Werkmeester Arbeid Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werkmeester Arbeid? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep werkmeester arbeid. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je werkmeester arbeid wordt.

 

Wat is een Werkmeester Arbeid?

De Werkmeester Arbeid speelt een sleutelrol in het creëeren van een veiliger samenleving. De Werkmeester begeleidt gedetineerden opdat deze niet of minder snel in de fout zullen gaan na afronding van hun detentieperiode.

De werkzaamheden van de Werkmeester zijn het begeleiden van gedetineerden tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden op de werkplaats, de verantwoordelijkheid dragen over de veiligheid op de afdeling met betrekking tot het werk (de persoonlijke veiligheid wordt door Bewaarders verzorgd), het onderwijzen van de beoogde werktechnieken, het controleren van de geproduceerde zaken en het vastleggen van heeft plaatsgevonden in de werkplaats.

De Dienst Justitiële Inrichtingen is belast met het naleven van de door de rechters opgelegde gevangenisstraffen en garanderen van een leefbare, gezonde en veilige situatie voor de gedetineerden tijdens het uitzitten deze straf. Dit wordt gedaan als onderdeel van het Ministerie van Justitie, dat beoogt de rechtsstaat in Nederland hoog te houden.

Om het goede voorbeeld te geven aan de gedetineerden en om geen pretentie van belangenverstrelling te wekken, dient de Werkmeester van onbesproken gedrag te zijn. Dit betekent dat de werkmeester geen criminele vrienden mag hebben, niet in aanraking gekomen mag zijn met de politie of justitie en dat hij niet te kampen mag hebben met geld-, drugs- of alcoholproblemen.

Aangezien de gedetineerden overdag zullen werken, zal ook de Werkmeester tussen de gangbare '9 tot 5'-diensten werkzaam zijn.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Werkmeester Arbeid?

Werk je al als Werkmeester Arbeid en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werkmeester Arbeid worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Werkmeester Arbeid, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werkmeester Arbeid in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Gedetineerden
  • Leidinggevende Groepsleider
  • Bewaarder
  • Penitentiare Inrichtingswerker
  • Werkmeester Arbeid

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1743 tot €2513

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werkmeester Arbeid

Wat verdient een Werkmeester Arbeid?

De Werkmeester Arbeid hoeft geen interne opleiding te volgen. Hij ontvangt vanaf de eerste werkdag loon. Het salaris is afhankelijk van de leeftijd en werkervaring. Het salaris van de Werkmeester valt in schaal 4 of 5. In de praktijk betekent dit dat het salaris tussen de €1743 en €2513 bruto per maand zal liggen bij een 36-urige werkweek.

Naast de primaire arbeidsvoorwaarden heeft de Dienst Justitiële Inrichtingen voor haar werknemers toeslagen voor het draaien van onregelmatige diensten, een reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering. Bovendien gelden voor de Werkmeester de standaard Arbeidsvoorwaarden van de Rijksoverheid met betrekking tot de pensioenen, ziektekostenverzekeringen, vakantiedagen en salarisverhogingen. Op basis van eigen voorkeur kan er een selectie gemaakt worden. Tevens is het zo dat er verschillende opleidingen, geheel of gedeeltelijk op kosten van Justitie, te volgen zijn.

Salarisschaal Werkmeester Arbeid

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Werkmeester Arbeid

Er zijn geen vacatures Werkmeester Arbeid aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Werkmeester Arbeid in werkt.

Meer weten over de sector waar een Werkmeester Arbeid in werkt

Bekijk werken in Industrie & Productie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werkmeester Arbeid

Wat zijn de baankansen voor een Werkmeester Arbeid?

De Werkmeester kan na een jaar een vast contract krijgen, indien hij voldoende arbeid heeft afgeleverd. Hij zal dan werkzaam blijven binnen dezelfde functie gedurende de loopduur van het contract.

Wanneer men niet langer als Werkmeester werkzaam wil of kan zijn, is het mogelijk dat de oud-Werkmeester in de industrie of bouwnijverheid gaat werken.

Momenteel heeft de Dienst Justitiële Inrichtingen nog vacatures open staan voor de Werkmeester Arbeid.

De actuele kans op werk voor een Werkmeester Arbeid

Het beroep Werkmeester Arbeid is onderdeel van de beroepsfamilie Werkleiders sociale werkvoorziening. De kans op werk voor de beroepsfamilie Werkleiders sociale werkvoorziening is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Werkmeester Arbeid

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Werkmeester Arbeid worden: Opleidingen tot Werkmeester Arbeid

Wil je Werkmeester Arbeid worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Werkmeester Arbeid.

Hoe word je een Werkmeester Arbeid? 

Om in aanmerking te komen voor de functie van Werkmeester Arbeid dient men in het bezit te zijn van een MBO diploma en enige relevante werkervaring. Deze ervaring dient opgedaan te zijn binnen een leidinggevende functie en binnen de houtbewerkingsnijverheid. Verwacht wordt dat de Werkmeester kennis heeft over de te gebruiken machines, gangbare procedures en in staat is om zijn kennis over te dragen aan de gedetineerde werkers op de afdeling. Aangezien de gedetineerden niet allemaal uit Nederland komen, kan een buitenlandse taal van pas komen.

De Werkmeester dient minimaal 25 jaar oud te zijn bij de indiensttreding.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Werkmeester Arbeid

Er zijn geen opleidingen Werkmeester Arbeid aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Werkmeester Arbeid in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen tot Werkmeester Arbeid

Als je je wilt omscholen tot Werkmeester Arbeid is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Werkmeester Arbeid zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Werkmeester Arbeid dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Werkmeester Arbeid

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Werkmeester Arbeid

Als je Werkmeester Arbeid wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Werkmeester Arbeid zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Werkmeester Arbeid

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Werkmeester Arbeid?

Competenties en Vaardigheden Werkmeester Arbeid

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Werkmeester Arbeid nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Werkmeester Arbeid nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Werkmeester Arbeid

Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Werkmeester Arbeid

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Werkmeester Arbeid. Als Werkmeester Arbeid wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Werkmeester Arbeid:


zie volledige beschrijving persoonstype Werkmeester Arbeid

Vakkennis voor een Werkmeester Arbeid

Het is voor een Werkmeester Arbeid ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Werkmeester Arbeid zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Werkmeester Arbeid


Werkervaring Werkmeester Arbeid

Het is voor een startend Werkmeester Arbeid die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Werkmeester Arbeid is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Houtbewerker, Bewaarder .

Iets anders leren?

Is Werkmeester Arbeid het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Werkmeester Arbeid

Met wie werkt een Werkmeester Arbeid samen? 

De Werkmeester Arbeid zal binnen zijn werkzaamheden alleen contact hebben met 'internen'. Dit betekent dat de Werkmeester samen met zijn collega's leiding zal geven aan een groep gedetineerden die op een werkplaats handenarbeid verrichten. Aangezien de gedetineerden niet altijd even voorspelbaar uit de hoek zullen komen, zal er contact zijn met Bewaarders en Penitentiaire Inrichtingswerkers. Zij zullen pogen de werksfeer en persoonlijke veiligheid te garanderen. Tot slot is er contact met de Groepsleiders. Zij beschikken over de meest actuele kennis m.b.t. de gedetineerden en kunnen de Werkmeesters van advies voorzien.


  • Gedetineerden
  • Leidinggevende Groepsleider
  • Bewaarder
  • Penitentiare Inrichtingswerker
  • Werkmeester Arbeid
Werkmeester Arbeid


Organisaties waar een Werkmeester Arbeid werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Werkmeester Arbeid meestal werkt.

Waar werkt een Werkmeester Arbeid?

De Werkmeester Arbeid zal werkzaam worden op een werkplaats in een penitentiaire inrichting van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Deze dienst is onderdeel van het Ministerie van Justitie en is belast met de detentie van verschillende soorten personen. Het kunnen standaard gevangenen, jeugdgevangenen, psychiatrisch hulpbehoevenden en TBS'ers betreffen.

De Werkmeester draagt een steentje bij aan het creeëren van een veilige maatschappij door de gedetineerden werkervaring bij te brengen en ze daarmee een vooruitzicht te bieden voor de periode na afloop van de detentie.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Werkmeester Arbeid

Waar kun je het beste werken als Werkmeester Arbeid? Hieronder vind je de best door de Werkmeester Arbeid beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werkmeester Arbeid.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werkmeester Arbeid:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Werkmeester Arbeid.

Welke competenties heeft een Werkmeester Arbeid nodig?

Een Werkmeester Arbeid heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Werkmeester Arbeid

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Werkmeester Arbeid passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Werkmeester Arbeid nodig? 

De Werkmeester Arbeid heeft een volhardende, scherpzinnige, objectieve, onafhankelijke en soms ietwat koppige, intellectueel-arrogante en afstandelijke persoonlijkheid (Waarnemer). Tevens is het zo dat de Werkmeester zorgzaam, medelevend, verantwoordelijk en loyaal, maar ook wantrouwig, defensief, dominant en teruggetrokken kan zijn (Loyalist).

Tijdens het controleren van het geleverde werk en het veilig houden van de werkplaats kan de Werkmeester zijn of haar innerlijke drang naar veiligheid toepassen. De gedreven en koppige kanten resulteren in een natuurlijk overwicht ten opzichte van de gedetineerden en de objectiviteit en terughoudendheid zorgt ervoor dat er een gezonde afstand behouden kan blijven tussen de Werkmeester en de werkende gevangenen.

Bekijk de persoonstypen voor Werkmeester Arbeid


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Werkmeester Arbeid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Werkmeester Arbeid

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werkmeester Arbeid

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werkmeester Arbeid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werkmeester Arbeid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werkmeester Arbeid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werkmeester Arbeid. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werkmeester Arbeid iets voor je?

Zou je graag Werkmeester Arbeid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werkmeester Arbeid bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Werkmeester Arbeid

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar