U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Astroloog

Astroloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een astroloog? Lees de functieomschrijving.

Een Astroloog geeft adviezen en inzichten over allerlei zaken aan de hand van horoscopen en astrologische symboliek. Een Astroloog geeft zijn cliënt inzicht in zijn of haar eigen mogelijkheden, beperkingen, beslissingen en verantwoordelijkheden. Gewoonlijk berekent een Astroloog een horoscoop, de stand van bepaalde hemellichamen, op een bepaald moment zoals een geboorte of een toekomstige gebeurtenis. Deze interpreteert de Astroloog, aan de hand van een vermeend verband tussen de stand van hemellichamen en gebeurtenissen op aarde. Zo zou volgens de astrologie in de horoscoop van iemands geboortemoment zijn karakter, talenten en meer worden weerspiegeld.

Er zijn verschillende vormen van astrologie, zoals de klassieke astrologie, de psychologische astrologie en financiële astrologie. Sommige Astrologen zijn gespecialiseerd in bepaalde voorspellingen, zoals politieke of beursvoorspellingen, beroepskeuzes of relatiehoroscopen. Astrologen richten zich steeds meer op het bedrijfsleven met inzichten in bijvoorbeeld bedrijfsvoering of personeelsbeleid.

Het beroep van Astroloog is een vrij beroep. Er is geen wettelijk kader of regelgeving voor, waardoor het van belang is dat Astrologen zelf onderling vaststellen wat gepast en nastrevenswaardig is. Zo is het is belangrijk dat de Astroloog helder en begrijpelijk communiceert over zijn werkwijze. Een Astroloog is een zelfstandige en moet zodoende ook zijn eigen beleid en administratie voeren.

Mensen vonden ons op: Job Astroloog, Baan Astroloog, Astroloog Worden, Functie-eisen Astroloog, Verantwoordelijkheden Astroloog, Functieprofiel Astroloog, Wat doet een Astroloog, Werken als Astroloog.

Astroloog worden: Opleiding tot astroloog

Er bestaan verschillende workshops en cursussen astrologie. Een aantal opleidingen zijn door de Astrologische Vakvereniging Nederland erkend, deze leiden op tot praktijkvoerend Astroloog. Deze opleiding is vergelijkbaar met een HBO opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Astroloog, Astroloog Worden, Opleidingsniveau Astroloog, Scholing Astroloog, Studie Astroloog, Bijscholing Astroloog, Omscholing Astroloog.

Organisaties waar een astroloog doorgaans werkzaam is

Een Astroloog is niet werkzaam binnen een organisatie, maar werkt zelfstandig.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Astroloog, Astroloog Worden, Opleidingsniveau Astroloog, Scholing Astroloog, Studie Astroloog, Bijscholing Astroloog, Omscholing Astroloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden astroloog

Als zelfstandige is het loon van een Astroloog geheel afhankelijk van de klantenkring en de hoogte van de consultprijs.

Mensen vonden ons op: Salaris Astroloog, Loon Astroloog, Wat verdien je als Astroloog, Salarisschaal Astroloog, Salarisindicatie Astroloog, Bonus Astroloog, CAO Astroloog, Brutoloon Astroloog, Nettoloon Astroloog, Vakantiedagen Astroloog, Pensioen Astroloog.

Competenties, skills & vaardigheden astroloog

 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Sensitiviteit
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Astroloog, Vaardigheden Astroloog, Attitude Astroloog, Kwalificaties Astroloog, Competentieprofiel Astroloog.

Boeken voor het beroep astroloog

Wil je meer weten over het beroep astroloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je astroloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken astroloog te komen.

Leven met de maan | Yasmin Boland

werken met de energie van de maancyclus - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789020213102 | 224 pagina's

In Leven met de maan, werken met de energie van de maancyclus laat Yasmin Boland zien hoe de maancycli werken, hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan ons verbindt met de kosmos. Wil jij iets veranderen...

Moonology | Yasmin Boland

Working with the Magic of Lunar Cycles - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781781807422 | 256 pagina's

Make the seemingly impossible possible! Have you ever tried to make something work and it just felt impossible? This book may well be the missing link you need. Understanding the Moon's magical eight phases will help you to improve and empower every aspec...

Harry Potter - A History of Magic | British Library

The Book of the Exhibition - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781408890769 | Harry Potter | 256 pagina's

Part of the bestsellerseries Harry Potter. The official book of the exhibition in a brilliant collaboration between Bloomsbury, J.K. Rowling and the curators of the British Library. Takes readers on a fascinating journey through the subjects studied at Ho...

Mensen vonden ons op: boeken voor Astroloog, Astroloog ebooks, boek Astroloog.

Persoonstypen astroloog

Een Astroloog kan goed luisteren en zich inleven in anderen. Ook is een Astroloog geduldig, onpartijdig, en voegt hij zich naar de wensen van de cliënt. (Bemiddelaar). Een Astroloog is onderzoekend en kan goed informatie ordenen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Astroloog, Karakter Astroloog.

Netwerk astroloog

Een Astroloog werkt volledig zelfstandig en heeft zo alleen contact met zijn eigen klantenkring.

Mensen vonden ons op: Collega’s Astroloog, Medewerkers Astroloog.

Is het beroep astroloog iets voor jou?

Zou je graag astroloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als astroloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Astroloog, beroepskeuzetest Astroloog, beroep Astroloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden astroloog

Aangezien Astroloog geen functie is binnen een organisatie, is het arbeidsmarktperspectief van een Astroloog volledig afhankelijk van de eigen bedrijfsvoering als zelfstandige. Doorgaans voert een Astroloog zijn werkzaamheden parttime uit en combineert hij deze met andere disciplines of werkzaamheden. Een praktijkvoerend Astroloog kan door het creëren van bekendheid en een goede reputatie doorgroeien tot een bekende, gewilde Astroloog.

Arbeidsmarktperspectief score astroloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep astroloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Astroloog, Promotie mogelijkheden Astroloog, Carriere Astroloog.

Solliciteren op de functie astroloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als astroloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor astroloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als astroloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Astroloog, CV Astroloog, sollicitatie Astroloog.

Interviews met astroloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen astroloog

Vacatures astroloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Astroloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Astroloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Astroloog geeft adviezen en inzichten over allerlei zaken aan de hand van horoscopen en astrologische symboliek. Een Astroloog geeft zijn cliënt inzicht in zijn of haar eigen mogelijkheden, beperkingen, beslissingen en verantwoordelijkheden. Gewoonlijk berekent een Astroloog een horoscoop, de stand van bepaalde hemellichamen, op een bepaald moment zoals een geboorte of een toekomstige gebeurtenis.

Beoordeling Astroloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Astroloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Astroloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep