U bevindt zich hier: Home » Beroepen » PHP Programmeur

PHP Programmeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een PHP Programmeur? Lees de functieomschrijving.

De PHP Programmeur programmeert en ontwikkelt applicaties met behulp van PHP. PHP is een scripttaal die wordt gebruikt om informatie te verwerken tot een hypertext. PHP staat dan ook voor Hypertext Preprocessor. De scripttaal creëert dynamische webpagina’s op webservers. Door middel van de scripttaal PHP kan informatie op een website getoond worden. De bekendste en meest gebruikte hypertexts zijn HTML (HyperText Markup Language) en XHTML (Extensible HyperText Markup Language).

De PHP Programmeur schrijft de scripttaal. Deze taal of code wordt vervolgens door de computer gelezen en omgezet in een webpagina of toepassing. De scripttaal PHP kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Zo kan door middel van PHP forums, contentmanagementsystemen en wiki’s ontwikkeld worden. De PHP Programmeur kan vaak voor diverse van deze toepassingen de scripts schrijven en daarmee de toepassingen ontwikkelen.

De PHP Programmeur heeft vanzelfsprekend een gedegen kennis van de scripttaal PHP. In opdracht van een klant ontwikkelt en programmeert de PHP Programmeur vaak allerhande toepassingen. De PHP Programmeur kan als zelfstandig ondernemer werkzaam zijn, maar ook voor een klein of groot bedrijf werken. Voor een groot bedrijf ontwikkelt en programmeert de PHP Programmeur vaak voornamelijk toepassingen voor de eigen organisatie. Voor een klein bedrijf ontwikkelt de PHP Programmeur vaak wel voor klanten. Er zijn dan vaak een aantal programmeurs in dienst die hun eigen specialiteit hebben.

Mensen vonden ons op: Job PHP Programmeur, Baan PHP Programmeur, PHP Programmeur Worden, Functie-eisen PHP Programmeur, Verantwoordelijkheden PHP Programmeur, Functieprofiel PHP Programmeur, Wat doet een PHP Programmeur, Werken als PHP Programmeur.

PHP Programmeur worden: Opleiding tot PHP Programmeur

Om aan de slag te kunnen gaan als PHP Programmeur, is een opleiding op het gebied van programmeren aan te raden. In deze opleiding komen diverse programmeertalen aan bod, waaronder de scripttaal PHP. Vaak heeft de PHP Programmeur ook al enige kennis van deze taal voor aan de opleiding begonnen wordt. Naast deze opleiding worden er door diverse instituten ook korte opleidingen cursussen aangeboden waarin PHP aan bod komt. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor PHP Programmeur, PHP Programmeur Worden, Opleidingsniveau PHP Programmeur, Scholing PHP Programmeur, Studie PHP Programmeur, Bijscholing PHP Programmeur, Omscholing PHP Programmeur.

Organisaties waar een PHP Programmeur doorgaans werkzaam is

De PHP Programmeur kan voor diverse typen organisaties werkzaam zijn. Zo kan de PHP Programmeur als zelfstandig ondernemer werken of samen met een aantal andere programmeurs voor een kleine organisatie. Vaak word dan in opdracht van een klant toepassingen ontwikkeld. Ook kan de PHP Programmeur werkzaam zijn voor een grote organisatie. De PHP Programmeur ontwikkelt dan toepassingen voor deze organisatie en lost problemen met bestaande toepassingen op.

Mensen vonden ons op: Studeren voor PHP Programmeur, PHP Programmeur Worden, Opleidingsniveau PHP Programmeur, Scholing PHP Programmeur, Studie PHP Programmeur, Bijscholing PHP Programmeur, Omscholing PHP Programmeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden PHP Programmeur

Een beginnende PHP Programmeur verdient rond de 2500 euro. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer 4500 euro naarmate meer ervaring wordt opgedaan. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de PHP Programmeur voor werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris PHP Programmeur, Loon PHP Programmeur, Wat verdien je als PHP Programmeur, Salarisschaal PHP Programmeur, Salarisindicatie PHP Programmeur, Bonus PHP Programmeur, CAO PHP Programmeur, Brutoloon PHP Programmeur, Nettoloon PHP Programmeur, Vakantiedagen PHP Programmeur, Pensioen PHP Programmeur.

Competenties, skills & vaardigheden php programmeur

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis PHP Programmeur, Vaardigheden PHP Programmeur, Attitude PHP Programmeur, Kwalificaties PHP Programmeur, Competentieprofiel PHP Programmeur.

Boeken voor het beroep php programmeur

Wil je meer weten over het beroep php programmeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je php programmeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken php programmeur te komen.

De Coders | Clive Thompson

Een kijkje in het hoofd van programmeurs – de machtigste beroepsgroep ter wereld - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492493620 | 400 pagina's

Welkom in de 21e eeuw: het tijdperk waarin programmeurs de dienst uitmaken. Facebooks algoritmes bepalen het nieuws, WhatsApp domineert onze communicatie en ons liefdesleven wordt gestuurd door datingapps. Onze wereld draait op computercode, en die is ges...

Learning PHP, MySQL & JavaScript 5e | Robin Nixon

With jQuery, CSS & HTML5 - Engels | Druk: 5 | Paperback | 9781491978917 | 800 pagina's

Build interactive, data-driven websites with the potent combination of open source technologies and web standards, even if you have only basic HTML knowledge. In this update to this popular hands-on guide, you'll tackle dynamic web programming with the la...

PHP & MySQL | Jon Duckett

Server-side Web Development - Engels | Hardcover | 9781119149217 | 672 pagina's

Learn PHP, the programming language used to build sites like Facebook, Wikipedia and WordPress, then discover how these sites store information in a database (MySQL) and use the database to create the web pages. This full-color book is packed with inspiri...

Mensen vonden ons op: boeken voor PHP Programmeur, PHP Programmeur ebooks, boek PHP Programmeur.

Persoonstypen PHP Programmeur

De PHP Programmeur moet doelgericht te werk gaan en succesvol willen zijn in de werkzaamheden (succesvolle werker). Ook moet de PHP Programmeur goed met de computer kunnen werken en analytisch ingesteld zijn (waarnemer). De PHP Programmeur moet een goed inzicht hebben in de scripttaal PHP en de diversiteit van de toepassingen ervan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid PHP Programmeur, Karakter PHP Programmeur.

Netwerk PHP Programmeur

De PHP Programmeur werkt bij een organisatie vaak samen met andere programmeurs. Vaak kan er dan samen overlegd worden over de ontwikkeling van toepassingen. Ook werkt de PHP Programmeur vaak in opdracht van een klant waardoor er ook geregeld contact met de klant is. De PHP Programmeur heeft een idee voor een toepassing en vervolgens moet de PHP Programmeur dit idee gaan omzetten in een concreet plan en de toepassing programmeren.

Mensen vonden ons op: Collega’s PHP Programmeur, Medewerkers PHP Programmeur.

Is het beroep PHP Programmeur iets voor jou?

Zou je graag PHP Programmeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als PHP Programmeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze PHP Programmeur, beroepskeuzetest PHP Programmeur, beroep PHP Programmeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden PHP Programmeur

Er worden steeds meer toepassingen ontwikkeld en er is daarom voldoende werk voor de PHP Programmeur. Bij een organisatie kan er sprake zijn van een doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld naar een meer leidinggevende functie. Ook kan de PHP Programmeur zijn kennis over PHP uitbreiden of een andere programmeertaal leren.

Arbeidsmarktperspectief score PHP Programmeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep PHP Programmeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten PHP Programmeur, Promotie mogelijkheden PHP Programmeur, Carriere PHP Programmeur.

Solliciteren op de functie PHP Programmeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als PHP Programmeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor PHP Programmeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als PHP Programmeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als PHP Programmeur, CV PHP Programmeur, sollicitatie PHP Programmeur.

Interviews met PHP Programmeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen PHP Programmeur

Vacatures php programmeur

Op zoek naar een nieuwe baan als PHP Programmeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor PHP Programmeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De PHP Programmeur programmeert en ontwikkelt applicaties met behulp van PHP. PHP is een scripttaal die wordt gebruikt om informatie te verwerken tot een hypertext. PHP staat dan ook voor Hypertext Preprocessor.

Beoordeling PHP Programmeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep PHP Programmeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep PHP Programmeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep