U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Audiometrist

Audiometrist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een audiometrist? Lees de functieomschrijving.

Als audiometrist werk je in het ziekenhuis als medewerker die gehoortesten bij patiënten afneemt. Je helpt audiologen met het behandelen van patiënten die last hebben van gehoorverlies en andere problemen die te maken hebben met gehoor. Als audiometrist leg je verantwoording af een aan KNO-arts of andere specialistische arts. Je werkt mee aan de ontwikkeling en aanpassing van hoortoestellen en het uitvoeren van tests op patiënten om zo hun gehoor respons te meten. Als audiometrist leg je patiënten uit hoe de apparatuur wordt gebruikt om hun gehoor te meten, doe je verslag aan de audioloog op basis van de bevindingen, maak je mallen voor het maken van passende hoortoestellen en breng je gehoordapparaten aan, controleer je de apparaten en geef je patiënten instructies over het gebruik van de gehoordapparaten. 

  

Mensen vonden ons op: Job Audiometrist, Baan Audiometrist, Audiometrist Worden, Functie-eisen Audiometrist, Verantwoordelijkheden Audiometrist, Functieprofiel Audiometrist, Wat doet een Audiometrist, Werken als Audiometrist.

Audiometrist worden: Opleiding tot audiometrist

Als audiometrist is het wenselijk dat je de opleiding tot audiologieassistent hebt gevolgd op MBO+/HBO-niveau. Op deze opleiding leer je om zelf audiometrisch onderzoek uit te voeren zowel bij kinderen als bij volwassenen. Je leert meer over het aanpassen van hoortoestellen en het assisteren bij verschillende onderzoeken op het gebied van audiometrie. Vakken die je bij opleiding tot audiologieassistent krijgt zijn onder meer de vakken pathologie, fonologie, anatomie en audiometrie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Audiometrist, Audiometrist Worden, Opleidingsniveau Audiometrist, Scholing Audiometrist, Studie Audiometrist, Bijscholing Audiometrist, Omscholing Audiometrist.

Organisaties waar een audiometrist doorgaans werkzaam is

Als audiometrist ben je meestal werkzaam in een ziekenhuis. Een ziekenhuis is een non-profit organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Audiometrist, Audiometrist Worden, Opleidingsniveau Audiometrist, Scholing Audiometrist, Studie Audiometrist, Bijscholing Audiometrist, Omscholing Audiometrist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden audiometrist

Als beginnend audiometrist verdien je ongeveer 2400 euro bruto per maand. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe meer je kan verdienen als audiometrist. Ook door het volgen van verschillende werk-gerelateerde cursussen kan het salaris stijgen. De secundaire arbeidsvoorwaarden van een audiometrist die in het ziekenhuis werkzaam is, zijn vastgelegd in de ziekenhuizen CAO.

Mensen vonden ons op: Salaris Audiometrist, Loon Audiometrist, Wat verdien je als Audiometrist, Salarisschaal Audiometrist, Salarisindicatie Audiometrist, Bonus Audiometrist, CAO Audiometrist, Brutoloon Audiometrist, Nettoloon Audiometrist, Vakantiedagen Audiometrist, Pensioen Audiometrist.

Competenties, skills & vaardigheden audiometrist

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Omgaan met details
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Audiometrist, Vaardigheden Audiometrist, Attitude Audiometrist, Kwalificaties Audiometrist, Competentieprofiel Audiometrist.

Boeken voor het beroep audiometrist

Wil je meer weten over het beroep audiometrist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je audiometrist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken audiometrist te komen.

Audiometrist Work Tip | Biblus Books

Stand Up. Stretch. Take a Walk. Go to the Airport. Get on a Plane. Never Return.: Calendar 2019, Monthly & Weekly Planner Jan. - Dec. 2019 - Engels | Paperback | 9781790931279 | 156 pagina's

...

World's Greatest Audiometrist | Ss Custom Designs

Blank Lined Career Notebook Journal - Engels | Paperback | 9781092526432 | 122 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Audiometrist, Audiometrist ebooks, boek Audiometrist.

Persoonstypen audiometrist

Als audiometrist is het belangrijk dat je betrokken en verzorgend bent ingesteld en dat je gevoelig bent voor de behoeftes van de patiënten. Je moet als audiometrist goed kunnen aanvoelen wat patiënten willen en moet kunnen omgaan met details (De gever).

Verder is het als audiometrist belangrijk dat je je loyaal en betrouwbaar opstelt tegenover de patiënten. De patiënten hopen dat jij hen kan helpen bij de oplossing van hun problemen en vertrouwen je op je professionaliteit (De loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Audiometrist, Karakter Audiometrist.

Netwerk audiometrist

Als audiometrist leg je verantwoording af aan een KNO-arts of aan een andere arts. Je deelt je bevinden met hun en komt samen tot een oordeel en plan van aanpak voor de oplossing van het probleem.

Verder heb je als audiometrist natuurlijk ook veel contact met de patiënten. Je voert intake-gesprekken met de patiënten en voert onderzoeken op deze personen uit.

Mensen vonden ons op: Collega’s Audiometrist, Medewerkers Audiometrist.

Is het beroep audiometrist iets voor jou?

Zou je graag audiometrist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als audiometrist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Audiometrist, beroepskeuzetest Audiometrist, beroep Audiometrist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden audiometrist

Er zijn in Nederland genoeg vacatures beschikbaar voor audiomtristen. Als beginnend audiometrist is de kans de groot dat je snel een baan hebt gevonden.

Verder kun je als audiometrist door het volgen van vervolg opleidingen en verschillende cursussen doorgroeien naar hogere functies binnen het ziekenhuis zoals de functie van audioloog.

Arbeidsmarktperspectief score audiometrist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep audiometrist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Audiometrist, Promotie mogelijkheden Audiometrist, Carriere Audiometrist.

Solliciteren op de functie audiometrist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als audiometrist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor audiometrist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als audiometrist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Audiometrist, CV Audiometrist, sollicitatie Audiometrist.

Interviews met audiometrist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen audiometrist

Vacatures audiometrist

Op zoek naar een nieuwe baan als Audiometrist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Audiometrist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als audiometrist werk je in het ziekenhuis als medewerker die gehoortesten bij patiënten afneemt. Je helpt audiologen met het behandelen van patiënten die last hebben van gehoorverlies en andere problemen die te maken hebben met gehoor. Als audiometrist leg je verantwoording af een aan KNO-arts of andere specialistische arts.

Beoordeling Audiometrist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Audiometrist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Audiometrist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep