Verkoper Telecom Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verkoper Telecom? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verkoper telecom. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verkoper telecom wordt.

 

Wat is een Verkoper Telecom?

Een Verkoper Telecom verricht dezelfde handelingen als een gewoon verkoper en is gespecialiseerd in telecom(producten), wat meestal neerkomt op mobiele telefoons en accessoires. De Verkoper ondersteunt klanten bij het kiezen van een mobiele telefoon die het beste bij hun past en adviseert en informeert hen over o.a. de gebruiksvriendelijkheid, levensduur van de batterij of applicaties. Eventueel kan hij een demonstratie geven van hoe e.e.a. werkt. Ook adviseert hij over passende abonnementen. Aandachtspunten hierbij zijn de belgewoonten van een klant en de mogelijkheden van een telefoon.

De Verkoper zal niet alleen proberen om de klant van dienst te zijn, maar ook om deze ertoe te bewegen een zo groot mogelijk pakket te kopen. Denk hierbij aan een extra internetabonnement of een telefoonverzekering. Het is dan ook van belang dat de Verkoper goed thuis is in de producten die hij verkoopt, zodat hij eenvoudig de juiste producten aan de juiste klant weet aan te bieden.

De Verkoper Telecom heeft een vlotte babbel en weet goed om te gaan met verschillende mensen. Ook klachten weet hij op professionele wijze in ontvangst te nemen en te behandelen.
De verkoopwerkzaamheden houden ook kassahandelingen in en administratieve taken rond het invoeren van klantgegevens en het opstellen van contracten (voor abonnementen). Meer dan in sommige andere winkels loopt de Verkoper door de winkel en zoekt klanten op, in plaats van dat zij hem bij de kassa opzoeken.

De Verkoper rapporteert aan de (assistent) Filiaalmanager.Wil je werken als Verkoper Telecom?

Werk je al als Verkoper Telecom en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verkoper Telecom worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verkoper Telecom, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verkoper Telecom in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Filiaalmanager
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1350 tot €3020

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verkoper Telecom

Wat verdient een Verkoper Telecom?

Het salaris van een Verkoper begint ongeveer rond de €1350 en kan oplopen tot ca. €3020 bruto per maand. Ervaring, opleiding en leeftijd zijn van invloed op het salaris.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen en korting op producten.

Salarisschaal Verkoper Telecom

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Verkoper Telecom

Er zijn geen vacatures Verkoper Telecom aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Verkoper Telecom in werkt.

Meer weten over de sector waar een Verkoper Telecom in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verkoper Telecom

Wat is de toekomst van Verkoper Telecom?

Het aantal openstaande vacatures is vrij groot. De eisen waar de Verkoper aan moet voldoen zijn gering. Dit samen zorgt ervoor dat het arbeidsmarktperspectief voor de Verkoper in de Telecom gemiddeld is.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van een hoger salaris of een hogere functie. Denk daarbij aan assistent filiaalmanager of filiaalmanager. Het aantal jaar ervaring en de verkoopcijfers hebben een grote rol in de doorgroeimogelijkheden.

Baankans Verkoper Telecom

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verkoper Telecom worden: Opleidingen tot Verkoper Telecom

Wil je verkoper telecom worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Verkoper Telecom? 

De Verkoper Telecom moet minimaal  MBO werk- en denkniveau hebben. Minimaal een jaar verkoopervaring is vaak een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verkoper Telecom

Er zijn geen opleidingen Verkoper Telecom aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verkoper Telecom in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT


Netwerk Verkoper Telecom

Met wie werkt een Verkoper Telecom samen? 

De Verkoper moet alles wat van belang is rapporteren aan de filiaalmanager. Hij is constant in contact met zijn klanten. Door goed te adviseren, aandacht te hebben voor de klant en deskundig over te komen zorgt hij dat klanten tevreden zijn en terug zullen komen.


 • Filiaalmanager
 • Klanten
Verkoper Telecom


Organisaties waar een Verkoper Telecom werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verkoper Telecom meestal werkt.

Waar werkt een Verkoper Telecom?

 • Winkels en  Bedrijven in Telecom
 • Warenhuizen
 • Beurzen
 • Helpdesk

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Verkoper Telecom

Waar kun je het beste werken als Verkoper Telecom? Hieronder vind je de best door de Verkoper Telecom beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verkoper Telecom.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verkoper Telecom:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verkoper Telecom.

Welke competenties heeft een Verkoper Telecom nodig?

Een Verkoper Telecom heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verkoper Telecom

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verkoper Telecom passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verkoper Telecom nodig? 

De Verkoper Telecom moet leergierig zijn, omdat hij op de hoogte moet zijn van alle ontwikkelingen binnen de telecom. Hij moet uit alle informatie het meest bruikbare weten te halen en dit inzetten bij het verkopen van producten en het overtuigen van potentiële klanten (Waarnemer).

Verder moet hij energiek zijn, zodat hij zoveel mogelijk klanten kan helpen in een zo'n kort mogelijke tijd, zonder dat hierbij de kwaliteit van de dienstverlening in het geding komt. Hij heeft een commerciële instelling en is gedreven in het behalen van (zoveel mogelijk) verkoopsuccessen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Verkoper Telecom


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verkoper Telecom

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verkoper Telecom

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verkoper Telecom

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verkoper Telecom

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verkoper Telecom dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verkoper Telecom belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verkoper Telecom. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verkoper Telecom iets voor je?

Zou je graag Verkoper Telecom willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verkoper Telecom bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verkoper Telecom

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar