Vertaler Localisation Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vertaler Localisation? Lees de functieomschrijving.

Localisation is het aanpassen van een product om het beter te laten aansluiten bij een nieuwe markt. Dit heeft betrekking op het vertalen van de tekst en het bewerken van culturele elementen zodat het zal aansluiten bij de behoeften en ideeën van een andere locale. Een locale bestaat uit een groep mensen met een gedeelde taal en culturele achtergrond. Dit kan een bepaald land, een regio of subgroep zijn. Localisation is dus een vorm van vertalen, waarbij kennis van de target cultuur extreem belangrijk is. Belangrijke culturele overwegingen zijn o.a. spreekwoorden en gezegden, symbolen, munteenheden, maateenheden, notatiewijze van data en nummers, locale kleursymboliek, fonts, sneltoetsen, culturele connotaties van bijvoorbeeld productnamen en sociale verhoudingen zoals bijvoorbeeld tussen man en vrouw.

 

Naast het vertalen van de tekst en het cultureel aanpassen van het product is een Vertaler Localisation ook verantwoordelijk voor het terminologiebeleid, de pagina lay-out en het redigeren en proeflezen van het product. Localisation is een relatief nieuwe industrie en is voornamelijk gerelateerd aan software producten, games en websites. Een Vertaler Localisation kan op veel verschillende soorten projecten worden ingezet.

 

Localisation wordt ook wel afgekort als L10n (een L gevolgd door tien letter en eindigend op een n). Het is nauw verbonden met internationalisation (i18n), waarbij producten bij voorbaat zo worden ontworpen dat ze gemakkelijk gelocaliseerd kunnen worden voor verschillende markten. 

Wil je werken als Vertaler Localisation?

Werk je al als Vertaler Localisation en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vertaler Localisation worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Vertaler Localisation, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vertaler Localisation in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €3300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vertaler Localisation

Wat verdient een Vertaler Localisation?

Het salaris van een Vertaler Localisation is sterk afhankelijk van de werkgever en de hoeveelheid ervaring die de Vertaler heeft. Als een Vertaler Localisation freelance werkt, hangt het af van de opdrachtgevers en kan inkomen onregelmatig zijn. Een Vertaler Localisation kan ongeveer uitgaan van een maandsalaris tussen de €2200 en de €3300. 

Salarisschaal Vertaler Localisation

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Vertaler Localisation

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vertaler Localisation

Hoe goed is de toekomst voor de Vertaler Localisation? 

Door globalisering willen veel organisaties deel uitmaken van de internationale markt. Hierdoor is de vraag naar Localisation sterk gegroeid en zo ook de vraag naar Vertalers die willen werken aan Localisation projecten. Een Vertaler Localisation kan overstappen van kleinere vertaalbureaus of organisaties naar grotere. Ook kan een Vertaler Localisation doorgroeien naar een positie als Localisation Project Manager en zelf vertaalopdrachten en een Localisation team managen. 

Baankans Vertaler Localisation

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vertaler Localisation worden: Opleidingen tot Vertaler Localisation

Hoe word je een Vertaler Localisation? 

Naast een diepgaande kennis van culturele gebruiken en waarden is een uitstekende beheersing van de brontaal (of source language) en doeltaal (of target language) essentieel. Het is gebruikelijk dat de Vertaler Localisation uit een tweede taal naar de moedertaal toe vertaald. Naast een goede taalvaardigheid in de eigen taal is doorgaans een opleiding op HBO of universitair niveau vereist in de tweede taal of in vertalen.

 

Sommige vertaalopleidingen leggen meer de nadruk op literair vertalen, maar er zijn ook instituten die zich richten op de technologische toepassingen van vertalen. De laatste is relevanter voor een Vertaler Localisation. Voor een Vertaler Localisation is kennis van vertaaltools en affiniteit met software een pre. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vertaler Localisation

Meer opleidingen Vertaler Localisation

Weet je nog niet of je Vertaler Localisation wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vertaler Localisation of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Vertaler Localisation

Met wie werkt een Vertaler Localisation samen? 

Een Vertaler Localisation heeft vooral veel te maken met een Localisation Project Manager. De Localisation Project Manager is verantwoordelijk voor de taakverdeling, planning en het budget van opdrachten. De Localisation Project Manager communiceert met de opdrachtgever en vertalers en is dus een belangrijk contact.

 

De Vertaler Localisation werk meestal in een Localisation team. Dit team zal o.a. bestaan uit andere vertalers, Localisation Engineers en Localisation testers. Localisation Engineers nemen het technische gedeelte van het localisation proces voor hun rekening zoals bijvoorbeeld het programmeren. Localisation testers zijn als het ware de eindredactie en testen het eindproduct. 


Vertaler Localisation


Organisaties waar een Vertaler Localisation werkzaam is

Waar werkt een Vertaler Localisation meestal? 

Een Vertaler Localisation werkt vooral met software producten, games en websits. Dit kan op projectbasis zijn of in een full-time betrekking. Door de immense groei in vraag naar localisation door globalisering zoeken veel grote organisaties Vertalers voor Localisation. Een Vertaler Localisation kan ook bij een vertaalbureau aan de slag die localisation opdrachten aanneemt.

  

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Vertaler Localisation

Waar kun je het beste werken als Vertaler Localisation? Hieronder vindt je de best door de Vertaler Localisation beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vertaler Localisation.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vertaler Localisation:

Welke competenties heeft een een Vertaler Localisation nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Vertaler Localisation

Wat voor persoonlijkheid heb je als Vertaler Localisation nodig? 

Voor een Vertaler Localisation is nauwgezet werken een zeer belangrijke kwaliteit. Een Vertaler Localisation moet een perfectionist zijn en oog hebben voor detail, zodat er een goed eindproduct wordt afgeleverd.

 

Daarnaast heeft een Vertaler Localisation constant te maken met deadlines die moeten worden gehaald. Er moet onder tijdsdruk worden gepresteerd, waardoor een Vertaler Localisation efficiënt en resultaatgericht moet zijn. (Succesvolle werker

Bekijk de persoonstypen voor Vertaler Localisation


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Vertaler Localisation

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vertaler Localisation

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vertaler Localisation

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vertaler Localisation

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vertaler Localisation dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vertaler Localisation belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vertaler Localisation. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vertaler Localisation iets voor je?

Zou je graag Vertaler Localisation willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vertaler Localisation bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vertaler Localisation

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar