U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kanopolotrainer

Kanopolotrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kanopolotrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Kanopolotrainer train je een of meerder groepen in Kanopolo. De Kanopolotrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Kanopolotrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Kanopolotrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Kanopolotrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Kanopolotrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Mensen vonden ons op: Job Kanopolotrainer, Baan Kanopolotrainer, Kanopolotrainer Worden, Functie-eisen Kanopolotrainer, Verantwoordelijkheden Kanopolotrainer, Functieprofiel Kanopolotrainer, Wat doet een Kanopolotrainer, Werken als Kanopolotrainer.

Kanopolotrainer worden: Opleiding tot kanopolotrainer

 

De Kanopolotrainer kan in principe les geven in Kanopolo als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Kanopolotrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Kanopolotrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Kanopolotrainer, hoe hoger het niveau van de Kanopolotrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Kanopolotrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Kanopolotrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Kanopolotrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Kanopolotrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kanopolotrainer, Kanopolotrainer Worden, Opleidingsniveau Kanopolotrainer, Scholing Kanopolotrainer, Studie Kanopolotrainer, Bijscholing Kanopolotrainer, Omscholing Kanopolotrainer.

Organisaties waar een kanopolotrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Kanopolotrainer werkzaam is. Als de Kanopolotrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Kanopoloteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Kanopolotrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kanopolotrainer, Kanopolotrainer Worden, Opleidingsniveau Kanopolotrainer, Scholing Kanopolotrainer, Studie Kanopolotrainer, Bijscholing Kanopolotrainer, Omscholing Kanopolotrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kanopolotrainer

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Kanopolotrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Kanopolotrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Kanopolotrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Kanopolotrainer. Als de Kanopolotrainer al jaren lesgeeft in Kanopolo dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Kanopolotrainers. Dan zal de Kanopolotrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Kanopolotrainer, Loon Kanopolotrainer, Wat verdien je als Kanopolotrainer, Salarisschaal Kanopolotrainer, Salarisindicatie Kanopolotrainer, Bonus Kanopolotrainer, CAO Kanopolotrainer, Brutoloon Kanopolotrainer, Nettoloon Kanopolotrainer, Vakantiedagen Kanopolotrainer, Pensioen Kanopolotrainer.

Competenties, skills & vaardigheden kanopolotrainer

 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Kanopolotrainer, Vaardigheden Kanopolotrainer, Attitude Kanopolotrainer, Kwalificaties Kanopolotrainer, Competentieprofiel Kanopolotrainer.

Boeken voor het beroep kanopolotrainer

Wil je meer weten over het beroep kanopolotrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kanopolotrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kanopolotrainer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Kanopolotrainer, Kanopolotrainer ebooks, boek Kanopolotrainer.

Persoonstypen kanopolotrainer

 

 

Als Kanopolotrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Kanopolotrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Kanopolotrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Kanopolotrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Kanopolotrainer een goede waarnemer is. De Kanopolotrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Kanopolotrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kanopolotrainer, Karakter Kanopolotrainer.

Netwerk kanopolotrainer

 

De Kanopolotrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Kanopolotrainers. Zeker als de Kanopolotrainer werkzaam bij een Kanopoloclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Kanopolotrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Kanopolotrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Kanopolotrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      

Mensen vonden ons op: Collega’s Kanopolotrainer, Medewerkers Kanopolotrainer.

Is het beroep kanopolotrainer iets voor jou?

Zou je graag kanopolotrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kanopolotrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kanopolotrainer, beroepskeuzetest Kanopolotrainer, beroep Kanopolotrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kanopolotrainer

 

Voor de Kanopolotrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Kanopolotrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Kanopolotrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Kanopolotrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Kanopolotrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Kanopolotrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Arbeidsmarktperspectief score kanopolotrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kanopolotrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kanopolotrainer, Promotie mogelijkheden Kanopolotrainer, Carriere Kanopolotrainer.

Solliciteren op de functie kanopolotrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kanopolotrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kanopolotrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kanopolotrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kanopolotrainer, CV Kanopolotrainer, sollicitatie Kanopolotrainer.

Interviews met kanopolotrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kanopolotrainer

Overzicht

Vacatures kanopolotrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Kanopolotrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kanopolotrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Kanopolotrainer train je een of meerder groepen in Kanopolo. De Kanopolotrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Kanopolotrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Kanopolotrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kanopolotrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kanopolotrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep