Vertegenwoordiger Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Vertegenwoordiger worden: Opleidingen tot Vertegenwoordiger

Wil je Vertegenwoordiger worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Vertegenwoordiger, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Vertegenwoordiger.

Hoe word je een Vertegenwoordiger? 

Om te gaan werken als Vertegenwoordiger kan men de opleiding Commercieel Medewerker Buitendienst doen. Dit is een MBO niveau-3 opleiding.

Ook komt het voor dat men als Vertegenwoordiger aan het werk gaat zonder passende vooropleiding. Dan is het mogelijk om een cursus voor vertegenwoordiger te volgen, bijvoorbeeld bij de NHA.

De 4 best beoordeelde opleidingen Vertegenwoordiger

bijgewerkt op 01-12-2021

Opleiding Commercieel Medewerker Buitendienst
Hou jij van werken in een commerciële omgeving? Weet jij verkopen te combineren met klanttevredenheid? En zie jij het leggen van contacten als een uitdaging? Dan is deze opleiding echt …
Opleiding Commercieel Medewerker Buitendienst
Buitendienst Verkoop
Buitendienst Verkoop Masterclass.  Schrijf je in deze geweldige Masterclass waarin de cursisten een Masterclass Buitendienst Verkoop krijgen in het Nederlands. De inhoud bestaat standaard uit: de 6 leidende beginselen van …
Buitendienst Verkoop
Buitendienst Verkoop Masterclass
Buitendienst Verkoop In-company/ Maatwerk verkooptraining?   Verkopers in de buitendienst zijn verkooptijgers die uitblinken wanneer het op een persoonlijk verkoopgesprek aankomt. Deze gerichte training geeft je een uitgebreide toolset met salestechnieken …
Buitendienst Verkoop Masterclass
(specialisatie) Commercieel Medewerker Buitendienst
De functie Commercieel Medewerker Buitendienst Heb jij graag klantcontact? Past een commerciële omgeving goed bij jou en is verkopen jouw passie? Houd je van afwisselend werk en vind je het …
(specialisatie) Commercieel Medewerker Buitendienst

Is het verstandig om Vertegenwoordiger te worden?

Voordat je aan een opleiding Vertegenwoordiger begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Vertegenwoordiger worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Vertegenwoordiger?

De arbeidsmarkt voor Vertegenwoordigers is redelijk goed. Bij bedrijven is er vaak plaats voor een Vertegenwoordiger om de omzet te bevorderen. Er zijn dan ook veel vacatures voor dit beroep. Vaak heb je als Vertegenwoordiger ook verschillende opleidings- en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Zo kan je bijvoorbeeld doorgroeien tot commercieel eindverantwoordelijke.

De actuele kans op werk voor een Vertegenwoordiger

Het beroep Vertegenwoordiger is onderdeel van de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

675

Baankans Vertegenwoordiger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Vertegenwoordiger

Als je je wilt omscholen tot Vertegenwoordiger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Vertegenwoordiger door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Vertegenwoordiger zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Vertegenwoordiger

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Vertegenwoordiger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Vertegenwoordiger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Vertegenwoordiger

Als je Vertegenwoordiger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vertegenwoordiger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vertegenwoordiger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vertegenwoordiger?

Competenties en Vaardigheden Vertegenwoordiger

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Vertegenwoordiger nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Vertegenwoordiger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Vertegenwoordiger

Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Vertegenwoordiger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Vertegenwoordiger. Als Vertegenwoordiger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Vertegenwoordiger:


zie volledige beschrijving persoonstype Vertegenwoordiger

Vakkennis voor een Vertegenwoordiger

Het is voor een Vertegenwoordiger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Vertegenwoordiger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Vertegenwoordiger


Werkervaring Vertegenwoordiger

Het is voor een startend Vertegenwoordiger die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Vertegenwoordiger is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Vertegenwoordiger, maar iets anders?

Is een opleiding Vertegenwoordiger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Vertegenwoordiger te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Vertegenwoordiger te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Vertegenwoordiger te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Vertegenwoordiger te worden?

Zou je graag Vertegenwoordiger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Vertegenwoordiger voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar