Verlichtingsadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verlichtingsadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verlichtingsadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verlichtingsadviseur wordt.

 

Wat is een Verlichtingsadviseur?

Een Verlichtingsadviseur adviseert bedrijven of organisaties over hun verlichting. Dat kan gaan over hoe je het best producten of ruimtes kunt uitlichten, maar vaker nog gaat het over hoe je kunt besparen op energiekosten. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan kantoren waarbij niet alle ruimtes de hele dag worden gebruikt. De Verlichtingsadviseur kan dan een verlichtingsplan opstellen waarbij in bepaalde ruimtes bijvoorbeeld alleen het licht aan gaat als er beweging wordt geregistreerd of alleen tijdens bepaalde uren op een dag. Zo kan er, vaak in combinatie met het toepassen van meer moderne verlichtingsbronnen zoals LED, veel bespaard worden op de elektriciteitskosten van de klant.
 
In de detailhandel ligt de nadruk meer op het effect van de verlichting zelf en minder op de energie die daarbij verbruikt wordt. In een winkel is het bijvoorbeeld belangrijk dat de producten mooi worden uitgelicht, maar ook dat de kleur en/of warmte van de lichtbundel past bij de gewenste sfeer en uitstraling van het interieur. Vaak zijn interieurarchitecten dan ook zelf al in staat om een verlichtingsadvies op te stellen, maar het kan ook zijn dat zij alleen de input leveren voor een Verlichtingsadviseur om mee aan de slag te kunnen voor een passend verlichtingsplan.
 
Als Verlichtingsadviseur moet je in staat zijn de huidige situatie qua verlichting goed in kaart te brengen en de wensen en eisen van de opdrachtgever te vertalen naar een helder verlichtingsplan. Technisch inzicht is dan ook noodzakelijk.
 


Wil je werken als Verlichtingsadviseur?

Werk je al als Verlichtingsadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verlichtingsadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verlichtingsadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verlichtingsadviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • (interieur)architect
  • Klanten
  • Leveranciers van verlichtingssystemen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2650

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verlichtingsadviseur

Wat verdient een Verlichtingsadviseur?

Een Verlichtingsadviseur verdient ongeveer 1500 tot 2650 euro bruto per maand. Dit is afhankelijk van de bedrijfstak, de genoten opleiding en de werkervaring. Vaak zitten hier ook goede arbeidsvoorwaarden aan vast, zoals een aanvullend pensioen, vakantiegeld en eventuele bonussen.
 
Je kunt ook als zelfstandige Verlichtingsadviseur aan de slag gaan. Als zelfstandige krijg je geen vakantiegeld, bonussen, salaris bij ziekte of een 13e maand. Je zult ook zelf voor je pensioen en verzekeringen moeten zorgen. Als zelfstandige Verlichtingsadviseur kun je ongeveer 35-50 euro per uur vragen, exclusief BTW.
 

Salarisschaal Verlichtingsadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Verlichtingsadviseur

Er zijn geen vacatures Verlichtingsadviseur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Verlichtingsadviseur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Verlichtingsadviseur in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verlichtingsadviseur

Wat is de toekomst van Verlichtingsadviseur?

Door de sterke ontwikkeling die LED-lampen doormaken en de steeds groter wordende vraag naar duurzame manieren om ruimtes te verlichten, is er steeds meer werk voor Verlichtingsadviseurs. Het arbeidsperspectief is dus goed.

De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt. Wel kun je als Verlichtingsadviseur je horizon verbreden door ook adviezen te kunnen bieden op andere vlakken en je dus meer richting een baan als interieuradviseur of interieurarchitect te ontwikkelen.

Als ZZP’er zal het lastiger zijn om opdrachten binnen te halen, omdat het een redelijk specifieke specialisatie is. 

Baankans Verlichtingsadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Verlichtingsadviseur worden: Opleidingen tot Verlichtingsadviseur

Wil je Verlichtingsadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verlichtingsadviseur.

Hoe word je een Verlichtingsadviseur? 

Vaak wordt er bij vacatures voor Verlichtingsadviseurs gevraagd om een HBO-opleiding in de richting van elektrotechniek, elektromechanica of architectuur.

Daarnaast worden er diverse cursussen aangeboden waarmee je je kunt specialiseren tot Verlichtingsadviseur.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Verlichtingsadviseur

Verlichtingsadviseur
Licht is sfeerbepalend in elke ruimte. Goed advies over lichtgebruik in een woning of bedrijf is dan ook goud waard. Wil jij als verlichtingsadviseur mensen helpen om de juiste keuzes …
VerlichtingsadviseurOmscholen of doorgroeien tot Verlichtingsadviseur

Als je Verlichtingsadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verlichtingsadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verlichtingsadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verlichtingsadviseur?

Competenties en Vaardigheden Verlichtingsadviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Verlichtingsadviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Verlichtingsadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verlichtingsadviseur

Trainingen & cursussen Creativiteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Verlichtingsadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Verlichtingsadviseur. Als Verlichtingsadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Verlichtingsadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Verlichtingsadviseur

Vakkennis voor een Verlichtingsadviseur

Het is voor een Verlichtingsadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Verlichtingsadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Verlichtingsadviseur


Werkervaring Verlichtingsadviseur

Het is voor een startend Verlichtingsadviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Verlichtingsadviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Interieurarchitect .

Iets anders leren?

Is Verlichtingsadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Netwerk Verlichtingsadviseur

Met wie werkt een Verlichtingsadviseur samen? 

Als Verlichtingsadviseur heb je soms te maken met een (interieur)architect die al een bepaald idee kan hebben bij de verlichting van een (nieuw) pand. Daarnaast heb je natuurlijk contact met de partij die de opdracht heeft gegeven om een verlichtingsadvies uit te brengen. Ook heb je mogelijk contact met leveranciers van verlichtingssystemen om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen op dit gebied.


  • (interieur)architect
  • Klanten
  • Leveranciers van verlichtingssystemen
Verlichtingsadviseur


Organisaties waar een Verlichtingsadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verlichtingsadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Verlichtingsadviseur?

Verlichtingsadviseurs werken met name voor profit organisaties. Meestal zijn dit (kleine) adviseursbedrijven. Sommige grote bedrijven hebben ook eigen Verlichtingsadviseurs in dienst. Dit kan het geval zijn bij bedrijven die veel eigen vestigingen hebben of ketens in de detailhandel.


Best beoordeelde werkgevers Verlichtingsadviseur

Waar kun je het beste werken als Verlichtingsadviseur? Hieronder vind je de best door de Verlichtingsadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verlichtingsadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verlichtingsadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verlichtingsadviseur.

Welke competenties heeft een Verlichtingsadviseur nodig?

Een Verlichtingsadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verlichtingsadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verlichtingsadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verlichtingsadviseur nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Verlichtingsadviseur zijn de Waarnemer en de Perfectionist
 
Als Verlichtingsadviseur moet je sterke analytische vaardigheden hebben zodat je in staat bent de huidige verlichtingssituatie in kaart te brengen en te bepalen wat er anders/beter kan. Je moet in staat zijn gemakkelijk een inzicht te krijgen in hoe een ruimte in elkaar zit en hoe je die zo effectief mogelijk kunt verlichten (de Waarnemer).
 
Ook moet je nauwkeurig kunnen werken. Je bent bezig met complexe elektronische systemen waarbij kleine fouten grote gevolgen kunnen hebben. Je moet dus gedisciplineerd te werk gaan en streven naar een optimaal verlichtingsadvies (de Perfectionist).
 

Bekijk de persoonstypen voor Verlichtingsadviseur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verlichtingsadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verlichtingsadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verlichtingsadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verlichtingsadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verlichtingsadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verlichtingsadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verlichtingsadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verlichtingsadviseur iets voor je?

Zou je graag Verlichtingsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verlichtingsadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verlichtingsadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar