U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kitersurftrainer

Kitersurftrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kitersurftrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Kitesurftrainer train je een of meerder groepen in Kitesurfen. De Kitesurftrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Kitesurftrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Kitesurftrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Kitesurftrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Kitesurftrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Mensen vonden ons op: Job Kitersurftrainer, Baan Kitersurftrainer, Kitersurftrainer Worden, Functie-eisen Kitersurftrainer, Verantwoordelijkheden Kitersurftrainer, Functieprofiel Kitersurftrainer, Wat doet een Kitersurftrainer, Werken als Kitersurftrainer.

Kitersurftrainer worden: Opleiding tot kitersurftrainer

 

De Kitesurftrainer kan in principe les geven in Kitesurf als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Kitesurftrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Kitesurftrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Kitesurftrainer, hoe hoger het niveau van de Kitesurftrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Kitesurftrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Kitesurftrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Kitesurftrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Kitesurftrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kitersurftrainer, Kitersurftrainer Worden, Opleidingsniveau Kitersurftrainer, Scholing Kitersurftrainer, Studie Kitersurftrainer, Bijscholing Kitersurftrainer, Omscholing Kitersurftrainer.

Organisaties waar een kitersurftrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Kitesurftrainer werkzaam is. Als de Kitesurftrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Kitesurfteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Kitesurftrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kitersurftrainer, Kitersurftrainer Worden, Opleidingsniveau Kitersurftrainer, Scholing Kitersurftrainer, Studie Kitersurftrainer, Bijscholing Kitersurftrainer, Omscholing Kitersurftrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kitersurftrainer

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Kitesurftrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Kitesurftrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Kitesurftrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Kitesurftrainer. Als de Kitesurftrainer al jaren lesgeeft in Kitesurf dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Kitesurftrainers. Dan zal de Kitesurftrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Kitersurftrainer, Loon Kitersurftrainer, Wat verdien je als Kitersurftrainer, Salarisschaal Kitersurftrainer, Salarisindicatie Kitersurftrainer, Bonus Kitersurftrainer, CAO Kitersurftrainer, Brutoloon Kitersurftrainer, Nettoloon Kitersurftrainer, Vakantiedagen Kitersurftrainer, Pensioen Kitersurftrainer.

Competenties, skills & vaardigheden kitersurftrainer

 • Energie
 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Kitersurftrainer, Vaardigheden Kitersurftrainer, Attitude Kitersurftrainer, Kwalificaties Kitersurftrainer, Competentieprofiel Kitersurftrainer.

Boeken voor het beroep kitersurftrainer

Wil je meer weten over het beroep kitersurftrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kitersurftrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kitersurftrainer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Kitersurftrainer, Kitersurftrainer ebooks, boek Kitersurftrainer.

Persoonstypen kitersurftrainer

 

Als Kitesurftrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Kitesurftrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Kitesurftrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Kitesurftrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Kitesurftrainer een goede waarnemer is. De Kitesurftrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Kitesurftrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kitersurftrainer, Karakter Kitersurftrainer.

Netwerk kitersurftrainer

 

De Kitesurftrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Kitesurftrainers. Zeker als de Kitesurftrainer werkzaam bij een Kitesurfclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Kitesurftrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Kitesurftrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Kitesurftrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      

Mensen vonden ons op: Collega’s Kitersurftrainer, Medewerkers Kitersurftrainer.

Is het beroep kitersurftrainer iets voor jou?

Zou je graag kitersurftrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kitersurftrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kitersurftrainer, beroepskeuzetest Kitersurftrainer, beroep Kitersurftrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kitersurftrainer

 

 

Voor de Kitesurftrainer is er weinig kans om door te gKitesurfen naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Kitesurftrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Kitesurftrainer doorgKitesurfen naar een hoger niveau. Als  de Kitesurftrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Kitesurftrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Kitesurftrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Arbeidsmarktperspectief score kitersurftrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kitersurftrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kitersurftrainer, Promotie mogelijkheden Kitersurftrainer, Carriere Kitersurftrainer.

Solliciteren op de functie kitersurftrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kitersurftrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kitersurftrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kitersurftrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kitersurftrainer, CV Kitersurftrainer, sollicitatie Kitersurftrainer.

Interviews met kitersurftrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kitersurftrainer

Overzicht

Vacatures kitersurftrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Kitersurftrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kitersurftrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Kitesurftrainer train je een of meerder groepen in Kitesurfen. De Kitesurftrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Kitesurftrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Kitersurftrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kitersurftrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kitersurftrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep