Medewerker Debiteuren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Debiteuren? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker debiteuren. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker debiteuren wordt.

 

Wat is een Medewerker Debiteuren?

Een Medewerker Debiteuren heeft een hoop verschillende taken die heel klantgericht zijn. Samen met de klanten komt hij tot afspraken over kredietverlening. Mocht hij  problemen signaleren die ontstaan met de betaling, dan moet hij actie ondernemen. Hij kan bijvoorbeeld een aanmaning geven, schriftelijk of mondeling. Dit moet allemaal administratief in orde zijn en genoteerd worden. Als hierna betaling nog steeds uitblijft, dit kan zijn vanwege weigering, maar ook vanwege surceance van betaling of een faillisement, moet de Medewerker Debiteuren contact opnemen met incassobureaus en curatoren om het geld alsnog binnen te halen.

Er zijn ook andere taken. Soms moeten er inkoopfacturen verwerkt en betaalsets aangemaakt worden of eventuele begeleiding geboden bij het programma Cash.

Zoals al vermeld, moet ook alles administratief in orde zijn. Dit is het grootste gedeelte van de functie van de Medewerker Debiteuren. Zo moet je inlichtingen inwinnen, rapportages maken en inkomende correspondentie. verwerken. Daarbuiten wordt er verwacht dat je eventuele fouten ontdekt, zodat de efficiëntie van het bedrijfsproces verhoogd wordt. Een Medewerker Debiteuren rapporteert dit aan de coördinator of manager van de afdeling.Wil je werken als Medewerker Debiteuren?

Werk je al als Medewerker Debiteuren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Debiteuren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Debiteuren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Debiteuren in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Manager Debiteuren
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

46


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Debiteuren

Wat verdient een Medewerker Debiteuren?

Salarissen kunnen variëren tussen ca. €1800 en €2750. Deze indicatie is op basis van 32 uur, alhoewel de baan ook fulltime aangeboden wordt. Behalve vakantietoeslagen, een 13e maand en pensioenregeling. Bonussen komen niet voor, leasecontracten evenmin.

Salarisschaal Medewerker Debiteuren

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Medewerker Debiteuren

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Debiteuren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Debiteuren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Debiteuren vacatures

Vacature Medewerker Debiteuren
Page Personnel
Als Medewerker Debiteuren binnen het Finance Shared Service Center kun je altijd terecht bij jouw teamgenoten, maar heb je een eigen portfolio in beheer waar je zelf uiteindelijk verantwoordelijk voor …
Vacature Medewerker Debiteurenbeheer
Page Personnel
Voor een toonaangevende organisatie in Zoetermeer zijn wij momenteel op zoek naar een medewerker debiteurenbeheer. Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is een internationaal bedrijf met een vestiging in Zoetermeer. Zij leveren oplossingen …
Vacature Medewerker Debiteuren
Walters People
Ben jij een Medewerker Debiteuren en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij jezelf verder ontwikkelen als Medewerker Debiteuren in een dynamisch bedrijf en bereid om hard te werken? …
Vacature Medewerker Debiteuren
Walters People
Ben jij een Medewerker Debiteuren en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij jezelf verder ontwikkelen als Medewerker Debiteuren in een dynamisch bedrijf en bereid om hard te werken? …
Vacature Senior Medewerker Debiteuren
Walters People
Ben jij een Debiteurenbeheerder en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij jezelf verder ontwikkelen als Debiteurenbeheerder en heb jij ervaring met subsidiegelden, leges en heffingen? Heb jij een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Debiteuren

Wat is de toekomst van Medewerker Debiteuren?

Er zijn heel wat posities voor een Medewerker Debiteuren vacant, maar het is ook een beroep dat een groot aanbod heeft. De eisen zijn niet al te hoog en mocht men de opleiding afgerond hebben voldoet men aan al aan vrijwel alle eisen. Er zijn echter ook andere beroepen die dezelfde eisen hebben, waardoor de vraag en aanbod toch redelijk in evenwicht komen.

Doorgroeimogelijkheden zijn aanwezig, zo kan de positie van manager debiteuren bereikt worden, maar om door te groeien in het bedrijf is bijscholing vaak noodzakelijk. Met extra scholing zijn er meestal genoeg mogelijkheden tot promotie naar een hogere positie, eventueel bij een ander bedrijf.

Baankans Medewerker Debiteuren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

46


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Debiteuren worden: Opleidingen tot Medewerker Debiteuren

Wil je Medewerker Debiteuren worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Debiteuren.

Hoe word je een Medewerker Debiteuren? 

Een Medewerker Debiteuren heeft minimaal een MBO diploma nodig, bij voorkeur een Praktijk Diploma Boekhouden (PDB). Daarbij wordt vaak nog enige jaren (drie tot vijf) ervaring verwacht in een vergelijkbare functie. Ook is het noodzakelijk om goede kennis van administratieve programma's en geautomatiseerde processen te hebben. Een Medewerker Debiteuren hoort ook goed gebruik te kunnen maken van programma's als Word, Excel en Exact. Het goed spreken en schrijven van de Engelse taal is meestal niet noodzakelijk, maar het kan een pré of eis zijn. Dit geldt ook voor de Franse en Duitse taal.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Medewerker Debiteuren

Telefonische incasso/ Telefonisch incasseren en debiteurenbeheer / Debiteurenbeheer/ Telefoontraining
Gespreksstructuur incassogesprek, gesprek leiden en sturen, omgaan met weerstand, commitment krijgen op betaling, doortastendheid en overtuigingskracht, verkoop- en afsluittechnieken. Wat is het doel van deze training? In deze training krijgen …
Telefonische incasso/ Telefonisch incasseren en debiteurenbeheer / Debiteurenbeheer/ Telefoontraining
(specialisatie) Financieel Administratief Medewerker
De functie Financieel Administratief Medewerker Heb jij graag contact met mensen, maar werk je nog liever met cijfers? En maak jij graag alles kloppend? Dan is onze opleiding Financieel Administratief …
(specialisatie) Financieel Administratief Medewerker
Financieel administratief medewerker (1-jarig MBO3)
Financieel administratief medewerk(st)er (vakopleiding) Eén jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met doorstroomprogramma naar MBO-niveau 4. (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart). De kerntaken van een financieel administratief medewerker zijn Controleert en …
Financieel administratief medewerker (1-jarig MBO3)
Basisopleiding Financieel medewerker uitkeringsadministratie
Vanwege de toenemende vraag naar financieel medewerkers op de uitkeringsadministratie bij lokale overheden, in het bijzonder bij (inter-)gemeentelijke afdelingen in het sociaal domein heeft de MariënburgGroep een hoogwaardige opleiding tot …
Basisopleiding Financieel medewerker uitkeringsadministratie
MBO Bedrijfsadministrateur (niveau 4)
Een bedrijfsadministrateur is werkzaam op de administratie van een bedrijf of instelling. Met jouw inzicht in boekhouden en fiscaliteiten behoud jij overzicht over de gehele administratie met haar sub administraties. …
MBO Bedrijfsadministrateur (niveau 4)

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Debiteuren

Als je Medewerker Debiteuren wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Debiteuren zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Debiteuren

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Debiteuren?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Debiteuren

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Debiteuren nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Debiteuren nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Debiteuren

Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Medewerker Debiteuren

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Debiteuren. Als Medewerker Debiteuren wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Debiteuren:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Debiteuren

Vakkennis voor een Medewerker Debiteuren

Het is voor een Medewerker Debiteuren ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Debiteuren zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Debiteuren

MBO Bedrijfsadministrateur (niveau 4)
Een bedrijfsadministrateur is werkzaam op de administratie van een bedrijf of instelling. Met jouw inzicht in boekhouden en fiscaliteiten behoud jij overzicht over de gehele administratie met haar sub administraties. …
MBO Bedrijfsadministrateur (niveau 4)
MBO Bedrijfsadministrateur (niveau 4)
Een bedrijfsadministrateur is werkzaam op de administratie van een bedrijf of instelling. Met jouw inzicht in boekhouden en fiscaliteiten behoud jij overzicht over de gehele administratie met haar sub administraties. …
MBO Bedrijfsadministrateur (niveau 4)

Werkervaring Medewerker Debiteuren

Het is voor een startend Medewerker Debiteuren die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Debiteuren is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Controller .

Iets anders leren?

Is Medewerker Debiteuren het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Debiteuren

Met wie werkt een Medewerker Debiteuren samen? 

Een Medewerker Debiteuren komt veel in contact met de klanten. Eerst worden er afspraken gemaakt waar de Medewerker al bij betrokken is, maar mocht een klant zich niet aan de afspraken houden dan zal hij proberen met die klanten een oplossing te vinden. Werken zij niet mee stuurt hij de aanmaning en hij blijft in contact met de klant. Mochten die uiteindelijk nog steeds weigeren te betalen of zijn ze niet in de mogelijkheid, dan zoekt een Medewerker Debiteuren contact met een incassobureau of curator. Ook met hen zal hij dus in contact komen, maar dit komt wel minder voor.

Een Medewerker Debiteuren komt ook veel in contact met zijn manager, aan wie hij rapporteert.


  • Manager Debiteuren
  • Klanten
Medewerker Debiteuren


Organisaties waar een Medewerker Debiteuren werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Debiteuren meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Debiteuren?

Een Medewerker Debiteuren komt voornamelijk voor bij bedrijven die winst willen maken. Er zijn echter ook bedrijven die geen winstoogmerk hebben, maar wel een afdeling debiteuren. Medewerkers Debiteuren werken dus zowel bij een profit instelling als bij een non-profit instelling.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Debiteuren

Waar kun je het beste werken als Medewerker Debiteuren? Hieronder vind je de best door de Medewerker Debiteuren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Debiteuren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Debiteuren:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Debiteuren.

Welke competenties heeft een Medewerker Debiteuren nodig?

Een Medewerker Debiteuren heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Debiteuren

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Debiteuren passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Debiteuren nodig? 

Een Medewerker Debiteuren is goed in overleg met klanten en bij problemen blijft hij diplomatiek. Gezien de vele verschillende taken die een Medewerker Debiteuren heeft is het handig dat hij zich goed kan aanpassen, zodat hij snel aan iets anders kan beginnen (Bemiddelaar). Een Medewerker Debiteuren is ook een persoon die zaken goed kan beschouwen en kalm blijft. In eventuele discussies met een klant weet hij altijd wat de feiten zijn, maar hij zal toch kalm de informatie overbengen. Daarbij is hij analytisch ingesteld en ziet daardoor onregelmatigheden op tijd en handelt ernaar (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Debiteuren


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Debiteuren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Debiteuren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Debiteuren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Debiteuren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Debiteuren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Debiteuren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Debiteuren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Debiteuren iets voor je?

Zou je graag Medewerker Debiteuren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Debiteuren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Debiteuren?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Medewerker Debiteuren

Vacature Enthousiaste medewerker debiteuren
Lyceo B.V.
Houd jij van telefoneren en ben je administratief sterk? Werk je graag in een gemotiveerd team? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe medewerker debiteuren Wat ga je doen? Als …
Vacature Medewerker Debiteuren
Walters People
Ben jij een Medewerker Debiteuren en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij jezelf verder ontwikkelen als Medewerker Debiteuren in een dynamisch bedrijf en bereid om hard te werken? …
Vacature Debiteuren Medewerker
Page Personnel
Per direct beschikbaar voor een mooie, veelzijdige rol als debiteuren beheerder? Reageer dan nu.OmschrijvingTerugbrengen van betalingsachterstandenControleren van de debiteurenadministratieAnalyseren en meedenken in procesverbetering mbt debiteurenadministratieSparren en schakelen met …
Vacature Medewerker debiteuren administratie Frans
Page Personnel
Voor een internationale organisatie in Breda actief in de sector Building and Construction zijn wij per direct op zoek naar een Medewerker debiteuren administratie Frans voor uur per week, het …
Vacature Medewerker debiteuren administratie
Page Personnel
Voor een internationale organisatie in Breda actief in de sector Building and Construction zijn wij per direct op zoek naar een Medewerker debiteuren administratie voor uur per week, het betreft …

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Debiteuren

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar