Verzekeringsagent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verzekeringsagent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verzekeringsagent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verzekeringsagent wordt.

 

Wat is een Verzekeringsagent?

De Verzekeringsagent adviseert over een aantal verschillende verzekeringen. Hij neemt een aantal verzekeringen en de voorwaarden die eraan verbonden zijn door met de cliënt en bepaalt welke verzekering het beste bij diens levensstijl past. Als de Verzekeringsagent na het vergelijken van verzekeringen een passende verzekering heeft gevonden, pakt hij de premies erbij en berekent hij de wijze van betaling. Ook kijkt hij in hoeverre de verzekering wordt gedekt. Cliënt en Agent kiezen uiteindelijk gezamelijk voor een verzekering.

Klantcontact is een belangrijke component van het werk van de Verzekeringsagent. Hij verschaft cliënten de benodigde informatie en voert het nodige overleg. De cliënten van een Verzekeringsagenten kunnen zowel particulieren zijn als bedrijven. De Verzekeringsagent moet dan ook goed thuis zijn in de materie en met verschillende mensen kunnen communiceren. Iedere cliënt vraagt om een andere aanpak en de Verzekeringsagent is altijd klantgericht. Zo weet hij cliënten naar tevredenheid aan passende verzekeringen te helpen en hen aan zich te binden. Het werven van cliënten is ook een van zijn taken.

De Verzekeringsagent staat verder altijd in contact met de verzekeringsmaatschappijen, omdat hij moet onderhandelen over de garantievoorwaarden. Deze zijn namelijk niet vastgesteld.

 Wil je werken als Verzekeringsagent?

Werk je al als Verzekeringsagent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verzekeringsagent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verzekeringsagent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verzekeringsagent in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Verzekeringsmaatschappijen
  • Bedrijven
  • Particulieren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2256 tot €7384

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verzekeringsagent

Wat verdient een Verzekeringsagent?

De Verzekeringsagent verdient als starter ongeveer  €2256 bruto per maand. Dit kan oplopen tot ongeveer €7384 bruto per maand. Werkervaring heeft grote invloed op de hoogte van het salaris.

De salarissen zijn ook afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarde is een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Verzekeringsagent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Verzekeringsagent

Er zijn geen vacatures Verzekeringsagent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Verzekeringsagent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Verzekeringsagent in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verzekeringsagent

Wat is de toekomst van Verzekeringsagent?

Het aantal openstaande vacatures voor Verzekeringsagenten is gering. 

De Verzekeringsagent heeft doorgroeimogelijkheden in de vorm van een meer leidinggevende functie en buitendiensten. Dit is mogelijk als de Verzekeringsagent een aantal jaar ervaring heeft en over leidinggevende kwaliteiten beschikt.

Baankans Verzekeringsagent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Verzekeringsagent worden: Opleidingen tot Verzekeringsagent

Wil je Verzekeringsagent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verzekeringsagent.

Hoe word je een Verzekeringsagent? 

De Verzekeringsagent heeft minimaal een HBO opleiding gevolgd en moet een specialisatie Verzekeringen hebben om zijn werk te kunnen doen. Een mogelijkheid is Financial Services Management.

Verder kan de Verzekeringsagent een opleiding WFD module Schade of WFD module Leven hebben afgerond.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verzekeringsagent

Er zijn geen opleidingen Verzekeringsagent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verzekeringsagent in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen of doorgroeien tot Verzekeringsagent

Als je Verzekeringsagent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verzekeringsagent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verzekeringsagent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verzekeringsagent?

Competenties en Vaardigheden Verzekeringsagent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Verzekeringsagent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Verzekeringsagent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verzekeringsagent

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Verzekeringsagent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Verzekeringsagent. Als Verzekeringsagent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Verzekeringsagent:


zie volledige beschrijving persoonstype Verzekeringsagent

Vakkennis voor een Verzekeringsagent

Het is voor een Verzekeringsagent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Verzekeringsagent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Verzekeringsagent


Werkervaring Verzekeringsagent

Het is voor een startend Verzekeringsagent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Verzekeringsagent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Verzekeringsagent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Verzekeringsagent

Met wie werkt een Verzekeringsagent samen? 

De Verzekeringsagent heeft contact met verzekeringsmaatschappijen, omdat hij moet onderhandelen over garantievoorwaarden. Het is van belang dat de cliënt goede voorwaarden krijgt.

De Verzekeringsagent werkt voor bedrijven en particulieren. Hij adviseert, overlegt en kiest samen met zijn cliënten een verzekering die het beste bij hen past. Het is van belang dat hij dit contact onderhoudt en door mond tot mond reclame via zijn bestaande cliënten nieuwe cliënten aantrekt.


  • Verzekeringsmaatschappijen
  • Bedrijven
  • Particulieren
Verzekeringsagent


Organisaties waar een Verzekeringsagent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verzekeringsagent meestal werkt.

Waar werkt een Verzekeringsagent?


Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Verzekeringsagent

Waar kun je het beste werken als Verzekeringsagent? Hieronder vind je de best door de Verzekeringsagent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verzekeringsagent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verzekeringsagent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verzekeringsagent.

Welke competenties heeft een Verzekeringsagent nodig?

Een Verzekeringsagent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verzekeringsagent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verzekeringsagent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verzekeringsagent nodig? 

De Verzekeringsagent moet zelfverzekerd zijn, omdat hij veelal alleen werkt en zijn collega's dus weinig om advies kan vragen.Ook hebben cliënten meer vertrouwen in de Verzekeringsagent als deze zelfverzekerd overkomt. Hij moet energiek zijn, zodat hij nieuwe cliënten op een energieke manier kan benaderen en hen kan overtuigen (Succesvolle werker).

Verder moet hij productief zijn om succes te behalen. Soms is het zo dat de Verzekeringsagent per verkochte verzekering betaald krijgt en dan is het van belang om zo veel mogelijk verzekeringen te verkopen om een goed inkomen te krijgen. Daarbij komen ook optimisme en spontaniteit van pas(Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Verzekeringsagent


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Verzekeringsagent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verzekeringsagent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verzekeringsagent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verzekeringsagent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verzekeringsagent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verzekeringsagent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verzekeringsagent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verzekeringsagent iets voor je?

Zou je graag Verzekeringsagent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verzekeringsagent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verzekeringsagent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar