Zweminstructeur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Zweminstructeur worden: Opleidingen tot Zweminstructeur

Wil je Zweminstructeur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Zweminstructeur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Zweminstructeur.

Hoe word je een Zweminstructeur? 

Om Zweminstructeur te mogen worden moet je naast je diploma Zweminstructeur ook een EHBO diploma en een BHV certificaat hebben.

De opleiding tot Zweminstructeur is via verschillende organisaties te volgen. De opleiding Allround Zwembadmedewerker heeft daarnaast ook weer verschillende stromingen. Zo kun je kiezen voor Instructeur Groepen, Instructeur Zwem ABC of Recreatie Zwemleider. Allen hebben dus een zelfde basis maar daarnaast een specialisatie.

De 2 best beoordeelde opleidingen Zweminstructeur

bijgewerkt op 25-10-2021

Opleiding Lesgever Zwem-ABC (Zweminstructeur/Zwemonderwijzer)
Opleiding Lesgever Zwem-ABC (Zweminstructeur) Binnen 4 maanden een erkend diploma (NPZ-NRZ) behalen? Via Let us Train You is het mogelijk om vandaag nog te starten met de opleiding Zweminstructeur. Maar …
Opleiding Lesgever Zwem-ABC (Zweminstructeur/Zwemonderwijzer)
Communiceren met ouders in het zwemonderwijs
Communiceren met ouders betekent samenwerken met ouders in het belang van hun kind. Uw zweminstructeurs zijn hierbij het visitekaartje van uw organisatie. In deze actieve training staan professioneel communiceren, samenwerken, …
Communiceren met ouders in het zwemonderwijs

Is het verstandig om Zweminstructeur te worden?

Voordat je aan een opleiding Zweminstructeur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Zweminstructeur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Zweminstructeur?

Uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) is gebleken dat het beroep van Zweminstructeur niet te lijden heeft van een eventuele crisis. Ongeacht de financiële situatie van het land zullen Zweminstructeurs altijd nodig blijven.

Groeimogelijkheden kunnen zitten in bijvoorbeeld een toename van het aantal groepen en/of de grootte van de de groepen waaraan de Zweminstructeur lesgeeft, maar ook in de toename van het soort en de diversiteit aan taken die de Zweminstructeur vervult. Ook is er soms de mogelijkheid meer leidinggevende en coördinerende taken aan het takenpakket toe te voegen.

De actuele kans op werk voor een Zweminstructeur

Het beroep Zweminstructeur is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

86

Baankans Zweminstructeur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Zweminstructeur

Als je je wilt omscholen tot Zweminstructeur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Zweminstructeur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Zweminstructeur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Zweminstructeur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Zweminstructeur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Zweminstructeur (opleiding tot)
Timing Uitzendbureau
Bedrijfsomschrijving Je gaat werken bij Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep en Ir. Ottenbad in Eindhoven. Binnen deze bedrijven is er een gemoedelijke en betrokken sfeer onder de werknemers. De Tongelreep bestaat …
Vacature Zweminstructeur (opleiding tot)
Timing Uitzendbureau
Werk je graag in een sportieve omgeving en in een gemoedelijke sfeer? Lijkt het je leuk om zwem- en bewegingslessen in het water te geven en fysiek bezig te zijn? …
Vacature Zweminstructeur (opleiding tot)
Timing Uitzendteam B.V.
Werk je graag in een sportieve omgeving en in een gemoedelijke sfeer? Lijkt het je leuk om zwem- en bewegingslessen in het water te geven en fysiek bezig te zijn? …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Zweminstructeur

Als je Zweminstructeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Zweminstructeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Zweminstructeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Zweminstructeur?

Competenties en Vaardigheden Zweminstructeur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Zweminstructeur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Zweminstructeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Zweminstructeur

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Zweminstructeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Zweminstructeur. Als Zweminstructeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Zweminstructeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Zweminstructeur

Vakkennis voor een Zweminstructeur

Het is voor een Zweminstructeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Zweminstructeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Zweminstructeur

Opleiding Lesgever Zwem-ABC (Zweminstructeur/Zwemonderwijzer)
Opleiding Lesgever Zwem-ABC (Zweminstructeur) Binnen 4 maanden een erkend diploma (NPZ-NRZ) behalen? Via Let us Train You is het mogelijk om vandaag nog te starten met de opleiding Zweminstructeur. Maar …
Opleiding Lesgever Zwem-ABC (Zweminstructeur/Zwemonderwijzer)

Werkervaring Zweminstructeur

Het is voor een startend Zweminstructeur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Zweminstructeur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Zweminstructeur, maar iets anders?

Is een opleiding Zweminstructeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Zweminstructeur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Zweminstructeur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Zweminstructeur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Zweminstructeur te worden?

Zou je graag Zweminstructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Zweminstructeur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar