U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bakkerijmedewerker

Bakkerijmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bakkerijmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een bakkerijmedewerker werkt in een bakkerij of supermarkt en is verantwoordelijk voor de productie en of verkoop van brood en banket producten.

De bakkerijmedewerker assisteert in het maken van de verschillende producten die in de bakkerij worden gemaakt. Dit kunnen allerlei producten zijn zoals: broden, koeken, taart, bonbons of gebak. Welke producten er gemaakt worden hangt af van het type bakkerij.

Doorgaands zijn er grofweg twee type bakkerijen te onderscheiden, de broodbakkerij en de banketbakkerij. Daarnaast zijn er nog de bakkerijen die zowel brood als banket voeren.  Naast het fabriceren van de producten kan een bakkerijmedewerker ook assisteren bij de verkoop van deze producten. Dit komt vaak voor in supermarkten. De verschillende producten worden hier eerst gebakken en vervolgens verkocht achter de balie door dezelfde medewerkers. 

De bakkerijmedewerker assisteert in het productieproces. Dit betekend dat de bakkerijmedewerker opdracht krijgt om volgens een bepaald receptuur bakkerij producten te maken. Dit productieproces is bij grote bakkerijen dikwijls geautomatiseerd en dan heeft de bakkerijmedewerker meer een controlefunctie. De bakkerijmedewerker moet dan goed in de gaten houden of het bakproces juist en volgens schema verloopt. Bij kleinere ambachtelijke bakkerijen doet de bakkerijmedewerker vaak meer zelf.

 
Mensen vonden ons op: Job Bakkerijmedewerker, Baan Bakkerijmedewerker, Bakkerijmedewerker Worden, Functie-eisen Bakkerijmedewerker, Verantwoordelijkheden Bakkerijmedewerker, Functieprofiel Bakkerijmedewerker, Wat doet een Bakkerijmedewerker, Werken als Bakkerijmedewerker.

Bakkerijmedewerker worden: Opleiding tot bakkerijmedewerker

Een bakkerijmedewerker heeft tenminste een VMBO diploma nodig. Tijdens de VMBO studie kan er in het derde jaar meestal voor de richting bakker worden gekozen. Deze opleiding is een goede vooropleiding voor het werken in een bakkerij. In veel bakkerijen volgt er ook nog een interne opleiding om precies te leren hoe de producten van de desbetreffende bakkerij gemaakt dienen te worden. Iemand met een HAVO of VWO diploma kan ook aan de slag gaan als bakkerijmedewerker. Een andere weg die veel bakkerijmedewerkers gekozen hebben is via het MBO. Het MBO heeft veel specifieke bakkerijopleidingen zoals brood of banketbakker, filiaalchef of bakkerijspecialist.  Deze studies zijn vaak zogenaamde beroepsbegeleidende leerwegen (BBL). Dit betekend dat de student al tijdens zijn of haar studie aan de slag gaat bij een bakkerij als bakkerijmedewerker en zodoende al veel ervaring op kan doen.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bakkerijmedewerker, Bakkerijmedewerker Worden, Opleidingsniveau Bakkerijmedewerker, Scholing Bakkerijmedewerker, Studie Bakkerijmedewerker, Bijscholing Bakkerijmedewerker, Omscholing Bakkerijmedewerker.

Organisaties waar een bakkerijmedewerker doorgaans werkzaam is

Een bakkerijmedewerker komt meestal te werken bij een profit organisatie. Dit wil zeggen een bakkerij, supermarkt of broodfabriek. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bakkerijmedewerker, Bakkerijmedewerker Worden, Opleidingsniveau Bakkerijmedewerker, Scholing Bakkerijmedewerker, Studie Bakkerijmedewerker, Bijscholing Bakkerijmedewerker, Omscholing Bakkerijmedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bakkerijmedewerker

Het loon van de bakkerijmedewerker is afhankelijk van de type werkzaamheden van de medewerker en de verantwoordelijkheid die de medewerker heeft. Een bakkerijmedewerker die werkzaam is in een geautomatiseerd proces, bijvoorbeeld bij een broodfabriek, verdient doorgaands minder dan een bakkerijmedewerker die bij een ambachtelijke bakker werkt. Banketbakkers en specialisten verdienen doorgaands het meest. Bakkerijmedewerkers die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het maken van bruilofttaarten kunnen veel meer verdienen dan een bakkerijmedewerker in een broodfabriek. 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Bakkerijmedewerker, Loon Bakkerijmedewerker, Wat verdien je als Bakkerijmedewerker, Salarisschaal Bakkerijmedewerker, Salarisindicatie Bakkerijmedewerker, Bonus Bakkerijmedewerker, CAO Bakkerijmedewerker, Brutoloon Bakkerijmedewerker, Nettoloon Bakkerijmedewerker, Vakantiedagen Bakkerijmedewerker, Pensioen Bakkerijmedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden bakkerijmedewerker

 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Omgaan met details
Mensen vonden ons op: Kennis Bakkerijmedewerker, Vaardigheden Bakkerijmedewerker, Attitude Bakkerijmedewerker, Kwalificaties Bakkerijmedewerker, Competentieprofiel Bakkerijmedewerker.

Boeken voor het beroep bakkerijmedewerker

Wil je meer weten over het beroep bakkerijmedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bakkerijmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bakkerijmedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bakkerijmedewerker, Bakkerijmedewerker ebooks, boek Bakkerijmedewerker.

Persoonstypen bakkerijmedewerker

De persoonstypes die het beste bij een bakkerijmedewerker passen zijn de succesvolle werker en de perfectionist.

Omdat de bakkerijmedewerker elke dag volgens een vast recept brood en of banket producten dient te maken moet er een zekere mate van perfectionisme aanwezig zijn bij de bakkerijmedewerker.  De bakkerijmedewerker dient erg gedisciplineerd te werk te gaan en moet een goed oog voor detail hebben. Werken in een bakkerij kan zwaar zijn. Vaak dient er in een rap tempo gewerkt te worden om alles in goede banen te leiden. Dit zorgt ervoor dat een bakkerijmedewerker ook energiek en gedreven moet zijn. Eigenschappen die passen bij een succesvolle werker. 

 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bakkerijmedewerker, Karakter Bakkerijmedewerker.

Netwerk bakkerijmedewerker

Een bakkerijmedewerker werkt vaak onder de hoofdbakker. Deze is eindverantwoordelijk voor de gebakken producten en is in feite de productieopzichter. De hoofdbakker is ook verantwoordelijk voor het maken van de recepten van de bakkerijproducten. Deze structuur komt vaak voor in de eerdergenoemde broodfabrieken. In supermarkten en bakkerijen waar zowel producten worden gebakken als verkocht zijn er ook nog verkoopmedewerkers aanwezig. Deze dienen de gebakken producten te verkopen aan de klanten. Soms zijn deze verkoopmedewerkers dezelfde mensen die het brood en banket bakken.  Dit komt vaak voor in kleine bakkerijen met weinig werknemers.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Bakkerijmedewerker, Medewerkers Bakkerijmedewerker.

Is het beroep bakkerijmedewerker iets voor jou?

Zou je graag bakkerijmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bakkerijmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bakkerijmedewerker, beroepskeuzetest Bakkerijmedewerker, beroep Bakkerijmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bakkerijmedewerker

Er zal altijd behoefte zijn aan brood en banketproducten. Daarom zal de functie van bakkerijmedewerker niet snel verdwijnen. Gezien het vele aantal opleidingen voor bakkerijmedewerker is er ook nog steeds veel behoefte aan bakkerijmedewerkers. Afgestudeerden van deze opleidingen komen doorgaands dan ook erg snel aan het werk. Dit komt ook mede door het eerder genoemde beroepsbegeleide leerwegen systeem waardoor de afgestudeerden al erg veel ervaring hebben opgedaan en daarom ook direct aan de slag kunnen. Vaak bij dezelfde bakkerij als waar zij tijdens hun studie bij hebben gewerkt. 

 

Arbeidsmarktperspectief score bakkerijmedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bakkerijmedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bakkerijmedewerker, Promotie mogelijkheden Bakkerijmedewerker, Carriere Bakkerijmedewerker.

Solliciteren op de functie bakkerijmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bakkerijmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bakkerijmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bakkerijmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bakkerijmedewerker, CV Bakkerijmedewerker, sollicitatie Bakkerijmedewerker.

Interviews met bakkerijmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bakkerijmedewerker

Vacatures bakkerijmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bakkerijmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bakkerijmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een bakkerijmedewerker werkt in een bakkerij of supermarkt en is verantwoordelijk voor de productie en of verkoop van brood en banket producten. De bakkerijmedewerker assisteert in het maken van de verschillende producten die in de bakkerij worden gemaakt. Dit kunnen allerlei producten zijn zoals: broden, koeken, taart, bonbons of gebak.

Beoordeling Bakkerijmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bakkerijmedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bakkerijmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep