Waterpolotrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Waterpolotrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als waterpolotrainer train je een of meerdere groepen in waterpolo. De waterpolotrainer geeft aanwijzingen vanaf de kant aan de leerlingen in het water, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de waterpolotrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.        

Ook is het aan de waterpolotrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De waterpolotrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de waterpolotrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

De waterpolotrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de waterpolotrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de waterpolotrainer het niveau weet te verbeteren.

Wil je werken als Waterpolotrainer?

Werk je al als Waterpolotrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Waterpolotrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Waterpolotrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Waterpolotrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Waterpolotrainer
  • Zwemtrainer
  • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Waterpolotrainer

Wat verdient een Waterpolotrainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de waterpolotrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de waterpolotrainer  het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de waterpolotrainer  lesgeeft en wat de werkervaring is van de waterpolotrainer . Als de waterpolotrainer  al jaren lesgeeft in waterpolo dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere waterpolotrainers. Dan zal de waterpolotrainer  ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Waterpolotrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Waterpolotrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Waterpolotrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Waterpolotrainer? 

 

Voor de waterpolotrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van waterpolotrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de waterpolotrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de waterpolotrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de waterpolotrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De waterpolotrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                   

Baankans Waterpolotrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Waterpolotrainer worden: Opleidingen tot Waterpolotrainer

Hoe word je een Waterpolotrainer? 

 

De waterpolotrainer kan in principe les geven in waterpolo als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de waterpolotrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de waterpolotrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de waterpolotrainer, hoe hoger het niveau van de waterpolotrainer zelf moet zijn .         

Echter, als de waterpolotrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de waterpolotrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de waterpolotrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De waterpolotrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Waterpolotrainer

Meer opleidingen Waterpolotrainer

Weet je nog niet of je Waterpolotrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Waterpolotrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Waterpolotrainer

Met wie werkt een Waterpolotrainer samen? 

 

 De waterpolotrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere waterpolotrainers. Zeker als de waterpolotrainer werkzaam bij een waterpoloclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de waterpolotrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een zwemclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de waterpolotrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.       

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De waterpolotrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


  • Waterpolotrainer
  • Zwemtrainer
  • Clubvoorzitter
Waterpolotrainer


Organisaties waar een Waterpolotrainer werkzaam is

Waar werkt een Waterpolotrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de waterpolotrainer werkzaam is. Als de waterpolotrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de waterpoloteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.    

Echter, als de waterpolotrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Waterpolotrainer

Waar kun je het beste werken als Waterpolotrainer? Hieronder vindt je de best door de Waterpolotrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Waterpolotrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Waterpolotrainer:

Welke competenties heeft een een Waterpolotrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Waterpolotrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Waterpolotrainer nodig? 

Als waterpolotrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De waterpolotrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor waterpolotrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de waterpolotrainer ook zien als leider. Bij waterpolo wordt er ook altijd in een zwembad getraind. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.    

Tevens is het zaak dat de waterpolotrainer een goede waarnemer is. De waterpolotrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de waterpolotrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.  Dit is in deze sport best lastig in vergelijking met andere sporten omdat de leerlingen veel onder water doen en de trainer dus moeilijker kan zien wat er fout en goed gaat.         

 

  

Bekijk de persoonstypen voor Waterpolotrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Waterpolotrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Waterpolotrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Waterpolotrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Waterpolotrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Waterpolotrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Waterpolotrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Waterpolotrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Waterpolotrainer iets voor je?

Zou je graag Waterpolotrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Waterpolotrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Waterpolotrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar