Visagist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Visagist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Visagist? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Visagist wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Visagist, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Visagist


Vacatures Visagist

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Visagist?

Een Visagist is specialist in make-up en vaak ook haar. Je werk is het aanbrengen van make-up bij andere mensen. Van het basiswerk als camoufleren, egaliseren en shapen tot aan de meest wilde fashionmake-up. De Visagist is vaak van alle markten thuis.

Je opgedane kennis op gebied van gezichtsvormen, lippen, ogen en nepwimpers pas je dagelijks toe in de praktijk. Afhankelijk van wat je precies gaat doen zul je of vaker basismake-up aanbrengen of juist de zwaardere make-up voor mannequins, bladen of reclames.


Past het beroep Visagist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Visagist per stad

Vacatures Visagist Alkmaar

Vacatures Visagist Almelo

Vacatures Visagist Almere

Vacatures Visagist Alphen aan den Rijn

Vacatures Visagist Amersfoort

Vacatures Visagist Amstelveen

Vacatures Visagist Amsterdam

Vacatures Visagist Apeldoorn

Vacatures Visagist Arnhem

Vacatures Visagist Assen

Vacatures Visagist Bergen op Zoom

Vacatures Visagist Breda

Vacatures Visagist Capelle aan den IJssel

Vacatures Visagist Delft

Vacatures Visagist Den Bosch

Vacatures Visagist Den Haag

Vacatures Visagist Den Helder

Vacatures Visagist Deventer

Vacatures Visagist Doetinchem

Vacatures Visagist Dordrecht

Vacatures Visagist Ede

Vacatures Visagist Eindhoven

Vacatures Visagist Emmen

Vacatures Visagist Enschede

Vacatures Visagist Gouda

Vacatures Visagist Groningen

Vacatures Visagist Haarlem

Vacatures Visagist Haarlemmermeer

Vacatures Visagist Heerlen

Vacatures Visagist Helmond

Vacatures Visagist Hengelo

Vacatures Visagist Hilversum

Vacatures Visagist Hoogeveen

Vacatures Visagist Hoorn

Vacatures Visagist Katwijk

Vacatures Visagist Leeuwarden

Vacatures Visagist Leiden

Vacatures Visagist Lelystad

Vacatures Visagist Maastricht

Vacatures Visagist Middelburg

Vacatures Visagist Nieuwegein

Vacatures Visagist Nijmegen

Vacatures Visagist Oss

Vacatures Visagist Purmerend

Vacatures Visagist Roermond

Vacatures Visagist Roosendaal

Vacatures Visagist Rotterdam

Vacatures Visagist Schiedam

Vacatures Visagist Spijkenisse

Vacatures Visagist Terneuzen

Vacatures Visagist Tilburg

Vacatures Visagist Utrecht

Vacatures Visagist Veenendaal

Vacatures Visagist Venlo

Vacatures Visagist Vlaardingen

Vacatures Visagist Westland

Vacatures Visagist Zaanstad

Vacatures Visagist Zeist

Vacatures Visagist Zoetermeer

Vacatures Visagist Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Visagist

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Visagist?

Afhankelijk van waar je als Visagist terecht komt en wie je klanten zijn verdien je tussen de €1000 en €3700. Vooral ervaring, wat je kan, een goede naam en portfolio bepalen wat je uiteindelijk zult verdienen.


Meer weten over het salaris Visagist

Salaris aankomend Visagist Salaris junior Visagist Wat is het salaris van een medior Visagist? Welk salaris krijgt een senior Visagist?


Hoe word je een Visagist? 

Om als Visagist aan de slag te kunnen moet je een opleiding hebben op MBO niveau of een cursus in een relevante richting. Op MBO niveau heb je de opleiding tot Allround Visagist. Voor cursussen zijn er diverse mogelijkheden.

De studie of cursus in de richting van visagie wordt veelal gecombineerd met een opleiding in de richting van kapper omdat make-up en kapsel vaak door een persoon worden gedaan.

In de opleiding visagie leer je op basis van iemands gezichtsvorm, huidskleur en wensen iemand goed op te maken. Ook leer je vaak hoe je voor als Visagist jezelf kunt beginnen.

Opleidingen Visagist

Visagist - Make-up artist
Make-up kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Opvallende make-up voor een feestje, of juist natuurlijk en subtiel voor elke dag. Met de cursus visagist/make-up artist (met GRATIS professioneel
Visagist - Make-up artist
Opleiding Visagie Allround
ERKENDE OPLEIDING VISAGIE "Become an artist!" Een visagie opleiding volgen bij Facefacts Academy (locaties in Arnhem, Heerenveen en Utrecht), maakt jou tot gediplomeerd visagist, maar ook tot make-up artist! Facefacts …
Opleiding Visagie Allround
Haarstyling opleiding
De lessen worden gegeven door een aantal bekende Nederlandse visagisten en kappers. Alle visagisten die werkzaam zijn aan onze school moeten hun sporen verdiend hebben bij bekende opdrachtgevers als tijdschriften, …
Haarstyling opleiding
Beroepsopleiding Visagie
De lessen worden gegeven door een aantal bekende Nederlandse visagisten en kappers. Alle visagisten die werkzaam zijn aan onze school moeten hun sporen verdiend hebben bij bekende opdrachtgevers als tijdschriften, …
Beroepsopleiding Visagie
Make-up Artist
Algemene informatie De Visagiste/Make-up Artist opleiding van De Nederlandse Beautyschool duurt één schooljaar en is een zeer uitgebreide praktijkopleiding. Deze opleiding leid je op tot een ware professional, die op vele …
Make-up ArtistOmscholen tot Visagist

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Visagist. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Visagist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Visagist

Als je Visagist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Visagist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Visagist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Visagist?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Visagist

Een Visagist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Durf
Durf

Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:

lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed 

Omschrijving

Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing. 

Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.

Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen. 

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Vaardigheden Visagist

 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Buiten kaders denken
 • Durf
 • Bereid om risico's te nemen
 • Besluitvaardigheid
 • Positiviteit
 • Vernieuwend zijn
 • Verbeeldingskracht
 • Creatief denken
 • Analyseren
 • Evalueren
 • Redeneren
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratievermogen
 • Resultaatgerichtheid
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Visagist nodig? 

Als Visagist heb je een ondersteunende functie. Je werkzaamheden verricht je om anderen te behagen en voor wat je doet heb je een flinke dosis creativiteit  nodig (Romanticus).

Daarnaast moet je ook op tempo werken, omdat de Visagist klaar moet zijn voordat de mensen weer ten tonele moeten verschijnen of elders moeten zijn (Levensgenieter).


Eigenschappen Visagist

 • Optimisme
 • Energiek
 • Vindingrijkheid
 • Originaliteit
 • Creativiteit
 • PassieWat zijn de baankansen voor een Visagist?

Er zijn wel vacatures te vinden voor de functie van Visagist, maar ze zijn niet heel dik gezaaid. Daarbij komt dat je aan de wereld moet kunnen bewijzen wat je kunt. Hoe beter je bent hoe makkelijker je in die scene een baan kunt vinden en ook daarna beter betalende banen kan vinden.

Groei binnen de Visagie is eigenlijk alleen mogelijk door het aannemen van grotere en belangrijkere opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen bij een lokaal televisiestation en uitgroeien tot Visagist voor de sterren in Hollywood.

De actuele kans op werk voor een Visagist

Het beroep Visagist is onderdeel van de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Visagist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Visagist

Het beroep Visagist is onderdeel van de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten.


Waar werkt een Visagist?

Het opmaken van mensen in ruil voor geld is duidelijk bedoeld voor het maken van winst. Dat betekent dat je dus als Visagist onder de profit sector valt. En dat geldt over het geheel genomen ook voor een groot deel van je klanten.


Met wie werkt een Visagist samen? 

Vaak ben je als Visagist eigen baas of freelancer en heb je alleen te maken met je opdrachtgevers en de mensen waar je de make-up bij gaat aanbrengen.

Afhankelijk van de grootte van het project werken er mogelijk nog andere Visagisten of grimeurs achter de schermen waar jij ook werkt. In dat geval is afstemming op elkaar wel noodzakelijk voor een mooi geheel.

Tot slot moet een Visagist ook producten hebben. Voornamelijk make-up, sponsjes, kwastjes etcetera. Dit kan je gewoon zoals iedereeen zo inkopen, maar je kunt ook met een specifieke toeleverancier contacten leggen.


Visagist

Alles over het beroep Visagist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar