Ploegleider (wielrennen) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Ploegleider (wielrennen)? Lees de functieomschrijving.

Een ploegleider leidt een wielerploeg (een team van wielrenners).  Een ploegleider kan veel verschillende taken en verantwoordelijkheden hebben. Een ploegleider kan verantwoordelijk zijn voor de strategie, training en coaching van de wielrenners. Het specifieke takenpakket van een ploegleider is echter afhankelijk van het team waaraan de ploegleider leiding geeft. Zo zijn er ploegleiders die zowel coach als manager zijn. Maar er zijn ook ploegleiders die alleen de strategie van de ploeg bepalen en de training van de wielrenners aan iemand anders over laten.

Bij de grote professionele wielerploegen (Rabobank, Astana, Garmin, Leopard) is de hoofdtaak van een ploegleider doorgaands het uitkienen van de te volgen strategie tijdens de koers. In deze gevallen fungeert de ploegleider als manager van het team. Een andere veelvoorkomende taak van een ploegleider, van een professionele ploeg, is het onderhouden van het contact met de pers.

Tijdens een wielerwedstrijd volgt de ploegleider de wedstrijd tussen de wielrenners in een volgauto. Zo kan de ploegleider van dichtbij zien hoe de koers verloopt en ad hoc de strategie aanpassen. Tegenwoordig staan de wielrenners door het gebruik van zogenaamde oortjes (verzendapparatuur) tijdens de wedstrijd in constant contact met hun ploegleider en kan een ploegleider direct cruciale informatie doorgeven. 

 
 

Wil je werken als Ploegleider (wielrennen)?

Werk je al als Ploegleider (wielrennen) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Ploegleider (wielrennen) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Ploegleider (wielrennen), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Ploegleider (wielrennen) in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Ploegleider (wielrennen)

Wat verdient een Ploegleider (wielrennen)?

Het noemen van arbeidsvoorwaarden voor een ploegleider is lastig. Het is geen regulier beroep en er is zodoende weinig informatie over de arbeidsvoorwaarden voorhanden. Wel is algemeen bekend dat de ploegleiders van de professionele ploegen net zoals de wielrenners van deze teams doorgaands ruim boven modaal verdienen. Daar tegenover staat dat ploegleiders van amateur wielerteams vaak vrijwilligers zijn en helemaal niks verdienen. 

 

 
 

Salarisschaal Ploegleider (wielrennen)

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Ploegleider (wielrennen)

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Ploegleider (wielrennen)

Hoe goed is de toekomst voor de Ploegleider (wielrennen)? 

Ploegleider van een wielerploeg worden is niet makkelijk. Het arbeidsperspectief is voor een regulier persoon dan ook erg slecht. Er zijn weinig professionele wielerploegen in Nederland en de wielerploegen die er zijn maken gebruik van mensen met veel ervaring in het wielerleven (ex-prof renners bijvoorbeeld). Een wielren-enthousiast kan ook een amateur ploeg leiden. Hier is dan doorgaands meer sprake van een hobby dan van een echte fulltime betalende baan.

 
 

Baankans Ploegleider (wielrennen)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Ploegleider (wielrennen) worden: Opleidingen tot Ploegleider (wielrennen)

Hoe word je een Ploegleider (wielrennen)? 

Er bestaan geen specifieke opleidingen die direct opleiden tot ploegbaas. Negen van de tien ploegbazen in het professionele wielrennen zijn zelf oud wielrenners die door hun eigen ervaring als wielrenner de kneepjes van het vak hebben geleerd. Wel zijn er enkele cursussen te vinden voor ploegleiders. Deze cursussen zijn er echter meer op gericht om bestaande ploegleiders bij te spijkeren op het gebied van bepaalde onderwerpen. 

 

 
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Ploegleider (wielrennen)

Meer opleidingen Ploegleider (wielrennen)

Weet je nog niet of je Ploegleider (wielrennen) wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Ploegleider (wielrennen) of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Ploegleider (wielrennen)

Met wie werkt een Ploegleider (wielrennen) samen? 

Een ploegleider heeft het meeste contact met de wielrenners. Bij professionele wielerteams heeft de ploegleider ook veel contact met de overige leden van de staf. Hierbij valt te denken aan een conditiecoach, materiaalman, masseur en kok. Extern contact kan de ploegleider hebben met de pers bij het geven van interviews. 

 
 

Ploegleider (wielrennen)


Organisaties waar een Ploegleider (wielrennen) werkzaam is

Waar werkt een Ploegleider (wielrennen) meestal? 

Een ploegleider werkt bij een wielerploeg. Dit kan zowel een proffesioneel team als een amateur team zijn.

 
 

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Ploegleider (wielrennen)

Waar kun je het beste werken als Ploegleider (wielrennen)? Hieronder vindt je de best door de Ploegleider (wielrennen) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Ploegleider (wielrennen).

Competenties, Skills en Vaardigheden Ploegleider (wielrennen):

Welke competenties heeft een een Ploegleider (wielrennen) nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Ploegleider (wielrennen)

Wat voor persoonlijkheid heb je als Ploegleider (wielrennen) nodig? 

Een ploegleider is de manager van een wielerploeg. Een ploegleider dient dan ook over leidinggevende capaciteiten te beschikken. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de baas. Verder moet een ploegleider ook veel begeleiden en dit kan zowel fysiek als mentaal zijn. Empatisch vermogen en betrokkenheid met de wielrenners kunnen dan ook erg belangrijk zijn voor een ploegleider. Daarom past het persoonstype de gever ook bij een ploegleider.

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Ploegleider (wielrennen)Interview met een Ploegleider (wielrennen)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Ploegleider (wielrennen)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Ploegleider (wielrennen)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Ploegleider (wielrennen)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Ploegleider (wielrennen) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Ploegleider (wielrennen) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Ploegleider (wielrennen). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Ploegleider (wielrennen) iets voor je?

Zou je graag Ploegleider (wielrennen) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Ploegleider (wielrennen) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Ploegleider (wielrennen)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar