Kleuradviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kleuradviseur? Lees de functieomschrijving.

Als Kleuradviseur kun je in heel verschillende sectoren aan de slag. Zo liggen er bijvoorbeeld mogelijkheden in de richting van verfkleuren en gebruik hiervan op en in gebouwen. Een hele andere kant is kleuradvies in make-up en kleding.

Een Kleuradviseur houdt niet alleen rekening met de heersende modetrends en de seizoenen maar ook met de geestelijke en emotionele betekenissen van kleuren. In geval van het kiezen van kleuren voor gebouwen dient de Kleuradviseur bijvoorbeeld rekening te houden met de algemeen geldende betekenis in relatie tot de functie van een gebouw. Zo worden blauwe muren of accenten in het algemeen anders ervaren dan rode. Deze betekenis beïnvloedt de beleving van een ruimte en bepaalt zo de best passende kleur voor een sauna, overheidsgebouw of sportschool.

In geval van kleding en make-up of een specifieke woning of ruimte houdt de Kleuradviseur meer rekening met de individuele persoon of een selecte doelgroep. Als adviseur moet je iemand als individu kunnen analyseren en bij persoonlijkheid of bijvoorbeeld gezichtsvorm een kleurenkaart kunnen bieden.

Wil je werken als Kleuradviseur?

Werk je al als Kleuradviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kleuradviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kleuradviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kleuradviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Ontwerper
 • Klant
 • Visagist
 • Architect
 • Beheerder gebouw

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kleuradviseur

Wat verdient een Kleuradviseur?

De hoogte van je salaris hangt sterk samen met je ervaringen en taken. Het is dan ook moeilijk te zeggen wat je gaat verdienen. Iedere sector stelt andere eisen en beloont op een andere manier. Advies in make-up en kleding is heel anders dan in verf of kleurgebruik in architectuur.

Salarisschaal Kleuradviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kleuradviseur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kleuradviseur

Hoe goed is de toekomst voor de Kleuradviseur? 

Er zijn niet heel veel vacatures voor de functie van Kleuradviseur te vinden. Wel zijn er enkele mogelijkheden voor verfverkoop waarbij kleuradvies aan de klant komt kijken, maar echt een volwaardige baan als Kleuradviseur is niet makkelijk te vinden. Dit heeft ook te maken met het feit dat nog maar weinig bedrijven het gebruik van kleur en de invloed daarvan om mensen serieus genoeg nemen om er een professional op te zetten.

Van Kleuradviseur kun je afhankelijk van je wensen en de markt waar je deel van uit maakt doorgroeien naar interieurarchitect of eigenaar van bijvoorbeeld een ontwerpstudio of schildersbedrijf.

Baankans Kleuradviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kleuradviseur worden: Opleidingen tot Kleuradviseur

Hoe word je een Kleuradviseur? 

Om aan het werk te kunnen als Kleuradviseur is een cursus in die richting een goede opstap. Een echte serieuze langdurige opleiding is nog niet beschikbaar, maar trainingen zijn er genoeg.

In de trainingen komen vooral kleurbetekenissen voorbij op lichamelijk en geestelijk gebied, maar ook analyseren, communiceren en adviseren.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kleuradviseur

Colorist (Kleuradviseur Interieur)
Je ziet in elke ruimte potentieel om het te transformeren met kleur. Gezellig, fris of ontspannend, met kleur kun je veel voor elkaar krijgen. Toveren met kleur en sfeer creëren …
Vakopleiding Kleurstylist all round / Kleuranalyse en advies / Imago en communicatie door kleur
Sta je op een keerpunt in je leven?Wil je graag voor jezelf beginnen?Ben je geïnteresseerd in kleding en mode?Vragen mensen in je omgeving vaak advies aan jou over hun kleding?Wil …
Meer opleidingen Kleuradviseur

Weet je nog niet of je Kleuradviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kleuradviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kleuradviseur

Met wie werkt een Kleuradviseur samen? 

Met wie je samen zult werken en aan wie je al of niet verantwoording aflegt hangt voor een Kleuradviseur nauw samen met de gekozen adviesrichting.

In de fashionscene zul je misschien te maken krijgen met ontwerpers, bn-ers, particulieren, visagisten en dergelijke

In de verf, interieur en gebouwen zul je onder andere te maken krijgen met ontwerpers, architecten, schilders en eigenaren van huizen en gebouwen.

Wanneer je op freelancebasis advies geeft aan verschillende bedrijven ben je eigen baas en heb je geen leidinggevende boven je staan. Wel zul je verantwoording afleggen aan de klant die je adviseert. Wanneer je wel werkt bij een bedrijf dan moet je verantwoording afleggen aan een manager.


 • Ontwerper
 • Klant
 • Visagist
 • Architect
 • Beheerder gebouw
Kleuradviseur


Organisaties waar een Kleuradviseur werkzaam is

Waar werkt een Kleuradviseur meestal? 

Het geven van advies in ruil voor geld is bedoelt voor het maken van winst. De Kleuradviseur maakt dan ook deel uit van de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Kleuradviseur

Waar kun je het beste werken als Kleuradviseur? Hieronder vindt je de best door de Kleuradviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kleuradviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kleuradviseur:

Welke competenties heeft een een Kleuradviseur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kleuradviseur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kleuradviseur nodig? 

De Kleuradviseur is gevoelig voor wat anderen vinden en denken. Soms een grote groep en soms een individu. Eigen mening en ideeën zijn op dat moment ondergeschikt aan die van anderen. Door scherp op te letten en uit je kennis te putten kun je met de juiste kleuradviezen komen (Romanticus).

Het is voor de Kleuradviseur zoals gezegd belangrijk om in te kunnen schatten en waar te kunnen nemen wat anderen vinden en denken. Door oog te hebben voor detail en de wil om bij te leren blijft je kennis en kunde op peil (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kleuradviseur


Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kleuradviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kleuradviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kleuradviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kleuradviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kleuradviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kleuradviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kleuradviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kleuradviseur iets voor je?

Zou je graag Kleuradviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kleuradviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kleuradviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar