Verpleegkundige Oncologie afdeling Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verpleegkundige Oncologie afdeling? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verpleegkundige oncologie afdeling. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verpleegkundige oncologie afdeling wordt.

 

Wat is een Verpleegkundige Oncologie afdeling?

 

Een verpleegkundige op de Oncologie afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Oncologie afdeling. Deze patiënten hebben allemaal een vorm van kanker in hun lichaam en komen daarom op deze afdeling terecht. De verpleegkundige op de Oncologie afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.
Tevens neemt de verpleegkundige op de Oncologie afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Oncologie afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Oncologie afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Oncologie afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Oncologie afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Oncologie afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. 

Wil je werken als Verpleegkundige Oncologie afdeling?

Werk je al als Verpleegkundige Oncologie afdeling en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verpleegkundige Oncologie afdeling worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verpleegkundige Oncologie afdeling, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verpleegkundige Oncologie afdeling in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Patiënten
  • Artsen en verpleegkundigen van de Oncologie afdeling
  • Artsen en verpleegkundigen van andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verpleegkundige Oncologie afdeling

Wat verdient een Verpleegkundige Oncologie afdeling?

 

De verpleegkundige op de Oncologie afdeling begint vaak met het minimum salaris omdat de salarissen in de zorg niet heel erg hoog zijn. Hoe ouder de verpleegkundige op de Oncologie afdeling wordt, hoe meer hij/zij zal verdienen en hoe langer hij/zij werkt , hoe meer er verdiend kan worden. Het gaat ook in dit vak om ervaring als verpleegkundige wat zich zal vertalen naar de hoogte van het salaris. Als de verpleegkundige op de Oncologie afdeling besluit om intern een opleiding in het ziekenhuis te volgen en zich te specialiseren in Oncologie, zal hij/zij een sprong maken in het salaris omdat er dan ook taken van de arts overgenomen kunnen worden door de verpleegkundige op de Oncologie afdeling.  Dan kan het zeker zo zijn dat de verpleegkundige op de Oncologie afdeling na jaren van ervaring en een specialisatie veel meer zal gaan verdienen. 

Salarisschaal Verpleegkundige Oncologie afdeling

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Verpleegkundige Oncologie afdeling

Er zijn geen vacatures Verpleegkundige Oncologie afdeling aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Verpleegkundige Oncologie afdeling in werkt.

Meer weten over de sector waar een Verpleegkundige Oncologie afdeling in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verpleegkundige Oncologie afdeling

Wat is de toekomst van Verpleegkundige Oncologie afdeling?

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Oncologie afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Oncologie.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Oncologie afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Oncologie afdeling. Als de verpleegkundige op de Oncologie afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig. 

Baankans Verpleegkundige Oncologie afdeling

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verpleegkundige Oncologie afdeling worden: Opleidingen tot Verpleegkundige Oncologie afdeling

Wil je verpleegkundige oncologie afdeling worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Verpleegkundige Oncologie afdeling? 

 

Om verpleegkundige op de Oncologie te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verpleegkundige Oncologie afdeling

Er zijn geen opleidingen Verpleegkundige Oncologie afdeling aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verpleegkundige Oncologie afdeling in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Verpleegkundige Oncologie afdeling

Met wie werkt een Verpleegkundige Oncologie afdeling samen? 

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Oncologie afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Oncologie afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Oncologie afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Oncologie afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Oncologie afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Oncologie afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Oncologie afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Oncologie afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Oncologie afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.


  • Patiënten
  • Artsen en verpleegkundigen van de Oncologie afdeling
  • Artsen en verpleegkundigen van andere disciplines
Verpleegkundige Oncologie afdeling


Organisaties waar een Verpleegkundige Oncologie afdeling werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verpleegkundige Oncologie afdeling meestal werkt.

Waar werkt een Verpleegkundige Oncologie afdeling?

 

De verpleegkundige op de Oncologie afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Verpleegkundige Oncologie afdeling

Waar kun je het beste werken als Verpleegkundige Oncologie afdeling? Hieronder vind je de best door de Verpleegkundige Oncologie afdeling beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verpleegkundige Oncologie afdeling.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verpleegkundige Oncologie afdeling:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verpleegkundige Oncologie afdeling.

Welke competenties heeft een Verpleegkundige Oncologie afdeling nodig?

Een Verpleegkundige Oncologie afdeling heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verpleegkundige Oncologie afdeling

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verpleegkundige Oncologie afdeling passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verpleegkundige Oncologie afdeling nodig? 

 

De verpleegkundige op de Oncologie afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Oncologie afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Oncologie afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Oncologie afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Bekijk de persoonstypen voor Verpleegkundige Oncologie afdeling


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verpleegkundige Oncologie afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verpleegkundige Oncologie afdeling

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verpleegkundige Oncologie afdeling

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verpleegkundige Oncologie afdeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verpleegkundige Oncologie afdeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verpleegkundige Oncologie afdeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verpleegkundige Oncologie afdeling. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verpleegkundige Oncologie afdeling iets voor je?

Zou je graag Verpleegkundige Oncologie afdeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verpleegkundige Oncologie afdeling bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verpleegkundige Oncologie afdeling

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar