Visagist Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Visagist worden: Opleidingen tot Visagist

Wil je Visagist worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Visagist, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Visagist.

Hoe word je een Visagist? 

Om als Visagist aan de slag te kunnen moet je een opleiding hebben op MBO niveau of een cursus in een relevante richting. Op MBO niveau heb je de opleiding tot Allround Visagist. Voor cursussen zijn er diverse mogelijkheden.

De studie of cursus in de richting van visagie wordt veelal gecombineerd met een opleiding in de richting van kapper omdat make-up en kapsel vaak door een persoon worden gedaan.

In de opleiding visagie leer je op basis van iemands gezichtsvorm, huidskleur en wensen iemand goed op te maken. Ook leer je vaak hoe je voor als Visagist jezelf kunt beginnen.

De 5 best beoordeelde opleidingen Visagist

bijgewerkt op 23-11-2021

Visagist - Make-up artist
SPECIAAL AANBOD VOOR CURSISTEN: PROFESSIONELE VISAGIE MATERIALEN T.W.V. € 289,- VOOR SLECHTS € 199,-!  Vanwege het enorme aantal cursisten op deze cursus hebben we de mogelijkheid om topkwaliteit visagie-materialen tegen …
Visagist - Make-up artist
Opleiding Visagie Allround
ERKENDE OPLEIDING VISAGIE "Become an artist!" Een visagie opleiding volgen bij Facefacts Academy (locaties in Arnhem, Heerenveen en Utrecht), maakt jou tot gediplomeerd visagist, maar ook tot make-up artist! Facefacts …
Opleiding Visagie Allround
Visagie Professional
Met een laagje make-up tover je elk gezicht om in een waar kunstwerk. Of je nu kiest voor een naturel look of all out gaat voor een bruiloft of filmset, …
Visagie Professional
Make-up Artist Thuisstudie
Wil jij Make-up Artist worden? Maak jouw droom nu waar met de opleiding Make-up ArtistHeb jij een passie voor beauty? Of wil jij jezelf graag verder ontwikkelen op het gebied …
Make-up Artist Thuisstudie
Haarstyling opleiding
De lessen worden gegeven door een aantal bekende Nederlandse visagisten en kappers. Alle visagisten die werkzaam zijn aan onze school moeten hun sporen verdiend hebben bij bekende opdrachtgevers als tijdschriften, …
Haarstyling opleiding

Is het verstandig om Visagist te worden?

Voordat je aan een opleiding Visagist begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Visagist worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Visagist?

Er zijn wel vacatures te vinden voor de functie van Visagist, maar ze zijn niet heel dik gezaaid. Daarbij komt dat je aan de wereld moet kunnen bewijzen wat je kunt. Hoe beter je bent hoe makkelijker je in die scene een baan kunt vinden en ook daarna beter betalende banen kan vinden.

Groei binnen de Visagie is eigenlijk alleen mogelijk door het aannemen van grotere en belangrijkere opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen bij een lokaal televisiestation en uitgroeien tot Visagist voor de sterren in Hollywood.

De actuele kans op werk voor een Visagist

Het beroep Visagist is onderdeel van de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Visagist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Visagist

Als je je wilt omscholen tot Visagist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Visagist door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Visagist zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Visagist

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Visagist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Visagist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Visagist

Als je Visagist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Visagist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Visagist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Visagist?

Competenties en Vaardigheden Visagist

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Visagist nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Visagist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Visagist

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen

Persoonlijkheid van een Visagist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Visagist. Als Visagist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Visagist:


zie volledige beschrijving persoonstype Visagist

Vakkennis voor een Visagist

Het is voor een Visagist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Visagist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Visagist


Werkervaring Visagist

Het is voor een startend Visagist die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Visagist is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Visagist, maar iets anders?

Is een opleiding Visagist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Visagist te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Visagist te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Visagist te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Visagist te worden?

Zou je graag Visagist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Visagist voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Visagist

Beroepsopleiding Visagie

Beroepsopleiding Visagie

De lessen worden gegeven door een aantal bekende Nederlandse visagisten en kappers. Alle visagisten die werkzaam zijn aan onze school moeten hun sporen verdiend hebben bij bekende opdrachtgevers als tijdschriften, cosmeticafabrikanten, fotografen, modeshows etc etc. Zij moeten ook nog dagelijks …

 • Onderwerp opleiding Visagist
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 3.675,00
 • Duur 26 uren
Make-up Artist

Make-up Artist

Algemene informatie De Visagiste/Make-up Artist opleiding van De Nederlandse Beautyschool duurt één schooljaar en is een zeer uitgebreide praktijkopleiding. Deze opleiding leid je op tot een ware professional, die op vele terreinen werkzaam kan zijn. Met deze opleiding kun je zowel …

 • Onderwerp opleiding Visagist
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 3.315,00
 • Duur 30 dagen
Special Make-up Artist incl. Hairstyling

Special Make-up Artist incl. Hairstyling

Algemene informatie De opleiding Allround Make-up Artist incl. Decoratieve Hairstyling is één van de meest gekozen opleidingen op de Nederlandse Beautyschool. Je leert niet alleen het aanbrengen van vele verschillende make-uppeen, maar je leert ook het haar decoratief te stijlen. …

 • Onderwerp opleiding Visagist
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 4.339,00
 • Duur 42 dagen
Opleiding Visagie

Opleiding Visagie

Algemene informatie Wil jij ook een specialist worden in het aanbrengen van make-up? Dan is de opleiding Visagie van De Nederlandse Beautyschool echt iets voor jou! Tijdens de opleiding Visagie leer je het aanbrengen van make-up bij andere mensen. Van het …

 • Onderwerp opleiding Visagist
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.790,00
 • Duur 19 dagen

Ga direct naar