Visagist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Visagist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep visagist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je visagist wordt.

 

Wat is een Visagist?

Een Visagist is specialist in make-up en vaak ook haar. Je werk is het aanbrengen van make-up bij andere mensen. Van het basiswerk als camoufleren, egaliseren en shapen tot aan de meest wilde fashionmake-up. De Visagist is vaak van alle markten thuis.

Je opgedane kennis op gebied van gezichtsvormen, lippen, ogen en nepwimpers pas je dagelijks toe in de praktijk. Afhankelijk van wat je precies gaat doen zul je of vaker basismake-up aanbrengen of juist de zwaardere make-up voor mannequins, bladen of reclames.

Past het beroep Visagist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Visagist?

Werk je al als Visagist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Visagist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Visagist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Visagist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Visagist

Wat verdient een Visagist?

Afhankelijk van waar je als Visagist terecht komt en wie je klanten zijn verdien je tussen de €1000 en €3700. Vooral ervaring, wat je kan, een goede naam en portfolio bepalen wat je uiteindelijk zult verdienen.

Salarisschaal Visagist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Visagist

Er zijn geen vacatures Visagist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Visagist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Visagist in werkt

Bekijk werken in Fashion & Styling

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Visagist

Wat zijn de baankansen voor een Visagist?

Er zijn wel vacatures te vinden voor de functie van Visagist, maar ze zijn niet heel dik gezaaid. Daarbij komt dat je aan de wereld moet kunnen bewijzen wat je kunt. Hoe beter je bent hoe makkelijker je in die scene een baan kunt vinden en ook daarna beter betalende banen kan vinden.

Groei binnen de Visagie is eigenlijk alleen mogelijk door het aannemen van grotere en belangrijkere opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen bij een lokaal televisiestation en uitgroeien tot Visagist voor de sterren in Hollywood.

De actuele kans op werk voor een Visagist

Het beroep Visagist is onderdeel van de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Visagist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Visagist worden: Opleidingen tot Visagist

Wil je Visagist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Visagist.

Hoe word je een Visagist? 

Om als Visagist aan de slag te kunnen moet je een opleiding hebben op MBO niveau of een cursus in een relevante richting. Op MBO niveau heb je de opleiding tot Allround Visagist. Voor cursussen zijn er diverse mogelijkheden.

De studie of cursus in de richting van visagie wordt veelal gecombineerd met een opleiding in de richting van kapper omdat make-up en kapsel vaak door een persoon worden gedaan.

In de opleiding visagie leer je op basis van iemands gezichtsvorm, huidskleur en wensen iemand goed op te maken. Ook leer je vaak hoe je voor als Visagist jezelf kunt beginnen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Visagist

Visagist - Make-up artist
SPECIAAL AANBOD VOOR CURSISTEN: PROFESSIONELE VISAGIE MATERIALEN T.W.V. € 289,- VOOR SLECHTS € 199,-!  Vanwege het enorme aantal cursisten op deze cursus hebben we de mogelijkheid om topkwaliteit visagie-materialen tegen …
Visagist - Make-up artist
Opleiding Visagie Allround
ERKENDE OPLEIDING VISAGIE "Become an artist!" Een visagie opleiding volgen bij Facefacts Academy (locaties in Arnhem, Heerenveen en Utrecht), maakt jou tot gediplomeerd visagist, maar ook tot make-up artist! Facefacts …
Opleiding Visagie Allround
Professionele Visagie
Met een laagje make-up tover je elk gezicht om in een waar kunstwerk. Of je nu kiest voor een naturel look of all out gaat voor een bruiloft of filmset, …
Professionele Visagie
Make-up Artist Thuisstudie
Wil jij Make-up Artist worden? Maak jouw droom nu waar met de opleiding Make-up ArtistHeb jij een passie voor beauty? Of wil jij jezelf graag verder ontwikkelen op het gebied …
Make-up Artist Thuisstudie
Haarstyling opleiding
De lessen worden gegeven door een aantal bekende Nederlandse visagisten en kappers. Alle visagisten die werkzaam zijn aan onze school moeten hun sporen verdiend hebben bij bekende opdrachtgevers als tijdschriften, …
Haarstyling opleiding

Omscholen tot Visagist

Als je je wilt omscholen tot Visagist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Visagist zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Visagist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Visagist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Visagist

Als je Visagist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Visagist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Visagist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Visagist?

Competenties en Vaardigheden Visagist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Visagist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Visagist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Visagist

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen

Persoonlijkheid van een Visagist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Visagist. Als Visagist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Visagist:


zie volledige beschrijving persoonstype Visagist

Vakkennis voor een Visagist

Het is voor een Visagist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Visagist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Visagist

Kleurenconsulent E-Learning
Met de opleiding Kleurenconsulent leer je hoe je jouw klanten voorziet van professioneel kleur- en stijladvies De kleur die je draagt, heeft effect. Niet alleen op jezelf, maar ook op
Kleurenconsulent E-Learning

Werkervaring Visagist

Het is voor een startend Visagist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Visagist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Visagist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Visagist

Met wie werkt een Visagist samen? 

Vaak ben je als Visagist eigen baas of freelancer en heb je alleen te maken met je opdrachtgevers en de mensen waar je de make-up bij gaat aanbrengen.

Afhankelijk van de grootte van het project werken er mogelijk nog andere Visagisten of grimeurs achter de schermen waar jij ook werkt. In dat geval is afstemming op elkaar wel noodzakelijk voor een mooi geheel.

Tot slot moet een Visagist ook producten hebben. Voornamelijk make-up, sponsjes, kwastjes etcetera. Dit kan je gewoon zoals iedereeen zo inkopen, maar je kunt ook met een specifieke toeleverancier contacten leggen.


Visagist


Organisaties waar een Visagist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Visagist meestal werkt.

Waar werkt een Visagist?

Het opmaken van mensen in ruil voor geld is duidelijk bedoeld voor het maken van winst. Dat betekent dat je dus als Visagist onder de profit sector valt. En dat geldt over het geheel genomen ook voor een groot deel van je klanten.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Visagist

Waar kun je het beste werken als Visagist? Hieronder vind je de best door de Visagist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Visagist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Visagist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Visagist.

Welke competenties heeft een Visagist nodig?

Een Visagist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Visagist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Visagist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Visagist nodig? 

Als Visagist heb je een ondersteunende functie. Je werkzaamheden verricht je om anderen te behagen en voor wat je doet heb je een flinke dosis creativiteit  nodig (Romanticus).

Daarnaast moet je ook op tempo werken, omdat de Visagist klaar moet zijn voordat de mensen weer ten tonele moeten verschijnen of elders moeten zijn (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Visagist


Levensgenieter


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Visagist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Visagist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Visagist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Visagist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Visagist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Visagist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Visagist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Visagist iets voor je?

Zou je graag Visagist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Visagist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Visagist

Diana

Ik wil graag visagist leraar worden. Welke opleiding moet ik daar voor volgen?

Bianca

Hallo Diana,ik denk dat de Nederlandse-Beautyschool.nl,in Rotterdam,je wel op weg kunnen helpen.Sucses

Carla van makeup4u.nl

Ik ben allround visagiste, haarstyliste, grimeuse en modestyiste. In 1992 heb ik mij 1e opleiding afgerond en na 24 jaar kan ik mezelf allround noemen. Ik heb veel ervaring in o.a.: tv, video clips, speelfilm, educative film, commercials, modeshows, fashion weeks NYC & Amsterdam, fotoshoots voor bladen, prive commerciele doeleinde, bruiden enz. Door een samenwwerking met designer C. Byfield(House of Byfield) heb ik inmiddels een goede ervaring op het gebied van modestijling. Ik zie mij werk nooit als werk, elke opdracht is even leuk. Mijn motto is altijd. "Er is niks mooiers dan mooie mensen nog mooier maken!  Als dames, na mijn werk, in de spiegel kijken en WOW zeggen tegen hun eigen spiegelbeeld, dan weet ik dat ik weer iemand helemaal blij heb kunnen maken ! Voor meer informatie gerust neem even contact met me op. Mail: info@makeup4u.nl Mobiel: 06- 26 032 506 of via mijn website : www.makeup4u.nl Hopelijk tot snel! Met vriendeli

Natasja

Je lijkt mij een prima vakvrouw en ondernemend.Ik woon te ver weg(Limburg)anders was ik vast bij je langs gekomen.Na diverse teleurstellingen.Sucses

Dragana

  Dragana Zafirovic - Urosev                 email: zafirovicd@yahoo.com.au mobieltje: +31 6 28 96 17 85                         P R O F I L  VISAGIST.      Hello mijn Naam is Dragana ik ben visagist. Professionele kunstenaar Zoals een veel meisjes het aanbrengen van make-up op de grens aangetrokken door de kleine. Maar wat zijn de meeste meisjes alleen maar van dromen voor mij is werkelijkheid geworden. ive creaties hard  werken 1 gechanteerd talent vertaalt zich in elke persoon mogelijk om make-up te verfraaien. Het wordt gebruikt om dagelijks discreet, en soms Lotmena avond make-up. Gefascineerd door het menselijk gezicht. Ik heb ook het fotograferen.  Door die ervaring, realiseerde ik me de mogelijkheid intervencijf kleuren. sch

Chantal

Fantastisch,deze site wordt ook bezocht in Belgrado.Gr.

link

www.haagsevisagieschool.nl

link

www.haagsevisagieschool.nl

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar