Conflictbemiddelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Conflictbemiddelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep conflictbemiddelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je conflictbemiddelaar wordt.

 

Wat is een Conflictbemiddelaar?

De Conflictbemiddelaar, ook wel mediator genoemd, houdt zich bezig met de bemiddeling van conflicten. Bij een conflictbemiddeling organiseert de bemiddelaar een tussenkomst tussen twee mensen of partijen die een onderling geschil hebben. De Conflictbemiddelaar gaat met ze in gesprek en probeert tot een oplossing te komen.

 

Vaak kunnen beide partijen niet rechtstreeks meer met elkaar onderhandelen, door een gebrek aan vertrouwen, verstoorde communicatie of een escalatie. Bij de bemiddeling treedt de Conflictbemiddelaar op als onafhankelijke derde. De bemiddelaar heeft het doel een oplossing te vinden waar beide partijen zich in kunnen vinden en waarin voor een deel in hun belangen tegemoet wordt gekomen. Het lukt natuurlijk nooit om beide partijen geheel tevreden te stemmen. De Conflictbemiddelaar zoekt naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is.

 

Om zijn doel te bereiken voert de Conflictbemiddelaar aparte gesprekken met beide partijen en treedt soms ook op als gespreksleider in een gesprek tussen beide partijen. Door van beide kanten het verhaal te horen en de belangen en wensen te vernemen, probeert de bemiddelaar tot een oplossing te komen.

 

De functie van de Conflictbemiddelaar wordt vaak gelijk getrokken met die van de mediator. Tot op zekere hoogte hebben zij ook dezelfde taken, namelijk het bemiddelen in conflicten. Er moet echter ook een onderscheid gemaakt worden. De mediator blijft inhoudelijk op afstand en laat de partijen hun conflict zelf oplossen. De Conflictbemiddelaar is actief op inhoudsniveau betrokken en komt zelf met een inhoudelijk voorstel voor een oplossing. De partijen kunnen dan zelf bepalen of zij met de oplossing instemmen.

Past het beroep Conflictbemiddelaar bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Conflictbemiddelaar?

Werk je al als Conflictbemiddelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Conflictbemiddelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Conflictbemiddelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Conflictbemiddelaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Conflictbemiddelaar

Wat verdient een Conflictbemiddelaar?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Conflictbemiddelaar is maar weinig bekend. De Conflictbemiddelaar werkt vaak als zelfstandige en het salaris is daarom ook afhankelijk van het uurtarief dat de bemiddelaar hanteert. 

Salarisschaal Conflictbemiddelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Conflictbemiddelaar

Er zijn geen vacatures Conflictbemiddelaar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Conflictbemiddelaar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Conflictbemiddelaar in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Conflictbemiddelaar

Wat zijn de baankansen voor een Conflictbemiddelaar?

Er is vrij veel vraag naar Conflictbemiddelaars. Er zijn allerlei typen conflicten waarbij de hulp van de Conflictbemiddelaar ingeroepen kan worden. Niet iedereen wil juridische conflicten door een rechter op laten lossen. Ook hier kan een Conflictbemiddelaar een uitkomst bieden. Er is daarom veel vraag naar Conflictbemiddelaars. Er zijn alleen maar weinig doorgroeimogelijkheden voor de bemiddelaar.

De actuele kans op werk voor een Conflictbemiddelaar

Het beroep Conflictbemiddelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Sociaal-juridisch adviseurs en mediators. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sociaal-juridisch adviseurs en mediators is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Conflictbemiddelaar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Conflictbemiddelaar worden: Opleidingen tot Conflictbemiddelaar

Wil je Conflictbemiddelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Conflictbemiddelaar.

Hoe word je een Conflictbemiddelaar? 

De functie van Conflictbemiddelaar is een vrij beroep. Dit betekent dat er geen opleiding vereist is om als Conflictbemiddelaar werkzaam te zijn. Wel zijn er diverse cursussen en opleidingen voor de Conflictbemiddelaar. Zo kan de bemiddelaar een 3-daagse of 10-daagse cursus volgen en zo een basisopleiding te hebben. Ook kan de bemiddelaar hierna een specialisatiecursus volgen. De Conflictbemiddelaar specialiseert zich dan in bijvoorbeeld conflicten binnen families.

 

Naast deze kortere opleidingen is er bijvoorbeeld ook een HBO-opleiding Conflictbemiddeling en Mediation.Tijdens deze opleiding leert de bemiddelaar de juridische aspecten van conflictbemiddeling, verschillende bemiddelingstechnieken en het maken van een plan van aanpak. Na het afronden van deze opleiding kan de Conflictbemiddelaar met de benodigde kennis aan de slag als Conflictbemiddelaar.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Conflictbemiddelaar

Conflictbemiddelaar(Mediationvaardigheden)
2 daagse opleiding tot conflictbemiddelaar (ADR erkend) Bij bemiddeling kunnen twee partijen een conflict oplossen met hulp van een onafhankelijke mediator. De mediator neemt zelf geen standpunt in en geeft …
Conflictbemiddelaar(Mediationvaardigheden)

Omscholen tot Conflictbemiddelaar

Als je je wilt omscholen tot Conflictbemiddelaar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Conflictbemiddelaar zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Conflictbemiddelaar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Conflictbemiddelaar

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Conflictbemiddelaar

Als je Conflictbemiddelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Conflictbemiddelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Conflictbemiddelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Conflictbemiddelaar?

Competenties en Vaardigheden Conflictbemiddelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Conflictbemiddelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Conflictbemiddelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Conflictbemiddelaar

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Conflictbemiddelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Conflictbemiddelaar. Als Conflictbemiddelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Conflictbemiddelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Conflictbemiddelaar

Vakkennis voor een Conflictbemiddelaar

Het is voor een Conflictbemiddelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Conflictbemiddelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Conflictbemiddelaar


Werkervaring Conflictbemiddelaar

Het is voor een startend Conflictbemiddelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Conflictbemiddelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Mediator .

Iets anders leren?

Is Conflictbemiddelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Conflictbemiddelaar

Je kunt als Conflictbemiddelaar een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Conflictbemiddelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Sociaal-juridisch adviseurs en mediators. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Conflictbemiddelaar

Doorgroei beroepen voor een Conflictbemiddelaar

Coördinator telefonische hulpdiensten manager telefonische hulpdiensten manager sos-telefonische hulpdienst teamleider telefonische hulpdiensten zorgmanager telefonische hulpdiensten Coördinator Kindertelefoon Teamleider instelling maatschappelijk werk hoofd diensten maatschappelijk werk teamleider asielzoekerscentrum teamleider bureau slachtofferhulp
teamleider fiom bureau teamleider opvang thuislozen hoofd diensten asielzoekerscentrum hoofd wonen asielzoekerscentrum teamleider antidiscriminatie-bureau kliniekcoördinator hulpverlening delinquenten Maatschappelijk werker, specialisatie geestelijke gezondheidszorg psychiatrisch-maatschappelijk werker zorgconsulent verstandelijk gehandicapten maatschappelijk werker psychiatrische kliniek maatschappelijk werker alcohol-, drugs-, gokverslaafden maatschappelijk werker consultatiebureau alcoholisten psychiatrisch-sociaal werker Maatschappelijk werker, specialisatie kinder- en jeugd jeugdbeschermer schoolmaatschappelijk werker begeleider pleegzorg jeugdvoogd gespecialiseerd ambulant jeugdhulpverlener pleegzorgwerker ambulant jeugdhulpverlener maatschappelijk werker jeugdbescherming jeugdhulpverlening maatschappelijk werker opvangcentrum voor jeugdigen maatschappelijk werker schoolpsychologische dienst maatschappelijk consulent jeugdhulpverlening maatschappelijk werker kinderpolitie maatschappelijk werker raad voor de kinderbescherming maatschappelijk werker voogdijvereniging orthopedagogisch sociaal-maatschappelijk werker maatschappelijk werker adviesbureau voor jongeren maatschappelijk werker crisisopvangcentrum voor jeugdigen maatschappelijk werker kinderbescherming maatschappelijk werker kindertehuis casemanager jeugdzorg Gezinsvoogd Bemiddelaar Pleegzorg Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg) Medewerker Bureau Halt Opvoedondersteuner Gezinsbegeleider Gezinsmanager Maatschappelijk werker, specialisatie volwassenen maatschappelijk werker opvang ongehuwde moeders woningmaatschappelijk werker senior maatschappelijk werker maatschappelijk werker sociaal-pedagogisch (huwelijks-, levens-, gezinsmoeilijkheden) algemeen maatschappelijk werker gezinsmaatschappelijk werker gezinsverzorgende instelling maatschappelijk werker begeleiding buitenlandse gastarbeiders maatschappelijk werker bureau huwelijks-, gezinsmoeilijkheden maatschappelijk werker opbouwwerk maatschappelijk werker opvang alleenstaande ouders maatschappelijk werker opvanghuis maatschappelijk werker sociaal-cultureel opbouwwerk agogisch-maatschappelijk werker bedrijfsmaatschappelijk werker gezinsmaatschappelijk werker algemeen maatschappelijk werk maatschappelijk werker begeleiding allochtonen maatschappelijk werker blijf-van-mijn-lijf huis maatschappelijk werker gezinnen maatschappelijk werker woonwagenwerk supervisor maatschappelijk werk mantelzorgmakelaar lifecoach Motivatiecoach Counselor Opvangmedewerker diensten asielzoekerscentrum Diversiteitstrainer Reclasseringswerker ambtenaar individuele tbs-zaken jeugdreclasseerder jeugdreclasseringswerker jeugdreclasseringsmedewerker coördinator alternatieve straffen reclassering maatschappelijk werker gevangenis coördinator dienstverlening reclassering penitentiair reclasseringswerker Medisch maatschappelijk werker medisch maatschappelijk werker ziekenhuis medisch maatschappelijk werker revalidatiecentrum medisch maatschappelijk werker sanatorium maatschappelijk werker werkplaats mindervaliden medisch maatschappelijk werker gemeentelijke geneeskundige dienst Professional organizer hoarding-organizer verhuis-organizer huishoudcoach opruimcoach Teamleider jeugdzorg teamleider medische kleuterdagverblijf (mkd) teamleider opvoedbureau teamleider raad voor de kinderbescherming teamleider advies- en meldpunt kindermishandeling (amk) teamleider adviesbureau voor jeugdigen en ouderen (ajo) teamleider crisisopvang woonvorm voor jeugdhulpverlening teamleider dagcentrum voor schoolgaande jeugd (boddaertcentra) teamleider daghulp voor niet-schoolgaande jeugd teamleider het alternatief (halt) teamleider justitiële jeugdopvang- en behandelinrichting teamleider medische kindertehuis geestelijke jeugdgezondheidszorg Coördinator sociaal-cultureel werk coördinator ouderenwerk coördinator opbouwwerk coördinator buurthuiswerk coördinator jeugdwerk unitcoördinator jeugdwerk coördinator clubhuiswerk coördinator vormingswerk coördinator vrijwilligerswerk
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep Conflictbemiddelaar

Het beroep Conflictbemiddelaar valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Conflictbemiddelaar

Met wie werkt een Conflictbemiddelaar samen? 

Als Conflictbemiddelaar heb je vanzelfsprekend veel contact met de partijen die bij het conflict betrokken zijn. Ook heb je wellicht te maken met hun advocaten en adviseurs. Daarnaast heb je soms ook contact met andere Conflictbemiddelaars.


Conflictbemiddelaar


Organisaties waar een Conflictbemiddelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Conflictbemiddelaar meestal werkt.

Waar werkt een Conflictbemiddelaar?

De Conflictbemiddelaar werkt vaak als zelfstandige. De Conflictbemiddelaar is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Conflictbemiddelaar

Waar kun je het beste werken als Conflictbemiddelaar? Hieronder vind je de best door de Conflictbemiddelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Conflictbemiddelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Conflictbemiddelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Conflictbemiddelaar.

Welke competenties heeft een Conflictbemiddelaar nodig?

Een Conflictbemiddelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Conflictbemiddelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Conflictbemiddelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Conflictbemiddelaar nodig? 

De Conflictbemiddelaar moet beschikken over zeer goede sociale en communicatie vaardigheden (Gever). De Conflictbemiddelaar moet kunnen bemiddelen in conflicten, de problemen van anderen kunnen begrijpen en op zoek kunnen gaan naar een geschikte oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is (Bemiddelaar). De Conflictbemiddelaar moet hiervoor goed oplossingsgericht kunnen denken. Ook moet de bemiddelaar beschikken over een goed inlevingsvermogen en kunnen toewerken naar een goed resultaat.

Bekijk de persoonstypen voor Conflictbemiddelaar


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Conflictbemiddelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Conflictbemiddelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Conflictbemiddelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Conflictbemiddelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Conflictbemiddelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Conflictbemiddelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Conflictbemiddelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Conflictbemiddelaar iets voor je?

Zou je graag Conflictbemiddelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Conflictbemiddelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Conflictbemiddelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar