Barbier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Barbier? Lees de functieomschrijving.

Barbier is oud beroep dat al bestond bij de Egyptenaren. De Barbier verzorgt, scheert en knipt snorren en baarden. Ook is de Barbier vaak een herenkapper. De naam Barbier komt van het Latijnse woord barba. Dat betekent baard. Het werk van de Barbier was bijvoorbeeld bekend tijdens de Middeleeuwen. Hier werd het beroep vaak gecombineerd met dat van chirurgijn, een geneesheer en tandarts.

 

De Barbier scheert de baard met een scherp scheermes. Dit scheermes wordt gescherpt op leren banden. Later werd het veiligheidsscheermes en het elektrische scheerapparaat op de markt gebracht. Doordat mensen steeds vaker zelf hun snor en baard konden scheren en verzorgen, verdween het beroep van de Barbier meer en meer. In Europa en Amerika wordt het beroep dan ook nog nauwelijks uitgeoefend. In Afrikaanse en Aziatische landen wordt het beroep nog wel altijd beoefend. Vaak wordt dit op straat gedaan in combinatie met het schoenenpoetsen.

 

Het beroep van de Barbier wordt vaak in een adem genoemd met de kapper. Toch is er een verschil. De kapper knipt enkel het haar, waar de Barbier ook de snor en de baard doet of slechts alleen de snor en de baard doet.

Wil je werken als Barbier?

Werk je al als Barbier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Barbier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Barbier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Barbier in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Barbier

Wat verdient een Barbier?

Tegenwoordig wordt het beroep van Barbier bijna niet meer beoefend in de Westerse landen. Om deze reden kan er geen goede salarisindicatie gegeven worden. Waarschijnlijk ligt dit in de buurt van het salaris van een kapper.

Salarisschaal Barbier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Barbier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Barbier

Hoe goed is de toekomst voor de Barbier? 

Het beroep van Barbier wordt in Europa en Amerika bijna niet meer beoefend. Wel zijn er nog Barbiers in verschillende Aziatische en Afrikaans landen.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Barbier worden: Opleidingen tot Barbier

Hoe word je een Barbier? 

De Barbier heeft vaak een opleiding gevolgd tot kapper en de vaardigheden voor het verzorgen en knippen van de baard geleerd. Vroeger werd dit voornamelijk in de praktijk geleerd door in de leer te gaan bij een ervaren Barbier.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Barbier

Barbier (Allround)
De Barbershop als jouw werkterrein? Als barbier tem jij de wilde manen, en trim en knip je op ambachtelijke wijze snor, baard en haar. De barbershop als jouw werkterrein, klinkt …
Baarden Scheren & Modelleren
Baarden zijn een mode statement. En net zoals bij een schitterend kapsel is het nodig om al die baarden en snorren perfect in model te houden. Want het verschil tussen …
Meer opleidingen Barbier

Weet je nog niet of je Barbier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Barbier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Barbier

Met wie werkt een Barbier samen? 

Voor de Barbier is het vooral belangrijk om een goede klantenkring op te bouwen. Veel klanten zorgt voor veel inkomsten en is belangrijk voor het succes van de zaak. 


Barbier


Organisaties waar een Barbier werkzaam is

Waar werkt een Barbier meestal? 

De Barbier werkte voor een grotere Barbier of richtte zijn eigen zaak op. De Barbier is daarom vaak een zelfstandig ondernemer. De Barbier werkt in de profit sector.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Barbier

Waar kun je het beste werken als Barbier? Hieronder vindt je de best door de Barbier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Barbier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Barbier:

Welke competenties heeft een een Barbier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Barbier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Barbier nodig? 

De Barbier moet gevoelig zijn voor de behoeften van anderen (Gever). De Barbier moet goed kunnen inschatten wat de klant wil en aan de wensen van de klant voldoen. Ook is het belangrijk dat de Barbier succesvol kan ondernemen (Succesvolle werker) en een harde werker is.

Bekijk de persoonstypen voor Barbier


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Barbier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Barbier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Barbier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Barbier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Barbier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Barbier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Barbier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Barbier iets voor je?

Zou je graag Barbier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Barbier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Barbier

Niloobeauty

Ik zoek een herenkapper voor mijn beautysalon in Amsterdam .  Als iemand een herenkapper kent die opzoek is naar een fulltime baan pls mij bellen svp.  0628448695

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar