Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) ? Lees de functieomschrijving.

De Jeugdgezondheidsarts (4-19 jaar), verderop ook benoemd als Arts jeugdgezondheidszorg en JGZ arts 4-19 jaar, houdt zich bezig met de gezondheid en gezondheidssituatie van jeugdigen. Dit doet hij in zowel groepen als individueel. Bij de beoordeling van de gezondheidssituatie houdt de Arts jeugdgezondheidszorg rekening met de omgeving van het kind en zijn ouders, de leefstijl en de gezondheidszorgvoorzieningen. 
De jeugdgezondheidszorg heeft als doel het beschermen en bevorderen van de gezondheid van kinderen en jongeren. Een van de belangrijkste taken is dan ook het monitoren van zorg en het in beeld houden van alle kinderen. Dat betekent dat er herhaalde contactmomenten door het jaar heen zijn om problemen op te helderen, de juiste hulpverlening toe te passen en de verdere ontwikkeling van het kind te monitoren. 

De JGZ arts 4-19 jaar voert preventieve gezondheidsonderzoeken uit bij leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Tevens houdt hij zich bezig met onderzoek indien daar om gevraagd worden en kan hij eventueel de leerling doorverwijzen. Hij voert controles uit bij leerlingen die zijn doorverwezen door bijvoorbeeld verpleegkundigen, teamassistenten of logopedisten. De JGZ arts 4-19 jaar geeft voorlichting en begeleiding aan ouders, leerkrachten en cliënten. 
Naast de zorg levert de Arts jeugdgezondheidszorg een bijdrage aan het gezonheidsbeleid en participeert in gemeentelijke, regionale werkgroepen en samenwerkingsverbanden en signaleringsnetwerken. Bovendien adviseert en ondersteunt de JGZ arts 4-19 jaar scholen en ouders bij crisissituaties. 

Mensen vonden ons op: Job Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Baan Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) Worden, Functie-eisen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Verantwoordelijkheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Functieprofiel Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Wat doet een Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Werken als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) .

Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden: Opleiding tot jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Een vereiste om als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) aan de slag te gaan is een universitair werk- en denkniveau. De JGZ arts 4-19 jaar heeft daarom ook een diploma Basisarts. Dat heeft hij verkregen door de opleiding geneeskunde (WO) te voltooien en co-schappen te lopen. Een registratie als arts in het BIG-register maakt het compleet. Sinds 2007 is het verplicht voor JGZ artsen die een vaste aanstelling hebben of ambiëren, de carrouseltraining te volgen. Eveneens is een registratie als arts jeugdgezondheidszorg (1e fase van de maatschappij en gezondheidszorg opleiding) gewenst. 

In principe heeft de JGZ arts 4-19 jaar na zijn opleiding tot Basisarts aan de introductiecursus JGZ 0-19 jaar genoeg om als volleerd Arts jeugdgezondheidszorg aan de slag te gaan. Het merendeel kiest er echter voor om de eerste fase van de vierjarige maatschappij en gezondheidszorg opleiding (Post-Doc) te volgen. Daarmee kan hij later eventueel altijd nog zich verder specialiseren in een van de deelgebieden.  De eerste fase duurt ongeveer twee jaar. 
Deze beroepsopleiding is bedoeld voor artsen werkzaam in de jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar met een aanstelling van minimaal 18 uur in de week. De GGD is de aanvrager van, in vele gevallen, gesubsidieerde opleidingsplaatsen. Na de profielregistratie jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar kan de arts zich verder specialiseren tot arts maatschappij en gezondheid. Daarbinnen kan hij zich bijvoorbeeld tot Bedrijfsarts laten opleiden. 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) Worden, Opleidingsniveau Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Scholing Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Studie Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Bijscholing Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Omscholing Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) .

Organisaties waar een jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) doorgaans werkzaam is

De Jeugdgezondheidszorg is een onderdeel van de GGD en heeft als doelstelling het bevorderen van de gezondheid van de jeugd (4-19-jarigen). Daarnaast probeert het de gezondheidsverschillen door middel van preventieve zorg te verkleinen. De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkt vaak, afhankelijk van de grootte van het gebied, vanuit rayons voor de jeugd van 4 tot 19 jaar. De Arts jeugdgezondheidszorg maakt onderdeel uit van een team van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en medische teamassistenten in wisselende samenstelling. In de rayons stemmen de teams voor scholen de werkzaamheden op elkaar af. In veel gemeenten wordt gewerkt vanuit een centrum voor jeugd en gezin, waarin veel diverse disciplines samenkomen. 
De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) werkt in de zorgsector en in de non-profit business.  

 

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) Worden, Opleidingsniveau Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Scholing Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Studie Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Bijscholing Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Omscholing Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

 

Het salaris van de JGZ arts 4-19 jaar zijn conform de CAO thuiszorg. De Arts jeugdgezondheidszorg wordt ingeschaald in schaal FWG 60 of FWG 65. De schaal FWG 60 komt op €2807 tot €4167 bruto per maand. Voor schaal FWG 65 geldt een bruto startsalaris van €3256 per maand tot een eindsalaris van €4905 bruto per maand. 
Het verschilt per thuiszorginstelling in welke schaal de JGZ arts 4-19 jaar terechtkomt. De CAO kent verder een eindejaarsuitkering en eventueel een vergoeding voor kinderopvang. Veelal bestaat er ook een mogelijkheid voor de Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) de functie parttime in te vullen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Loon Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Wat verdien je als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Salarisschaal Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Salarisindicatie Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Bonus Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , CAO Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Brutoloon Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Nettoloon Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Vakantiedagen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Pensioen Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) .

Competenties, skills & vaardigheden jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

 • Netwerken
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • representatief
 • sociaal
 • communicatief
Mensen vonden ons op: Kennis Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Vaardigheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Attitude Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Kwalificaties Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Competentieprofiel Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) .

Boeken voor het beroep jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wil je meer weten over het beroep jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) te komen.

MTTCW BOYS 23 RINGS RINGBAND 6X8,99 - BTS 19-20 | -

- - Druk: MTTCW | Onbekende bindwijze | 8712048313807 | Geen personage | 0 pagina's

Ringband Make That The Cat Wise, een map van hard karton met 23 rings...

Bob Evers nr. B 19 Vreemd krakeel in Californie | Willy van der Heide

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789060560198

...

Terugblikken leesboeken 19 - Heibel om een zeekaart | Smit

de tijd van regenten en vorsten 1600-1700: de atlas major van Blaeu - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789053001943 | 80 pagina's

venster 19 - De Atlas Major van Blaeu Matthijs werkt in de drukkerij van kaartenmaker Willem Blaeu. Die wil de nieuwe ontdekkingen van zeevaarder Willem Schouten in kaart brengen. Maar er zijn meer kapers op de kust. Blaeus concurrent Janssonius heeft onf...

Mensen vonden ons op: boeken voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) ebooks, boek Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) .

Persoonstypen jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) heeft veel kennis van het gezondheidsbestel en zorgt ervoor dat alle vereiste registraties voor de functie actueel blijven tijdens zijn dienstverband. Doorgaans wordt er bij de functie van JGZ arts 4-19 jaar gevraagd naar netwerkvaardigheid, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, een goede persoonlijke presentatie, plan- en organisatietalent en een goed gevoel voor probleemanalyse. 

De Arts jeugdgezondheidszorg is een echte luisteraar. Hij stelt zich altijd warm en betrokken op, kan zich goed inleven en is erg behulpzaam. De JGZ arts 4-19 jaar is sociaal en communicatief vaardig en bezit een extra zintuig dat zaken signaleert die niet aan de oppervlakte zichtbaar zijn. Hij is sterk en praktisch ingesteld en kan daardoor zijn patiënten goed helpen (Gever). 

De JGZ arts 4-19 jaar is flexibel in zijn werk en schakelt gemakkelijk om. Hij is naast zijn sociale en communicatieve vaardigheden ook geduldig en aardig. De Arts jeugdgezondheidszorg is empathisch ingesteld en is goed in het oplossen van conflictsituaties (Bemiddelaar). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Karakter Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) .

Netwerk jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

De Arts jeugdgezondheidszorg maakt deel uit van een team van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en medische teamassistenten in wisselende samenstelling. In veel gemeente wordt gewerkt vanuit een centrum voor jeugd en gezin waarin diverse disciplines samenkomen. Daarom werkt de JGZ arts 4-19 jaar veel samen met andere Medische specialisten. Zo komt hij de Huisarts tegen op de werkvloer en zal hij ook kunnen spreken met de Jeugdgezondheidszorgarts die met de allerjongsten werkt. 
De Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) rapporteert aan de leidinggevende binnen het zorgteam, meestal is dat ook wel de stafarts. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Medewerkers Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) .

Is het beroep jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) iets voor jou?

Zou je graag jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , beroepskeuzetest Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

De Basisarts heeft veel mogelijkheden om aan de slag te gaan in de zorgwereld. Mensen die verder studeren en dus bijvoorbeeld Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) worden hebben eveneens een goed uitzicht op een baan. De meeste medische studenten hebben een opleidingsplaats in de omgeving waar ze later ook zullen werken zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis of polikliniek. 

De JGZ arts 4-19 jaar kan dus goed aan een baan komen binnen zijn discipline. Daarnaast is het voor hem ook eenvoudig om zich te richten op een ander aandachtsgebied. De eerste fase van de opleiding maatschappij en gezondheidszorg heeft hij al afgerond en door de tweede fase ook af te ronden kan hij bijvoorbeeld als Arts maatschappij en gezondheid aan de slag. Die functie is een brede tak van beroep waaronder bijvoorbeeld Sociaal medisch adviseur valt. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Promotie mogelijkheden Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , Carriere Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) .

Solliciteren op de functie jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , CV Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) , sollicitatie Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) .

Interviews met jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Vacatures jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Op zoek naar een nieuwe baan als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Jeugdgezondheidsarts (4-19 jaar), verderop ook benoemd als Arts jeugdgezondheidszorg en JGZ arts 4-19 jaar, houdt zich bezig met de gezondheid en gezondheidssituatie van jeugdigen. Dit doet hij in zowel groepen als individueel. Bij de beoordeling van de gezondheidssituatie houdt de Arts jeugdgezondheidszorg rekening met de omgeving van het kind en zijn ouders, de leefstijl en de gezondheidszorgvoorzieningen.

Beoordeling Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep