U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kleuradviseur

Kleuradviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kleuradviseur? Lees de functieomschrijving.

Als Kleuradviseur kun je in heel verschillende sectoren aan de slag. Zo liggen er bijvoorbeeld mogelijkheden in de richting van verfkleuren en gebruik hiervan op en in gebouwen. Een hele andere kant is kleuradvies in make-up en kleding.

Een Kleuradviseur houdt niet alleen rekening met de heersende modetrends en de seizoenen maar ook met de geestelijke en emotionele betekenissen van kleuren. In geval van het kiezen van kleuren voor gebouwen dient de Kleuradviseur bijvoorbeeld rekening te houden met de algemeen geldende betekenis in relatie tot de functie van een gebouw. Zo worden blauwe muren of accenten in het algemeen anders ervaren dan rode. Deze betekenis beïnvloedt de beleving van een ruimte en bepaalt zo de best passende kleur voor een sauna, overheidsgebouw of sportschool.

In geval van kleding en make-up of een specifieke woning of ruimte houdt de Kleuradviseur meer rekening met de individuele persoon of een selecte doelgroep. Als adviseur moet je iemand als individu kunnen analyseren en bij persoonlijkheid of bijvoorbeeld gezichtsvorm een kleurenkaart kunnen bieden.

Mensen vonden ons op: Job Kleuradviseur, Baan Kleuradviseur, Kleuradviseur Worden, Functie-eisen Kleuradviseur, Verantwoordelijkheden Kleuradviseur, Functieprofiel Kleuradviseur, Wat doet een Kleuradviseur, Werken als Kleuradviseur.

Kleuradviseur worden: Opleiding tot kleuradviseur

Om aan het werk te kunnen als Kleuradviseur is een cursus in die richting een goede opstap. Een echte serieuze langdurige opleiding is nog niet beschikbaar, maar trainingen zijn er genoeg.

In de trainingen komen vooral kleurbetekenissen voorbij op lichamelijk en geestelijk gebied, maar ook analyseren, communiceren en adviseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kleuradviseur, Kleuradviseur Worden, Opleidingsniveau Kleuradviseur, Scholing Kleuradviseur, Studie Kleuradviseur, Bijscholing Kleuradviseur, Omscholing Kleuradviseur.

Organisaties waar een kleuradviseur doorgaans werkzaam is

Het geven van advies in ruil voor geld is bedoelt voor het maken van winst. De Kleuradviseur maakt dan ook deel uit van de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kleuradviseur, Kleuradviseur Worden, Opleidingsniveau Kleuradviseur, Scholing Kleuradviseur, Studie Kleuradviseur, Bijscholing Kleuradviseur, Omscholing Kleuradviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kleuradviseur

De hoogte van je salaris hangt sterk samen met je ervaringen en taken. Het is dan ook moeilijk te zeggen wat je gaat verdienen. Iedere sector stelt andere eisen en beloont op een andere manier. Advies in make-up en kleding is heel anders dan in verf of kleurgebruik in architectuur.

Mensen vonden ons op: Salaris Kleuradviseur, Loon Kleuradviseur, Wat verdien je als Kleuradviseur, Salarisschaal Kleuradviseur, Salarisindicatie Kleuradviseur, Bonus Kleuradviseur, CAO Kleuradviseur, Brutoloon Kleuradviseur, Nettoloon Kleuradviseur, Vakantiedagen Kleuradviseur, Pensioen Kleuradviseur.

Competenties, skills & vaardigheden kleuradviseur

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Inzicht in omgeving
 • Conceptueel denken
 • Omgaan met details
 • Creativiteit
Mensen vonden ons op: Kennis Kleuradviseur, Vaardigheden Kleuradviseur, Attitude Kleuradviseur, Kwalificaties Kleuradviseur, Competentieprofiel Kleuradviseur.

Boeken voor het beroep kleuradviseur

Wil je meer weten over het beroep kleuradviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kleuradviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kleuradviseur te komen.

Kleurvormgeving | Mark Kotterink

Uitgebreide kleurenleer voor de professionele kleuradviseur - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082658453 | 260 pagina's

Kleur is een heel uitgebreid en interessant studieonderwerp. Met dit boek leer je om zowel eenvoudige als complexe kleuradviezen op te stellen en te onderbouwen. Door het bestuderen van de theorie ontwikkel je een brede kennis over kleur. Het oefenen met ...

Kleurvormgeving | Mark Kotterink

Uitgebreide kleurenleer voor de professionele kleuradviseur - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789493058019 | 260 pagina's

Boek Kleurvormgeving geschreven door Jan Kotterink uitgegeven door Stichting Nederlandse Kleurensch Vormgeving en design...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kleuradviseur, Kleuradviseur ebooks, boek Kleuradviseur.

Persoonstypen kleuradviseur

De Kleuradviseur is gevoelig voor wat anderen vinden en denken. Soms een grote groep en soms een individu. Eigen mening en ideeën zijn op dat moment ondergeschikt aan die van anderen. Door scherp op te letten en uit je kennis te putten kun je met de juiste kleuradviezen komen (Romanticus).

Het is voor de Kleuradviseur zoals gezegd belangrijk om in te kunnen schatten en waar te kunnen nemen wat anderen vinden en denken. Door oog te hebben voor detail en de wil om bij te leren blijft je kennis en kunde op peil (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kleuradviseur, Karakter Kleuradviseur.

Netwerk kleuradviseur

Met wie je samen zult werken en aan wie je al of niet verantwoording aflegt hangt voor een Kleuradviseur nauw samen met de gekozen adviesrichting.

In de fashionscene zul je misschien te maken krijgen met ontwerpers, bn-ers, particulieren, visagisten en dergelijke

In de verf, interieur en gebouwen zul je onder andere te maken krijgen met ontwerpers, architecten, schilders en eigenaren van huizen en gebouwen.

Wanneer je op freelancebasis advies geeft aan verschillende bedrijven ben je eigen baas en heb je geen leidinggevende boven je staan. Wel zul je verantwoording afleggen aan de klant die je adviseert. Wanneer je wel werkt bij een bedrijf dan moet je verantwoording afleggen aan een manager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kleuradviseur, Medewerkers Kleuradviseur.

Is het beroep kleuradviseur iets voor jou?

Zou je graag kleuradviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kleuradviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kleuradviseur, beroepskeuzetest Kleuradviseur, beroep Kleuradviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kleuradviseur

Er zijn niet heel veel vacatures voor de functie van Kleuradviseur te vinden. Wel zijn er enkele mogelijkheden voor verfverkoop waarbij kleuradvies aan de klant komt kijken, maar echt een volwaardige baan als Kleuradviseur is niet makkelijk te vinden. Dit heeft ook te maken met het feit dat nog maar weinig bedrijven het gebruik van kleur en de invloed daarvan om mensen serieus genoeg nemen om er een professional op te zetten.

Van Kleuradviseur kun je afhankelijk van je wensen en de markt waar je deel van uit maakt doorgroeien naar interieurarchitect of eigenaar van bijvoorbeeld een ontwerpstudio of schildersbedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score kleuradviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kleuradviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kleuradviseur, Promotie mogelijkheden Kleuradviseur, Carriere Kleuradviseur.

Solliciteren op de functie kleuradviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kleuradviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kleuradviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kleuradviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kleuradviseur, CV Kleuradviseur, sollicitatie Kleuradviseur.

Interviews met kleuradviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kleuradviseur

Vacatures kleuradviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Kleuradviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kleuradviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Kleuradviseur kun je in heel verschillende sectoren aan de slag. Zo liggen er bijvoorbeeld mogelijkheden in de richting van verfkleuren en gebruik hiervan op en in gebouwen. Een hele andere kant is kleuradvies in make-up en kleding.

Beoordeling Kleuradviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kleuradviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kleuradviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep