Visagist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Visagist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Visagist. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Visagist nodig heeft.Wat doet een Visagist? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Visagist?

Een Visagist is specialist in make-up en vaak ook haar. Je werk is het aanbrengen van make-up bij andere mensen. Van het basiswerk als camoufleren, egaliseren en shapen tot aan de meest wilde fashionmake-up. De Visagist is vaak van alle markten thuis.

Je opgedane kennis op gebied van gezichtsvormen, lippen, ogen en nepwimpers pas je dagelijks toe in de praktijk. Afhankelijk van wat je precies gaat doen zul je of vaker basismake-up aanbrengen of juist de zwaardere make-up voor mannequins, bladen of reclames.

Past het beroep Visagist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Visagist

Op zoek naar een nieuwe baan als Visagist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Visagist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met betere baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Visagist per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Visagist op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Visagist in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Visagist per stad

Vacatures Visagist Alkmaar

Vacatures Visagist Almelo

Vacatures Visagist Almere

Vacatures Visagist Alphen aan den Rijn

Vacatures Visagist Amersfoort

Vacatures Visagist Amstelveen

Vacatures Visagist Amsterdam

Vacatures Visagist Apeldoorn

Vacatures Visagist Arnhem

Vacatures Visagist Assen

Vacatures Visagist Bergen op Zoom

Vacatures Visagist Breda

Vacatures Visagist Capelle aan den IJssel

Vacatures Visagist Delft

Vacatures Visagist Den Bosch

Vacatures Visagist Den Haag

Vacatures Visagist Den Helder

Vacatures Visagist Deventer

Vacatures Visagist Doetinchem

Vacatures Visagist Dordrecht

Vacatures Visagist Ede

Vacatures Visagist Eindhoven

Vacatures Visagist Emmen

Vacatures Visagist Enschede

Vacatures Visagist Gouda

Vacatures Visagist Groningen

Vacatures Visagist Haarlem

Vacatures Visagist Haarlemmermeer

Vacatures Visagist Heerlen

Vacatures Visagist Helmond

Vacatures Visagist Hengelo

Vacatures Visagist Hilversum

Vacatures Visagist Hoogeveen

Vacatures Visagist Hoorn

Vacatures Visagist Katwijk

Vacatures Visagist Leeuwarden

Vacatures Visagist Leiden

Vacatures Visagist Lelystad

Vacatures Visagist Maastricht

Vacatures Visagist Middelburg

Vacatures Visagist Nieuwegein

Vacatures Visagist Nijmegen

Vacatures Visagist Oss

Vacatures Visagist Purmerend

Vacatures Visagist Roermond

Vacatures Visagist Roosendaal

Vacatures Visagist Rotterdam

Vacatures Visagist Schiedam

Vacatures Visagist Spijkenisse

Vacatures Visagist Terneuzen

Vacatures Visagist Tilburg

Vacatures Visagist Utrecht

Vacatures Visagist Veenendaal

Vacatures Visagist Venlo

Vacatures Visagist Vlaardingen

Vacatures Visagist Westland

Vacatures Visagist Zaanstad

Vacatures Visagist Zeist

Vacatures Visagist Zoetermeer

Vacatures Visagist Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Visagist

Wat verdient een Visagist?

Afhankelijk van waar je als Visagist terecht komt en wie je klanten zijn verdien je tussen de €1000 en €3700. Vooral ervaring, wat je kan, een goede naam en portfolio bepalen wat je uiteindelijk zult verdienen.

Salarisschaal Visagist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Visagist

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Visagist


Bekijk het salaris Visagist per ervaringsniveau

Salaris junior Visagist Wat verdient een startend Visagist? Wat is het loon senior Visagist? beginnend Visagist salaris Maximaal salaris trainee Visagist Hoeveel verdient een leidinggevend Visagist? Wat is het salaris van een medior Visagist? Salaris aankomend Visagist Wat verdient een ervaren Visagist? Welk salaris krijgt een leerling Visagist?


Visagist worden: Opleidingen tot Visagist

Wil je Visagist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Visagist.

Hoe word je een Visagist? 

Om als Visagist aan de slag te kunnen moet je een opleiding hebben op MBO niveau of een cursus in een relevante richting. Op MBO niveau heb je de opleiding tot Allround Visagist. Voor cursussen zijn er diverse mogelijkheden.

De studie of cursus in de richting van visagie wordt veelal gecombineerd met een opleiding in de richting van kapper omdat make-up en kapsel vaak door een persoon worden gedaan.

In de opleiding visagie leer je op basis van iemands gezichtsvorm, huidskleur en wensen iemand goed op te maken. Ook leer je vaak hoe je voor als Visagist jezelf kunt beginnen.

Opleidingen Visagist

Visagist - Make-up artist
Make-up kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Opvallende make-up voor een feestje, of juist natuurlijk en subtiel voor elke dag. Met de erkende cursus visagist/make-up artist kun je iedereen …
Visagist - Make-up artist
Opleiding Visagie Allround
ERKENDE OPLEIDING VISAGIE "Become an artist!" Een visagie opleiding volgen bij Facefacts Academy (locaties in Arnhem, Heerenveen en Utrecht), maakt jou tot gediplomeerd visagist, maar ook tot make-up artist! Facefacts …
Opleiding Visagie Allround
Make-up Artist E-Learning
Wil jij Make-up Artist worden? Maak jouw droom nu waar met de opleiding Make-up ArtistHeb jij een passie voor beauty? Of wil jij jezelf graag verder ontwikkelen op het gebied …
Make-up Artist E-Learning
Make-up Artist Thuisstudie
Wil jij Make-up Artist worden? Maak jouw droom nu waar met de opleiding Make-up ArtistHeb jij een passie voor beauty? Of wil jij jezelf graag verder ontwikkelen op het gebied …
Make-up Artist Thuisstudie
Haarstyling opleiding
De lessen worden gegeven door een aantal bekende Nederlandse visagisten en kappers. Alle visagisten die werkzaam zijn aan onze school moeten hun sporen verdiend hebben bij bekende opdrachtgevers als tijdschriften, …
Haarstyling opleidingVisagist worden: Omscholen tot Visagist

Als je je wilt omscholen tot Visagist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Visagist zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Visagist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Visagist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Visagist

Als je Visagist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Visagist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Visagist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Visagist?


Interview met een Visagist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Competenties en Vaardigheden Visagist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Visagist.

Welke competenties heeft een Visagist nodig?

Een Visagist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Durf
Durf

Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:

lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed 

Omschrijving

Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing. 

Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.

Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen. 

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Vaardigheden Visagist

 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Kansen zien
 • Zelfvertrouwen
 • Positiviteit
 • Vernieuwend
 • Methodisch ontwerpen
 • Creatief denken
 • Analytisch vermogen
 • Beoordelen
 • Aandacht voor details
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid en Eigenschappen Visagist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Visagist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Visagist nodig? 

Als Visagist heb je een ondersteunende functie. Je werkzaamheden verricht je om anderen te behagen en voor wat je doet heb je een flinke dosis creativiteit  nodig (Romanticus).

Daarnaast moet je ook op tempo werken, omdat de Visagist klaar moet zijn voordat de mensen weer ten tonele moeten verschijnen of elders moeten zijn (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Visagist


Eigenschappen Visagist

 • Optimistisch
 • Energiek
 • Vindingrijk
 • Originaliteit
 • Creativiteit
 • GepassioneerdArbeidsmarktperspectief Visagist

Wat zijn de baankansen voor een Visagist?

Er zijn wel vacatures te vinden voor de functie van Visagist, maar ze zijn niet heel dik gezaaid. Daarbij komt dat je aan de wereld moet kunnen bewijzen wat je kunt. Hoe beter je bent hoe makkelijker je in die scene een baan kunt vinden en ook daarna beter betalende banen kan vinden.

Groei binnen de Visagie is eigenlijk alleen mogelijk door het aannemen van grotere en belangrijkere opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen bij een lokaal televisiestation en uitgroeien tot Visagist voor de sterren in Hollywood.

De actuele kans op werk voor een Visagist

Het beroep Visagist is onderdeel van de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Visagist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Visagist

Je kunt als Visagist een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Visagist is onderdeel van de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Visagist


Organisaties waar een Visagist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Visagist meestal werkt.

Waar werkt een Visagist?

Het opmaken van mensen in ruil voor geld is duidelijk bedoeld voor het maken van winst. Dat betekent dat je dus als Visagist onder de profit sector valt. En dat geldt over het geheel genomen ook voor een groot deel van je klanten.


In welke sector werkt een Visagist?

Een Visagist werkt in de sector Fashion & Styling

Beroepen binnen de sector Fashion & Styling hebben te maken met persoonlijke verzorging en mode. Hierbij kan gedacht worden aan het reinigen, verzorgen en aanpassen van het uiterlijk met als doel er zo mooi mogelijk uit te zien. Het is met name in deze sector dat Nederland vooral haar ogen op het buitenland richt. De grote cosmetica- en verzorgingsbedrijven komen uit het buitenland. Het betreft hier dan ook een import- en dienstverleningsector. Met name in de laatste jaren is er veel hernieuwde aandacht voor de groenere, biologische producten die een nieuwe boost gaven aan deze sector. Onder treft u alle fashion en styling functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures.

Wat wordt er verdiend in de sector Fashion & Styling?

Omdat het in Nederland alleen dienstverlening betreft vallen de verdiensten vaak wel mee. Goede drogisterijen en bepaalde ketens zoals 'De Tuinen' doen het niet slecht, maar het is een zeer arbeidsintensieve business: producten zijn niet altijd even massaal voorhanden, wat wel het geval is in bijvoorbeeld de sector Handel. Deze sector wordt ook wel genoemd: fashionbranche, fashionindustrie, stylingindustrie, fashionwereld, modeindustrie, werken in de mode, werken in de fashionindustrie, werken in de modewereld

Meer weten over werken in de sector Fashion & Styling?

Bekijk werken in de sector Fashion & Styling

In welke beroepsgroep werkt een Visagist?

Een Visagist werkt in de beroepsgroep Uiterlijke verzorging

De beroepsgroep Uiterlijke Verzorging richt zich op het creëren en realiseren van verbeteringen aan het uiterlijk van de klant. De klant staat bij deze beroepsgroep centraal, hoewel professioneel advies soms boven de wens van de klant uitstijgt. Deze beroepsgroep is zeer divers, dat wil zeggen dat er zeer veel uiteenlopende functies onder te scharen zijn. Afgezien van bijvoorbeeld kappers of pedicures en manicures zijn er relatief weinig mensen in loondienst, maar heeft het overgrote deel een eigen salon/bedrijf. 

Wil je weten of de beroepsgroep Uiterlijke Verzorging bij jou past?

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt daarmee inspiratie op doen en kijken welke beroepsgroep bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Uiterlijke Verzorging?

Het is lastig aan te geven hoeveel er wordt verdiend binnen deze beroepsgroep, omdat er een grote variatie aan functies onder verzameld wordt. Tevens zijn er binnen deze industrie enorm veel mensen die hun eigen onderneming hebben. Denk aan kappers, schoonheidsspecialisten, afslankconsulenten, make-over chirurgen, visagisten, enzovoort. Die mensen die in loondienst werken, verdienen niet veel. Zij die een eigen onderneming hebben kunnen veel verdienen, maar natuurlijk ook heel weinig. 

Meer weten over werken in de beroepsgroep Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in de beroepsgroep Uiterlijke verzorging

Netwerk Visagist

Met wie werkt een Visagist samen? 

Vaak ben je als Visagist eigen baas of freelancer en heb je alleen te maken met je opdrachtgevers en de mensen waar je de make-up bij gaat aanbrengen.

Afhankelijk van de grootte van het project werken er mogelijk nog andere Visagisten of grimeurs achter de schermen waar jij ook werkt. In dat geval is afstemming op elkaar wel noodzakelijk voor een mooi geheel.

Tot slot moet een Visagist ook producten hebben. Voornamelijk make-up, sponsjes, kwastjes etcetera. Dit kan je gewoon zoals iedereeen zo inkopen, maar je kunt ook met een specifieke toeleverancier contacten leggen.


Visagist

Alles over het beroep Visagist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Solliciteren op de functie Visagist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Visagist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Visagist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Visagist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Visagist iets voor je?

Zou je graag Visagist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Visagist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar