U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Astroloog

Astroloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een astroloog? Lees de functieomschrijving.

Een Astroloog geeft adviezen en inzichten over allerlei zaken aan de hand van horoscopen en astrologische symboliek. Een Astroloog geeft zijn cliënt inzicht in zijn of haar eigen mogelijkheden, beperkingen, beslissingen en verantwoordelijkheden. Gewoonlijk berekent een Astroloog een horoscoop, de stand van bepaalde hemellichamen, op een bepaald moment zoals een geboorte of een toekomstige gebeurtenis. Deze interpreteert de Astroloog, aan de hand van een vermeend verband tussen de stand van hemellichamen en gebeurtenissen op aarde. Zo zou volgens de astrologie in de horoscoop van iemands geboortemoment zijn karakter, talenten en meer worden weerspiegeld.

Er zijn verschillende vormen van astrologie, zoals de klassieke astrologie, de psychologische astrologie en financiële astrologie. Sommige Astrologen zijn gespecialiseerd in bepaalde voorspellingen, zoals politieke of beursvoorspellingen, beroepskeuzes of relatiehoroscopen. Astrologen richten zich steeds meer op het bedrijfsleven met inzichten in bijvoorbeeld bedrijfsvoering of personeelsbeleid.

Het beroep van Astroloog is een vrij beroep. Er is geen wettelijk kader of regelgeving voor, waardoor het van belang is dat Astrologen zelf onderling vaststellen wat gepast en nastrevenswaardig is. Zo is het is belangrijk dat de Astroloog helder en begrijpelijk communiceert over zijn werkwijze. Een Astroloog is een zelfstandige en moet zodoende ook zijn eigen beleid en administratie voeren.

Mensen vonden ons op: Job Astroloog, Baan Astroloog, Astroloog Worden, Functie-eisen Astroloog, Verantwoordelijkheden Astroloog, Functieprofiel Astroloog, Wat doet een Astroloog, Werken als Astroloog.

Astroloog worden: Opleiding tot astroloog

Er bestaan verschillende workshops en cursussen astrologie. Een aantal opleidingen zijn door de Astrologische Vakvereniging Nederland erkend, deze leiden op tot praktijkvoerend Astroloog. Deze opleiding is vergelijkbaar met een HBO opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Astroloog, Astroloog Worden, Opleidingsniveau Astroloog, Scholing Astroloog, Studie Astroloog, Bijscholing Astroloog, Omscholing Astroloog.

Organisaties waar een astroloog doorgaans werkzaam is

Een Astroloog is niet werkzaam binnen een organisatie, maar werkt zelfstandig.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Astroloog, Astroloog Worden, Opleidingsniveau Astroloog, Scholing Astroloog, Studie Astroloog, Bijscholing Astroloog, Omscholing Astroloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden astroloog

Als zelfstandige is het loon van een Astroloog geheel afhankelijk van de klantenkring en de hoogte van de consultprijs.

Mensen vonden ons op: Salaris Astroloog, Loon Astroloog, Wat verdien je als Astroloog, Salarisschaal Astroloog, Salarisindicatie Astroloog, Bonus Astroloog, CAO Astroloog, Brutoloon Astroloog, Nettoloon Astroloog, Vakantiedagen Astroloog, Pensioen Astroloog.

Competenties, skills & vaardigheden astroloog

 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Sensitiviteit
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Astroloog, Vaardigheden Astroloog, Attitude Astroloog, Kwalificaties Astroloog, Competentieprofiel Astroloog.

Boeken voor het beroep astroloog

Wil je meer weten over het beroep astroloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je astroloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken astroloog te komen.

Astrologie basis cursus | G. Fransen

een handboek voor de beginnende en gevorderde astroloog - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789062719266 | 416 pagina's

Astrologie Basis Cursus, het ABC van de astrologie, is eerder een basis- dan een beginnerscursus. Waarom is het verschil zo belangrijk? In opleidingen wordt vaak de astrologische kennis op een eenvoudige manier doorgedreven in de verwachting dat het werke...

Astrologie - Een cursus voor beginners en gevorderden door psychoog & astroloog drs. Halbe van der Velde | Halbe van der Velde

een cursus voor beginners en gevorderden - Nederlands | 5e druk | Paperback | 9789063781613 | 420 pagina's

Astrologie een cursus voor beginners en gevorderden gaat over het berekenen en duiden van horoscopen, waarbij de schrijver ervan uitgaat dat er geen goede of slechte, gemakkelijke of moeilijke horoscopen bestaan, maar dat alles afhangt van wat iemand doet...

De keizer en de astroloog | Kees 't Hart

Nederlands | 1e druk | E-book | 9789021435831 | 310 pagina's

Simon, een pas afgestudeerde arts, wordt uitgenodigd aan het hof van Wilhelm II in Doorn. De Duitse keizer, die na de Eerste Wereldoorlog asiel heeft gekregen in Nederland, is zeer geïnteresseerd in astrologie, een onderwerp waarvoor ook Simon een meer da...

Mensen vonden ons op: boeken voor Astroloog, Astroloog ebooks, boek Astroloog.

Persoonstypen astroloog

Een Astroloog kan goed luisteren en zich inleven in anderen. Ook is een Astroloog geduldig, onpartijdig, en voegt hij zich naar de wensen van de cliënt. (Bemiddelaar). Een Astroloog is onderzoekend en kan goed informatie ordenen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Astroloog, Karakter Astroloog.

Netwerk astroloog

Een Astroloog werkt volledig zelfstandig en heeft zo alleen contact met zijn eigen klantenkring.

Mensen vonden ons op: Collega’s Astroloog, Medewerkers Astroloog.

Is het beroep astroloog iets voor jou?

Zou je graag astroloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als astroloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Astroloog, beroepskeuzetest Astroloog, beroep Astroloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden astroloog

Aangezien Astroloog geen functie is binnen een organisatie, is het arbeidsmarktperspectief van een Astroloog volledig afhankelijk van de eigen bedrijfsvoering als zelfstandige. Doorgaans voert een Astroloog zijn werkzaamheden parttime uit en combineert hij deze met andere disciplines of werkzaamheden. Een praktijkvoerend Astroloog kan door het creëren van bekendheid en een goede reputatie doorgroeien tot een bekende, gewilde Astroloog.

Arbeidsmarktperspectief score astroloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep astroloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Astroloog, Promotie mogelijkheden Astroloog, Carriere Astroloog.

Solliciteren op de functie astroloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als astroloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor astroloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als astroloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Astroloog, CV Astroloog, sollicitatie Astroloog.

Interviews met astroloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen astroloog

Vacatures astroloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Astroloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Astroloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Astroloog geeft adviezen en inzichten over allerlei zaken aan de hand van horoscopen en astrologische symboliek. Een Astroloog geeft zijn cliënt inzicht in zijn of haar eigen mogelijkheden, beperkingen, beslissingen en verantwoordelijkheden. Gewoonlijk berekent een Astroloog een horoscoop, de stand van bepaalde hemellichamen, op een bepaald moment zoals een geboorte of een toekomstige gebeurtenis.

Beoordeling Astroloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Astroloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Astroloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep