U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jeugd-jongerenwerker

Jeugd-jongerenwerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jeugd-jongerenwerker? Lees de functieomschrijving.

Een Jeugd-jongerenwerker organiseert verschillende activiteiten voor kinderen of jongeren. Deze activiteiten zijn erop gericht om de tijd na(ast) school nuttig te besteden. Een Jeugd-jongerenwerker bouwt een relatie met de kinderen en jongeren op en stelt soms duidelijke grenzen aan hun gedrag. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de regels die gelden in een buurthuis of jongerencentrum actief na te leven en deze te melden aan de jongeren. Wanneer deze regels niet nageleefd worden, moet een Jeugd-jongerenwerker op een goede wijze weten in te grijpen en er voor  zorgen dat de regel niet meer overtreden wordt.

Een Jeugd-jongerenwerker moet zich goed kunnen uitdrukken en kunnen luisteren, omdat er veel contact plaatsvindt met verschillende jongeren. Bij een positieve relatie zal de jongere zich veilig genoeg voelen om moeilijke dingen aan de Jeugd-jongerenwerker te vertellen.

Een Jeugd-jongerenwerker krijgt te maken met jongeren uit verschillende culturen. Naast het organiseren van en deelnemen aan activiteiten helpt de hij de jongeren ook met problemen of met het kiezen van een beroep of vervolgopleiding. Bij problemen kunnen jongeren doorverwezen worden naar huisarts of maatschappelijk werker. De activiteiten die georganiseerd  worden zijn niet altijd recreatief, maar kunnen juist eductatief zijn; bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten over drugs of een cursus solliciteren.

De Jeugd-jongerenwerker heeft te maken met veel veranderende omstandigheden (jongeren en activiteiten) en is consequent in zijn handelen. Hiernaast  bewaakt hij de (goede) sfeer in de groep, overlegt hij met collega's en verricht hij enkele administratieve werkzaamheden.

Mensen vonden ons op: Job Jeugd-jongerenwerker, Baan Jeugd-jongerenwerker, Jeugd-jongerenwerker Worden, Functie-eisen Jeugd-jongerenwerker, Verantwoordelijkheden Jeugd-jongerenwerker, Functieprofiel Jeugd-jongerenwerker, Wat doet een Jeugd-jongerenwerker, Werken als Jeugd-jongerenwerker.

Jeugd-jongerenwerker worden: Opleiding tot jeugd-jongerenwerker

Om Jeugd-jongerenwerker te worden, kun je uit meerdere opleidingen kiezen:

Pedagogisch Werker Jeugdzorg (niveau 4, MBO)

Sociaal-Cultureel Werker (MBO)

Culturele en Maatschappelijke Vorming (HBO)

Pedagogiek (HBO)

Social Work met als minor jongerenwerk (HBO).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jeugd-jongerenwerker, Jeugd-jongerenwerker Worden, Opleidingsniveau Jeugd-jongerenwerker, Scholing Jeugd-jongerenwerker, Studie Jeugd-jongerenwerker, Bijscholing Jeugd-jongerenwerker, Omscholing Jeugd-jongerenwerker.

Organisaties waar een jeugd-jongerenwerker doorgaans werkzaam is

 Een Jeugd-jongerenwerker kan op meerder plaatsen werkzaam zijn, zoals buurthuizen, in de wijk, schippersinternaten of een centrum voor huiswerkbegeleiding.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jeugd-jongerenwerker, Jeugd-jongerenwerker Worden, Opleidingsniveau Jeugd-jongerenwerker, Scholing Jeugd-jongerenwerker, Studie Jeugd-jongerenwerker, Bijscholing Jeugd-jongerenwerker, Omscholing Jeugd-jongerenwerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jeugd-jongerenwerker

Het startsalaris van een Jeugd-jongerenwerker is €1610 bruto per maand, het eindsalaris is €3720 bruto per maand bij een leidinggevende functie. Hiernaast wordt er nog 8 % aan vakantietoeslag uitbetaald, een eindejaarsuitkering en een vergoeiding voor onregelmatige diensten.

Mensen vonden ons op: Salaris Jeugd-jongerenwerker, Loon Jeugd-jongerenwerker, Wat verdien je als Jeugd-jongerenwerker, Salarisschaal Jeugd-jongerenwerker, Salarisindicatie Jeugd-jongerenwerker, Bonus Jeugd-jongerenwerker, CAO Jeugd-jongerenwerker, Brutoloon Jeugd-jongerenwerker, Nettoloon Jeugd-jongerenwerker, Vakantiedagen Jeugd-jongerenwerker, Pensioen Jeugd-jongerenwerker.

Competenties, skills & vaardigheden jeugd-jongerenwerker

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Flexibiliteit
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Stressbestendigheid
 • Kennis van pedagogiek
Mensen vonden ons op: Kennis Jeugd-jongerenwerker, Vaardigheden Jeugd-jongerenwerker, Attitude Jeugd-jongerenwerker, Kwalificaties Jeugd-jongerenwerker, Competentieprofiel Jeugd-jongerenwerker.

Boeken voor het beroep jeugd-jongerenwerker

Wil je meer weten over het beroep jeugd-jongerenwerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jeugd-jongerenwerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jeugd-jongerenwerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Jeugd-jongerenwerker, Jeugd-jongerenwerker ebooks, boek Jeugd-jongerenwerker.

Persoonstypen jeugd-jongerenwerker

Een Jeugd-jongerenwerker is iemand die volop activiteiten organiseert en het beste met de jongeren voor heeft. Hij vindt het leuk om activiteiten te organiseren, wil graag geukkig zijn en een betere wereld creëren. Ook overziet hij complexe situaties (Levensgenieter). 

Het is belangrijk dat een Jeugd-jongerenwerker de leiding neemt, zodat regels in stand worden gehouden en er op tijd ingegrepen kan worden bij een ruzie. De Jeugd-jongerenwerker is zelfverzekerd en heeft een krachtige uitstraling en gezag (Baas)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jeugd-jongerenwerker, Karakter Jeugd-jongerenwerker.

Netwerk jeugd-jongerenwerker

Met collega's wordt overlegd welke activiteiten uitgevoerd gaan worden, al dan niet samenwerking met vrijwilligers. Waneer jongeren grote problemen hebben, zal ook contact met politie en scholen onderhouden worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Jeugd-jongerenwerker, Medewerkers Jeugd-jongerenwerker.

Is het beroep jeugd-jongerenwerker iets voor jou?

Zou je graag jeugd-jongerenwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jeugd-jongerenwerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jeugd-jongerenwerker, beroepskeuzetest Jeugd-jongerenwerker, beroep Jeugd-jongerenwerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jeugd-jongerenwerker

Er zijn voor Jeugd-jongerenwerkers doorgroeimogelijkheden in het uitvoeren van leidinggevende fucnties, na het volgen van managementcursus of -training. Er is de komende tijd veel vraag naar Jeugd-jongerenwerkers in de jeugdzorg en sociaal cultureel werk.

Arbeidsmarktperspectief score jeugd-jongerenwerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jeugd-jongerenwerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jeugd-jongerenwerker, Promotie mogelijkheden Jeugd-jongerenwerker, Carriere Jeugd-jongerenwerker.

Solliciteren op de functie jeugd-jongerenwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jeugd-jongerenwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jeugd-jongerenwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jeugd-jongerenwerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jeugd-jongerenwerker, CV Jeugd-jongerenwerker, sollicitatie Jeugd-jongerenwerker.

Interviews met jeugd-jongerenwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jeugd-jongerenwerker

Vacatures jeugd-jongerenwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Jeugd-jongerenwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jeugd-jongerenwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Jeugd-jongerenwerker organiseert verschillende activiteiten voor kinderen of jongeren. Deze activiteiten zijn erop gericht om de tijd na(ast) school nuttig te besteden. Een Jeugd-jongerenwerker bouwt een relatie met de kinderen en jongeren op en stelt soms duidelijke grenzen aan hun gedrag.

Beoordeling Jeugd-jongerenwerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jeugd-jongerenwerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jeugd-jongerenwerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep