U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Conflictbemiddelaar

Conflictbemiddelaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een conflictbemiddelaar? Lees de functieomschrijving.

De Conflictbemiddelaar, ook wel mediator genoemd, houdt zich bezig met de bemiddeling van conflicten. Bij een conflictbemiddeling organiseert de bemiddelaar een tussenkomst tussen twee mensen of partijen die een onderling geschil hebben. De Conflictbemiddelaar gaat met ze in gesprek en probeert tot een oplossing te komen.

 

Vaak kunnen beide partijen niet rechtstreeks meer met elkaar onderhandelen, door een gebrek aan vertrouwen, verstoorde communicatie of een escalatie. Bij de bemiddeling treedt de Conflictbemiddelaar op als onafhankelijke derde. De bemiddelaar heeft het doel een oplossing te vinden waar beide partijen zich in kunnen vinden en waarin voor een deel in hun belangen tegemoet wordt gekomen. Het lukt natuurlijk nooit om beide partijen geheel tevreden te stemmen. De Conflictbemiddelaar zoekt naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is.

 

Om zijn doel te bereiken voert de Conflictbemiddelaar aparte gesprekken met beide partijen en treedt soms ook op als gespreksleider in een gesprek tussen beide partijen. Door van beide kanten het verhaal te horen en de belangen en wensen te vernemen, probeert de bemiddelaar tot een oplossing te komen.

 

De functie van de Conflictbemiddelaar wordt vaak gelijk getrokken met die van de mediator. Tot op zekere hoogte hebben zij ook dezelfde taken, namelijk het bemiddelen in conflicten. Er moet echter ook een onderscheid gemaakt worden. De mediator blijft inhoudelijk op afstand en laat de partijen hun conflict zelf oplossen. De Conflictbemiddelaar is actief op inhoudsniveau betrokken en komt zelf met een inhoudelijk voorstel voor een oplossing. De partijen kunnen dan zelf bepalen of zij met de oplossing instemmen.

Mensen vonden ons op: Job Conflictbemiddelaar, Baan Conflictbemiddelaar, Conflictbemiddelaar Worden, Functie-eisen Conflictbemiddelaar, Verantwoordelijkheden Conflictbemiddelaar, Functieprofiel Conflictbemiddelaar, Wat doet een Conflictbemiddelaar, Werken als Conflictbemiddelaar.

Conflictbemiddelaar worden: Opleiding tot conflictbemiddelaar

De functie van Conflictbemiddelaar is een vrij beroep. Dit betekent dat er geen opleiding vereist is om als Conflictbemiddelaar werkzaam te zijn. Wel zijn er diverse cursussen en opleidingen voor de Conflictbemiddelaar. Zo kan de bemiddelaar een 3-daagse of 10-daagse cursus volgen en zo een basisopleiding te hebben. Ook kan de bemiddelaar hierna een specialisatiecursus volgen. De Conflictbemiddelaar specialiseert zich dan in bijvoorbeeld conflicten binnen families.

 

Naast deze kortere opleidingen is er bijvoorbeeld ook een HBO-opleiding Conflictbemiddeling en Mediation.Tijdens deze opleiding leert de bemiddelaar de juridische aspecten van conflictbemiddeling, verschillende bemiddelingstechnieken en het maken van een plan van aanpak. Na het afronden van deze opleiding kan de Conflictbemiddelaar met de benodigde kennis aan de slag als Conflictbemiddelaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Conflictbemiddelaar, Conflictbemiddelaar Worden, Opleidingsniveau Conflictbemiddelaar, Scholing Conflictbemiddelaar, Studie Conflictbemiddelaar, Bijscholing Conflictbemiddelaar, Omscholing Conflictbemiddelaar.

Organisaties waar een conflictbemiddelaar doorgaans werkzaam is

De Conflictbemiddelaar werkt vaak als zelfstandige. De Conflictbemiddelaar is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Conflictbemiddelaar, Conflictbemiddelaar Worden, Opleidingsniveau Conflictbemiddelaar, Scholing Conflictbemiddelaar, Studie Conflictbemiddelaar, Bijscholing Conflictbemiddelaar, Omscholing Conflictbemiddelaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden conflictbemiddelaar

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Conflictbemiddelaar is maar weinig bekend. De Conflictbemiddelaar werkt vaak als zelfstandige en het salaris is daarom ook afhankelijk van het uurtarief dat de bemiddelaar hanteert. 

Mensen vonden ons op: Salaris Conflictbemiddelaar, Loon Conflictbemiddelaar, Wat verdien je als Conflictbemiddelaar, Salarisschaal Conflictbemiddelaar, Salarisindicatie Conflictbemiddelaar, Bonus Conflictbemiddelaar, CAO Conflictbemiddelaar, Brutoloon Conflictbemiddelaar, Nettoloon Conflictbemiddelaar, Vakantiedagen Conflictbemiddelaar, Pensioen Conflictbemiddelaar.

Competenties, skills & vaardigheden conflictbemiddelaar

 • Resultaatgerichtheid
 • Conflicten beheersen
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Conflictbemiddelaar, Vaardigheden Conflictbemiddelaar, Attitude Conflictbemiddelaar, Kwalificaties Conflictbemiddelaar, Competentieprofiel Conflictbemiddelaar.

Boeken voor het beroep conflictbemiddelaar

Wil je meer weten over het beroep conflictbemiddelaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je conflictbemiddelaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken conflictbemiddelaar te komen.

Mediation als intermediair-instrument | Wolters Kluwer Nederland B.V.

hoe kunt u conflictbemiddeling gebruiken in uw praktijk - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789013032642 | 91 pagina's

De assuarntietussenpersoon is gewend om meerder rollen te vervullen en vergeleken met andere beroepsgroepen is hij/zij een duizendpoot als het gaat om het bemiddelen tussen partijen. Hij is het intermediar tussen klant en verzekeringsmaatschappij, maar oo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Conflictbemiddelaar, Conflictbemiddelaar ebooks, boek Conflictbemiddelaar.

Persoonstypen conflictbemiddelaar

De Conflictbemiddelaar moet beschikken over zeer goede sociale en communicatie vaardigheden (Gever). De Conflictbemiddelaar moet kunnen bemiddelen in conflicten, de problemen van anderen kunnen begrijpen en op zoek kunnen gaan naar een geschikte oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is (Bemiddelaar). De Conflictbemiddelaar moet hiervoor goed oplossingsgericht kunnen denken. Ook moet de bemiddelaar beschikken over een goed inlevingsvermogen en kunnen toewerken naar een goed resultaat.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Conflictbemiddelaar, Karakter Conflictbemiddelaar.

Netwerk conflictbemiddelaar

Als Conflictbemiddelaar heb je vanzelfsprekend veel contact met de partijen die bij het conflict betrokken zijn. Ook heb je wellicht te maken met hun advocaten en adviseurs. Daarnaast heb je soms ook contact met andere Conflictbemiddelaars.

Mensen vonden ons op: Collega’s Conflictbemiddelaar, Medewerkers Conflictbemiddelaar.

Is het beroep conflictbemiddelaar iets voor jou?

Zou je graag conflictbemiddelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als conflictbemiddelaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Conflictbemiddelaar, beroepskeuzetest Conflictbemiddelaar, beroep Conflictbemiddelaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden conflictbemiddelaar

Er is vrij veel vraag naar Conflictbemiddelaars. Er zijn allerlei typen conflicten waarbij de hulp van de Conflictbemiddelaar ingeroepen kan worden. Niet iedereen wil juridische conflicten door een rechter op laten lossen. Ook hier kan een Conflictbemiddelaar een uitkomst bieden. Er is daarom veel vraag naar Conflictbemiddelaars. Er zijn alleen maar weinig doorgroeimogelijkheden voor de bemiddelaar.

Arbeidsmarktperspectief score conflictbemiddelaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep conflictbemiddelaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Conflictbemiddelaar, Promotie mogelijkheden Conflictbemiddelaar, Carriere Conflictbemiddelaar.

Solliciteren op de functie conflictbemiddelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als conflictbemiddelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor conflictbemiddelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als conflictbemiddelaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Conflictbemiddelaar, CV Conflictbemiddelaar, sollicitatie Conflictbemiddelaar.

Interviews met conflictbemiddelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen conflictbemiddelaar

Vacatures conflictbemiddelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Conflictbemiddelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Conflictbemiddelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Conflictbemiddelaar, ook wel mediator genoemd, houdt zich bezig met de bemiddeling van conflicten. Bij een conflictbemiddeling organiseert de bemiddelaar een tussenkomst tussen twee mensen of partijen die een onderling geschil hebben. De Conflictbemiddelaar gaat met ze in gesprek en probeert tot een oplossing te komen.

Beoordeling Conflictbemiddelaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Conflictbemiddelaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Conflictbemiddelaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep