Snowboardleraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Snowboardleraar? Lees de functieomschrijving.

Een snowboardleraar is iemand die snowboardles geeft. Vaak verricht hij deze werkzaamheden in het buitenland, maar ook in Nederland zijn er snowboardleraren werkzaam, bijvoorbeeld in de skihallen. Het werk van een snowboardleraar wordt voor mensen die daar in aanraking mee komen, bijvoorbeeld tijdens de lessen op een wintersportvakantie, zeer belangrijk geacht. Niet alleen vinden zij de feitelijke werkzaamheden van hem belangrijk, ze willen na de lessen goed kunnen snowboarden, maar ook de sfeer die een snowboardleraar met zich meebrengt dient niet onderschat te worden. Dit laatste wordt belangrijk gevonden wegens het vaak intensieve contact wat een leerling met een snowboardleraar heeft.  Iemand die snowboardles geeft aan vakantiegangers kan de vakantie van deze personen hierdoor dan ook vaak maken of breken.

Een snowboardleraar in het buitenland is vaak aangesloten bij een skischool. Bij de skischool schrijven geïnteresseerden zich in, waarna ze naar niveau ingedeeld worden bij één van de snowboardleraren. De grootte van de groep hangt af van de animo op dat moment, maar het maximum is vaak acht leerlingen per groep. Veel snowboardleraren beheersen het snowboarden zo dusdanig goed dat zij zowel beginners als ver gevorderde les kunnen geven. Bij beginners zullen we werkzaamheden bestaan uit het aanleren van de basis van het snowboarden, terwijl deze bij gevorderden bestaat uit het verbeteren van de techniek of het uitbreiden van de vaardigheden door bijvoorbeeld in het funpark het maken van sprongen te leren. Het principe van het lesgeven is in het buitenland hetzelfde als in Nederland, al zijn er in de skihallen uiteraard minder mogelijkheden bijvoorbeeld omdat het funpark vaak maar uit één schans bestaat.

Wil je werken als Snowboardleraar?

Werk je al als Snowboardleraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Snowboardleraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Snowboardleraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Snowboardleraar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Snowboardleraar

Wat verdient een Snowboardleraar?

Doordat een snowboardleraar overal ter wereld zijn werk kan doen, is het lastig om een gemiddeld salaris te geven. Daarnaast hangt het ook erg van het niveau van de leraar en de personen aan wie hij lesgeeft af. Gemiddeld ligt het salaris tussen de 1800,- en de 2800,- bruto per maand. Het werk van een snowboardleraar in het buitenland is echter vaak seizoensgebonden, waardoor het salaris alleen in de wintermaanden ontvangen zal worden.

Salarisschaal Snowboardleraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Snowboardleraar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Snowboardleraar

Hoe goed is de toekomst voor de Snowboardleraar? 

Het arbeidsmarktperspectief van een snowboardleraar is slecht. Dit komt omdat er veel animo is voor het werk en er maar weinig werk in te vinden is. Er is vaak louter tijdens de wintermaanden werk in, maar de vacatures die hiervoor openstaan zijn te weinig om alle snowboarders met een diploma van werk te voorzien. In Nederland is er wel het hele jaar door werk in, maar ook hier gaat het maar over een klein aantal vacatures.

Doorgroeimogelijkheden voor een snowboardleraar zijn er wel, maar dit heeft dan meer met de organisatorische kant van het lesgeven te maken. Het betreft hier dan vaak een functie binnen de skischool. Deze werkzaamheden zijn echter zo anders dat deze functie vaak niet door snowboardleraren geprefereerd worden.

Baankans Snowboardleraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Snowboardleraar worden: Opleidingen tot Snowboardleraar

Hoe word je een Snowboardleraar? 

Een snowboardleraar die in het buitenland via een skischool les wil geven, moet hier een diploma voor hebben. Deze opleiding kan behaald worden na een cursus succesvol afgerond te hebben. Deze cursus kan zowel in Nederland als in het buitenland gevolgd worden. De diploma’s worden echter vaak maar in één land erkend, waardoor er dan alleen in dat land snowboardles gegeven kan worden. Een buitenlands diploma tot snowboardleraar biedt wel de mogelijkheid om in Nederland les te geven. Het behalen van een diploma om in een ander land snowboardles te geven duurt vaak tussen de 10 en 14 dagen. Een leraar die alleen in Nederland snowboardles wil geven kan dit ook doen na het behalen van de 6-daagse cursus die leidt tot het NSL-diploma.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Snowboardleraar

Meer opleidingen Snowboardleraar

Weet je nog niet of je Snowboardleraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Snowboardleraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Snowboardleraar

Met wie werkt een Snowboardleraar samen? 

Een snowboardleraar heeft tijdens de lessen intensief contact met zijn leerlingen. Daarnaast, als een leraar aangesloten is bij een skischool, zal hij hier ook bijna dagelijks in contact mee staan. Dit contact zal dan voornamelijk gaan over nieuwe leerlingen. Een snowboardleraar heeft vaak ook dagelijks contact met andere snowboardleraar. Vooral een snowboardleraar die voor een skischool werkt heeft dit vaak. Dit heeft dan te maken met het niveau van de leerlingen, want als een leerling boven het niveau van de rest van de groep uitsteekt is er vaak de mogelijkheid om deze bij een andere leraar onder te brengen die een groep leidt die gevorderder is.


Snowboardleraar


Organisaties waar een Snowboardleraar werkzaam is

Waar werkt een Snowboardleraar meestal? 

Een snowboardleraar is werkzaam voor een profit organisatie. Deze organisatie betreft vaak een skischool. Binnen Nederland gaat het hier om een functie bij één van de skihallen.
De organisatie is zo opgebouwd dat een snowboardleraar personen boven zich heeft staan die de organisatie voeren. Geïnteresseerden in snowboardlessen schrijven zich bij hen in en zij plannen die personen bij een snowboardleraar in.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Snowboardleraar

Waar kun je het beste werken als Snowboardleraar? Hieronder vindt je de best door de Snowboardleraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Snowboardleraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Snowboardleraar:

Welke competenties heeft een een Snowboardleraar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Snowboardleraar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Snowboardleraar nodig? 

Een goede snowboardleraar dient zowel een baas als een gever te zijn. Dit lijken tegenstrijdige eigenschappen, maar in deze context is dat niet het geval. Een snowboardleraar heeft een groep van maximaal acht personen onder zich die hij allen (beter) moet leren snowboarden. Dit vergt veel organisatie. Een snowboardleraar moet daadkrachtig en zelfverzekerd zijn om de lessen in goede banen te leiden.
Naast deze eigenschappen van een baas is een snowboardleraar ook een gever. Hij dient niet alleen leiding te geven aan het groepje leerlingen, hij moet deze ook daadwerkelijk iets leren. Dit kan alleen als hij verzorgend is en inzicht heeft in de behoefte van zijn leerlingen.

Bekijk de persoonstypen voor Snowboardleraar


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Snowboardleraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Snowboardleraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Snowboardleraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Snowboardleraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Snowboardleraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Snowboardleraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Snowboardleraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Snowboardleraar iets voor je?

Zou je graag Snowboardleraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Snowboardleraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Snowboardleraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar