Conflictbemiddelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Conflictbemiddelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep conflictbemiddelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je conflictbemiddelaar wordt.

Wat is een Conflictbemiddelaar?

De Conflictbemiddelaar, ook wel mediator genoemd, houdt zich bezig met de bemiddeling van conflicten. Bij een conflictbemiddeling organiseert de bemiddelaar een tussenkomst tussen twee mensen of partijen die een onderling geschil hebben. De Conflictbemiddelaar gaat met ze in gesprek en probeert tot een oplossing te komen.

 

Vaak kunnen beide partijen niet rechtstreeks meer met elkaar onderhandelen, door een gebrek aan vertrouwen, verstoorde communicatie of een escalatie. Bij de bemiddeling treedt de Conflictbemiddelaar op als onafhankelijke derde. De bemiddelaar heeft het doel een oplossing te vinden waar beide partijen zich in kunnen vinden en waarin voor een deel in hun belangen tegemoet wordt gekomen. Het lukt natuurlijk nooit om beide partijen geheel tevreden te stemmen. De Conflictbemiddelaar zoekt naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is.

 

Om zijn doel te bereiken voert de Conflictbemiddelaar aparte gesprekken met beide partijen en treedt soms ook op als gespreksleider in een gesprek tussen beide partijen. Door van beide kanten het verhaal te horen en de belangen en wensen te vernemen, probeert de bemiddelaar tot een oplossing te komen.

 

De functie van de Conflictbemiddelaar wordt vaak gelijk getrokken met die van de mediator. Tot op zekere hoogte hebben zij ook dezelfde taken, namelijk het bemiddelen in conflicten. Er moet echter ook een onderscheid gemaakt worden. De mediator blijft inhoudelijk op afstand en laat de partijen hun conflict zelf oplossen. De Conflictbemiddelaar is actief op inhoudsniveau betrokken en komt zelf met een inhoudelijk voorstel voor een oplossing. De partijen kunnen dan zelf bepalen of zij met de oplossing instemmen.

Wil je werken als Conflictbemiddelaar?

Werk je al als Conflictbemiddelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Conflictbemiddelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Conflictbemiddelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Conflictbemiddelaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Conflictbemiddelaar

Wat verdient een Conflictbemiddelaar?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Conflictbemiddelaar is maar weinig bekend. De Conflictbemiddelaar werkt vaak als zelfstandige en het salaris is daarom ook afhankelijk van het uurtarief dat de bemiddelaar hanteert. 

Salarisschaal Conflictbemiddelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Conflictbemiddelaar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Conflictbemiddelaar

Wat is de toekomst van Conflictbemiddelaar?

Er is vrij veel vraag naar Conflictbemiddelaars. Er zijn allerlei typen conflicten waarbij de hulp van de Conflictbemiddelaar ingeroepen kan worden. Niet iedereen wil juridische conflicten door een rechter op laten lossen. Ook hier kan een Conflictbemiddelaar een uitkomst bieden. Er is daarom veel vraag naar Conflictbemiddelaars. Er zijn alleen maar weinig doorgroeimogelijkheden voor de bemiddelaar.

Baankans Conflictbemiddelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Conflictbemiddelaar worden: Opleidingen tot Conflictbemiddelaar

Wil je conflictbemiddelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Conflictbemiddelaar? 

De functie van Conflictbemiddelaar is een vrij beroep. Dit betekent dat er geen opleiding vereist is om als Conflictbemiddelaar werkzaam te zijn. Wel zijn er diverse cursussen en opleidingen voor de Conflictbemiddelaar. Zo kan de bemiddelaar een 3-daagse of 10-daagse cursus volgen en zo een basisopleiding te hebben. Ook kan de bemiddelaar hierna een specialisatiecursus volgen. De Conflictbemiddelaar specialiseert zich dan in bijvoorbeeld conflicten binnen families.

 

Naast deze kortere opleidingen is er bijvoorbeeld ook een HBO-opleiding Conflictbemiddeling en Mediation.Tijdens deze opleiding leert de bemiddelaar de juridische aspecten van conflictbemiddeling, verschillende bemiddelingstechnieken en het maken van een plan van aanpak. Na het afronden van deze opleiding kan de Conflictbemiddelaar met de benodigde kennis aan de slag als Conflictbemiddelaar.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Conflictbemiddelaar

Conflictbemiddelaar(Mediationvaardigheden)
2 daagse opleiding tot conflictbemiddelaar (ADR erkend) Bij bemiddeling kunnen twee partijen een conflict oplossen met hulp van een onafhankelijke mediator. De mediator neemt zelf geen standpunt in en geeft …
Meer opleidingen Conflictbemiddelaar

Weet je nog niet of je Conflictbemiddelaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Conflictbemiddelaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Conflictbemiddelaar

Met wie werkt een Conflictbemiddelaar samen? 

Als Conflictbemiddelaar heb je vanzelfsprekend veel contact met de partijen die bij het conflict betrokken zijn. Ook heb je wellicht te maken met hun advocaten en adviseurs. Daarnaast heb je soms ook contact met andere Conflictbemiddelaars.


Conflictbemiddelaar


Organisaties waar een Conflictbemiddelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Conflictbemiddelaar meestal werkt.

Waar werkt een Conflictbemiddelaar?

De Conflictbemiddelaar werkt vaak als zelfstandige. De Conflictbemiddelaar is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Conflictbemiddelaar

Waar kun je het beste werken als Conflictbemiddelaar? Hieronder vind je de best door de Conflictbemiddelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Conflictbemiddelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Conflictbemiddelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Conflictbemiddelaar.

Welke competenties heeft een Conflictbemiddelaar nodig?

Een Conflictbemiddelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Conflictbemiddelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Conflictbemiddelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Conflictbemiddelaar nodig? 

De Conflictbemiddelaar moet beschikken over zeer goede sociale en communicatie vaardigheden (Gever). De Conflictbemiddelaar moet kunnen bemiddelen in conflicten, de problemen van anderen kunnen begrijpen en op zoek kunnen gaan naar een geschikte oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is (Bemiddelaar). De Conflictbemiddelaar moet hiervoor goed oplossingsgericht kunnen denken. Ook moet de bemiddelaar beschikken over een goed inlevingsvermogen en kunnen toewerken naar een goed resultaat.

Bekijk de persoonstypen voor Conflictbemiddelaar


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Conflictbemiddelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Conflictbemiddelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Conflictbemiddelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Conflictbemiddelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Conflictbemiddelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Conflictbemiddelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Conflictbemiddelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Conflictbemiddelaar iets voor je?

Zou je graag Conflictbemiddelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Conflictbemiddelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Conflictbemiddelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar