U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bodybuild trainer

Bodybuild trainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bodybuild trainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Bodybuildtrainer train je een of meerder groepen in  Bodybuild. De  Bodybuildtrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Bodybuildtrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.    

Ook is het aan de  Bodybuildtrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.    

De  Bodybuildtrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  Bodybuildtrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.    

Mensen vonden ons op: Job Bodybuild trainer, Baan Bodybuild trainer, Bodybuild trainer Worden, Functie-eisen Bodybuild trainer, Verantwoordelijkheden Bodybuild trainer, Functieprofiel Bodybuild trainer, Wat doet een Bodybuild trainer, Werken als Bodybuild trainer.

Bodybuild trainer worden: Opleiding tot bodybuild trainer

 

De  Bodybuildtrainer kan in principe les geven in  Bodybuild als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Bodybuildtrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de  Bodybuildtrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Bodybuildtrainer, hoe hoger het niveau van de  Bodybuildtrainer zelf moet zijn .      

Echter, als de  Bodybuildtrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de  Bodybuildtrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de  Bodybuildtrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.         

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Bodybuildtrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

  

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bodybuild trainer, Bodybuild trainer Worden, Opleidingsniveau Bodybuild trainer, Scholing Bodybuild trainer, Studie Bodybuild trainer, Bijscholing Bodybuild trainer, Omscholing Bodybuild trainer.

Organisaties waar een bodybuild trainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de  Bodybuildtrainer werkzaam is. Als de  Bodybuildtrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de  Bodybuildteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de  Bodybuildtrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.   

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bodybuild trainer, Bodybuild trainer Worden, Opleidingsniveau Bodybuild trainer, Scholing Bodybuild trainer, Studie Bodybuild trainer, Bijscholing Bodybuild trainer, Omscholing Bodybuild trainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bodybuild trainer

 

  

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de  Bodybuildtrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de  Bodybuildtrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de  Bodybuildtrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de  Bodybuildtrainer. Als de  Bodybuildtrainer al jaren lesgeeft in  Bodybuild dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere  Bodybuildtrainers. Dan zal de  Bodybuildtrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Bodybuild trainer, Loon Bodybuild trainer, Wat verdien je als Bodybuild trainer, Salarisschaal Bodybuild trainer, Salarisindicatie Bodybuild trainer, Bonus Bodybuild trainer, CAO Bodybuild trainer, Brutoloon Bodybuild trainer, Nettoloon Bodybuild trainer, Vakantiedagen Bodybuild trainer, Pensioen Bodybuild trainer.

Competenties, skills & vaardigheden bodybuild trainer

 • Energie
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Bodybuild trainer, Vaardigheden Bodybuild trainer, Attitude Bodybuild trainer, Kwalificaties Bodybuild trainer, Competentieprofiel Bodybuild trainer.

Boeken voor het beroep bodybuild trainer

Wil je meer weten over het beroep bodybuild trainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bodybuild trainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bodybuild trainer te komen.

The Total Dumbbell Workout | Steve Barrett

Trade Secrets of a Personal Trainer - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781408142288 | 160 pagina's

The ultimate 'one stop' guide to training with dumbbells. Practical and easily accessible, The Total Dumbbell Workout is perfect for the fitness enthusiast or fitness professional who wants to lightly improve their knowledge and heavily improve the range ...

Anatomy of Core Stability | Hollis Liebman

A Trainer's Guide to Core Stability - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781770851702 | 160 pagina's

A strong, stable core is the foundation of virtually all physical efforts. Pilates and yoga practitioners as well as dedicated athletes are familiar with the concept of "core stability." They understand its importance in achieving and maintaining superior...

Would Have Quit Already But My Trainer Scares Me | Yeoys Gym

Funny Men Fitness Quotes Journal For Workout Plan, Personal Fitness Coaches, Body Building, Muscle Power & Training Fans - 6x9 - 100 Blank Lined Pages - Engels | Paperback | 9781070640709 | 102 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bodybuild trainer, Bodybuild trainer ebooks, boek Bodybuild trainer.

Persoonstypen bodybuild trainer

 

 

Als  Bodybuildtrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De  Bodybuildtrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor  Bodybuildtrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de  Bodybuildtrainer ook zien als leider. Bij  Bodybuild wordt er ook meestal in een sportschool getraind waar meer mensen sporten. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.

Tevens is het zaak dat de  Bodybuildtrainer een goede waarnemer is. De  Bodybuildtrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de  Bodybuildtrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.      

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bodybuild trainer, Karakter Bodybuild trainer.

Netwerk bodybuild trainer

 

  

 

De  Bodybuildtrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere  Bodybuildtrainers. Zeker als de  Bodybuildtrainer werkzaam is op een  Bodybuildclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de  Bodybuildtrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de  Bodybuildtrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.    

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De  Bodybuildtrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.    

 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Bodybuild trainer, Medewerkers Bodybuild trainer.

Is het beroep bodybuild trainer iets voor jou?

Zou je graag bodybuild trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bodybuild trainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bodybuild trainer, beroepskeuzetest Bodybuild trainer, beroep Bodybuild trainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bodybuild trainer

 

Voor de  Bodybuildtrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van  Bodybuildtrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de  Bodybuildtrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de  Bodybuildtrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de  Bodybuildtrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De  Bodybuildtrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.      

Arbeidsmarktperspectief score bodybuild trainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bodybuild trainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bodybuild trainer, Promotie mogelijkheden Bodybuild trainer, Carriere Bodybuild trainer.

Solliciteren op de functie bodybuild trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bodybuild trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bodybuild trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bodybuild trainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bodybuild trainer, CV Bodybuild trainer, sollicitatie Bodybuild trainer.

Interviews met bodybuild trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bodybuild trainer

 • Basketbal trainer
 • Softbal trainer
 • Rugby trainer

Vacatures bodybuild trainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Bodybuild trainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bodybuild trainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Bodybuildtrainer train je een of meerder groepen in  Bodybuild. De  Bodybuildtrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Bodybuildtrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Bodybuild trainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bodybuild trainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bodybuild trainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep