U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Debiteuren

Medewerker Debiteuren worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Debiteuren? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Debiteuren heeft een hoop verschillende taken die heel klantgericht zijn. Samen met de klanten komt hij tot afspraken over kredietverlening. Mocht hij  problemen signaleren die ontstaan met de betaling, dan moet hij actie ondernemen. Hij kan bijvoorbeeld een aanmaning geven, schriftelijk of mondeling. Dit moet allemaal administratief in orde zijn en genoteerd worden. Als hierna betaling nog steeds uitblijft, dit kan zijn vanwege weigering, maar ook vanwege surceance van betaling of een faillisement, moet de Medewerker Debiteuren contact opnemen met incassobureaus en curatoren om het geld alsnog binnen te halen.

Er zijn ook andere taken. Soms moeten er inkoopfacturen verwerkt en betaalsets aangemaakt worden of eventuele begeleiding geboden bij het programma Cash.

Zoals al vermeld, moet ook alles administratief in orde zijn. Dit is het grootste gedeelte van de functie van de Medewerker Debiteuren. Zo moet je inlichtingen inwinnen, rapportages maken en inkomende correspondentie. verwerken. Daarbuiten wordt er verwacht dat je eventuele fouten ontdekt, zodat de efficiëntie van het bedrijfsproces verhoogd wordt. Een Medewerker Debiteuren rapporteert dit aan de coördinator of manager van de afdeling.

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Debiteuren, Baan Medewerker Debiteuren, Medewerker Debiteuren Worden, Functie-eisen Medewerker Debiteuren, Verantwoordelijkheden Medewerker Debiteuren, Functieprofiel Medewerker Debiteuren, Wat doet een Medewerker Debiteuren, Werken als Medewerker Debiteuren.

Medewerker Debiteuren worden: Opleiding tot medewerker Debiteuren

Een Medewerker Debiteuren heeft minimaal een MBO diploma nodig, bij voorkeur een Praktijk Diploma Boekhouden (PDB). Daarbij wordt vaak nog enige jaren (drie tot vijf) ervaring verwacht in een vergelijkbare functie. Ook is het noodzakelijk om goede kennis van administratieve programma's en geautomatiseerde processen te hebben. Een Medewerker Debiteuren hoort ook goed gebruik te kunnen maken van programma's als Word, Excel en Exact. Het goed spreken en schrijven van de Engelse taal is meestal niet noodzakelijk, maar het kan een pré of eis zijn. Dit geldt ook voor de Franse en Duitse taal.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Debiteuren, Medewerker Debiteuren Worden, Opleidingsniveau Medewerker Debiteuren, Scholing Medewerker Debiteuren, Studie Medewerker Debiteuren, Bijscholing Medewerker Debiteuren, Omscholing Medewerker Debiteuren.

Organisaties waar een medewerker Debiteuren doorgaans werkzaam is

Een Medewerker Debiteuren komt voornamelijk voor bij bedrijven die winst willen maken. Er zijn echter ook bedrijven die geen winstoogmerk hebben, maar wel een afdeling debiteuren. Medewerkers Debiteuren werken dus zowel bij een profit instelling als bij een non-profit instelling.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Debiteuren, Medewerker Debiteuren Worden, Opleidingsniveau Medewerker Debiteuren, Scholing Medewerker Debiteuren, Studie Medewerker Debiteuren, Bijscholing Medewerker Debiteuren, Omscholing Medewerker Debiteuren.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Debiteuren

Salarissen kunnen variëren tussen ca. €1800 en €2750. Deze indicatie is op basis van 32 uur, alhoewel de baan ook fulltime aangeboden wordt. Behalve vakantietoeslagen, een 13e maand en pensioenregeling. Bonussen komen niet voor, leasecontracten evenmin.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Debiteuren, Loon Medewerker Debiteuren, Wat verdien je als Medewerker Debiteuren, Salarisschaal Medewerker Debiteuren, Salarisindicatie Medewerker Debiteuren, Bonus Medewerker Debiteuren, CAO Medewerker Debiteuren, Brutoloon Medewerker Debiteuren, Nettoloon Medewerker Debiteuren, Vakantiedagen Medewerker Debiteuren, Pensioen Medewerker Debiteuren.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker debiteuren

 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Organiseren
 • Sociabiliteit
 • Communicatief vaardig
 • Overzicht houden
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Debiteuren, Vaardigheden Medewerker Debiteuren, Attitude Medewerker Debiteuren, Kwalificaties Medewerker Debiteuren, Competentieprofiel Medewerker Debiteuren.

Boeken voor het beroep medewerker debiteuren

Wil je meer weten over het beroep medewerker debiteuren? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker debiteuren bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker debiteuren te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Debiteuren, Medewerker Debiteuren ebooks, boek Medewerker Debiteuren.

Persoonstypen medewerker Debiteuren

Een Medewerker Debiteuren is goed in overleg met klanten en bij problemen blijft hij diplomatiek. Gezien de vele verschillende taken die een Medewerker Debiteuren heeft is het handig dat hij zich goed kan aanpassen, zodat hij snel aan iets anders kan beginnen (Bemiddelaar). Een Medewerker Debiteuren is ook een persoon die zaken goed kan beschouwen en kalm blijft. In eventuele discussies met een klant weet hij altijd wat de feiten zijn, maar hij zal toch kalm de informatie overbengen. Daarbij is hij analytisch ingesteld en ziet daardoor onregelmatigheden op tijd en handelt ernaar (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Debiteuren, Karakter Medewerker Debiteuren.

Netwerk medewerker Debiteuren

Een Medewerker Debiteuren komt veel in contact met de klanten. Eerst worden er afspraken gemaakt waar de Medewerker al bij betrokken is, maar mocht een klant zich niet aan de afspraken houden dan zal hij proberen met die klanten een oplossing te vinden. Werken zij niet mee stuurt hij de aanmaning en hij blijft in contact met de klant. Mochten die uiteindelijk nog steeds weigeren te betalen of zijn ze niet in de mogelijkheid, dan zoekt een Medewerker Debiteuren contact met een incassobureau of curator. Ook met hen zal hij dus in contact komen, maar dit komt wel minder voor.

Een Medewerker Debiteuren komt ook veel in contact met zijn manager, aan wie hij rapporteert.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Debiteuren, Medewerkers Medewerker Debiteuren.

Is het beroep medewerker Debiteuren iets voor jou?

Zou je graag medewerker Debiteuren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Debiteuren bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Debiteuren, beroepskeuzetest Medewerker Debiteuren, beroep Medewerker Debiteuren kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Debiteuren

Er zijn heel wat posities voor een Medewerker Debiteuren vacant, maar het is ook een beroep dat een groot aanbod heeft. De eisen zijn niet al te hoog en mocht men de opleiding afgerond hebben voldoet men aan al aan vrijwel alle eisen. Er zijn echter ook andere beroepen die dezelfde eisen hebben, waardoor de vraag en aanbod toch redelijk in evenwicht komen.

Doorgroeimogelijkheden zijn aanwezig, zo kan de positie van manager debiteuren bereikt worden, maar om door te groeien in het bedrijf is bijscholing vaak noodzakelijk. Met extra scholing zijn er meestal genoeg mogelijkheden tot promotie naar een hogere positie, eventueel bij een ander bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Debiteuren

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Debiteuren. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Debiteuren, Promotie mogelijkheden Medewerker Debiteuren, Carriere Medewerker Debiteuren.

Solliciteren op de functie medewerker Debiteuren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Debiteuren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Debiteuren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Debiteuren. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Debiteuren, CV Medewerker Debiteuren, sollicitatie Medewerker Debiteuren.

Interviews met medewerker Debiteuren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Debiteuren

Vacatures medewerker debiteuren

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Debiteuren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Debiteuren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Debiteuren heeft een hoop verschillende taken die heel klantgericht zijn. Samen met de klanten komt hij tot afspraken over kredietverlening. Mocht hij  problemen signaleren die ontstaan met de betaling, dan moet hij actie ondernemen.

Beoordeling Medewerker Debiteuren

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Debiteuren' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Debiteuren

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep