Verhuurmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verhuurmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verhuurmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verhuurmedewerker wordt.

 

Wat is een Verhuurmedewerker?

Als Verhuurmedewerker kun je in heel veel sectoren aan het werk. Je precieze werkzaamheden zijn afhankelijk van wat jij of je werkgever precies verhuurt. Dit kunnen woningen of bedrijfspanden zijn, maar ook auto's, feestartikelen, kleding of machines en apparaten.

Vaak ben je voornamelijk bezig met het helpen van klanten en het adviseren over het assortiment. Je levert een bijdrage aan het verhuurklaar maken van artikelen. Verder ben je bezig met de afgifte en terugname van gehuurde artikelen en de bijkomende administratie. Daarnaast stel je de verhuurcontracten op en verzorg je de reserveringen. Je moet de inventaris goed in de gaten houden en de verhuur zo plannen dat je zoveel mogelijk klanten tevreden kunt stellen. Soms hoort het regelen van vervoer van de artikelen ook tot je takenpakket.

Werkzaamheden die meer sectorspecifiek zijn zijn bijvoorbeeld het verrichten van onderhoudswerkzaamheden aan en het verhuurklaar maken van woningen, het opstellen van huurcontracten, het reinigen van gehuurde auto's, het uitladen van statafels en klapstoelen voor een feest en meedenken over de opstelling hiervan, het uitleggen van de werking van bepaalde machines of apparatuur of het passend maken of schoonmaken van kleding.

Een Verhuurmedewerker heeft een representatieve functie met een commercieel karakter.Wil je werken als Verhuurmedewerker?

Werk je al als Verhuurmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verhuurmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verhuurmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verhuurmedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €3001

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verhuurmedewerker

Wat verdient een Verhuurmedewerker?

Als Verhuurmedewerker verdien je tussen de €2300 en €3001 bruto per maand. Dit is afhankelijk van je opleiding en je ervaring. Heb je namelijk een HBO opleiding gevolgd dan zal je meer verdienen dan iemand die een MBO opleiding heeft gedaan. Verder verschilt het ook per sector hoeveel je verdient. In de vastgoed en makelaardij zal je waarschijnlijk meer verdienen dan in de detailhandel. Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geld dat dit sterk afhankelijk is van de sector en van het verhuurbedrijf waarvoor je werkzaam bent.

Salarisschaal Verhuurmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Verhuurmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Verhuurmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verhuurmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verhuurmedewerker vacatures

Vacature Verhuur medewerker
mténv
Tijdelijk ondersteun je het team dat zich binnen Verhuur bezig houdt met Inkomenstoetsing.
Vacature Verhuurmedewerker
AA Lease
Ben jij de man of vrouw die weet wat onze klanten echt nodig hebben en wil jij verantwoordelijk zijn voor onze verhuurplanning? Dan zoeken wij jou als onze collega!Je bent …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verhuurmedewerker

Wat is de toekomst van Verhuurmedewerker?

Over het arbeidsmarktpersperpectief van een Verhuurmedewerker valt weinig te zeggen. Dit komt omdat het beroep in allerlei sectoren voorkomt en het dus van de sector afhangt hoe goed het arbeidsmarktperspectief is. In de detailhandel zal je namelijk in een slechte economische tijd misschien wat sneller een baan krijgen dan in de woningverhuur. De doorgroeimogelijkheden als Verhuurmedewerker zijn afhankelijk van het opleidingsniveau. Wil je in een andere baan aan de slag dan zal je vaak nog een extra opleiding moeten volgen voordat je door kan groeien.

Baankans Verhuurmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Verhuurmedewerker worden: Opleidingen tot Verhuurmedewerker

Wil je Verhuurmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verhuurmedewerker.

Hoe word je een Verhuurmedewerker? 

Voor sommige functies van Verhuurmedewerker heb je naast een VMBO diploma geen extra opleiding nodig. Andere functies vereisen MBO of HBO niveau, met opleidingen in de richting van de sector of meer algemeen commercieel. Soms kan het  voorkomen dat je wat bijscholing krijgt tijdens je werk als Verhuurmedewerker in bepaalde aspecten van de producten die je verhuurt. Veel werkgevers vragen een groot rijbewijs. Dat komt omdat je vaak onderweg bent om goederen af te geven en het kan dan ook voorkomen dat je dat met bestelbusjes moet doen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verhuurmedewerker

Er zijn geen opleidingen Verhuurmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verhuurmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Omscholen of doorgroeien tot Verhuurmedewerker

Als je Verhuurmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verhuurmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verhuurmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verhuurmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Verhuurmedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Verhuurmedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Verhuurmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verhuurmedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Verhuurmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Verhuurmedewerker. Als Verhuurmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Verhuurmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Verhuurmedewerker

Vakkennis voor een Verhuurmedewerker

Het is voor een Verhuurmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Verhuurmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Verhuurmedewerker


Werkervaring Verhuurmedewerker

Het is voor een startend Verhuurmedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Verhuurmedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Verhuurmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Verhuurmedewerker

Met wie werkt een Verhuurmedewerker samen? 

Als Verhuurmedewerker kom je voornamelijk in contact met de klanten. Met hen ga je de verhuurafspraak aan en aan hen huur je dan ook de spullen uit. Verder heb je ook nog veel interactie met je collega's omdat je vaak samen moet werken.


  • Klant
  • Collega's
Verhuurmedewerker


Organisaties waar een Verhuurmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verhuurmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Verhuurmedewerker?

Als Verhuurmedewerker ben je werkzaam in de profit sector. Dit komt omdat je vaak in de detailhandel werkt of in de vastgoed en makelaardij. Voorbeelden van bedrijven zijn bijvoorbeeld een kleidingverhuurbedrijf of een bedrijf dat woningen verhuurt. Een enkele keer komt het voor dat je werkzaam bent in een non-profit bedrijf, als je bijvoorbeeld werkzaam bent voor de overheid.


Best beoordeelde werkgevers Verhuurmedewerker

Waar kun je het beste werken als Verhuurmedewerker? Hieronder vind je de best door de Verhuurmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verhuurmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verhuurmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verhuurmedewerker.

Welke competenties heeft een Verhuurmedewerker nodig?

Een Verhuurmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verhuurmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verhuurmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verhuurmedewerker nodig? 

Als Verhuurmedewerker is het zeker belangrijk dat je ordelijk bent. Je moet namelijk veel gegevens ordenen en goed plannen om te zorgen dat alle verhuurwerkzaamheden goed verlopen (Perfectionist). Verder is het belangrijk dat je vriendelijk en geduldig bent om te zorgen dat de klanten tevreden zijn en jij ze als Verhuurmedewerker zo goed mogelijk kan helpen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Verhuurmedewerker


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Verhuurmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verhuurmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verhuurmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verhuurmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verhuurmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verhuurmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verhuurmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verhuurmedewerker iets voor je?

Zou je graag Verhuurmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verhuurmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verhuurmedewerker

Yv Imanuel

Beste mensen neem mij in dienst ik heb dat gene wat u, zoekt in huis. Ik heb een Vastgoed opleiding Makelaar Assistent wil graag werken als verhuur medewerker. Ik heb een ruime jarenlange ervaring met klanten, ervaring met computer processen corporaties. In sales, Gemeente Volkshuisvesting, Administratiebij de woningcorporaties, ervaring in woningbezichtigen, bouwtekeningen lezen en berekenen waar Vastgoed mijn passie is. Ik ben maatschappelijk, voel bij betrokken bij de werkzaamheden van het bedrijf, ik ben een duizendpoot, steek graag mijn handen uit, leergierig en accuraat. MBO/ HBO nivo Bouw Management niet afgemaakt. Wie o wie geloof in mijn eerlijke passie en wie geeft mij de kans om het waar te maken. Spijt zult u, niet hebben omdat ik een ervaren persoonlijkheid heb. Ik heb een positieve bagage vol. Ik blijf in afwachting op uw oproep. Met vriendelijke groet. Yv Imanuel Telefoon 0641628130

Ramon

Beste Yv,klik eens door naar de site van de NationaleVacatureBank,daar staat ongetwijfeld wat voor je bij.Sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar