Verlichtingsadviseur Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Verlichtingsadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Verlichtingsadviseur, zoals: "Wat doet een Verlichtingsadviseur?", of "Wat verdient een Verlichtingsadviseur? of "Hoe word je een Verlichtingsadviseur?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Verlichtingsadviseur nodig heeft.Wat is een Verlichtingsadviseur?

Een Verlichtingsadviseur adviseert bedrijven of organisaties over hun verlichting. Dat kan gaan over hoe je het best producten of ruimtes kunt uitlichten, maar vaker nog gaat het over hoe je kunt besparen op energiekosten. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan kantoren waarbij niet alle ruimtes de hele dag worden gebruikt. De Verlichtingsadviseur kan dan een verlichtingsplan opstellen waarbij in bepaalde ruimtes bijvoorbeeld alleen het licht aan gaat als er beweging wordt geregistreerd of alleen tijdens bepaalde uren op een dag. Zo kan er, vaak in combinatie met het toepassen van meer moderne verlichtingsbronnen zoals LED, veel bespaard worden op de elektriciteitskosten van de klant.
 
In de detailhandel ligt de nadruk meer op het effect van de verlichting zelf en minder op de energie die daarbij verbruikt wordt. In een winkel is het bijvoorbeeld belangrijk dat de producten mooi worden uitgelicht, maar ook dat de kleur en/of warmte van de lichtbundel past bij de gewenste sfeer en uitstraling van het interieur. Vaak zijn interieurarchitecten dan ook zelf al in staat om een verlichtingsadvies op te stellen, maar het kan ook zijn dat zij alleen de input leveren voor een Verlichtingsadviseur om mee aan de slag te kunnen voor een passend verlichtingsplan.
 
Als Verlichtingsadviseur moet je in staat zijn de huidige situatie qua verlichting goed in kaart te brengen en de wensen en eisen van de opdrachtgever te vertalen naar een helder verlichtingsplan. Technisch inzicht is dan ook noodzakelijk.
 

Past het beroep Verlichtingsadviseur bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Verlichtingsadviseur

Er zijn geen vacatures Verlichtingsadviseur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Verlichtingsadviseur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Verlichtingsadviseur in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verlichtingsadviseur

Wat verdient een Verlichtingsadviseur?

Een Verlichtingsadviseur verdient ongeveer 1500 tot 2650 euro bruto per maand. Dit is afhankelijk van de bedrijfstak, de genoten opleiding en de werkervaring. Vaak zitten hier ook goede arbeidsvoorwaarden aan vast, zoals een aanvullend pensioen, vakantiegeld en eventuele bonussen.
 
Je kunt ook als zelfstandige Verlichtingsadviseur aan de slag gaan. Als zelfstandige krijg je geen vakantiegeld, bonussen, salaris bij ziekte of een 13e maand. Je zult ook zelf voor je pensioen en verzekeringen moeten zorgen. Als zelfstandige Verlichtingsadviseur kun je ongeveer 35-50 euro per uur vragen, exclusief BTW.
 

Salarisschaal Verlichtingsadviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Verlichtingsadviseur

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Verlichtingsadviseur


Verlichtingsadviseur worden: Opleidingen tot Verlichtingsadviseur

Wil je Verlichtingsadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verlichtingsadviseur.

Hoe word je een Verlichtingsadviseur? 

Vaak wordt er bij vacatures voor Verlichtingsadviseurs gevraagd om een HBO-opleiding in de richting van elektrotechniek, elektromechanica of architectuur.

Daarnaast worden er diverse cursussen aangeboden waarmee je je kunt specialiseren tot Verlichtingsadviseur.

Opleidingen Verlichtingsadviseur

Verlichtingsadviseur
Licht is sfeerbepalend in elke ruimte. Goed advies over lichtgebruik in een woning of bedrijf is dan ook goud waard. Wil jij als verlichtingsadviseur mensen helpen om de juiste keuzes …
VerlichtingsadviseurVerlichtingsadviseur worden: Omscholen tot Verlichtingsadviseur

Als je je wilt omscholen tot Verlichtingsadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Verlichtingsadviseur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Verlichtingsadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Verlichtingsadviseur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Verlichtingsadviseur

Als je Verlichtingsadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verlichtingsadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verlichtingsadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verlichtingsadviseur?


Competenties en Vaardigheden Verlichtingsadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verlichtingsadviseur.

Welke competenties heeft een Verlichtingsadviseur nodig?

Een Verlichtingsadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Vaardigheden Verlichtingsadviseur

 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Luisteren
 • Geduld
 • Vragen stellen
 • Aandacht voor details
 • Methodisch werken
 • Controleren

Persoonlijkheid en Eigenschappen Verlichtingsadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verlichtingsadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verlichtingsadviseur nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Verlichtingsadviseur zijn de Waarnemer en de Perfectionist
 
Als Verlichtingsadviseur moet je sterke analytische vaardigheden hebben zodat je in staat bent de huidige verlichtingssituatie in kaart te brengen en te bepalen wat er anders/beter kan. Je moet in staat zijn gemakkelijk een inzicht te krijgen in hoe een ruimte in elkaar zit en hoe je die zo effectief mogelijk kunt verlichten (de Waarnemer).
 
Ook moet je nauwkeurig kunnen werken. Je bent bezig met complexe elektronische systemen waarbij kleine fouten grote gevolgen kunnen hebben. Je moet dus gedisciplineerd te werk gaan en streven naar een optimaal verlichtingsadvies (de Perfectionist).
 

Bekijk de persoonstypen voor Verlichtingsadviseur


Eigenschappen Verlichtingsadviseur

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Verlichtingsadviseur

Wat zijn de baankansen voor een Verlichtingsadviseur?

Door de sterke ontwikkeling die LED-lampen doormaken en de steeds groter wordende vraag naar duurzame manieren om ruimtes te verlichten, is er steeds meer werk voor Verlichtingsadviseurs. Het arbeidsperspectief is dus goed.

De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt. Wel kun je als Verlichtingsadviseur je horizon verbreden door ook adviezen te kunnen bieden op andere vlakken en je dus meer richting een baan als interieuradviseur of interieurarchitect te ontwikkelen.

Als ZZP’er zal het lastiger zijn om opdrachten binnen te halen, omdat het een redelijk specifieke specialisatie is. 

De actuele kans op werk voor een Verlichtingsadviseur

Het beroep Verlichtingsadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Verkoopmedewerkers detailhandel woninginrichting. De kans op werk voor de beroepsfamilie Verkoopmedewerkers detailhandel woninginrichting is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Verlichtingsadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Verlichtingsadviseur

Je kunt als Verlichtingsadviseur een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Verlichtingsadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Verkoopmedewerkers detailhandel woninginrichting. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Verlichtingsadviseur

Doorgroei beroepen voor een Verlichtingsadviseur

Verkoopspecialist aardappelen, groente en fruit (agf) verkoopspecialist aardappelen, groente en fruit (agf) supermarkt Verkoopmedewerker vis, schaal- en weekdieren verkoopmedewerker vis, schaal- en weekdieren supermarkt Verkoopmedewerker vlees en vleeswaren verkoopmedewerker slagerij verkoopmedewerker vlees en vleeswaren supermarkt Verkoopmedewerker wild en gevogelte verkoopmedewerker wild en gevogelte supermarkt Verkoopmedewerker koosjer slagerij
Verkoopspecialist tabaks- en gemaksartikelen Verkoopspecialist vis, schaal- en weekdieren Verkoopmedewerker delicatessen Verkoopmedewerker alcoholhoudende dranken slijterijmedewerker verkoopmedewerker slijterij Verkoopspecialist vlees en vleeswaren verkoopspecialist vlees en vleeswaren supermarkt verkoopspecialist slagerij Verkoopspecialist wild en gevogelte verkoopspecialist wild en gevogelte supermarkt Verkoopspecialist kaas- en zuivelproducten verkoopspecialist kaas- en zuivelproducten supermarkt Verkoopmedewerker reform- en natuurproducten Verkoopmedewerker supermarkt (houdbare producten) Verkoopmedewerker tabaks- en gemaksartikelen Verkoopmedewerker islamitische slagerij Verkoopspecialist reform- en natuurproducten Verkoopspecialist alcoholhoudende dranken verkoopspecialist slijterij Verkoopspecialist brood, banket, chocolade en suikerwaren verkoopspecialist bakkerij verkoopspecialist banket verkoopspecialist brood verkoopspecialist brood en banket (bake-off) verkoopspecialist brood en banket supermarkt verkoopspecialist chocolade en suikerwaren Verkoopspecialist supermarkt (houdbare producten) Verkoopspecialist delicatessen Verkoopmedewerker aardappelen, groente en fruit (agf) verkoopmedewerker aardappelen, groente en fruit (agf) supermarkt Verkoopmedewerker kaas- en zuivelproducten verkoopmedewerker kaas- en zuivelproducten supermarkt Verkoopmedewerker brood, banket, chocolade en suikerwaren ijscoman verkoopmedewerker banket verkoopmedewerker chocolade, suikerwaren verkoopmedewerker brood en banket supermarkt verkoopmedewerker brood Verkoopspecialist lingerie, beenmode- en bodyfashionartikelen Verkoopspecialist kleding allround Modeadviseur Verkoopspecialist herenkleding Verkoopspecialist kinderkleding Verkoopmedewerker lingerie, beenmode- en bodyfashionartikelen Verkoopmedewerker herenkleding Verkoopspecialist dameskleding Verkoopspecialist schoenen en lederwaren verkoopspecialist lederwaren verkoopspecialist schoenen Verkoopspecialist textiel (stoffen) Verkoopmedewerker textiel (stoffen) Verkoopmedewerker kleding allround medewerker verhuur kleding Verkoopmedewerker kinderkleding Verkoopmedewerker dameskleding Verkoopmedewerker schoenen en lederwaren verkoopmedewerker lederwaren verkoopmedewerker schoenen Verkoopspecialist ijzerwaren en gereedschappen commercieel-technisch medewerker verhuur gereedschappen Verkoopspecialist bouwmarkt verkoopspecialist bouwmaterialen verkoopspecialist doe-het-zelf-artikelen Verkoopmedewerker bouwmarkt balieverkoper bouwmaterialen verkoopmedewerker doe-het-zelf-artikelen verkoopmedewerker bouwmaterialen Verkoopmedewerker verf en behang Verkoopspecialist verf en behang Verkoopmedewerker ijzerwaren en gereedschappen medewerker verhuur gereedschappen Verkoopspecialist elektrotechnische artikelen en apparaten verkoopspecialist huishoudelijke apparatuur Verkoopspecialist telecomartikelen Verkoopspecialist audio- en videoapparatuur Verkoopmedewerker telecomartikelen Verkoopspecialist beeld- en geluidsdragers Verkoopmedewerker beeld- en geluidsdragers verkoopmedewerker cd's en dvd's verkoopmedewerker game-shop Verkoopspecialist computers en computerbenodigdheden Verkoopmedewerker elektrotechnische artikelen en apparaten verkoper elektrotechnische artikelen en apparaten verkoopmedewerker huishoudelijke apparatuur Verkoopmedewerker fotografische artikelen Verkoopspecialist fotografische artikelen Verkoopmedewerker audio- en videoapparatuur medewerker verhuur audio- en videoapparatuur Verkoopmedewerker computers en computerbenodigdheden verkoopmedewerker computerhardware, -software en -randapparatuur Verkoopspecialist speelgoed Verkoopmedewerker speelgoed Verkoopspecialist huishoudelijke artikelen en cadeauartikelen verkoopspecialist relatiegeschenken verkoopspecialist souvenirs verkoopspecialist cadeauartikelen verkoopspecialist erotische artikelen verkoopspecialist glas, porselein en aardewerk verkoopspecialist huishoudelijke artikelen Verkoopmedewerker huishoudelijke artikelen en cadeauartikelen verkoopmedewerker huishoudelijke artikelen verkoopmedewerker glas, porselein en aardewerk verkoopmedewerker relatiegeschenken verkoopmedewerker erotische artikelen verkoopmedewerker cadeauartikelen verkoopmedewerker souvenirs Verkoopadviseur tractoren, landbouw- en grondverzetmachines Verkoopspecialist muziekinstrumenten en bladmuziek Verkoopspecialist naai- en breimachines Verkoopspecialist handwerkartikelen en fournituren Tweede bloembinder binder/verkoper bloemendetailhandel binder/verkoper tuincentrum medewerker snijbloemen (bloemendetailhandel) tweede bloembinder tuincentrum Junior verkoopadviseur bedrijfsauto's Medewerker tuincentrum medewerker buitenplanten (tuincentrum) medewerker binnenplanten (tuincentrum) medewerker kamerplanten (tuincentrum) medewerker bomen en heesters (tuincentrum) medewerker vaste planten (tuincentrum) medewerker vijverartikelen (tuincentrum) medewerker tuinonderhoud en gereedschap (tuincentrum) Verkoopspecialist juwelen en uurwerken verkoopspecialist uurwerken verkoopspecialist juwelen Verkoopspecialist boten en jachten Verkoopmedewerker bloemen en planten Verkoopspecialist gedenkstenen Verkoopmedewerker gedenkstenen Verkoopspecialist dieren en dierartikelen verkoopspecialist dierenspeciaalzaak Verkoopspecialist rijwielen Verkoopspecialist sport- en kampeerartikelen verkoopspecialist kampeerartikelen verkoopspecialist sportartikelen verkoopspecialist watersportartikelen Medewerker Watersportwinkel Verkoopspecialist autoaccessoires Verkoopspecialist boeken, tijdschriften en kantoorartikelen verkoopspecialist boeken verkoopspecialist kantoorartikelen Verkoopmedewerker tweedehandsartikelen medewerker kringloopwinkel Verkoopspecialist drogisterijartikelen verkoopspecialist drogisterij Winkelbediende stomerij / wasserij Verkoopmedewerker handwerkartikelen en fournituren Verkoopspecialist cosmetica en parfums Verkoopmedewerker zorgartikelen en -hulpmiddelen medewerker verhuur zorgartikelen en -hulpmiddelen verkoopmedewerker thuiszorgwinkel verkoopmedewerker zorgartikelen hoorzorgmedewerker hoorzorgconsulent Adaptatieadviseur Verkoopspecialist tweedehandsartikelen Baliemedewerker videotheek videotheekmedewerker uitleenmedewerker videotheek Verkoopadviseur aanhangwagens Verkoopadviseur bedrijfsauto's Verkoopmedewerker autoaccessoires Junior verkoopadviseur personenauto's Verkoopmedewerker caravans Verkoopspecialist caravans Verkoopmedewerker boten verkoopmedewerker scheepsbenodigdheden Junior verkoopadviseur tractoren, landbouw- en grondverzetmachines Verkoopmedewerker aanhangwagens medewerker verhuur aanhangwagens Verkoopmedewerker drogisterijartikelen drogisterijmedewerker verkoopmedewerker drogisterij Verkoopspecialist optiek Junior verkoopadviseur motorfietsen Verkoopadviseur motorfietsen Verkoopadviseur personenauto's Verkoopspecialist zorgartikelen en -hulpmiddelen verkoopspecialist hoorapparaten verkoopspecialist thuiszorgwinkel verkoopspecialist zorgartikelen Verkoopmedewerker naai- en breimachines Verkoopspecialist antiek en kunstartikelen Eerste bloembinder eerste bloembinder tuincentrum meester bloembinder eerste binder/verkoper bloemendetailhandel eerste binder/verkoper tuincentrum binder/in- en verkoper bloemendetailhandel bloemsierkunstenaar arrangeur/decorateur bloemendetailhandel binder/in- en verkoper tuincentrum bloemenarrangeur bloemendecorateur Verkoopmedewerker boeken, tijdschriften en kantoorartikelen krantenverkoper tijdschriftenverkoper verkoopmedewerker kantoorartikelen verkoopmedewerker boeken Verkoopmedewerker juwelen en uurwerken verkoopmedewerker juwelen verkoopmedewerker uurwerken Verkoopmedewerker rijwielen medewerker verhuur rijwielen Verkoopmedewerker dieren en dierartikelen verkoopmedewerker dierenspeciaalzaak Verkoopmedewerker muziekinstrumenten en bladmuziek Verkoopmedewerker antiek en kunstartikelen Verkoopmedewerker cosmetica en parfums Verkoopmedewerker optiek Verkoopmedewerker sport- en kampeerartikelen medewerker verhuur sport- en recreatieartikelen verkoopmedewerker sportartikelen verkoopmedewerker watersportartikelen verkoopmedewerker kampeerartikelen
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Verlichtingsadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verlichtingsadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Verlichtingsadviseur?

Verlichtingsadviseurs werken met name voor profit organisaties. Meestal zijn dit (kleine) adviseursbedrijven. Sommige grote bedrijven hebben ook eigen Verlichtingsadviseurs in dienst. Dit kan het geval zijn bij bedrijven die veel eigen vestigingen hebben of ketens in de detailhandel.


Netwerk Verlichtingsadviseur

Met wie werkt een Verlichtingsadviseur samen? 

Als Verlichtingsadviseur heb je soms te maken met een (interieur)architect die al een bepaald idee kan hebben bij de verlichting van een (nieuw) pand. Daarnaast heb je natuurlijk contact met de partij die de opdracht heeft gegeven om een verlichtingsadvies uit te brengen. Ook heb je mogelijk contact met leveranciers van verlichtingssystemen om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen op dit gebied.


 • (interieur)architect
 • Klanten
 • Leveranciers van verlichtingssystemen
Verlichtingsadviseur

Interview met een Verlichtingsadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Verlichtingsadviseur:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Verlichtingsadviseur verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Verlichtingsadviseur?

De beroepen die verwant zijn aan Verlichtingsadviseur zijn:
Interieurarchitect
Salaris: €2250 tot €2900
Opleiding: HBO WO
Baankans: Slecht

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Verlichtingsadviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • (interieur)architect
 • Klanten
 • Leveranciers van verlichtingssystemen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2650

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar