U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Haarstylist

Haarstylist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een haarstylist? Lees de functieomschrijving.

Een Haarstylist werkt in principe in een kapsalon. Tegenwoordig komt het ook vaak voor dat Haarstylisten mensen thuis bezoeken om hen te knippen. Een Haarstylist verzorgt het haar van de klant. Dit houdt niet alleen in het knippen van het haar, maar ook het verven, bleken, krullen of permanenten. Ook leert de Haarstylist in de opleiding hoe zij haren van klanten mooi op kunnen steken of hoe ze haar kunnen watergolven.

Het beroep is al heel oud en is afkomstig van het beroep barbier. Dit is een man die zich bezig houdt met het knippen, verzorgen en dus ook scheren van baarden en snorren. In de loop van de jaren is dit beroep ontwikkelt tot herenkapper. Tegenwoordig wordt op de kappersschool zowel het knippen van vrouwen als het knippen van mannen geleerd.

Mensen vonden ons op: Job Haarstylist, Baan Haarstylist, Haarstylist Worden, Functie-eisen Haarstylist, Verantwoordelijkheden Haarstylist, Functieprofiel Haarstylist, Wat doet een Haarstylist, Werken als Haarstylist.

Haarstylist worden: Opleiding tot haarstylist

De opleiding tot Haarstylist duurt bij een regionaal opleidingcentrum 2 jaar. Hierna kan een allroundkapper vervolgopleiding worden gevolgd welk 1 jaar duurt. Uiteindelijk behaalt de scholier een mbo-diploma niveau 3. De opleiding kan op verschillende manieren worden gevolgd. Zo kan een scholier ervoor kiezen school te gaan en op de afgesproken tijden stage te lopen. Maar een scholier kan er ook voor kiezen 1 dag in de week naar school te gaan en de rest van de week bij een Haarstylist te werken die is goedgekeurd door het KOC. 

Nadat de scholier het diploma heeft behaald kan hij of zij gaan werken in een kapsalon. Hier leert een Haarstylist het meest, hier doen ze nieuwe technieken op. Ook kunnen ze bijscholingscursussen blijven volgen om op de hoogte te zijn van de laaste modetrends en technieken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Haarstylist, Haarstylist Worden, Opleidingsniveau Haarstylist, Scholing Haarstylist, Studie Haarstylist, Bijscholing Haarstylist, Omscholing Haarstylist.

Organisaties waar een haarstylist doorgaans werkzaam is

Een Haarstylist werkt in een kapsalon of werkt voor zichzelf. Er is ook nog de optie dat hij/zij in een groot schoonheidsresort werkt. Dat vergroot ook meteen zijn/haar netwerk.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Haarstylist, Haarstylist Worden, Opleidingsniveau Haarstylist, Scholing Haarstylist, Studie Haarstylist, Bijscholing Haarstylist, Omscholing Haarstylist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden haarstylist

Deze loonbedragen zijn gebaseerd op de cao van 2009-2010. Het brutoloon is per maand en het gaat in deze situatie om een 5-daagse werkweek van 38 uur. Het brutoloon hierboven weergegeven varieert van een vmbo-leerling van 14 jaar oud tot een topstylist van 23 jaar die al 5 jaar ervaring heeft.

Mensen vonden ons op: Salaris Haarstylist, Loon Haarstylist, Wat verdien je als Haarstylist, Salarisschaal Haarstylist, Salarisindicatie Haarstylist, Bonus Haarstylist, CAO Haarstylist, Brutoloon Haarstylist, Nettoloon Haarstylist, Vakantiedagen Haarstylist, Pensioen Haarstylist.

Competenties, skills & vaardigheden haarstylist

 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Presenteren
 • Een Haarstylist dient de wensen van de klant te accepteren.
 • Een Haarstylist dient deze wensen op te volgen door het haar zo te knippen zoals de klant het wil.
 • Een Haarstylist dient sociaal te zijn.
Mensen vonden ons op: Kennis Haarstylist, Vaardigheden Haarstylist, Attitude Haarstylist, Kwalificaties Haarstylist, Competentieprofiel Haarstylist.

Boeken voor het beroep haarstylist

Wil je meer weten over het beroep haarstylist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je haarstylist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken haarstylist te komen.

Hoogblond | Kathleen Flynn-Hui

Dagboek Van Een New Yorkse Haarstyliste - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789024552306 | 270 pagina's

Georgia blijkt een groot talent te hebben voor het verven van haar en ze verlaat haar dorp in New Hampshire om het te gaan maken in de Big Apple. Ze gaat werken in de gloednieuwe 'salon' van Jean-Luc. Jean-Luc wordt al snel dé plek voor alle vrouwen in Ne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Haarstylist, Haarstylist ebooks, boek Haarstylist.

Persoonstypen haarstylist

De persoonstypes gever en perfectionist passen goed bij een Haarstylist. Hij/zij dient secuur om te gaan met het haar van de klant.. Elke klant wil dat zijn haar zo wordt geknipt zoals hij of zij dat wil. Dus een Haarstylist dient aan deze wensen veel waarde te hechten en zorgvuldig met het haar om te gaan. Tevens moet hij/zij een gever zijn. Een kenmerk van een gever is dat zij erg zorgzaam en behulpzaam zijn. Dat is een Haarstylist ook, hij/zij knipt niet alleen het haar van mensen maar houdt ook sociaal contact met ze. Tijdens een knipbeurt worden er altijd gesprekken gevoerd waarbij een Haarstylist laat merken dat hij/zij heel zorgzaam is naar zijn of haar klanten toe.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Haarstylist, Karakter Haarstylist.

Netwerk haarstylist

Een Haarstylist gaat veel om met zijn of haar klanten. Tevens als een Haarstylist in een kapperssalon werkt gaat hij/zij veel met zijn/haar collega's om. Als hij/zij een eigen kapperssalon heeft dan kan het netwerk ook groter zijn, hierbij moet dan worden gedacht aan het contact met de groothandel waar ze haar producten koopt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Haarstylist, Medewerkers Haarstylist.

Is het beroep haarstylist iets voor jou?

Zou je graag haarstylist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als haarstylist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Haarstylist, beroepskeuzetest Haarstylist, beroep Haarstylist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden haarstylist

Zoals eerder gezegd kan een Haarstylist bijscholingscurssusen volgen om op te hoogte te blijven van de laatste modetrends en technieken. Daarnaast zijn er weinig echte doorgroeimogelijkheden voor een kapper. Natuurlijk kan hij/zij het ondernemersschap aantrekken. In dit geval kan een Haarstylist een eigen kapsalon openen. Het arbeidsperspectief is goed. Er is altijd vraag naar Haarstylists (tegenwoordig vooral thuiskappers).

Arbeidsmarktperspectief score haarstylist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep haarstylist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Haarstylist, Promotie mogelijkheden Haarstylist, Carriere Haarstylist.

Solliciteren op de functie haarstylist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als haarstylist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor haarstylist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als haarstylist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Haarstylist, CV Haarstylist, sollicitatie Haarstylist.

Interviews met haarstylist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen haarstylist

Vacatures haarstylist

Op zoek naar een nieuwe baan als Haarstylist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Haarstylist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Haarstylist werkt in principe in een kapsalon. Tegenwoordig komt het ook vaak voor dat Haarstylisten mensen thuis bezoeken om hen te knippen. Een Haarstylist verzorgt het haar van de klant.

Beoordeling Haarstylist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Haarstylist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Haarstylist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep