U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Fastfoodmedewerker

Fastfoodmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een fastfoodmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een Fastfoodmedewerker is werkzaam in een cafetaria, snackbar of fastfoodbedrijf. Hier verkoopt de Medewerker fastfood: een snelle, gemakkelijke hap die vaak niet duur is. Dit kunnen zowel warme als koude producten zijn, van hamburgers en frites tot salades of ijs. De Fastfoodmedewerker neemt de bestelling van de klant op en bereidt de bestelling in de keuken in bijvoorbeeld de frituur of op de grill.

De bestellingen worden klaargemaakt uit halfproducten en vervolgens ingepakt en verkocht. Vaak worden er meerdere gerechten van tevoren bereid en in een voorraadbuffer geplaatst, zodat klanten snel geholpen kunnen worden. Het is de taak van de Fastfoodmedewerker om deze voorraad op peil te houden. Het komt voor dat een Fastfoodmedewerker de producten zowel bereidt als verkoopt, bijvoorbeeld in een cafetaria. In grotere fastfoodbedrijven is het vaak zo dat een Fastfoodmedewerker of alleen de producten bereidt, of juist enkel achter de counter werkt.

Achter de counter helpt de Fastfoodmedewerker de klanten door de bestellingen in de kassa in te voeren, af te rekenen en de juiste bestelling voor de klant in te pakken. Deze counter kan in een winkel zijn, maar ook bereikbaar voor automobilisten. Taken als het tappen van dranken en het maken van milkshakes of ijs horen ook bij het werk achter de counter.

Na werktijd worden de keuken en het restaurant opgeruimd en schoongemaakt en wordt het afval weggebracht.

Mensen vonden ons op: Job Fastfoodmedewerker, Baan Fastfoodmedewerker, Fastfoodmedewerker Worden, Functie-eisen Fastfoodmedewerker, Verantwoordelijkheden Fastfoodmedewerker, Functieprofiel Fastfoodmedewerker, Wat doet een Fastfoodmedewerker, Werken als Fastfoodmedewerker.

Fastfoodmedewerker worden: Opleiding tot fastfoodmedewerker

Voor een baan als Fastfoodmedewerker kan men de opleiding Fastfoodmedewerker doen. Dit is een MBO opleiding op niveau 2. De MBO niveau 3 opleiding Eerste Medewerker Fastservice leidt op tot Fastfoodmedewerker met een hogere functie, waarbij men andere medewerkers aanstuurt en de bedrijfsleider ondersteunt.

Vaak kan men ook aan het werk als Fastfoodmedewerker zonder diploma.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Fastfoodmedewerker, Fastfoodmedewerker Worden, Opleidingsniveau Fastfoodmedewerker, Scholing Fastfoodmedewerker, Studie Fastfoodmedewerker, Bijscholing Fastfoodmedewerker, Omscholing Fastfoodmedewerker.

Organisaties waar een fastfoodmedewerker doorgaans werkzaam is

Een Fastfoodmedewerker is werkzaam in een fastfoodbedrijf, cafetaria of snackbar. Een fastfoodbedrijf is vaak een groot bedrijf waar meerdere Fastfoodmedewerkers werkzaam zijn in zowel de keuken als achter de counter. Hierbij is tevens een restaurantgedeelte aangesloten waar de klanten hun bestelling kunnen nuttigen. Een snackbar of cafetaria is vaak kleiner. Hier zijn dan ook minder werknemers werkzaam. Hier is het gebruikelijk dat een Fastfoodmedewerker zowel de producten bereidt als de klanten helpt. Ook is hier vaak geen of slechts een klein restaurantgedeelte aanwezig.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Fastfoodmedewerker, Fastfoodmedewerker Worden, Opleidingsniveau Fastfoodmedewerker, Scholing Fastfoodmedewerker, Studie Fastfoodmedewerker, Bijscholing Fastfoodmedewerker, Omscholing Fastfoodmedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden fastfoodmedewerker

Het salaris is afhankelijk van del verantwoordelijkheden die de Fastfoodmedewerker heeft. Wanneer men leiding geeft aan andere Fastfoodmedewerkers en dus de functie van eerste medewerker heeft, is het salaris hoger dan wanneer men deze verantwoordelijkheden niet heeft. Het salaris van een Fastfoodmedewerker met een functie zonder aansturende of leidinggevende taken ligt tussen de €1483 en €1788 per maand.

Arbeidsvoorwaarden zijn te vinden in de horeca CAO.


 

Mensen vonden ons op: Salaris Fastfoodmedewerker, Loon Fastfoodmedewerker, Wat verdien je als Fastfoodmedewerker, Salarisschaal Fastfoodmedewerker, Salarisindicatie Fastfoodmedewerker, Bonus Fastfoodmedewerker, CAO Fastfoodmedewerker, Brutoloon Fastfoodmedewerker, Nettoloon Fastfoodmedewerker, Vakantiedagen Fastfoodmedewerker, Pensioen Fastfoodmedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden fastfoodmedewerker

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Sociabiliteit
 • Discipline
 • Sociabiliteit
 • Hoog werktempo
Mensen vonden ons op: Kennis Fastfoodmedewerker, Vaardigheden Fastfoodmedewerker, Attitude Fastfoodmedewerker, Kwalificaties Fastfoodmedewerker, Competentieprofiel Fastfoodmedewerker.

Boeken voor het beroep fastfoodmedewerker

Wil je meer weten over het beroep fastfoodmedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je fastfoodmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken fastfoodmedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Fastfoodmedewerker, Fastfoodmedewerker ebooks, boek Fastfoodmedewerker.

Persoonstypen fastfoodmedewerker

Als Fastfoodmedewerker is het belangrijk om klantgericht te zijn en de klanten goed van dienst te zijn. Hij staat bekend om zijn behulpzaamheid en vindt het leuk om iets voor een ander te betekenen (Gever).

In een Fastfoodbedrijf komen klanten voor een snelle en makkelijke hap en willen dan ook vaak snel geholpen worden. Het is dus belangrijk dat een Fastfoodmedewerker snel en efficiënt werkt. Hij is praktisch en doelgericht en werkt graag hard om successen te behalen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Fastfoodmedewerker, Karakter Fastfoodmedewerker.

Netwerk fastfoodmedewerker

Een Fastfoodmedewerker werkt vaak samen met andere Fastfoodmedewerkers. Samen helpen zij de klant. Wanneer een Fastfoodmedewerker achter de counter werkt is het belangrijk dat er goed wordt gecommuniceerd met Fastfoodmedewerkers in de keuken, om de producten in de voorraad op tijd aan te vullen en de klant op tijd van de juiste producten te kunnen voorzien. De Fastfoodmedewerker werkt onder leiding van een eerste medewerker en een bedrijfsleider.

Mensen vonden ons op: Collega’s Fastfoodmedewerker, Medewerkers Fastfoodmedewerker.

Is het beroep fastfoodmedewerker iets voor jou?

Zou je graag fastfoodmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als fastfoodmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Fastfoodmedewerker, beroepskeuzetest Fastfoodmedewerker, beroep Fastfoodmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden fastfoodmedewerker

De arbeidsmarktperspectieven voor fastservice in de horecasector zijn goed. Verwacht wordt dat de werkgelegenheid in de periode tot en met 2011 zal groeien.

Tevens zijn er voor de Fastfoodmedewerker verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo kan men bijvoorbeeld doorgroeien naar eerstee medewerker, waarbij meer verantwoordelijkheden komen kijken zoals het aansturen van andere medewerkers. Ook kan men binnen de fastservice doorgroeien naar bedrijfsleider van een fastfoodrestaurant. Tot slot is het mogelijk een andere richting binnen de horeca in te slaan en door ervaring en scholing door te groeien naar een beroep als gastheer/-vrouw of kok.

Arbeidsmarktperspectief score fastfoodmedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep fastfoodmedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Fastfoodmedewerker, Promotie mogelijkheden Fastfoodmedewerker, Carriere Fastfoodmedewerker.

Solliciteren op de functie fastfoodmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als fastfoodmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor fastfoodmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als fastfoodmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Fastfoodmedewerker, CV Fastfoodmedewerker, sollicitatie Fastfoodmedewerker.

Interviews met fastfoodmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen fastfoodmedewerker

Vacatures fastfoodmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Fastfoodmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fastfoodmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Fastfoodmedewerker is werkzaam in een cafetaria, snackbar of fastfoodbedrijf. Hier verkoopt de Medewerker fastfood: een snelle, gemakkelijke hap die vaak niet duur is. Dit kunnen zowel warme als koude producten zijn, van hamburgers en frites tot salades of ijs.

Beoordeling Fastfoodmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Fastfoodmedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Fastfoodmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep