Jeugd-jongerenwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jeugd-jongerenwerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jeugd-jongerenwerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jeugd-jongerenwerker wordt.

Wat is een Jeugd-jongerenwerker?

Een Jeugd-jongerenwerker organiseert verschillende activiteiten voor kinderen of jongeren. Deze activiteiten zijn erop gericht om de tijd na(ast) school nuttig te besteden. Een Jeugd-jongerenwerker bouwt een relatie met de kinderen en jongeren op en stelt soms duidelijke grenzen aan hun gedrag. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de regels die gelden in een buurthuis of jongerencentrum actief na te leven en deze te melden aan de jongeren. Wanneer deze regels niet nageleefd worden, moet een Jeugd-jongerenwerker op een goede wijze weten in te grijpen en er voor  zorgen dat de regel niet meer overtreden wordt.

Een Jeugd-jongerenwerker moet zich goed kunnen uitdrukken en kunnen luisteren, omdat er veel contact plaatsvindt met verschillende jongeren. Bij een positieve relatie zal de jongere zich veilig genoeg voelen om moeilijke dingen aan de Jeugd-jongerenwerker te vertellen.

Een Jeugd-jongerenwerker krijgt te maken met jongeren uit verschillende culturen. Naast het organiseren van en deelnemen aan activiteiten helpt de hij de jongeren ook met problemen of met het kiezen van een beroep of vervolgopleiding. Bij problemen kunnen jongeren doorverwezen worden naar huisarts of maatschappelijk werker. De activiteiten die georganiseerd  worden zijn niet altijd recreatief, maar kunnen juist eductatief zijn; bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten over drugs of een cursus solliciteren.

De Jeugd-jongerenwerker heeft te maken met veel veranderende omstandigheden (jongeren en activiteiten) en is consequent in zijn handelen. Hiernaast  bewaakt hij de (goede) sfeer in de groep, overlegt hij met collega's en verricht hij enkele administratieve werkzaamheden.

Wil je werken als Jeugd-jongerenwerker?

Werk je al als Jeugd-jongerenwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jeugd-jongerenwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jeugd-jongerenwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jeugd-jongerenwerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Jeugd-jongerenwerker
 • Vrijwilliger
 • Agent
 • Scholen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1610 tot €3720

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jeugd-jongerenwerker

Wat verdient een Jeugd-jongerenwerker?

Het startsalaris van een Jeugd-jongerenwerker is €1610 bruto per maand, het eindsalaris is €3720 bruto per maand bij een leidinggevende functie. Hiernaast wordt er nog 8 % aan vakantietoeslag uitbetaald, een eindejaarsuitkering en een vergoeiding voor onregelmatige diensten.

Salarisschaal Jeugd-jongerenwerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Jeugd-jongerenwerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jeugd-jongerenwerker

Wat is de toekomst van Jeugd-jongerenwerker?

Er zijn voor Jeugd-jongerenwerkers doorgroeimogelijkheden in het uitvoeren van leidinggevende fucnties, na het volgen van managementcursus of -training. Er is de komende tijd veel vraag naar Jeugd-jongerenwerkers in de jeugdzorg en sociaal cultureel werk.

Baankans Jeugd-jongerenwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jeugd-jongerenwerker worden: Opleidingen tot Jeugd-jongerenwerker

Wil je jeugd-jongerenwerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Jeugd-jongerenwerker? 

Om Jeugd-jongerenwerker te worden, kun je uit meerdere opleidingen kiezen:

Pedagogisch Werker Jeugdzorg (niveau 4, MBO)

Sociaal-Cultureel Werker (MBO)

Culturele en Maatschappelijke Vorming (HBO)

Pedagogiek (HBO)

Social Work met als minor jongerenwerk (HBO).

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Jeugd-jongerenwerker

Kinder EHBO herhalingscursus - Zuidwest Nederland
In de 3 uur durende kinder EHBO herhalingscursus van BeCare leert u alle EHBO vaardigheden die volledig toegespitst zijn op slachtoffers in de kinderleeftijd. Ook wordt er ruime aandacht besteed …
Kinder EHBO training - Zuidwest Nederland
In de 6 tot 7 uur durende kinder EHBO basiscursus van BeCare leert u alle EHBO vaardigheden die volledig toegespitst zijn op slachtoffers in de kinderleeftijd. Ook wordt er ruime …
Workshop Kinder EHBO - Zuidwest Nederland
In de 3 uur durende workshop kinder EHBO van BeCare leert u alle EHBO vaardigheden die volledig toegespitst zijn op slachtoffers in de kinderleeftijd. Ook wordt er ruime aandacht besteed …
Consulent Jeugd
Opleiding Consulent Jeugd Sinds januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. De inhoud van de opleiding consulent Jeugd is gericht op de professionals welke uitvoering geven …
BHV herhaling module Kind en Omgeving
Wat leert u tijdens de training: De opleiding is gericht op medewerkers in de volgende doelgroep Medewerkers kinderdagverblijf Medewerkers BSO Medewerkers dagopvang kinderen leerkrachten basisschool medewerkers consultatiebureau en Centrum van …
Meer opleidingen Jeugd-jongerenwerker

Weet je nog niet of je Jeugd-jongerenwerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Jeugd-jongerenwerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Jeugd-jongerenwerker

Met wie werkt een Jeugd-jongerenwerker samen? 

Met collega's wordt overlegd welke activiteiten uitgevoerd gaan worden, al dan niet samenwerking met vrijwilligers. Waneer jongeren grote problemen hebben, zal ook contact met politie en scholen onderhouden worden.


 • Jeugd-jongerenwerker
 • Vrijwilliger
 • Agent
 • Scholen
Jeugd-jongerenwerker


Organisaties waar een Jeugd-jongerenwerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jeugd-jongerenwerker meestal werkt.

Waar werkt een Jeugd-jongerenwerker?

 Een Jeugd-jongerenwerker kan op meerder plaatsen werkzaam zijn, zoals buurthuizen, in de wijk, schippersinternaten of een centrum voor huiswerkbegeleiding.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Jeugd-jongerenwerker

Waar kun je het beste werken als Jeugd-jongerenwerker? Hieronder vind je de best door de Jeugd-jongerenwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jeugd-jongerenwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jeugd-jongerenwerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jeugd-jongerenwerker.

Welke competenties heeft een Jeugd-jongerenwerker nodig?

Een Jeugd-jongerenwerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jeugd-jongerenwerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jeugd-jongerenwerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jeugd-jongerenwerker nodig? 

Een Jeugd-jongerenwerker is iemand die volop activiteiten organiseert en het beste met de jongeren voor heeft. Hij vindt het leuk om activiteiten te organiseren, wil graag geukkig zijn en een betere wereld creëren. Ook overziet hij complexe situaties (Levensgenieter). 

Het is belangrijk dat een Jeugd-jongerenwerker de leiding neemt, zodat regels in stand worden gehouden en er op tijd ingegrepen kan worden bij een ruzie. De Jeugd-jongerenwerker is zelfverzekerd en heeft een krachtige uitstraling en gezag (Baas)

Bekijk de persoonstypen voor Jeugd-jongerenwerker


Baas


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Jeugd-jongerenwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jeugd-jongerenwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jeugd-jongerenwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jeugd-jongerenwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jeugd-jongerenwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jeugd-jongerenwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jeugd-jongerenwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jeugd-jongerenwerker iets voor je?

Zou je graag Jeugd-jongerenwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jeugd-jongerenwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jeugd-jongerenwerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar