Voorzitter Centrale Directie Brede School Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voorzitter Centrale Directie Brede School? Lees de functieomschrijving.

Op een brede school voor voortgezet onderwijs, waarop zowel HAVO en VWO als VMBO wordt aangeboden, is het integraal management in handen van de Voorzitter van de Centrale Directie. De Voorzitter van de Centrale Directie heeft een ruim mandaat van het bestuur/bevoegd gezag en wordt bijgestaan door één of meer leden van de centrale directie, die portefeuilles krijgen toebedeeld. De Voorzitter draagt de verantwoordelijkheid voor het onderwijs, de dienstverlening en bedrijfsvoering van de onderwijsinstelling en dus de eindverantwoordelijkheid voor alle portefeuilles.

Middels het doen opstellen van personeelsbeleid, het  doen opzetten en bewaken van het financiële beleid, het stimuleren van vernieuwing in onderwijsbeleid,  het vaststellen van (meer)jarenplannen en het toezien op de naleving van kwaliteitszorg geeft de Voorzitter Centrale Directie Brede School inhoud aan zijn functie van integraal manager. Daarnaast draagt hij bij aan de ontwikkeling van strategisch beleid door het opstellen van een strategisch beleidsplan en het adviseren van het bevoegd gezag. Hij is uitstekend op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en tracht onderwijs en maatschappij zoveel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Naar buiten (andere onderwijsinstellingen, politici en bestuurders) vertegenwoordigt hij de school en verdedigt hij de schoolbelangen. Tot slot geeft hij leiding aan overige leden van de centrale directie, stafmedewerkers van de directieondersteunende afdelingen en andere leidinggevenden op de school.

 

(FUWA-VO)

Wil je werken als Voorzitter Centrale Directie Brede School?

Werk je al als Voorzitter Centrale Directie Brede School en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voorzitter Centrale Directie Brede School worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Voorzitter Centrale Directie Brede School, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Voorzitter Centrale Directie Brede School in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Lid Centrale Directie Brede School
  • Locatiedirecteur
  • Stafmedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5032 tot €7131

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voorzitter Centrale Directie Brede School

Wat verdient een Voorzitter Centrale Directie Brede School?

De Voorzitter Centrale Directie Brede School zit in schaal 16, wat neerkomt op een bruto maandloon van tussen de €5032 en €7137. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Salarisschaal Voorzitter Centrale Directie Brede School

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Voorzitter Centrale Directie Brede School

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voorzitter Centrale Directie Brede School

Hoe goed is de toekomst voor de Voorzitter Centrale Directie Brede School? 

Tot in ieder geval 2009 was er sprake van een overschot aan directiefuncties in het onderwijs. Een Voorzitter Centrale Directie zit echter aan het plafond van zijn mogelijkheden, hij kan niet hoger de managementladder op in het voortgezet onderwijs. Met zijn leidinggevende ervaring zal hij wel bij andere (onderwijs) instellingen terecht kunnen.

Baankans Voorzitter Centrale Directie Brede School

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Voorzitter Centrale Directie Brede School worden: Opleidingen tot Voorzitter Centrale Directie Brede School

Hoe word je een Voorzitter Centrale Directie Brede School? 

Een Voorzitter Centrale Directie Brede Scholengemeenschap heeft een academische achtergrond. Daarnaast heeft hij in andere functies leidinggevende ervaring in het (voortgezet) onderwijs opgedaan.

Een mogelijke achtergrond van een Voorzitter Centrale Directie is een willekeurige WO opleiding aangevuld met een eerstegraads lesbevoegdheid en enkele jaren onderwijsgevende ervaring, waarna de overstap is gemaakt naar leidinggevende functies, bijvoorbeeld als locatiedirecteur of sectordirecteur.

Voor mensen met een afgeronde HBO of WO opleiding en managementervaring in onderwijs (of jeugdzorg, overheid, cultuur) bestaat de opleiding Directeur Brede School.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Voorzitter Centrale Directie Brede School

Meer opleidingen Voorzitter Centrale Directie Brede School

Weet je nog niet of je Voorzitter Centrale Directie Brede School wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Voorzitter Centrale Directie Brede School of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Voorzitter Centrale Directie Brede School

Met wie werkt een Voorzitter Centrale Directie Brede School samen? 

De Voorzitter Centrale Directie heeft in de eerste plaats contact met andere directieleden en de stafmedewerkers van ondersteunende afdelingen. Binnen de onderwijsinstelling geeft hij leiding aan lager geplaatste leidinggevenden. Daarnaast vertegenwoordigt hij de school naar externen in het maatschappelijke of politieke veld en behartigt hij de schoolbelangen in contact met andere onderwijsinstellingen.


  • Lid Centrale Directie Brede School
  • Locatiedirecteur
  • Stafmedewerker
Voorzitter Centrale Directie Brede School


Organisaties waar een Voorzitter Centrale Directie Brede School werkzaam is

Waar werkt een Voorzitter Centrale Directie Brede School meestal? 

De Voorzitter Centrale Directie Brede School is werkzaam in het voortgezet onderwijs.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Voorzitter Centrale Directie Brede School

Waar kun je het beste werken als Voorzitter Centrale Directie Brede School? Hieronder vindt je de best door de Voorzitter Centrale Directie Brede School beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voorzitter Centrale Directie Brede School.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voorzitter Centrale Directie Brede School:

Welke competenties heeft een een Voorzitter Centrale Directie Brede School nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Voorzitter Centrale Directie Brede School

Wat voor persoonlijkheid heb je als Voorzitter Centrale Directie Brede School nodig? 

Een Voorzitter Centrale Directie heeft een sterke interne drive tot het doen van hetgeen in zijn ogen juist is en streeft altijd naar verbetering. Hij is idealistisch maar ook realistisch; hij werkt georganiseerd en ordelijk (Perfectionist). Hij kan slecht tegen onrechtvaardigheid en oneerlijkheid. Hij is een sterke persoonlijkheid, onafhankelijk en zelfverzekerd, waardoor hij een voorbeeld kan zijn. Hij is ook beschermend. Dit maakt hem een betrouwbare leidinggevende figuur (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Voorzitter Centrale Directie Brede School


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Voorzitter Centrale Directie Brede School

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voorzitter Centrale Directie Brede School

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voorzitter Centrale Directie Brede School

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voorzitter Centrale Directie Brede School

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voorzitter Centrale Directie Brede School dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voorzitter Centrale Directie Brede School belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voorzitter Centrale Directie Brede School. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voorzitter Centrale Directie Brede School iets voor je?

Zou je graag Voorzitter Centrale Directie Brede School willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voorzitter Centrale Directie Brede School bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar