Verhuurmedewerker worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verhuurmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Als Verhuurmedewerker kun je in heel veel sectoren aan het werk. Je precieze werkzaamheden zijn afhankelijk van wat jij of je werkgever precies verhuurt. Dit kunnen woningen of bedrijfspanden zijn, maar ook auto's, feestartikelen, kleding of machines en apparaten.

Vaak ben je voornamelijk bezig met het helpen van klanten en het adviseren over het assortiment. Je levert een bijdrage aan het verhuurklaar maken van artikelen. Verder ben je bezig met de afgifte en terugname van gehuurde artikelen en de bijkomende administratie. Daarnaast stel je de verhuurcontracten op en verzorg je de reserveringen. Je moet de inventaris goed in de gaten houden en de verhuur zo plannen dat je zoveel mogelijk klanten tevreden kunt stellen. Soms hoort het regelen van vervoer van de artikelen ook tot je takenpakket.

Werkzaamheden die meer sectorspecifiek zijn zijn bijvoorbeeld het verrichten van onderhoudswerkzaamheden aan en het verhuurklaar maken van woningen, het opstellen van huurcontracten, het reinigen van gehuurde auto's, het uitladen van statafels en klapstoelen voor een feest en meedenken over de opstelling hiervan, het uitleggen van de werking van bepaalde machines of apparatuur of het passend maken of schoonmaken van kleding.

Een Verhuurmedewerker heeft een representatieve functie met een commercieel karakter.

Wil je werken als Verhuurmedewerker?

Werk je al als Verhuurmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verhuurmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Verhuurmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Verhuurmedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €3001

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verhuurmedewerker

Wat verdient een Verhuurmedewerker?

Als Verhuurmedewerker verdien je tussen de €2300 en €3001 bruto per maand. Dit is afhankelijk van je opleiding en je ervaring. Heb je namelijk een HBO opleiding gevolgd dan zal je meer verdienen dan iemand die een MBO opleiding heeft gedaan. Verder verschilt het ook per sector hoeveel je verdient. In de vastgoed en makelaardij zal je waarschijnlijk meer verdienen dan in de detailhandel. Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geld dat dit sterk afhankelijk is van de sector en van het verhuurbedrijf waarvoor je werkzaam bent.

Salarisschaal Verhuurmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Verhuurmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Verhuurmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verhuurmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verhuurmedewerker vacatures

Rental Sales Agent bij een autoverhuurbedrijf
SeniorStaffing
Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een enthousiaste kandidaat die per direct fulltime aan de slag kan.Als Rental Sales Agent heb je een veelzijdige functie en ben je …
Verhuurmedewerker
Linked2Work
Je bent een commercieel technisch medewerker / verhuurder met kennis van gereedschappen en bouwmaterieelJe hebt affiniteit met de industrieMet jouw productkennis en commerciële werkhouding ben je instaat om de vraag …
Verhuurmedewerker
Maandag Leeuwarden
Maandag® Leeuwarden is op zoek naar een Verhuurmedewerker, in deze veelzijdige functie ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor het gehele verhuurproces binnen de woningcorporatie. In deze functie weet …
Verhuurmedewerker
Tempo-Team
Ben jij altijd nieuwsgierig hoe een bepaalde machine in elkaar zit? Ben je benieuwd waar je bepaald gereedschap voor kunt gebruiken?Voor Europa’s nr. 1 materieelverhuurder zijn wij op zoek naar …
Verhuurmedewerker
Maandag Zwolle
Ben jij iemand die er energie van krijgt om gedetacheerd te worden als verhuurmedewerker bij een van onze opdrachtgevers? Dan zoek ik jou! Met regelmaat ben ik voor onze opdrachtgevers …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verhuurmedewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Verhuurmedewerker? 

Over het arbeidsmarktpersperpectief van een Verhuurmedewerker valt weinig te zeggen. Dit komt omdat het beroep in allerlei sectoren voorkomt en het dus van de sector afhangt hoe goed het arbeidsmarktperspectief is. In de detailhandel zal je namelijk in een slechte economische tijd misschien wat sneller een baan krijgen dan in de woningverhuur. De doorgroeimogelijkheden als Verhuurmedewerker zijn afhankelijk van het opleidingsniveau. Wil je in een andere baan aan de slag dan zal je vaak nog een extra opleiding moeten volgen voordat je door kan groeien.

Baankans Verhuurmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verhuurmedewerker worden: Opleidingen tot Verhuurmedewerker

Hoe word je een Verhuurmedewerker? 

Voor sommige functies van Verhuurmedewerker heb je naast een VMBO diploma geen extra opleiding nodig. Andere functies vereisen MBO of HBO niveau, met opleidingen in de richting van de sector of meer algemeen commercieel. Soms kan het  voorkomen dat je wat bijscholing krijgt tijdens je werk als Verhuurmedewerker in bepaalde aspecten van de producten die je verhuurt. Veel werkgevers vragen een groot rijbewijs. Dat komt omdat je vaak onderweg bent om goederen af te geven en het kan dan ook voorkomen dat je dat met bestelbusjes moet doen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Verhuurmedewerker

Meer opleidingen Verhuurmedewerker

Weet je nog niet of je Verhuurmedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Verhuurmedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Verhuurmedewerker

Met wie werkt een Verhuurmedewerker samen? 

Als Verhuurmedewerker kom je voornamelijk in contact met de klanten. Met hen ga je de verhuurafspraak aan en aan hen huur je dan ook de spullen uit. Verder heb je ook nog veel interactie met je collega's omdat je vaak samen moet werken.


  • Klant
  • Collega's
Verhuurmedewerker


Organisaties waar een Verhuurmedewerker werkzaam is

Waar werkt een Verhuurmedewerker meestal? 

Als Verhuurmedewerker ben je werkzaam in de profit sector. Dit komt omdat je vaak in de detailhandel werkt of in de vastgoed en makelaardij. Voorbeelden van bedrijven zijn bijvoorbeeld een kleidingverhuurbedrijf of een bedrijf dat woningen verhuurt. Een enkele keer komt het voor dat je werkzaam bent in een non-profit bedrijf, als je bijvoorbeeld werkzaam bent voor de overheid.


Best beoordeelde werkgevers Verhuurmedewerker

Waar kun je het beste werken als Verhuurmedewerker? Hieronder vindt je de best door de Verhuurmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verhuurmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verhuurmedewerker:

Welke competenties heeft een een Verhuurmedewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Verhuurmedewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Verhuurmedewerker nodig? 

Als Verhuurmedewerker is het zeker belangrijk dat je ordelijk bent. Je moet namelijk veel gegevens ordenen en goed plannen om te zorgen dat alle verhuurwerkzaamheden goed verlopen (Perfectionist). Verder is het belangrijk dat je vriendelijk en geduldig bent om te zorgen dat de klanten tevreden zijn en jij ze als Verhuurmedewerker zo goed mogelijk kan helpen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Verhuurmedewerker


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Verhuurmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verhuurmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verhuurmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verhuurmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verhuurmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verhuurmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verhuurmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verhuurmedewerker iets voor je?

Zou je graag Verhuurmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verhuurmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verhuurmedewerker

Yv Imanuel

Beste mensen neem mij in dienst ik heb dat gene wat u, zoekt in huis. Ik heb een Vastgoed opleiding Makelaar Assistent wil graag werken als verhuur medewerker. Ik heb een ruime jarenlange ervaring met klanten, ervaring met computer processen corporaties. In sales, Gemeente Volkshuisvesting, Administratiebij de woningcorporaties, ervaring in woningbezichtigen, bouwtekeningen lezen en berekenen waar Vastgoed mijn passie is. Ik ben maatschappelijk, voel bij betrokken bij de werkzaamheden van het bedrijf, ik ben een duizendpoot, steek graag mijn handen uit, leergierig en accuraat. MBO/ HBO nivo Bouw Management niet afgemaakt. Wie o wie geloof in mijn eerlijke passie en wie geeft mij de kans om het waar te maken. Spijt zult u, niet hebben omdat ik een ervaren persoonlijkheid heb. Ik heb een positieve bagage vol. Ik blijf in afwachting op uw oproep. Met vriendelijke groet. Yv Imanuel Telefoon 0641628130

Ramon

Beste Yv,klik eens door naar de site van de NationaleVacatureBank,daar staat ongetwijfeld wat voor je bij.Sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar