U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Opvoedcoach

Opvoedcoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een opvoedcoach? Lees de functieomschrijving.

De Opvoedcoach begeleidt ouders bij opvoedkundige vraagstukken. De Opvoedcoach helpt ouders die vragen over de opvoeding hebben of die problemen tijdens de opvoeding van hun kinderen ondervinden.

Ouders kunnen om verschillende redenen contact zoeken met een Opvoedcoach. Ouders kunnen bevestiging zoeken voor hun eigen aanpak of op zoek zijn naar een andere aanpak. Ook kunnen zij met vragen over de ontwikkeling en het gedrag van hun kinderen terecht bij de Opvoedcoach. De Opvoedcoach kan ouders een praktisch advies geven of juist een steuntje in de rug.

De Opvoedcoach probeert meestal in één of meerdere gesprekken de problemen en vragen van de ouders te behandelen en hen ondersteuning te bieden. In sommige gevallen kan de Opvoedcoach ervoor kiezen om bij het gezin op bezoek te gaan om de situatie in het echt te kunnen zien en te kunnen helpen. Vaak kan de Opvoedcoach in een gesprek de ouders al voldoende handvaten geven.

Ouders kiezen er meestal zelf voor om contact te zoeken met een Opvoedcoach. Ook kunnen zij er zelf voor kiezen hoeveel gesprekken zij met de Opvoedcoach nodig hebben. De Opvoedcoach moet de situatie zoals die door de ouders omschreven wordt goed kunnen beoordelen en de ouders hierbij de juiste handvaten geven.

Mensen vonden ons op: Job Opvoedcoach, Baan Opvoedcoach, Opvoedcoach Worden, Functie-eisen Opvoedcoach, Verantwoordelijkheden Opvoedcoach, Functieprofiel Opvoedcoach, Wat doet een Opvoedcoach, Werken als Opvoedcoach.

Opvoedcoach worden: Opleiding tot opvoedcoach

Er bestaan (korte) cursussen en opleidingen tot Opvoedcoach. Hierin leert de Opvoedcoach diverse opvoedtechnieken en leert de Opvoedcoach de situatie in te schatten en de ouders de juiste handvaten te bieden. Ook een pedagogische opleiding kan een goede basis vormen voor de Opvoedcoach.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Opvoedcoach, Opvoedcoach Worden, Opleidingsniveau Opvoedcoach, Scholing Opvoedcoach, Studie Opvoedcoach, Bijscholing Opvoedcoach, Omscholing Opvoedcoach.

Organisaties waar een opvoedcoach doorgaans werkzaam is

De Opvoedcoach kan voor een organisatie werken die gespecialiseerd is in opvoeding en opvoedingsvraagstukken. Veel Opvoedcoaches werken echter als zelfstandig ondernemer en hebben een eigen bedrijf. Ouders kunnen dan bij hun terecht met vragen over en problemen met de opvoeding van hun kinderen. De Opvoedcoach is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Opvoedcoach, Opvoedcoach Worden, Opleidingsniveau Opvoedcoach, Scholing Opvoedcoach, Studie Opvoedcoach, Bijscholing Opvoedcoach, Omscholing Opvoedcoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden opvoedcoach

Over het exacte salaris van de Opvoedcoach is weinig bekend. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de werksituatie van de Opvoedcoach. Veel Opvoedcoaches werken als zelfstandig ondernemer en zullen daarom als starter niet veel verdienen. Naarmate de onderneming succesvoller wordt, al het salaris van de Opvoedcoach snel op kunnen lopen.

Mensen vonden ons op: Salaris Opvoedcoach, Loon Opvoedcoach, Wat verdien je als Opvoedcoach, Salarisschaal Opvoedcoach, Salarisindicatie Opvoedcoach, Bonus Opvoedcoach, CAO Opvoedcoach, Brutoloon Opvoedcoach, Nettoloon Opvoedcoach, Vakantiedagen Opvoedcoach, Pensioen Opvoedcoach.

Competenties, skills & vaardigheden opvoedcoach

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Opvoedcoach, Vaardigheden Opvoedcoach, Attitude Opvoedcoach, Kwalificaties Opvoedcoach, Competentieprofiel Opvoedcoach.

Boeken voor het beroep opvoedcoach

Wil je meer weten over het beroep opvoedcoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je opvoedcoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken opvoedcoach te komen.

De opvoedcoach | Leighton Thomas

halveer de stress, verdubbel de energie in 7 dagen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789022544273 | 320 pagina's

Ouders worden dagelijks voor schijnbaar onoplosbare problemen gesteld en dat vreet energie. De opvoedcoach helpt je te werken aan oplossingen. Lorraine Thomas heeft een coaching programma ontwikkeld van zeven dagen voor twaalf veel voorkomende oudervragen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Opvoedcoach, Opvoedcoach ebooks, boek Opvoedcoach.

Persoonstypen opvoedcoach

De Opvoedcoach moet goed in kunnen schatten en kunnen beoordelen hoe de situatie omtrent de opvoeding is (Waarnemer). De Opvoedcoach doet dit meestal aan de hand van de verhalen van de ouders. Aan de hand hiervan moet de Opvoedcoach de ouders juiste handvaten reiken en hen op de juiste manier kunnen adviseren. De Opvoedcoach moet een goed onafhankelijk oordeel kunnen maken en duidelijk advies kunnen geven (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Opvoedcoach, Karakter Opvoedcoach.

Netwerk opvoedcoach

De Opvoedcoach heeft vooral veel contact met ouders. De ouders komen meestal op eigen initiatief naar de Opvoedcoach voor advies over de opvoeding van hun kinderen. De Opvoedcoach kan daarnaast ook te maken hebben met andere Opvoedcoach of vergelijkbare beroepen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Opvoedcoach, Medewerkers Opvoedcoach.

Is het beroep opvoedcoach iets voor jou?

Zou je graag opvoedcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als opvoedcoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Opvoedcoach, beroepskeuzetest Opvoedcoach, beroep Opvoedcoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden opvoedcoach

De Opvoedcoach werkt vaak als zelfstandig ondernemer. Ouders kunnen de hulp van een Opvoedcoach inschakelen. Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Doorgroeimogelijkheden zijn er voornamelijk in het opzetten van een succesvolle eigen onderneming.

Arbeidsmarktperspectief score opvoedcoach

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep opvoedcoach. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Opvoedcoach, Promotie mogelijkheden Opvoedcoach, Carriere Opvoedcoach.

Solliciteren op de functie opvoedcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als opvoedcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor opvoedcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als opvoedcoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Opvoedcoach, CV Opvoedcoach, sollicitatie Opvoedcoach.

Interviews met opvoedcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen opvoedcoach

Vacatures opvoedcoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Opvoedcoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Opvoedcoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Opvoedcoach begeleidt ouders bij opvoedkundige vraagstukken. De Opvoedcoach helpt ouders die vragen over de opvoeding hebben of die problemen tijdens de opvoeding van hun kinderen ondervinden. Ouders kunnen om verschillende redenen contact zoeken met een Opvoedcoach.

Beoordeling Opvoedcoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Opvoedcoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Opvoedcoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep