U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kickbokstrainer

Kickbokstrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kickbokstrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als kickbokstrainer train je een of meerdere groepen in kickboksen. De kickbokstrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de kickbokstrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de kickbokstrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De kickbokstrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de kickbokstrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

De kickbokstrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de kickbokstrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de kickbokstrainer het niveau weet te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Kickbokstrainer, Baan Kickbokstrainer, Kickbokstrainer Worden, Functie-eisen Kickbokstrainer, Verantwoordelijkheden Kickbokstrainer, Functieprofiel Kickbokstrainer, Wat doet een Kickbokstrainer, Werken als Kickbokstrainer.

Kickbokstrainer worden: Opleiding tot kickbokstrainer

 

De kickbokstrainer kan in principe les geven in kickboksen als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de kickbokstrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de kickbokstrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de kickbokstrainer, hoe hoger het niveau van de kickbokstrainer zelf moet zijn .           

Echter, als de kickbokstrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de kickbokstrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de kickbokstrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De kickbokstrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kickbokstrainer, Kickbokstrainer Worden, Opleidingsniveau Kickbokstrainer, Scholing Kickbokstrainer, Studie Kickbokstrainer, Bijscholing Kickbokstrainer, Omscholing Kickbokstrainer.

Organisaties waar een kickbokstrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de kickbokstrainer werkzaam is. Als de kickbokstrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de kickboksgroepjes maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de kickbokstrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kickbokstrainer, Kickbokstrainer Worden, Opleidingsniveau Kickbokstrainer, Scholing Kickbokstrainer, Studie Kickbokstrainer, Bijscholing Kickbokstrainer, Omscholing Kickbokstrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kickbokstrainer

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de kickbokstrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de kickbokstrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de kickbokstrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de kickbokstrainer . Als de kickbokstrainer al jaren lesgeeft in kickboksen dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere kickbokstrainerrs. Dan zal de kickbokstrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Kickbokstrainer, Loon Kickbokstrainer, Wat verdien je als Kickbokstrainer, Salarisschaal Kickbokstrainer, Salarisindicatie Kickbokstrainer, Bonus Kickbokstrainer, CAO Kickbokstrainer, Brutoloon Kickbokstrainer, Nettoloon Kickbokstrainer, Vakantiedagen Kickbokstrainer, Pensioen Kickbokstrainer.

Competenties, skills & vaardigheden kickbokstrainer

 • Energie
 • Coachen
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Kickbokstrainer, Vaardigheden Kickbokstrainer, Attitude Kickbokstrainer, Kwalificaties Kickbokstrainer, Competentieprofiel Kickbokstrainer.

Boeken voor het beroep kickbokstrainer

Wil je meer weten over het beroep kickbokstrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kickbokstrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kickbokstrainer te komen.

Big Mike | Wilson Boldewijn

Hoe Mike Passenier de bekendste kickbokstrainer ter wereld werd - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089756831 | 256 pagina's

Big Mike Hoe Mike Passenier de bekendste kickbokstrainer van Nederland werd. Met medewerking van Joeri Mes, Melvin Manhoef, Murthel Groenhart en Badr Hari. Voor het eerst het ware verhaal over de hardheid, de opoffering, de glorie en het verdriet achter d...

Handboek kickbokstrainer | Erik Hein

alles over training en lesgeven in vechtsporten - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789082511086 | 325 pagina's

Dit handboek voor de kickbokstrainer is het resultaat van het ontmoeten en opleiden van honderden kickboks- en MMA-leraren. Het behandelt de belangrijkste onderwerpen als het gaat om training en lesgeven in vechtsporten. Het boek is geschreven voor traine...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kickbokstrainer, Kickbokstrainer ebooks, boek Kickbokstrainer.

Persoonstypen kickbokstrainer

 

Als kickbokstrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De kickbokstrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor kickbokstrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de kickbokstrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de kickbokstrainer een goede waarnemer is. De kickbokstrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de kickbokstrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kickbokstrainer, Karakter Kickbokstrainer.

Netwerk kickbokstrainer

 

De kickbokstrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere kickbokstrainers. Zeker als de kickbokstrainer werkzaam bij een kickboksclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de kickbokstrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de kickbokstrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De kickbokstrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      

Mensen vonden ons op: Collega’s Kickbokstrainer, Medewerkers Kickbokstrainer.

Is het beroep kickbokstrainer iets voor jou?

Zou je graag kickbokstrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kickbokstrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kickbokstrainer, beroepskeuzetest Kickbokstrainer, beroep Kickbokstrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kickbokstrainer

 

Voor de kickbokstrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van kickbokstrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de kickbokstrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de kickbokstrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de kickbokstrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De kickbokstrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Arbeidsmarktperspectief score kickbokstrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kickbokstrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kickbokstrainer, Promotie mogelijkheden Kickbokstrainer, Carriere Kickbokstrainer.

Solliciteren op de functie kickbokstrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kickbokstrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kickbokstrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kickbokstrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kickbokstrainer, CV Kickbokstrainer, sollicitatie Kickbokstrainer.

Interviews met kickbokstrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kickbokstrainer

Vacatures kickbokstrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Kickbokstrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kickbokstrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als kickbokstrainer train je een of meerdere groepen in kickboksen. De kickbokstrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de kickbokstrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Kickbokstrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kickbokstrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kickbokstrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Geachte

Ik geef les aan een groepje jongeren maar ik vraag me af waar ik me kan bevragen over verzekeringen die ik moet nemen voor mijn leden.

En of ik ook nog andere verzekering moet nemen?

Zelf heb ik ervaring in kickboxen, en werk niet samen met een club.

Kunt u mij hierop een antwoord geven?

Alvast bedankt,

Rachid

Door: rachid

U kunt zich met deze vraag beter richten tot een verzekeringsmaatschappij zoals;www.centraalbeheer.nl of www.ohra.nl

Door: heinz

Bij Delda Sport hebben we gediplomeerde kickbokstrainers. Wij bieden 1 op 1 training aan en trainingen in kleine groepen. Persoonlijke aandacht, plezier,veiligheid en resultaten, daar staan wij voor.  Voor meer info kijk op http://www.deldasport.nl

Door: Delda Sport

Voor Kickbokstrainers bij jou in de buurt kun je nu zoeken op de website www.personal-trainer.nl priveles of groepslessen alles is mogelijk.

Door: personal-trainer.nl

Reageer op dit beroep