Vrijetijdsmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vrijetijdsmanager? Lees de functieomschrijving.

De Vrijetijdsmanager werkt als onderzoeker, adviseur of beleidsmedewerker op het gebied van welzijn en recreatie. De Vrijetijdsmanager houdt zich bezig met de besteding van vrije tijd in de samenleving. De Vrijetijdsmanager houdt zich bezig met de vraag hoe mensen hun vrije tijd doorbrengen en waar ze heengaan in hun vrije tijd.

De Vrijetijdsmanager denkt na over nieuwe recreatieve producten en is de op de hoogte van trends en weet deze te benutten. De Vrijetijdsmanager houdt zich veelal bezig met de praktijk. De Vrijetijdsmanager heeft een breed werkveld. De Vrijetijdsmanager houdt zich bezig met marketing, beleid, management en financiën. Tot de kerntaken van dit beroep horen het geven van advies, het geven van leiding tijdens evenementen en het ontwikkelen van nieuwe vrijetijdsproducten. De Vrijetijdsmanager kan onderzoek doen en leiding geven bij bijvoorbeeld culturele manifestaties, recreatievoorzieningen, de bescherming van het milieu, het toeristische verkeer, sportbeoefening en de financiering van vrije tijd. De Vrijetijdsmanager houdt zich bezig met alles wat onder vrije tijd valt en met diverse aspecten die hier bij komen kijken.

De Vrijetijdsmanager kan werkzaam zijn bij overheidsorganisaties, particuliere organisaties, het bedrijfsleven en bij adviesorganen.  De Vrijetijdsmanager kan op uiteenlopende gebieden werken en heeft dan ook kennis van onder meer sociologie, psychologie, geografie en economie. Een goede mensenkennis is ook erg belangrijk voor de functie van Vrijetijdsmanager.

Wil je werken als Vrijetijdsmanager?

Werk je al als Vrijetijdsmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vrijetijdsmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Vrijetijdsmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Vrijetijdsmanager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vrijetijdsmanager

Wat verdient een Vrijetijdsmanager?

Over het salaris van de Vrijetijdsmanager is weinig informatie bekend. Dit varieert ook omdat de Vrijetijdsmanager bij uiteenlopende organisaties werkzaam kan zijn.

Salarisschaal Vrijetijdsmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Vrijetijdsmanager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vrijetijdsmanager

Hoe goed is de toekomst voor de Vrijetijdsmanager? 

Het arbeidsmarktperspectief van de Vrijetijdsmanager is voor een deel afhankelijk van de economische situatie.  Bezuinigingen leiden vaak tot een vacaturestop in de branche en verminderde kansen voor starters. De Vrijetijdsmanager is werkzaam in een breed werkveld en kan daardoor bij diverse organisaties aan de slag.

Baankans Vrijetijdsmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vrijetijdsmanager worden: Opleidingen tot Vrijetijdsmanager

Hoe word je een Vrijetijdsmanager? 

De meest voor de hand liggende opleiding voor de Vrijetijdsmanager is de HBO opleiding Vrijetijdsmanagement.  In deze studie staat het vrijetijdsgedrag en de vrijetijdsbesteding van mensen centraal. De opleiding Vrijetijdsmanagement duurt vier jaar. Naast deze opleiding zijn er ook andere opleiding binnen de toeristische sector die tot de opleidingsmogelijkheden van de Vrijetijdsmanager behoren. Ook deze zijn vaak gericht op de vrijetijdssector.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vrijetijdsmanager

Meer opleidingen Vrijetijdsmanager

Weet je nog niet of je Vrijetijdsmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vrijetijdsmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Vrijetijdsmanager

Met wie werkt een Vrijetijdsmanager samen? 

De Vrijetijdsmanager heeft veel contact in de branche. De Vrijetijdsmanager werkt veel samen met anderen die helpen bij de organisatie van evenementen. Ook voorziet de Vrijetijdsmanager anderen van advies en geeft leiding.


Vrijetijdsmanager


Organisaties waar een Vrijetijdsmanager werkzaam is

Waar werkt een Vrijetijdsmanager meestal? 

De Vrijetijdsmanager kan bij allerlei typen organisaties werkzaam zijn. De Vrijetijdsmanager kan werken bij overheidsorganisaties, particuliere organisaties, in het bedrijfsleven en bij adviesorganen. De Vrijetijdsmanager kan zowel in de profit als in de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Vrijetijdsmanager

Waar kun je het beste werken als Vrijetijdsmanager? Hieronder vindt je de best door de Vrijetijdsmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vrijetijdsmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vrijetijdsmanager:

Welke competenties heeft een een Vrijetijdsmanager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Vrijetijdsmanager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Vrijetijdsmanager nodig? 

De Vrijetijdsmanager moet beschikken over een goede mensenkennis. De Vrijetijdsmanager moet weten wat mensen graag in hun vrije tijd doen en hierop in kunnen spelen (Gever). Daarnaast moet de Vrijetijdsmanager ook een gedegen financiële en commerciële kennis hebben en nieuwe producten op de markt kunnen zetten. De Vrijetijdsmanager moet goede onderbouwde adviezen kunnen geven en voor het beste resultaat gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Vrijetijdsmanager


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Vrijetijdsmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vrijetijdsmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vrijetijdsmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vrijetijdsmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vrijetijdsmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vrijetijdsmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vrijetijdsmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vrijetijdsmanager iets voor je?

Zou je graag Vrijetijdsmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vrijetijdsmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vrijetijdsmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar