Bakker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bakker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bakker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bakker wordt.

 

Wat is een Bakker?

Een (brood)Bakker is werkzaam in een bakkerij en maakt verschillende soorten brood. Zo bakt een Bakker bijvoorbeeld elke dag op traditionele wijze vers volkoren- of witbrood, maar ook gevulde en speciale broden. Een Bakker verzamelt de nodige ingrediënten en maakt hiermee het deeg klaar, om vervolgens het brood af te bakken in de oven. De Bakker is zelf verantwoordelijk voor de inkoop van de  benodigde ingredienten, zoals meel, bloem en zout. Het deeg wordt vaak klaargemaakt met behulp van een mengmachine. Wanneer het deeg gerezen is gaat het in de oven.

Na het bakken van de broden worden deze, nadat ze afgekoeld zijn, gesneden en ingepakt. De Bakker beoordeelt de gebakken broden op smaak en kwaliteit. Ook kan een Bakker eigen, nieuwe ideeën uitproberen en zo nieuwe soorten speciaalbrood bakken en verkopen. Zo zorgt de Bakker voor een gevarieerd assortiment. Tevens houdt de Bakker zich bezig met  voorraadbeheer. Zo houdt hij bij of er voldoende ingredienten in de bakkerij aanwezig zijn en bepaalt hij wanneer en hoeveel er besteld moet worden.

Wanneer een Bakker een eigen zaak heeft, houdt hij zich ook bezig met het personeelsbeleid en taakverdeling. Het bereiden en bakken van de broden blijft echter de hoofdtaak van een bakker. Daarnaast is de Bakker verantwoordelijk voor het schoonhouden van de werkplek en machines. Men moet zich houden aan de hygiënevoorschriften en het warenbesluit meel en brood. Hierin is bijvoorbeeld vastgelegd wat een brood wel of niet mag bevatten.Wil je werken als Bakker?

Werk je al als Bakker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bakker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bakker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bakker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Bakker
  • Leverancier
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

89


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bakker

Wat verdient een Bakker?

Het salaris van een Bakker is vaak afhankelijk van werkervaring. Hoe langer iemand werkzaam is als bakker, hoe hoger het salaris zal zijn. Daarnaast bestaan er verschillende toeslagen, zoals bedrijfskledingtoeslag of toeslag voor het werken op bepaalde uren.

Salarisschaal Bakker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bakker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bakker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bakker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bakker vacatures

Productiemedewerker bakkerij
Jobbird
Houd jij van de geur van verse broodjes en werken met machines is echt jou ding? Dan zit je bij dit bedrijf op je juiste plek. Start direct als fulltime …
Magazijnmedewerker bakkerij
Jobbird
Houd jij van de geur van verse broodjes en werken met machines is echt jou ding? Dan zit je bij dit bedrijf op je juiste plek. Start direct als fulltime …
Inpakmedewerker koekjesbakkerij
Jobbird
Zoek jij een baan in de productiebranche en ben je gek op koekjes? Dan hebben we goed nieuws: bij onze klant kun jij in de bakkerij werken als inpakmedewerker Je …
Productiemedewerker bakkerij
Jobbird
Zoek jij een baan in de productiebranche en ben je gek op koekjes? Dan hebben we goed nieuws: bij onze klant kun jij in de bakkerij werken als productiemedewerker Je …
Teamleider bakkerij magazijn
Jobbird
Wegens groei van het bedrijf zijn wij opzoek naar een Teamleider magazijn. Als Teamleider ben je verantwoordelijk voor een deel van de algehele magazijnwerkzaamheden en legt verantwoording af aan het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bakker

Wat is de toekomst van Bakker?

Als Bakker is het mogelijk om door te groeien naar ondernemer en een eigen bakkerij op te richten.
De arbeidsmarkt voor Bakkers is relatief goed. Een afgestudeerde allround Brood-  of banketbakker heeft over het algemeen geen moeite met het vinden van een baan. Wel is er onder jongeren weinig animo om een eigen bakkersbedrijf te starten, waardoor men niet zeker is van opvolging en het aantal bakkersbedrijven in 2009 gedaald is.

Huidige aantal vacatures

89


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bakker worden: Opleidingen tot Bakker

Wil je bakker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bakker? 

Om aan de slag te gaan als (brood)Bakker kan men de opleiding Broodbakker op MBO niveau 2 of de opleiding Allround Broodbakker op MBO niveau 3 volgen. Bij de opleiding op MBO niveau 3 wordt tevens aandacht besteed aan taken van een allround Bakker, zoals de inkoop van ingrediënten en het bijhouden van de planning. De opleiding op MBO niveau 2 richt zich vooral op de basistaken van een Bakker.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bakker

Bakker
Deze thuiscursus leert je zowel ouderwetse reinheid als de laatste baktrends en je kunt er álle kanten mee op: van thuisbakker tot je eigen patisserie. Kan jij alle afleveringen van …
Motivatie-analyse - groepsworkshop
Geen enkele HRM-manager of leidinggevende zou zijn energie moeten verspillen door continu mensen achter de broek te zitten. Motivatie moet altijd van binnenuit komen. Van medewerkers die enthousiast en energiek …
9-weekse Boulangerie
Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dat kan je bij ons in iets meer dan 2 maanden leren! De 9-weekse opleiding Boulangerie …
Gewichtsconsulent(e) Thuisstudie
Opleiding Gewichtsconsulent(e) : help mensen gezonder te levenHet aantal mensen met overgewicht, gewichtsproblemen en daaraan gerelateerde ziekten en aandoeningen stijgt snel. Met de door de beroepsvereniging BGN erkende opleiding Gewichtsconsulent(e) …
Gewichtsconsulent(e) E-Learning
Opleiding Gewichtsconsulent(e) : help mensen gezonder te levenHet aantal mensen met overgewicht, gewichtsproblemen en daaraan gerelateerde ziekten en aandoeningen stijgt snel. Met de door de beroepsvereniging BGN erkende opleiding Gewichtsconsulent(e) …
Meer opleidingen Bakker

Weet je nog niet of je Bakker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bakker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Bakker

Met wie werkt een Bakker samen? 

Het komt voor dat een Bakker zelfstandig werkt, maar vaak werkt een Bakker samen met andere Bakkers. Tevens heeft de Bakker vaak veel contact met leveranciers van ingrediënten. Dit is vooral het geval wanneer de Bakker een eigen bakkerij bezit en de inkoop zelf regelt. Bij een kleine bakkerij komt het voor dat een Bakker zelf achter de toonbank staat en contact heeft met klanten. Vaak werkt een Bakker echter vooral achter de schermen en is er personeel ingehuurd om het brood te verkopen aan de klanten.


  • Bakker
  • Leverancier
  • Klanten
Bakker


Organisaties waar een Bakker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bakker meestal werkt.

Waar werkt een Bakker?

Een Bakker is werkzaam bij een ambachtelijke of industriële broodbakkerij. Dit kan een eigen bakkerij zijn of in dienst van een eigenaar. Een ambachtelijke bakkerij is kleinschalig, terwijl een industriële bakkerij op grote schaal brood en banketproducten produceert.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Bakker

Waar kun je het beste werken als Bakker? Hieronder vind je de best door de Bakker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bakker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bakker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bakker.

Welke competenties heeft een Bakker nodig?

Een Bakker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bakker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bakker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bakker nodig? 

Als Bakker is het hard werken. Vaak werken Bakkers vroeg in de ochtend, om het brood op tijd klaar te kunnen krijgen voor klanten die het 's ochtends vers willen kopen. Om als Bakker succesvol te zijn is het belangrijk om wilskracht en veel discipline te hebben. Hij werkt hard om zijn doelen te realiseren (Succesvolle Werker).

De bakker moet de ingrëdienten precies afmeten om het gewenste resultaat te bereiken en moet hierbij nauwkeurig te werk gaan.Hij is een perfectionist die gedisciplineerd is en productief (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Bakker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bakker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bakker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bakker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bakker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bakker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bakker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bakker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bakker iets voor je?

Zou je graag Bakker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bakker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bakker

bakker

Is het beroep bakker wat voor jou?Is het beroep bakker wat voor jou?Dit is de kop boven een stukje tekst wat je eens moet lezen.En beste Dimitrie,je moet er toch zelf op uit om iets te vinden.Ik denk dat je eerst maar eens je school af moet maken.Je bent waarschijnlijk nog erg jong.Gr.

dimitrie

ik vind bakker een leuk beroep ik wil graag een bakker worden ik zoek en stage plek in zuidoost kunt u mij e-mailen op rayen.t@hotmail.com

...

Leuk!!!

...

Leuk!!!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar