Winkelslager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Winkelslager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep winkelslager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je winkelslager wordt.

 

Wat is een Winkelslager?

De Winkelslager maakt vlees klaar voor de verkoop en zorgt dat het er mooi uitziet voor de klanten. Ook helpt de Winkelslager bij het indelen van de slagerij of vleesafdeling. In sommige gevallen heeft de Winkelslager hierin een leidinggevende rol en kan hij zijn stempel drukken op de afdeling.

Op de vleesafdeling of bij de slagerij speelt hygiëne een belangrijke rol. De werkplaats wordt, evenals de winkel, zorgvuldig schoon gehouden en de houdbaarheid en versheid van het vlees goed gecontroleerd.

Het belangrijkste doel van een Winkelslager is om vlees te verkopen. Hiervoor werkt hij achter de schermen om het vlees te bereiden en op bepaalde manieren te bewerken, bijvoorbeeld door een slavink te maken.  In de winkel zelf is de Winkelslager bezig met het verkopen van vlees en het adviseren van klanten. Zo kan een Winkelslager advies geven over het soort vlees dat goed bij bepaalde producten past, over een bepaalde bereiding die het vlees lekkerder maakt of zelfs over recepten.

Wanneer een Winkelslager zelfstandig ondernemer is komen ook taken rond bedrijfsvoering bij de functie kijken. Hij krijgt dan te maken met leveranciers, een inkoopbeleid, eventueel het werven en trainen van personeel, administratie en de boekhouding.Wil je werken als Winkelslager?

Werk je al als Winkelslager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Winkelslager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Winkelslager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Winkelslager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Slager
  • Verkoopmedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1642 tot €2233

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Winkelslager

Wat verdient een Winkelslager?

Het salaris van een Winkelslager zal ongeveer tussen de €1642 en €2233 liggen, al zijn er niet veel winkelslagers die meer dan €2000 per maand verdienen. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor slagersbedrijven (zie bronnen).

Salarisschaal Winkelslager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Winkelslager

Er zijn geen vacatures Winkelslager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Winkelslager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Winkelslager in werkt

Bekijk werken in Handel, Groothandel & Detailhandel

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Winkelslager

Wat is de toekomst van Winkelslager?

Er is wel werk te vinden als Winkelslager, maar je moet soms wel zoeken. Vooral ook omdat men werkt tijdens de opleiding, is het logisch dat er voldoende werk is om te doen. Doorgroeien gebeurt dan door het aannemen van een nieuwe positie en steeds meer leidinggevende taken te krijgen en Chef Slager te worden.

Baankans Winkelslager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Winkelslager worden: Opleidingen tot Winkelslager

Wil je winkelslager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Winkelslager? 

Om Winkelslager te worden kan men een opleiding op MBO niveau-3 volgen tot Winkelslager, waarmee men het vak Winkelslager helemaal onder de knie krijgt.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Winkelslager

Er zijn geen opleidingen Winkelslager aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Winkelslager in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel


Netwerk Winkelslager

Met wie werkt een Winkelslager samen? 

De Wwinkelslager heeft veel contact met de klanten, en geeft graag advies. Daarnaast werkt hij goed samen met de andere Slager(s) in de winkel en met het ondersteunend verkooppersoneel dat op de vleesafdeling rondloopt.


  • Klant
  • Slager
  • Verkoopmedewerker
Winkelslager


Organisaties waar een Winkelslager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Winkelslager meestal werkt.

Waar werkt een Winkelslager?

De Winkelslager werkt bij een winkel die vlees verkoopt. Dit kan een slagerij zijn of een supermarkt, zolang er maar een afdeling is die op de verkoop van vlees gericht is.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Winkelslager

Waar kun je het beste werken als Winkelslager? Hieronder vind je de best door de Winkelslager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Keurslagerij Van Hest

Locatie: Noord-Brabant

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Winkelslager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Winkelslager.

Welke competenties heeft een Winkelslager nodig?

Een Winkelslager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Winkelslager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Winkelslager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Winkelslager nodig? 

Een Winkelslager vindt het leuk om alles zo op te stellen dat de klanten alles kunnen vinden en meteen ook zin in vlees krijgen. Ook in de voorbereiding van het vlees gaat het niet alleen om degelijkheid maar ook om presentatie (Succesvolle werker). Als de Winkelslager mensen met een aantrekkelijke presentatie binnen heeft gelokt, kan hij in gesprek met ze treden en zo mensen van alle nodige informatie voorzien en tevreden met een stukje vlees weg zien gaan. Vooral voor vaste klanten vindt de Slager het leuk om net iets extra's te doen  of gewoon een praatje te houden (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Winkelslager


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Winkelslager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Winkelslager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Winkelslager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Winkelslager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Winkelslager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Winkelslager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Winkelslager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Winkelslager iets voor je?

Zou je graag Winkelslager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Winkelslager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Winkelslager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar