U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Biomedisch Analist

Biomedisch Analist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een biomedisch Analist? Lees de functieomschrijving.

De Biomedisch Analist doet, meestal in ziekenhuislaboratoria, onderzoek in opdracht van medisch specialisten. De onderzoeksresultaten bevestigen de diagnose van een arts, of kunnen juist de informatie zijn op basis waarvan de diagnose wordt gesteld. Het werk van de Biomedisch Analist is dan ook van groot belang voor het bepalen en verloop van de behandeling.

Biomedisch Analisten zijn (meestal) gespecialiseerd in een van de volgende onderzoeksgebieden:

- Klinische chemie en hematologie; bloedgroepen en -typen en chemische afwijkingen in het lichaam. 
- Medische microbiologie; microorganismen in het lichaam, zoals schimmels, infecties, bacteriën en virussen. 
- Cytopathologie en histopathologie; weefsels, cellen en ziekelijke afwijkingen. 

Mensen vonden ons op: Job Biomedisch Analist, Baan Biomedisch Analist, Biomedisch Analist Worden, Functie-eisen Biomedisch Analist, Verantwoordelijkheden Biomedisch Analist, Functieprofiel Biomedisch Analist, Wat doet een Biomedisch Analist, Werken als Biomedisch Analist.

Biomedisch Analist worden: Opleiding tot biomedisch Analist

Om een Biomedisch Analist te worden zijn er twee opleidingsmogelijkheden. Op MBO niveau (wat volstaat) is er de twee en een halfjarige opleiding tot Vakfunctionaris Medische Laboratoriumtechniek of de vierjarige opleiding Middenkader Functionaris Medische Laboratoriumtechniek, met de richtingen Analist Klinische Chemie, Analist Pathologie, Biotechnologisch Analist en Microbiologisch Analist. Stages maken deel uit van de opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Biomedisch Analist, Biomedisch Analist Worden, Opleidingsniveau Biomedisch Analist, Scholing Biomedisch Analist, Studie Biomedisch Analist, Bijscholing Biomedisch Analist, Omscholing Biomedisch Analist.

Organisaties waar een biomedisch Analist doorgaans werkzaam is

 • GZ/GGZ
 • GD/GGD
 • Overheid
 • Onderzoeksinstellingen
 • Ziekenhuis
 • Huisarts
 • Onderzoekslaboratoria
Mensen vonden ons op: Studeren voor Biomedisch Analist, Biomedisch Analist Worden, Opleidingsniveau Biomedisch Analist, Scholing Biomedisch Analist, Studie Biomedisch Analist, Bijscholing Biomedisch Analist, Omscholing Biomedisch Analist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden biomedisch Analist

Een Biomedisch Analist heeft een startsalaris van ongeveer €1599, wat kan oplopen tot €3820 bruto per maand. Dit is exclusief onregelmatigheid toeslagen en vakantietoeslag en dergelijke. Deze vallen allen onder de secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Mensen vonden ons op: Salaris Biomedisch Analist, Loon Biomedisch Analist, Wat verdien je als Biomedisch Analist, Salarisschaal Biomedisch Analist, Salarisindicatie Biomedisch Analist, Bonus Biomedisch Analist, CAO Biomedisch Analist, Brutoloon Biomedisch Analist, Nettoloon Biomedisch Analist, Vakantiedagen Biomedisch Analist, Pensioen Biomedisch Analist.

Competenties, skills & vaardigheden biomedisch analist

 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Resultaatgerichtheid
 • Praktische instelling
Mensen vonden ons op: Kennis Biomedisch Analist, Vaardigheden Biomedisch Analist, Attitude Biomedisch Analist, Kwalificaties Biomedisch Analist, Competentieprofiel Biomedisch Analist.

Boeken voor het beroep biomedisch analist

Wil je meer weten over het beroep biomedisch analist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je biomedisch analist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken biomedisch analist te komen.

Promoveren doe je zo! | J.A.W. Tielbeek

praktische informatie voor het uitvoeren van (bio)medisch onderzoek - Nederlandstalig | Paperback | 9789031399512 | 236 pagina's

Promoveren doe je zo! 1e druk is een boek van J.A.W. Tielbeek uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031399512 Ieder promotieonderzoek is uniek. Toch kom je problemen tegen waarmee veel collega-promovendi ook te maken hebben gehad. Problemen waa...

Humanisme, zinvol leven en nooit meer ouder worden | Peter Derkx

een levensbeschouwelijke visie op ingrijpende biomedisch-technologische levensverlenging - Nederlandstalig | Paperback | 9789054879589 | 232 pagina's

Humanisme, zinvol leven en nooit meer ouder worden 1e druk is een boek van Peter Derkx uitgegeven bij Vub Press. ISBN 9789054879589 Humanisme vatten we veelal op als een levensbeschouwing, zoals bijvoorbeeld ook het christendom en het boeddhisme. Maar wat...

Kanker biomedisch bekeken | Marc Bracke

Nederlandstalig | Paperback | 9789034193650 | 375 pagina's

Kanker biomedisch bekeken biedt een uitgebreid overzicht van de huidige kennis van kanker, met een bijzondere nadruk op het biomedische aspect. Dit boek is een handig en uitgebreid naslagwerk over de biologie van kanker en is ook uitermate geschikt als le...

Mensen vonden ons op: boeken voor Biomedisch Analist, Biomedisch Analist ebooks, boek Biomedisch Analist.

Persoonstypen biomedisch Analist

De Biomedisch Analist is in alle opzichten een perfectionist. Hij moet om kunnen gaan met details, niets over het hoofd zien en zeer stressbestendig zijn. Hoewel hij vaak werkt met de druk van deadlines doet hij zijn werk altijd zorgvuldig en levert een goed resultaat (Perfectionist). Hij heeft een praktische instelling, weet van aanpakken en werkt resulstaatgericht (Succesvolle werker)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Biomedisch Analist, Karakter Biomedisch Analist.

Netwerk biomedisch Analist

De Biomedisch Analist komt veel in contact met de personen die de opdracht geven voor het onderzoek, wat voornamelijk medisch specialisten zijn. Naast in een ziekenhuis of voor een huisarts is het ook mogelijk om in onderzoekslaboratoria te werken en in opdracht van de overheid onderzoek te doen naar bepaalde ziektes of infecties. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Biomedisch Analist, Medewerkers Biomedisch Analist.

Is het beroep biomedisch Analist iets voor jou?

Zou je graag biomedisch Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als biomedisch Analist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Biomedisch Analist, beroepskeuzetest Biomedisch Analist, beroep Biomedisch Analist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden biomedisch Analist

Arbeidsperspectieven zijn positiever voor HBO opgeleiden dan voor MBO'ers. Dit omdat MBO opgeleide minder theoretische kennis hebben. Er zijn wel vacatures beschikbaar.

De doorgroeimogelijkheden zitten in een leidinggevende functie of meer verantwoordelijkheden, maar er kunnen ook nog cursussenen bijscholing gevolgd worden om zo op een hoger niveau te komen. 

Arbeidsmarktperspectief score biomedisch Analist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep biomedisch Analist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Biomedisch Analist, Promotie mogelijkheden Biomedisch Analist, Carriere Biomedisch Analist.

Solliciteren op de functie biomedisch Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als biomedisch Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor biomedisch Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als biomedisch Analist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Biomedisch Analist, CV Biomedisch Analist, sollicitatie Biomedisch Analist.

Interviews met biomedisch Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen biomedisch Analist

 • Analist

Vacatures biomedisch analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Biomedisch Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Biomedisch Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Biomedisch Analist doet, meestal in ziekenhuislaboratoria, onderzoek in opdracht van medisch specialisten. De onderzoeksresultaten bevestigen de diagnose van een arts, of kunnen juist de informatie zijn op basis waarvan de diagnose wordt gesteld. Het werk van de Biomedisch Analist is dan ook van groot belang voor het bepalen en verloop van de behandeling.

Beoordeling Biomedisch Analist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Biomedisch Analist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Biomedisch Analist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep