voor tot uur per week tot en met in ieder geval eind . De opdracht is gericht op …
Vacature Junior vergunningverlener
Maandag
Gemeente Doesburg is opzoek naar een junior vergunningverlener op het gebied van Wabo.Dit betreft een tijdelijke functie voor een half jaar, met kans op verlenging.De werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op …
Vacature WABO vergunningverlener
Maandag
Een nieuw aan te leggen park of de transformatie van een kantoorpand naar een restaurant, als WABO Casemanager / vergunningverlener toets jij of plannen voldoen aan alle regels.Als WABO vergunningverlener …
Vacature Vergunningverlener WABO
Maandag
Ben je een Wabo vergunningverlener en wil je bijdragen aan een vitale, veilige en leefbare omgeving? Dan ben ik op zoek naar jou! Als vergunningverlener ben jij de specialist op …
Vacature Bouwplantoetser
Maandag
Voor diverse overheidsinstellingen in de regio Gelderland ben ik op zoek naar een Bouwplantoetser. Als Bouwplantoetser beoordeel en toets je de bouwplannen aan de hand van de WABO. Je bent …

Actuele blogposts


reacties op Vergunningverlener

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar