Audiometrist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Audiometrist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep audiometrist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je audiometrist wordt.

Wat is een Audiometrist?

Als audiometrist werk je in het ziekenhuis als medewerker die gehoortesten bij patiënten afneemt. Je helpt audiologen met het behandelen van patiënten die last hebben van gehoorverlies en andere problemen die te maken hebben met gehoor. Als audiometrist leg je verantwoording af een aan KNO-arts of andere specialistische arts. Je werkt mee aan de ontwikkeling en aanpassing van hoortoestellen en het uitvoeren van tests op patiënten om zo hun gehoor respons te meten. Als audiometrist leg je patiënten uit hoe de apparatuur wordt gebruikt om hun gehoor te meten, doe je verslag aan de audioloog op basis van de bevindingen, maak je mallen voor het maken van passende hoortoestellen en breng je gehoordapparaten aan, controleer je de apparaten en geef je patiënten instructies over het gebruik van de gehoordapparaten. 

  

Wil je werken als Audiometrist?

Werk je al als Audiometrist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Audiometrist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Audiometrist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Audiometrist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • KNO-artsen
  • Artsen
  • Patiënten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Audiometrist

Wat verdient een Audiometrist?

Als beginnend audiometrist verdien je ongeveer 2400 euro bruto per maand. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe meer je kan verdienen als audiometrist. Ook door het volgen van verschillende werk-gerelateerde cursussen kan het salaris stijgen. De secundaire arbeidsvoorwaarden van een audiometrist die in het ziekenhuis werkzaam is, zijn vastgelegd in de ziekenhuizen CAO.

Salarisschaal Audiometrist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Audiometrist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Audiometrist

Wat is de toekomst van Audiometrist?

Er zijn in Nederland genoeg vacatures beschikbaar voor audiomtristen. Als beginnend audiometrist is de kans de groot dat je snel een baan hebt gevonden.

Verder kun je als audiometrist door het volgen van vervolg opleidingen en verschillende cursussen doorgroeien naar hogere functies binnen het ziekenhuis zoals de functie van audioloog.

Baankans Audiometrist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Audiometrist worden: Opleidingen tot Audiometrist

Wil je audiometrist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Audiometrist? 

Als audiometrist is het wenselijk dat je de opleiding tot audiologieassistent hebt gevolgd op MBO+/HBO-niveau. Op deze opleiding leer je om zelf audiometrisch onderzoek uit te voeren zowel bij kinderen als bij volwassenen. Je leert meer over het aanpassen van hoortoestellen en het assisteren bij verschillende onderzoeken op het gebied van audiometrie. Vakken die je bij opleiding tot audiologieassistent krijgt zijn onder meer de vakken pathologie, fonologie, anatomie en audiometrie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Audiometrist

Meer opleidingen Audiometrist

Weet je nog niet of je Audiometrist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Audiometrist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Audiometrist

Met wie werkt een Audiometrist samen? 

Als audiometrist leg je verantwoording af aan een KNO-arts of aan een andere arts. Je deelt je bevinden met hun en komt samen tot een oordeel en plan van aanpak voor de oplossing van het probleem.

Verder heb je als audiometrist natuurlijk ook veel contact met de patiënten. Je voert intake-gesprekken met de patiënten en voert onderzoeken op deze personen uit.


  • KNO-artsen
  • Artsen
  • Patiënten
Audiometrist


Organisaties waar een Audiometrist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Audiometrist meestal werkt.

Waar werkt een Audiometrist?

Als audiometrist ben je meestal werkzaam in een ziekenhuis. Een ziekenhuis is een non-profit organisatie.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Audiometrist

Waar kun je het beste werken als Audiometrist? Hieronder vind je de best door de Audiometrist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Audiometrist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Audiometrist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Audiometrist.

Welke competenties heeft een Audiometrist nodig?

Een Audiometrist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Audiometrist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Audiometrist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Audiometrist nodig? 

Als audiometrist is het belangrijk dat je betrokken en verzorgend bent ingesteld en dat je gevoelig bent voor de behoeftes van de patiënten. Je moet als audiometrist goed kunnen aanvoelen wat patiënten willen en moet kunnen omgaan met details (De gever).

Verder is het als audiometrist belangrijk dat je je loyaal en betrouwbaar opstelt tegenover de patiënten. De patiënten hopen dat jij hen kan helpen bij de oplossing van hun problemen en vertrouwen je op je professionaliteit (De loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Audiometrist


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Audiometrist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Audiometrist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Audiometrist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Audiometrist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Audiometrist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Audiometrist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Audiometrist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Audiometrist iets voor je?

Zou je graag Audiometrist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Audiometrist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Audiometrist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar