Boeken Verzekeringsarts

Het perspectief op de arbeidsmarkt is voor de Verzekeringsarts groot. Er is een grote vraag naar deze artsen en een starter komt eenvoudig aan een baan. 
De doorgroeimogelijkheden zijn wat dat betreft wat minder. Na een lang opleidingstraject is het ook maar de vraag of de Verzekeringsarts daar op zit te wachten. Toch zijn er diverse mogelijkheden voor andere taken als Verzekeringsarts en het doorgroeien naar andere functies. Het doen van onderzoek behoort tot de mogelijkheden evenals het specialiseren op een bepaald terrein. Voorbeelden van specialisaties zijn jonggehandicapten of mensen met een specifiek ziektebeeld.
Het doen van bestuurswerk kan verdieping brengen in de werkzaamheden van de Verzekeringsarts. Staffuncties en daarna eventueel regionale staffuncties zorgen voor een andere doorgroeimogelijkheid. Een kanttekening hierbij is dat het niet altijd in een financiële beloning wordt geuit. 

Uiteraard zou de Sociaal Medisch Beoordelaar met extra cursussen ook als Bedrijfsarts of Sociaal Medisch Adviseur aan de slag kunnen gaan, deze beroepen zijn erg verwant met het vak van Verzekeringsarts.  

 

 

 

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Verzekeringsarts. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Verzekeringsarts. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Verzekeringsarts die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

De 3 beste boeken voor een Verzekeringsarts:

Stress en leefstijl

Stress en leefstijl

Stress en leefstijl - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463457569 | 184 pagina's

Er is een verband tussen chronische stress en leefstijl. In dit boek legt DR. LINDA BATTES de focus op verschillende stressfactoren. Als verzekeringsarts ziet zij in haar spreekkamer vaak cliënten met medische en sociale problemen. Deze problemen staan niet los van elkaar. Tijdens diverse gesprekken met mensen uit de maatschappij, waaronder deskundigen, wordt er naar …

Praktijkdilemma's voor bedrijfs- en verzekeringsartsen

Praktijkdilemma's voor bedrijfs- en verzekeringsartsen

Praktijkdilemma's voor bedrijfs- en verzekeringsartsen - Nederlands | Druk: 2004 | Paperback | 9789031344505 | 228 pagina's

Praktijkdilemma's voor bedrijfs- en verzekeringsartsen 1e druk is een boek van A.N.H. Weel uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031344505 Onverwachte en gecompliceerde situaties doen zich in elke beroepspraktijk voor. De professional kampt geregeld met dilemma's die niet direct zijn op te lossen met onderzoeksresultaten, regels en richtlijnen. Wat dan te doen? Casuïstiek – …

Bureaucratische drama's

Bureaucratische drama's - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789039345399

Bureaucratische drama's