Biomedisch Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Biomedisch Analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep biomedisch analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je biomedisch analist wordt.

 

Wat is een Biomedisch Analist?

De Biomedisch Analist doet, meestal in ziekenhuislaboratoria, onderzoek in opdracht van medisch specialisten. De onderzoeksresultaten bevestigen de diagnose van een arts, of kunnen juist de informatie zijn op basis waarvan de diagnose wordt gesteld. Het werk van de Biomedisch Analist is dan ook van groot belang voor het bepalen en verloop van de behandeling.

Biomedisch Analisten zijn (meestal) gespecialiseerd in een van de volgende onderzoeksgebieden:

- Klinische chemie en hematologie; bloedgroepen en -typen en chemische afwijkingen in het lichaam. 
- Medische microbiologie; microorganismen in het lichaam, zoals schimmels, infecties, bacteriën en virussen. 
- Cytopathologie en histopathologie; weefsels, cellen en ziekelijke afwijkingen. Wil je werken als Biomedisch Analist?

Werk je al als Biomedisch Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Biomedisch Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Biomedisch Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Biomedisch Analist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Arts
 • Patiënt
 • Zorgmanager
 • Chirurg

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1599 tot €3820

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

113


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Biomedisch Analist

Wat verdient een Biomedisch Analist?

Een Biomedisch Analist heeft een startsalaris van ongeveer €1599, wat kan oplopen tot €3820 bruto per maand. Dit is exclusief onregelmatigheid toeslagen en vakantietoeslag en dergelijke. Deze vallen allen onder de secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Salarisschaal Biomedisch Analist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Biomedisch Analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Biomedisch Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Biomedisch Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Biomedisch Analist vacatures

Vacature Chemisch Analist
Werkis
Voor een opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Laborant voor de QC-afdeling! Het uitvoeren van vrijgifte analyses met betrekking op farmaceutische geneesmiddelen en hun grondstoffen:Analyseren van verschillende stabiliteit parameters …
Vacature Nat-chemisch analist
Balans
Functieomschrijving Als Nat-Chemisch analist ga jij werken met samples uit de levensmiddelenindustrie. Je kan dan denken aan eetbare olieën, zaden, noten en diervoerders. Tot je taken behoren:de binnenkomende monsters controleren;nat-chemsiche …
Vacature Chemisch analist, food, dagdienst
Randstad
Functieomschrijving GC, HPLC, Titraties en Spectometry. Voel je het al kriebelen? Ga hiermee aan de slag! Ben je een "Pietje precies" en iemand met passie voor analyses? Dan zijn we …
Vacature Chemisch analist ploegen
Oxford Global Resources
Analytisch laboranten (5-ploegen) regio Amsterdam (natchemisch, fysisch, HPLC, ICP, XRF, UVF, UV, IR, GC). Functieomschrijving Onze opdrachtgever is wereldwijd actief en toonaangevend op het gebied van laboratoriumanalyses. Het bedrijf wordt …
Vacature Research Analist Chemie
Oxford Global Resources
Heb jij R&D ervaring in de Chemie en ben je op zoek naar een nieuwe stap in jouw carriere? Functieomschrijving Voor een een internationaal toonaangevend en groeiend bedrijf gericht op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Biomedisch Analist

Wat zijn de baankansen voor een Biomedisch Analist?

Arbeidsperspectieven zijn positiever voor HBO opgeleiden dan voor MBO'ers. Dit omdat MBO opgeleide minder theoretische kennis hebben. Er zijn wel vacatures beschikbaar.

De doorgroeimogelijkheden zitten in een leidinggevende functie of meer verantwoordelijkheden, maar er kunnen ook nog cursussenen bijscholing gevolgd worden om zo op een hoger niveau te komen. 

De actuele kans op werk voor een Biomedisch Analist

Het beroep Biomedisch Analist is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch en pathologisch analisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch en pathologisch analisten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

113

Baankans Biomedisch Analist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Biomedisch Analist worden: Opleidingen tot Biomedisch Analist

Wil je Biomedisch Analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Biomedisch Analist.

Hoe word je een Biomedisch Analist? 

Om een Biomedisch Analist te worden zijn er twee opleidingsmogelijkheden. Op MBO niveau (wat volstaat) is er de twee en een halfjarige opleiding tot Vakfunctionaris Medische Laboratoriumtechniek of de vierjarige opleiding Middenkader Functionaris Medische Laboratoriumtechniek, met de richtingen Analist Klinische Chemie, Analist Pathologie, Biotechnologisch Analist en Microbiologisch Analist. Stages maken deel uit van de opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Biomedisch Analist

Er zijn geen opleidingen Biomedisch Analist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Biomedisch Analist in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Biomedisch Analist

Als je Biomedisch Analist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Biomedisch Analist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Biomedisch Analist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Biomedisch Analist?

Competenties en Vaardigheden Biomedisch Analist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Biomedisch Analist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Biomedisch Analist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Biomedisch Analist

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Biomedisch Analist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Biomedisch Analist. Als Biomedisch Analist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Biomedisch Analist:


zie volledige beschrijving persoonstype Biomedisch Analist

Vakkennis voor een Biomedisch Analist

Het is voor een Biomedisch Analist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Biomedisch Analist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Biomedisch Analist


Werkervaring Biomedisch Analist

Het is voor een startend Biomedisch Analist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Biomedisch Analist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Biomedisch Analist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Biomedisch Analist

Met wie werkt een Biomedisch Analist samen? 

De Biomedisch Analist komt veel in contact met de personen die de opdracht geven voor het onderzoek, wat voornamelijk medisch specialisten zijn. Naast in een ziekenhuis of voor een huisarts is het ook mogelijk om in onderzoekslaboratoria te werken en in opdracht van de overheid onderzoek te doen naar bepaalde ziektes of infecties. 


 • Arts
 • Patiënt
 • Zorgmanager
 • Chirurg
Biomedisch Analist


Organisaties waar een Biomedisch Analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Biomedisch Analist meestal werkt.

Waar werkt een Biomedisch Analist?

 • GZ/GGZ
 • GD/GGD
 • Overheid
 • Onderzoeksinstellingen
 • Ziekenhuis
 • Huisarts
 • Onderzoekslaboratoria

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Biomedisch Analist

Waar kun je het beste werken als Biomedisch Analist? Hieronder vind je de best door de Biomedisch Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Biomedisch Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Biomedisch Analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Biomedisch Analist.

Welke competenties heeft een Biomedisch Analist nodig?

Een Biomedisch Analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Biomedisch Analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Biomedisch Analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Biomedisch Analist nodig? 

De Biomedisch Analist is in alle opzichten een perfectionist. Hij moet om kunnen gaan met details, niets over het hoofd zien en zeer stressbestendig zijn. Hoewel hij vaak werkt met de druk van deadlines doet hij zijn werk altijd zorgvuldig en levert een goed resultaat (Perfectionist). Hij heeft een praktische instelling, weet van aanpakken en werkt resulstaatgericht (Succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Biomedisch Analist


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Biomedisch Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Biomedisch Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Biomedisch Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Biomedisch Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Biomedisch Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Biomedisch Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Biomedisch Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Biomedisch Analist iets voor je?

Zou je graag Biomedisch Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Biomedisch Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Biomedisch Analist?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Biomedisch Analist

Vacature Chemisch Analist QC
Checkmark Labrecruitment
Waar ga je aan de slag - Where will you work Een internationaal farmaceutisch bedrijf in regio Noord-Holland, dat een grote rol speelt in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en …
Vacature Microbiologisch Analist
Xelvin B.V.
Organisatie Dit laboratorium houdt zich volledig bezig met het onderzoeken van voedselveiligheid. Het is een internationaal bedrijf met een microbiologie- en chemie afdeling. Daarnaast is er ook een food sciences …
Vacature Chemisch Analist Volcontinu
Checkmark Labrecruitment
Waar ga je aan de slag - Where will you work Onze opdrachtgever in de regio Rotterdam is een toonaangevend bedrijf in specialty's en hoogwaardige materialen en levert een breed …
Vacature Klinisch Chemisch Analist
Oxford Global Resources
Heb je een klinisch chemische / laboratoriumgeneeskunde achtergrond en wil je graag werken bij een groot medisch diagnostisch centrum waar een unieke hoeveelheid analysemethoden worden gebruikt? Lees dan verder!FunctieomschrijvingVoor een …
Vacature Chemisch Analist R&D - Opschaling
Oxford Global Resources
Heb jij al ervaring in de Chemische industrie, bijvoorbeeld als analist? Ben je toe aan de volgende stap? Lees dan verder voor deze interessante optie om experimenten van laboratorium schaal …

Actuele blogposts


reacties op Biomedisch Analist

Johan

Leuk en boeiend vak maar beloning is uitermate matig.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar