U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Paparazzo

Paparazzo worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een paparazzo? Lees de functieomschrijving.

Een Paparazzo is een fotograaf die fotografeert voor roddelbladen. Hij dankt zijn naam aan het gelijknamige personage in Fellini's La Dolce Vita dat nogal agressief en opdringerig fotografeerde. Paparazzi staan bekend om hun bijna gewetenloze fanatisme in het fotograferen van (internationale) beroemdheden in privé-situaties, bij voorkeur in onflatteuze, compromitterende poses of op locaties die voor ophef kunnen zorgen. Ze zijn bereid hiervoor ver te gaan; ze breken in, doorzoeken het afval van beroemdheden, achtervolgen ze dagenlang (desnoods de wereld over) en respecteren geen grenzen tussen publiek en privé. Om tot in huiskamers te kunnen doordringen richten zij zich tot de zoomlens.  De combinatie van ophef en nieuwswaarde levert de beste foto op. Paparazzi hebben dan ook een neus voor het localiseren van beroemdheden en zijn uitstekend op de hoogte van wat er speelt in de wereld van celebrities (en politici).

Paparazzi en roddelpers hebben een gecompliceerde relatie met de beroemdheden die zij maken of kraken. Aandacht van de roddelpers is vaak een belangrijke voorwaarde voor het vergaren en behouden van roem. Aandacht van de roddelpers is echter ook irritant en leidt tot privacy-schendingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat in enkele staten de wetgeving rond privacy herzien wordt of is. Dit zal weinig invloed hebben op het functioneren van Paparazzi. Hun werk is een belangrijke bepaler van de opbrengst van een blad. Rechtszaken kunnen makkelijk worden afgekocht. En een Paparazzo (vooral in de VS) kan met dé onthullende foto in één keer binnen zijn.

Fotograferen op een door beroemdheden georganiseerde locatie (zoals het Koningshuis doet) is voor Paparazzo niet erg interessant. Het is dodelijk saai en foto's leveren nauwelijks iets op.

Mensen vonden ons op: Job Paparazzo, Baan Paparazzo, Paparazzo Worden, Functie-eisen Paparazzo, Verantwoordelijkheden Paparazzo, Functieprofiel Paparazzo, Wat doet een Paparazzo, Werken als Paparazzo.

Paparazzo worden: Opleiding tot paparazzo

Er is geen opleiding nodig voor het uitvoeren van het werk van een Roddelfotograaf. Amateurfotografen kunnen bij wijze van spreke al proberen foto's te slijten aan weekbladen. De bekende pPaparazzo Joop van Tellingen begon op zijn zestiende al bij een nationaal dagblad en werkte daarna voor diverse tijdschriften. Opleidingen in fotografie leveren over het algemeen een heel ander soort fotograaf, waarvan het meerendeel paparazzifotografie geen echte fotografie vindt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Paparazzo, Paparazzo Worden, Opleidingsniveau Paparazzo, Scholing Paparazzo, Studie Paparazzo, Bijscholing Paparazzo, Omscholing Paparazzo.

Organisaties waar een paparazzo doorgaans werkzaam is

De Paparazzo werkt in de profit sector, zowel als zelfstandige als wanneer hij echt in dienst is van een roddeltijdschrift. Geld en verkoopcijfers zijn een belangrijk element van zijn functie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Paparazzo, Paparazzo Worden, Opleidingsniveau Paparazzo, Scholing Paparazzo, Studie Paparazzo, Bijscholing Paparazzo, Omscholing Paparazzo.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden paparazzo

Paparazzi zijn vaak eigen baas en hebben een eigen bureau dat de foto's verkoopt. Ze zijn niet scheutig met informatie over hun inkomen. Toch is er wel iets bekend van wat een foto kan opleveren. De eerste foto van de Franse president Sarkozy en zijn vriendin Carla Bruni op vakantie ging voor meer dan €20.000 naar een tijdschrift. Een foto van Brad Pitt en Angelina Joli op het strand leverde €500.000 op. Doornsee foto's van politici en beroemdheden op gearrangeerde momenten kosten tussen de €150 en €200.

Mensen vonden ons op: Salaris Paparazzo, Loon Paparazzo, Wat verdien je als Paparazzo, Salarisschaal Paparazzo, Salarisindicatie Paparazzo, Bonus Paparazzo, CAO Paparazzo, Brutoloon Paparazzo, Nettoloon Paparazzo, Vakantiedagen Paparazzo, Pensioen Paparazzo.

Competenties, skills & vaardigheden paparazzo

 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Initiatief ontplooien
 • Assertiviteit
 • Goed alleen kunnen werken.
 • Lef
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Paparazzo, Vaardigheden Paparazzo, Attitude Paparazzo, Kwalificaties Paparazzo, Competentieprofiel Paparazzo.

Boeken voor het beroep paparazzo

Wil je meer weten over het beroep paparazzo? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je paparazzo bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken paparazzo te komen.

Royally Yours 1 - De paparazzo en de paleiswacht (Royally Yours Serie, Deel 1) | Liz Maverick

Een Kobo Original - Nederlands | E-book | 9789461093301

Dit is het eerste deel van Royally Yours, een Kobo Original-serie van zes delen. Eén dag. Vijf stellen. De meest spraakmakende bruiloft ter wereld. Maar dit verhaal gaat niet over de bruid en bruidegom, de hertogen en hertoginnen, dit verhaal gaat over de...

Paparazzo | Dick Francis

Nederlands | Druk: 6 | E-book | 9789021402673 | 207 pagina's

Het enige wat de zeventienjarige Benedict Juliard ambieert is de steeplechase. Zijn vader George, die zijn zinnen heeft gezet op Downing Street, heeft evenwel andere plannen met hem: bij ontstentenis van een echtgenote wil hij Ben aan zijn zijde, en hij d...

Paparazzo | Dick Francis

Nederlands | Druk: 4 | Pocket | 9789063055257 | 205 pagina's

Paarden, politiek en schandaalpers Het enige wat de zeventienjarige Benedict Juliard ambieert is de steeplechase. Zijn vader George, die zijn zinnen heeft gezet op Downing Street, heeft echter andere plannen met hem: bij gebrek aan een echtgenote, wil hij...

Mensen vonden ons op: boeken voor Paparazzo, Paparazzo ebooks, boek Paparazzo.

Persoonstypen paparazzo

Het succes van de Paparazzo zit hem in lef, doorzettingsvermogen en een gevoel van onaantastbaarheid. Hij is extreem gericht op succes, indien nodig ten koste van anderen, werkt zeer doelgericht en pragmatisch. Hij is overtuigd van zijn kunnen, is energiek en onvermoeibaar. Hij wil de beste zijn en de eerste en de snelste (Succesvolle werker). Hij is een individualist met een krachtige persoonlijkheid en medogenloze trekken. Hij is niet bang om confrontaties aan te gaan, hij zoekt ze zelfs op. Verder is hij assertief en vindingrijk (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Paparazzo, Karakter Paparazzo.

Netwerk paparazzo

Een Paparazzo werkt niet in teamverband, maar soleert. Dit doet hij tussen andere Paparazzi, aangezien het onderwerp van hun foto's vaak de- of hetzelfde zal zijn. Bekende of goede roddelfotografen maken zo ongeveer deel uit van de wereld van beroemdheden - zangers, acteurs - om van alles op de hoogte te blijven. Bij het geplaatst krijgen van een foto heeft een Paparazzo te maken met de fotoredactie van roddelbladen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Paparazzo, Medewerkers Paparazzo.

Is het beroep paparazzo iets voor jou?

Zou je graag paparazzo willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als paparazzo bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Paparazzo, beroepskeuzetest Paparazzo, beroep Paparazzo kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden paparazzo

Paparazzi zijn er al, 'goede' Paparazzi ook en dat zijn er maar weinig. De functie volgt niet op een eerdere functie, noch volgt er een. Dit beroep staat echt op zich. Succes en mogelijkheden worden bepaald door het karakter van de fotograaf. Hoe ver wil hij gaan in het uitoefenen van zijn vak? Gevoel voor scoops en lef zijn hiervoor onontbeerlijk. Hierin kun je nergens ervaring opdoen.

Wanneer een Paparazzo klaar is met zijn doelgroep en connecties heeft in de journalistiek is het misschien mogelijk om werk te vinden in fotojournalistiek. Maar ook hier geldt: er is maar beperkt werk.

Arbeidsmarktperspectief score paparazzo

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep paparazzo. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Paparazzo, Promotie mogelijkheden Paparazzo, Carriere Paparazzo.

Solliciteren op de functie paparazzo

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als paparazzo dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor paparazzo belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als paparazzo. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Paparazzo, CV Paparazzo, sollicitatie Paparazzo.

Interviews met paparazzo

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen paparazzo

 • Roddeljournalist

Vacatures paparazzo

Op zoek naar een nieuwe baan als Paparazzo? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Paparazzo. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Paparazzo is een fotograaf die fotografeert voor roddelbladen. Hij dankt zijn naam aan het gelijknamige personage in Fellini's La Dolce Vita dat nogal agressief en opdringerig fotografeerde. Paparazzi staan bekend om hun bijna gewetenloze fanatisme in het fotograferen van (internationale) beroemdheden in privé-situaties, bij voorkeur in onflatteuze, compromitterende poses of op locaties die voor ophef kunnen zorgen.

Beoordeling Paparazzo

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Paparazzo' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Paparazzo

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep