Videotheekmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Videotheekmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep videotheekmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je videotheekmedewerker wordt.

 

Wat is een Videotheekmedewerker?

De videotheekmedewerker werkt in een videotheek.

De videotheekmedewerker is werkzaam in een videotheek. Hij staat achter de balie en informeert klanten over verschillende films en beantwoordt hun vragen. De videotheekmedewerker neemt daarnaast teruggebrachte films in, zoekt wanneer iemand een film wil huren het schijfje (of de schijfjes) die bij de hoesjes horen uit en huurt de films aan klanten uit. Daarnaast zet hij films terug in de kasten, hangt hij posters op, zet hij filmborden neer, verkoopt hij verschillende producten (waaronder bijvoorbeeld popcorn, filmposters of drankjes) aan klanten, rekent hij boetes af en plakt hij stickers op de dvdhoesjes.

De videotheekmedewerker kan omgaan met een kassasysteem, weet hoe hij door middel van bepaalde cijfercombinaties of lettercombinaties de juiste filmschijfjes in de juiste hoesjes weet te krijgen (en kan dit snel doen), kan producten afrekenen en snel geld wisselen en heeft verstand van films. Hij beantwoordt de vragen van klanten op een juiste manier en geeft desgevraagd filmadviezen.

De videotheekmedewerker is over het algemeen zelfstandig werkzaam. Hij houdt de balie en de winkel netjes en overzichtelijk en zet de dvd's in de juiste kastjes. De videotheekmedewerker is representatief en sociaal vaardig en heeft verstand van films in verschillende genres.Wil je werken als Videotheekmedewerker?

Werk je al als Videotheekmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Videotheekmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Videotheekmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Videotheekmedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Leidinggevende
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €1300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Videotheekmedewerker

Wat verdient een Videotheekmedewerker?

Het salaris van de videotheekmedewerker ligt tussen de €1000,- en €1300,- bruto per maand.

Salarisschaal Videotheekmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Videotheekmedewerker

Er zijn geen vacatures Videotheekmedewerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Videotheekmedewerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Videotheekmedewerker in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Videotheekmedewerker

Wat is de toekomst van Videotheekmedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de videotheekmedewerker is gemiddeld. Er is over het algemeen altijd wel werkgelegenheid maar er zijn vrijwel geen doorgroeimogelijkheden.

 

Baankans Videotheekmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Videotheekmedewerker worden: Opleidingen tot Videotheekmedewerker

Wil je Videotheekmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Videotheekmedewerker.

Hoe word je een Videotheekmedewerker? 

Voor het beroep van videotheekmedewerker is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten of mensen die iets willen bijverdienen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Videotheekmedewerker

Er zijn geen opleidingen Videotheekmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Videotheekmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Videotheekmedewerker

Als je Videotheekmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Videotheekmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Videotheekmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Videotheekmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Videotheekmedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Videotheekmedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Videotheekmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Videotheekmedewerker

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Visie
Visie
Trainingen & cursussen Zelfkennis
Zelfkennis
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Videotheekmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Videotheekmedewerker. Als Videotheekmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Videotheekmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Videotheekmedewerker

Vakkennis voor een Videotheekmedewerker

Het is voor een Videotheekmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Videotheekmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Videotheekmedewerker


Werkervaring Videotheekmedewerker

Het is voor een startend Videotheekmedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Videotheekmedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Verkoper, Medewerker tankstation, Servicemedewerker bioscoop .

Iets anders leren?

Is Videotheekmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Videotheekmedewerker

Met wie werkt een Videotheekmedewerker samen? 

Het netwerk van de videotheekmedewerker bestaat uit zijn leidinggevende (die af en toe langs komt of een gesprek met hem aangaat als er dingen verandert moeten worden), zijn collega's (op dagen wanneer hij samenwerkt of als ze hem komen aflossen) en de klanten die langskomen in de videotheek om een dvd te gaan huren, een product te kopen of een vraag te stellen.


  • Klanten
  • Leidinggevende
  • Collega's
Videotheekmedewerker


Organisaties waar een Videotheekmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Videotheekmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Videotheekmedewerker?

De videotheekmedewerker werkt in een videotheek.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Videotheekmedewerker

Waar kun je het beste werken als Videotheekmedewerker? Hieronder vind je de best door de Videotheekmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Videotheekmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Videotheekmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Videotheekmedewerker.

Welke competenties heeft een Videotheekmedewerker nodig?

Een Videotheekmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Videotheekmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Videotheekmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Videotheekmedewerker nodig? 

De videotheekmedewerker is een gever. Hij helpt klanten door vragen te beantwoorden, films uit te lenen en eventueel filmadviezen te geven.

Daarnaast is de videotheekmedewerker een succesvolle werker. Hij werkt over het algemeen in zijn eentje in de videotheek en moet de videotheek op de dag dat hij werkt daarom goed draaiende weten te houden. De videotheekmedewerker werkt zelfstandig en accuraat en is sociaal vaardig en representatief.

Bekijk de persoonstypen voor Videotheekmedewerker


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Videotheekmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Videotheekmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Videotheekmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Videotheekmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Videotheekmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Videotheekmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Videotheekmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Videotheekmedewerker iets voor je?

Zou je graag Videotheekmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Videotheekmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Videotheekmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar