Conflictbemiddelaar: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Conflictbemiddelaar: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Conflictbemiddelaar. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Conflictbemiddelaar nodig heeft.Wat doet een Conflictbemiddelaar? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Conflictbemiddelaar?

De Conflictbemiddelaar, ook wel mediator genoemd, houdt zich bezig met de bemiddeling van conflicten. Bij een conflictbemiddeling organiseert de bemiddelaar een tussenkomst tussen twee mensen of partijen die een onderling geschil hebben. De Conflictbemiddelaar gaat met ze in gesprek en probeert tot een oplossing te komen.

 

Vaak kunnen beide partijen niet rechtstreeks meer met elkaar onderhandelen, door een gebrek aan vertrouwen, verstoorde communicatie of een escalatie. Bij de bemiddeling treedt de Conflictbemiddelaar op als onafhankelijke derde. De bemiddelaar heeft het doel een oplossing te vinden waar beide partijen zich in kunnen vinden en waarin voor een deel in hun belangen tegemoet wordt gekomen. Het lukt natuurlijk nooit om beide partijen geheel tevreden te stemmen. De Conflictbemiddelaar zoekt naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is.

 

Om zijn doel te bereiken voert de Conflictbemiddelaar aparte gesprekken met beide partijen en treedt soms ook op als gespreksleider in een gesprek tussen beide partijen. Door van beide kanten het verhaal te horen en de belangen en wensen te vernemen, probeert de bemiddelaar tot een oplossing te komen.

 

De functie van de Conflictbemiddelaar wordt vaak gelijk getrokken met die van de mediator. Tot op zekere hoogte hebben zij ook dezelfde taken, namelijk het bemiddelen in conflicten. Er moet echter ook een onderscheid gemaakt worden. De mediator blijft inhoudelijk op afstand en laat de partijen hun conflict zelf oplossen. De Conflictbemiddelaar is actief op inhoudsniveau betrokken en komt zelf met een inhoudelijk voorstel voor een oplossing. De partijen kunnen dan zelf bepalen of zij met de oplossing instemmen.

Past het beroep Conflictbemiddelaar bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Conflictbemiddelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Conflictbemiddelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Conflictbemiddelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Conflictbemiddelaar per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Conflictbemiddelaar op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Conflictbemiddelaar in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Conflictbemiddelaar per stad

Vacatures Conflictbemiddelaar Alkmaar

Vacatures Conflictbemiddelaar Almelo

Vacatures Conflictbemiddelaar Almere

Vacatures Conflictbemiddelaar Alphen aan den Rijn

Vacatures Conflictbemiddelaar Amersfoort

Vacatures Conflictbemiddelaar Amstelveen

Vacatures Conflictbemiddelaar Amsterdam

Vacatures Conflictbemiddelaar Apeldoorn

Vacatures Conflictbemiddelaar Arnhem

Vacatures Conflictbemiddelaar Assen

Vacatures Conflictbemiddelaar Bergen op Zoom

Vacatures Conflictbemiddelaar Breda

Vacatures Conflictbemiddelaar Capelle aan den IJssel

Vacatures Conflictbemiddelaar Delft

Vacatures Conflictbemiddelaar Den Bosch

Vacatures Conflictbemiddelaar Den Haag

Vacatures Conflictbemiddelaar Den Helder

Vacatures Conflictbemiddelaar Deventer

Vacatures Conflictbemiddelaar Doetinchem

Vacatures Conflictbemiddelaar Dordrecht

Vacatures Conflictbemiddelaar Ede

Vacatures Conflictbemiddelaar Eindhoven

Vacatures Conflictbemiddelaar Emmen

Vacatures Conflictbemiddelaar Enschede

Vacatures Conflictbemiddelaar Gouda

Vacatures Conflictbemiddelaar Groningen

Vacatures Conflictbemiddelaar Haarlem

Vacatures Conflictbemiddelaar Haarlemmermeer

Vacatures Conflictbemiddelaar Heerlen

Vacatures Conflictbemiddelaar Helmond

Vacatures Conflictbemiddelaar Hengelo

Vacatures Conflictbemiddelaar Hilversum

Vacatures Conflictbemiddelaar Hoogeveen

Vacatures Conflictbemiddelaar Hoorn

Vacatures Conflictbemiddelaar Katwijk

Vacatures Conflictbemiddelaar Leeuwarden

Vacatures Conflictbemiddelaar Leiden

Vacatures Conflictbemiddelaar Lelystad

Vacatures Conflictbemiddelaar Maastricht

Vacatures Conflictbemiddelaar Middelburg

Vacatures Conflictbemiddelaar Nieuwegein

Vacatures Conflictbemiddelaar Nijmegen

Vacatures Conflictbemiddelaar Oss

Vacatures Conflictbemiddelaar Purmerend

Vacatures Conflictbemiddelaar Roermond

Vacatures Conflictbemiddelaar Roosendaal

Vacatures Conflictbemiddelaar Rotterdam

Vacatures Conflictbemiddelaar Schiedam

Vacatures Conflictbemiddelaar Spijkenisse

Vacatures Conflictbemiddelaar Terneuzen

Vacatures Conflictbemiddelaar Tilburg

Vacatures Conflictbemiddelaar Utrecht

Vacatures Conflictbemiddelaar Veenendaal

Vacatures Conflictbemiddelaar Venlo

Vacatures Conflictbemiddelaar Vlaardingen

Vacatures Conflictbemiddelaar Westland

Vacatures Conflictbemiddelaar Zaanstad

Vacatures Conflictbemiddelaar Zeist

Vacatures Conflictbemiddelaar Zoetermeer

Vacatures Conflictbemiddelaar Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Conflictbemiddelaar

Wat verdient een Conflictbemiddelaar?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Conflictbemiddelaar is maar weinig bekend. De Conflictbemiddelaar werkt vaak als zelfstandige en het salaris is daarom ook afhankelijk van het uurtarief dat de bemiddelaar hanteert. 

Salarisschaal Conflictbemiddelaar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Bekijk het salaris Conflictbemiddelaar per ervaringsniveau

Salaris junior Conflictbemiddelaar Wat verdient een startend Conflictbemiddelaar? Wat is het loon senior Conflictbemiddelaar? beginnend Conflictbemiddelaar salaris Maximaal salaris trainee Conflictbemiddelaar Hoeveel verdient een leidinggevend Conflictbemiddelaar? Wat is het salaris van een medior Conflictbemiddelaar? Salaris aankomend Conflictbemiddelaar Wat verdient een ervaren Conflictbemiddelaar? Welk salaris krijgt een leerling Conflictbemiddelaar?


Conflictbemiddelaar worden: Opleidingen tot Conflictbemiddelaar

Wil je Conflictbemiddelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Conflictbemiddelaar.

Hoe word je een Conflictbemiddelaar? 

De functie van Conflictbemiddelaar is een vrij beroep. Dit betekent dat er geen opleiding vereist is om als Conflictbemiddelaar werkzaam te zijn. Wel zijn er diverse cursussen en opleidingen voor de Conflictbemiddelaar. Zo kan de bemiddelaar een 3-daagse of 10-daagse cursus volgen en zo een basisopleiding te hebben. Ook kan de bemiddelaar hierna een specialisatiecursus volgen. De Conflictbemiddelaar specialiseert zich dan in bijvoorbeeld conflicten binnen families.

 

Naast deze kortere opleidingen is er bijvoorbeeld ook een HBO-opleiding Conflictbemiddeling en Mediation.Tijdens deze opleiding leert de bemiddelaar de juridische aspecten van conflictbemiddeling, verschillende bemiddelingstechnieken en het maken van een plan van aanpak. Na het afronden van deze opleiding kan de Conflictbemiddelaar met de benodigde kennis aan de slag als Conflictbemiddelaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Conflictbemiddelaar

Er zijn geen opleidingen Conflictbemiddelaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Conflictbemiddelaar in werkt

Bekijk alle opleidingen Juridisch


Conflictbemiddelaar worden: Omscholen tot Conflictbemiddelaar

Als je je wilt omscholen tot Conflictbemiddelaar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Conflictbemiddelaar zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Conflictbemiddelaar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Conflictbemiddelaar

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Conflictbemiddelaar

Als je Conflictbemiddelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Conflictbemiddelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Conflictbemiddelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Conflictbemiddelaar?


Interview met een Conflictbemiddelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Competenties en Vaardigheden Conflictbemiddelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Conflictbemiddelaar.

Welke competenties heeft een Conflictbemiddelaar nodig?

Een Conflictbemiddelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Conflicten beheersen
Conflicten beheersen

Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren

Omschrijving

Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.

Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Onderhandelen
Onderhandelen

Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen

Omschrijving

In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.

Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.

Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.

Overtuigen
Overtuigen

Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.

Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.

Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Conflictbemiddelaar

 • Bemiddelen
 • Luisteren
 • Vasthoudendheid
 • Integriteit
 • Emotionele intelligentie
 • Geduld
 • Vragen stellen
 • Zelfmanagement
 • Eigen mening
 • Overtuigingskracht
 • Creativiteit
 • Resultaatgerichtheid
 • Argumenteren
 • Doelgericht
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Conflictbemiddelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Conflictbemiddelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Conflictbemiddelaar nodig? 

De Conflictbemiddelaar moet beschikken over zeer goede sociale en communicatie vaardigheden (Gever). De Conflictbemiddelaar moet kunnen bemiddelen in conflicten, de problemen van anderen kunnen begrijpen en op zoek kunnen gaan naar een geschikte oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is (Bemiddelaar). De Conflictbemiddelaar moet hiervoor goed oplossingsgericht kunnen denken. Ook moet de bemiddelaar beschikken over een goed inlevingsvermogen en kunnen toewerken naar een goed resultaat.

Bekijk de persoonstypen voor Conflictbemiddelaar


Eigenschappen Conflictbemiddelaar

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • VriendelijkArbeidsmarktperspectief Conflictbemiddelaar

Wat zijn de baankansen voor een Conflictbemiddelaar?

Er is vrij veel vraag naar Conflictbemiddelaars. Er zijn allerlei typen conflicten waarbij de hulp van de Conflictbemiddelaar ingeroepen kan worden. Niet iedereen wil juridische conflicten door een rechter op laten lossen. Ook hier kan een Conflictbemiddelaar een uitkomst bieden. Er is daarom veel vraag naar Conflictbemiddelaars. Er zijn alleen maar weinig doorgroeimogelijkheden voor de bemiddelaar.

De actuele kans op werk voor een Conflictbemiddelaar

Het beroep Conflictbemiddelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Sociaal-juridisch adviseurs en mediators. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sociaal-juridisch adviseurs en mediators is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Conflictbemiddelaar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Conflictbemiddelaar

Je kunt als Conflictbemiddelaar een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Conflictbemiddelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Sociaal-juridisch adviseurs en mediators. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Conflictbemiddelaar

Doorgroei beroepen voor een Conflictbemiddelaar

Coördinator telefonische hulpdiensten

manager telefonische hulpdiensten

manager sos-telefonische hulpdienst

teamleider telefonische hulpdiensten

zorgmanager telefonische hulpdiensten

Coördinator Kindertelefoon

Teamleider instelling maatschappelijk werk

hoofd diensten maatschappelijk werk

teamleider asielzoekerscentrum

teamleider bureau slachtofferhulp

teamleider fiom bureau

teamleider opvang thuislozen

hoofd diensten asielzoekerscentrum

hoofd wonen asielzoekerscentrum

teamleider antidiscriminatie-bureau

kliniekcoördinator hulpverlening delinquenten

Maatschappelijk werker, specialisatie geestelijke gezondheidszorg

psychiatrisch-maatschappelijk werker

zorgconsulent verstandelijk gehandicapten

maatschappelijk werker psychiatrische kliniek

maatschappelijk werker alcohol-, drugs-, gokverslaafden

maatschappelijk werker consultatiebureau alcoholisten

psychiatrisch-sociaal werker

Maatschappelijk werker, specialisatie kinder- en jeugd

jeugdbeschermer

schoolmaatschappelijk werker

begeleider pleegzorg

jeugdvoogd

gespecialiseerd ambulant jeugdhulpverlener

pleegzorgwerker

ambulant jeugdhulpverlener

maatschappelijk werker jeugdbescherming jeugdhulpverlening

maatschappelijk werker opvangcentrum voor jeugdigen

maatschappelijk werker schoolpsychologische dienst

maatschappelijk consulent jeugdhulpverlening

maatschappelijk werker kinderpolitie

maatschappelijk werker raad voor de kinderbescherming

maatschappelijk werker voogdijvereniging

orthopedagogisch sociaal-maatschappelijk werker

maatschappelijk werker adviesbureau voor jongeren

maatschappelijk werker crisisopvangcentrum voor jeugdigen

maatschappelijk werker kinderbescherming

maatschappelijk werker kindertehuis

casemanager jeugdzorg

Gezinsvoogd

Bemiddelaar Pleegzorg

Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)

Medewerker Bureau Halt

Opvoedondersteuner

Gezinsbegeleider

Gezinsmanager

Maatschappelijk werker, specialisatie volwassenen

maatschappelijk werker opvang ongehuwde moeders

woningmaatschappelijk werker

maatschappelijk werker sociaal-pedagogisch (huwelijks-, levens-, gezinsmoeilijkheden)

algemeen maatschappelijk werker

gezinsmaatschappelijk werker gezinsverzorgende instelling

maatschappelijk werker begeleiding buitenlandse gastarbeiders

maatschappelijk werker bureau huwelijks-, gezinsmoeilijkheden

maatschappelijk werker opbouwwerk

maatschappelijk werker opvang alleenstaande ouders

maatschappelijk werker opvanghuis

maatschappelijk werker sociaal-cultureel opbouwwerk

agogisch-maatschappelijk werker

bedrijfsmaatschappelijk werker

gezinsmaatschappelijk werker algemeen maatschappelijk werk

maatschappelijk werker begeleiding allochtonen

maatschappelijk werker blijf-van-mijn-lijf huis

maatschappelijk werker gezinnen

maatschappelijk werker woonwagenwerk

supervisor maatschappelijk werk

mantelzorgmakelaar

lifecoach

Motivatiecoach

Counselor

Opvangmedewerker diensten asielzoekerscentrum

Diversiteitstrainer

Reclasseringswerker

ambtenaar individuele tbs-zaken

jeugdreclasseerder

jeugdreclasseringswerker

jeugdreclasseringsmedewerker

coördinator alternatieve straffen reclassering

maatschappelijk werker gevangenis

coördinator dienstverlening reclassering

penitentiair reclasseringswerker

Medisch maatschappelijk werker

medisch maatschappelijk werker ziekenhuis

medisch maatschappelijk werker revalidatiecentrum

medisch maatschappelijk werker sanatorium

maatschappelijk werker werkplaats mindervaliden

medisch maatschappelijk werker gemeentelijke geneeskundige dienst

Professional organizer

hoarding-organizer

verhuis-organizer

huishoudcoach

opruimcoach

Teamleider jeugdzorg

teamleider medische kleuterdagverblijf (mkd)

teamleider opvoedbureau

teamleider raad voor de kinderbescherming

teamleider advies- en meldpunt kindermishandeling (amk)

teamleider adviesbureau voor jeugdigen en ouderen (ajo)

teamleider crisisopvang woonvorm voor jeugdhulpverlening

teamleider dagcentrum voor schoolgaande jeugd (boddaertcentra)

teamleider daghulp voor niet-schoolgaande jeugd

teamleider het alternatief (halt)

teamleider justitiële jeugdopvang- en behandelinrichting

teamleider medische kindertehuis geestelijke jeugdgezondheidszorg

Coördinator sociaal-cultureel werk

coördinator ouderenwerk

coördinator opbouwwerk

coördinator buurthuiswerk

coördinator jeugdwerk

unitcoördinator jeugdwerk

coördinator clubhuiswerk

coördinator vormingswerk

coördinator vrijwilligerswerk

Meer steden Minder steden

Organisaties waar een Conflictbemiddelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Conflictbemiddelaar meestal werkt.

Waar werkt een Conflictbemiddelaar?

De Conflictbemiddelaar werkt vaak als zelfstandige. De Conflictbemiddelaar is werkzaam in de profit sector.


In welke sector werkt een Conflictbemiddelaar?

Een Conflictbemiddelaar werkt in de sector Juridisch

Er zijn diverse juridische richtingen te onderscheiden, zoals privaatrecht, strafrecht, bestuursrecht en belastingrecht. Om een samenleving te laten functioneren is een goed rechtssysteem noodzakelijk. Vanwege het brede karakter van de studie Rechten kiezen veel studenten voor deze studie. Over het algemeen is het arbeidsmarktperpectief van juristen goed te noemen, al hangt dit wel af van de richting waarin iemand zich heeft gespecialiseerd. Onder treft u alle juridische functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures.

Wat wordt er verdiend in de sector Juridisch?

Binnen deze sector valt veel geld te verdienen, dit hangt wel sterk af van de specialisatie en het aantal jaren werkervaring. Naarmate je meer ervaring op hebt gedaan, is het mogelijk om ook andere functies te vervullen. De hoogte van het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen flink uiteenlopen. Het is dan ook afhankelijk van de gerechtelijke instantie hoeveel je per maand betaald krijgt. Door deze grote verschillen kan het zijn dat steeds meer mensen binnen deze sector ervoor kiezen om op freelance basis te werken. Deze sector wordt ook wel genoemd: juridische sector, advocatenbranche, juridisch werkveld, advocatenwereld, juridische wereld, werken in de juridische sector

Meer weten over werken in de sector Juridisch?

Bekijk werken in de sector Juridisch

In welke beroepsgroep werkt een Conflictbemiddelaar?

Een Conflictbemiddelaar werkt in de beroepsgroep Juridisch

De beroepsgroep Juridisch is verantwoordelijk voor de rechtsprekende tak van het Nederlandse overheidsorgaan. Deze doelsgroep bestudeert wetgeving en past deze toe. Het is voor de meeste beroepen in deze beroepsgroep noodzakelijk om een academisch onderwijsniveau te hebben. Bij de beroepsgroep horen advocaten en rechters, maar ook managers of bodes die zich met juridische zaken bezighouden.

Wil je weten of de beroepsgroep Juridisch bij jou past?

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt daarmee inspiratie op doen en kijken welke beroepsgroep bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Juridisch?

De salarissen in deze doelgroep zijn afhankelijk van de positie van de persoon. Een bode of secretaresse in de juridische sector heeft een lage status, en zal doorgaans maar rond de 1000 euro per maand verdienen. Een advocaat of rechter verdient rond de 4000 euro. Vanuit zulke posities kan men nog hoger opklimmen, om zo afhankelijk van de specialisatie wel 8000 euro of meer per maand te gaan verdienen. Deze beroepsgroep wordt ook wel op de volgende wijze benoemd: afdeling juridisch, afdeling legal, of juridische beroepen

Meer weten over werken in de beroepsgroep Juridisch?

Bekijk werken in de beroepsgroep Juridisch

Netwerk Conflictbemiddelaar

Met wie werkt een Conflictbemiddelaar samen? 

Als Conflictbemiddelaar heb je vanzelfsprekend veel contact met de partijen die bij het conflict betrokken zijn. Ook heb je wellicht te maken met hun advocaten en adviseurs. Daarnaast heb je soms ook contact met andere Conflictbemiddelaars.


Conflictbemiddelaar

Verwante beroepen Conflictbemiddelaar:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Conflictbemiddelaar verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Conflictbemiddelaar?

De beroepen die verwant zijn aan Conflictbemiddelaar zijn:
Mediator
Salaris: €3800 tot €6000
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO WO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Conflictbemiddelaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Solliciteren op de functie Conflictbemiddelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Conflictbemiddelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Conflictbemiddelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Conflictbemiddelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Conflictbemiddelaar iets voor je?

Zou je graag Conflictbemiddelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Conflictbemiddelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar