Verkoop en Service Adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verkoop en Service Adviseur? Lees de functieomschrijving.

De Verkoop en Service Adviseur werkt achter de balie of in een klantcontactcentrum bij een bank. Hij is het eerste aanspreekpunt voor klanten en adviseert over producten en diensten die de organisatie aanbiedt. Een Verkoop en Service Adviseur weet precies in te schatten wat een klant wil weten of aanschaffen en kan hem hierdoor extra diensten of producten aanbieden. Service en klantvriendelijkheid staan voorop, maar de Verkoop en Service Adviseur heeft wel degelijk ook een commerciële functie. Hij voert klantgesprekken en stuurt klanten wanneer nodig door naar collega's die gespecialiseerd zijn in een bepaald product. 

De Verkoop en Service Adviseur heeft op verschillende manieren contact met klanten. Hij kan in de bankhal fungeren als baliemedewerker en daar eenvoudige vragen afhandelen over producten of diensten, maar hij kan klanten ook telefonisch te woord staan of zelfs via e-mail van dienst zijn. De Verkoop en Service Adviseur is dus goed bereikbaar en toegankelijk voor klanten en moet over een goede kennis beschikken van de producten die de bank aanbiedt.

Tot slot neemt de Verkoop en Service Adviseur ook klachten in behandeling. Ook hier geldt dat de doelstelling is om klanten altijd tevreden huiswaarts te laten gaan.

Deze functie is een typische startersfunctie. De Verkoop en Service Adviseur krijgt intern uitgebreide opleidingsmogelijkheden en kan eenmaal binnen, zo doorgroeien naar andere functies.


 

Wil je werken als Verkoop en Service Adviseur?

Werk je al als Verkoop en Service Adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verkoop en Service Adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Verkoop en Service Adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Verkoop en Service Adviseur in één oogopslag

Netwerk:

  • Klant
  • Verkoop en Service Adviseur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2723

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verkoop en Service Adviseur

Wat verdient een Verkoop en Service Adviseur?

Een beginnend Verkoop en Service Adviseur verdient ongeveer €1200 bruto per maand, in schaal 4 (CAO Banken). Het maximale salaris in deze schaal is ca. €1900. Werkervaring en opleidingsniveau zijn van invloed op het salaris.

Secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen, opleidingsmogelijkheden, een 13de maand, collectieve zorgverzekering en reiskostenvergoeding

Salarisschaal Verkoop en Service Adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Verkoop en Service Adviseur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verkoop en Service Adviseur

Hoe goed is de toekomst voor de Verkoop en Service Adviseur? 

Er zijn vacatures beschikbaar voor de functie van Verkoop en Service Adviseur, maar door de lage opleidingseisen zijn er veel gegadigden. De selectie voor de functie is dan ook op andere wijze streng; kandidaten moeten zich bewijzen op commercieel gebied, op enthousiasme, representativiteit en verkooptalent.

De doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van functioneren. In principe is de functie van Verkoop en Service Adviseur een startersfunctie. Eenmaal binnen biedt de bank voldoende opleidingsmogelijkheden om zelfontplooiing en doorgroeien mogelijk te maken. 

Baankans Verkoop en Service Adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verkoop en Service Adviseur worden: Opleidingen tot Verkoop en Service Adviseur

Hoe word je een Verkoop en Service Adviseur? 
De Verkoop en Service Adviseur moet minimaal een vierjarige MBO opleiding op niveau 4 hebben afgerond of een HBO opleiding hebben gedaan. Opleidingen in commerciële en/of financiële richting liggen het meest voor de hand, bijvoorbeeld Medewerker Marketing en Communicatie (MBO) of Commerciële Economie (HBO). Incidenteel wordt de functie ook als bijbaan vervuld door studenten en volstaat een HAVO of VWO diploma.
 
Verkoop en Service Adviseurs worden verder intern opgeleid.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Verkoop en Service Adviseur

Meer opleidingen Verkoop en Service Adviseur

Weet je nog niet of je Verkoop en Service Adviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Verkoop en Service Adviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Verkoop en Service Adviseur

Met wie werkt een Verkoop en Service Adviseur samen? 

De Verkoop en Service Adviseur heeft voornamelijk contact met klanten, persoonlijk aan de balie, aan de telefoon of via e-mail. Daarnaast werkt hij nauw samen met collega Verkoop en Service Adviseurs en andere collega's.


  • Klant
  • Verkoop en Service Adviseur
Verkoop en Service Adviseur


Organisaties waar een Verkoop en Service Adviseur werkzaam is

Waar werkt een Verkoop en Service Adviseur meestal? 

De Verkoop en Service Adviseur is voornamelijk werkzaam bij banken, maar verzekeraars kennen ook soortgelijke functies. Hij is in ieder geval werkzaam in de profit sector en verkoopt (financiële) producten of diensten.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Verkoop en Service Adviseur

Waar kun je het beste werken als Verkoop en Service Adviseur? Hieronder vindt je de best door de Verkoop en Service Adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verkoop en Service Adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verkoop en Service Adviseur:

Welke competenties heeft een een Verkoop en Service Adviseur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Verkoop en Service Adviseur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Verkoop en Service Adviseur nodig? 

De Verkoop en Service Adviseur weet klanten zelfverzekerd te woord te staan en te adviseren. Deze zelfverzekerde houding geeft klanten vertrouwen, waardoor zij eerder geneigd zullen zijn om tot aankopen over te gaan. De Verkoop en Service Adviseur heeft naast klantvriendelijkheid ook de drive zoveel mogelijk te verkopen (Succesvolle werker).

De Verkoop en Service Adviseur moet verder eerlijk en betrouwbaar overkomen, zodat klanten op zijn advies afgaan of er op vertrouwen dat een klacht serieus genomen wordt. Hij houdt zich keurig aan de regels, werkt volgens vaste procedures en is loyaal aan het bedrijf. Hij hanteert een hoge standaard - met betrekking tot klantvriendelijkheid en verkoopcijfers - en werkt hard (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Verkoop en Service Adviseur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Verkoop en Service Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verkoop en Service Adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verkoop en Service Adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verkoop en Service Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verkoop en Service Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verkoop en Service Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verkoop en Service Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verkoop en Service Adviseur iets voor je?

Zou je graag Verkoop en Service Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verkoop en Service Adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verkoop en Service Adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar