Paparazzo Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Paparazzo? Lees de functieomschrijving.

Een Paparazzo is een fotograaf die fotografeert voor roddelbladen. Hij dankt zijn naam aan het gelijknamige personage in Fellini's La Dolce Vita dat nogal agressief en opdringerig fotografeerde. Paparazzi staan bekend om hun bijna gewetenloze fanatisme in het fotograferen van (internationale) beroemdheden in privé-situaties, bij voorkeur in onflatteuze, compromitterende poses of op locaties die voor ophef kunnen zorgen. Ze zijn bereid hiervoor ver te gaan; ze breken in, doorzoeken het afval van beroemdheden, achtervolgen ze dagenlang (desnoods de wereld over) en respecteren geen grenzen tussen publiek en privé. Om tot in huiskamers te kunnen doordringen richten zij zich tot de zoomlens.  De combinatie van ophef en nieuwswaarde levert de beste foto op. Paparazzi hebben dan ook een neus voor het localiseren van beroemdheden en zijn uitstekend op de hoogte van wat er speelt in de wereld van celebrities (en politici).

Paparazzi en roddelpers hebben een gecompliceerde relatie met de beroemdheden die zij maken of kraken. Aandacht van de roddelpers is vaak een belangrijke voorwaarde voor het vergaren en behouden van roem. Aandacht van de roddelpers is echter ook irritant en leidt tot privacy-schendingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat in enkele staten de wetgeving rond privacy herzien wordt of is. Dit zal weinig invloed hebben op het functioneren van Paparazzi. Hun werk is een belangrijke bepaler van de opbrengst van een blad. Rechtszaken kunnen makkelijk worden afgekocht. En een Paparazzo (vooral in de VS) kan met dé onthullende foto in één keer binnen zijn.

Fotograferen op een door beroemdheden georganiseerde locatie (zoals het Koningshuis doet) is voor Paparazzo niet erg interessant. Het is dodelijk saai en foto's leveren nauwelijks iets op.

Wil je werken als Paparazzo?

Werk je al als Paparazzo en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Paparazzo worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Paparazzo, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Paparazzo in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Paparazzo
  • Acteur
  • Zanger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Paparazzo

Wat verdient een Paparazzo?

Paparazzi zijn vaak eigen baas en hebben een eigen bureau dat de foto's verkoopt. Ze zijn niet scheutig met informatie over hun inkomen. Toch is er wel iets bekend van wat een foto kan opleveren. De eerste foto van de Franse president Sarkozy en zijn vriendin Carla Bruni op vakantie ging voor meer dan €20.000 naar een tijdschrift. Een foto van Brad Pitt en Angelina Joli op het strand leverde €500.000 op. Doornsee foto's van politici en beroemdheden op gearrangeerde momenten kosten tussen de €150 en €200.

Salarisschaal Paparazzo

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Paparazzo

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Paparazzo

Hoe goed is de toekomst voor de Paparazzo? 

Paparazzi zijn er al, 'goede' Paparazzi ook en dat zijn er maar weinig. De functie volgt niet op een eerdere functie, noch volgt er een. Dit beroep staat echt op zich. Succes en mogelijkheden worden bepaald door het karakter van de fotograaf. Hoe ver wil hij gaan in het uitoefenen van zijn vak? Gevoel voor scoops en lef zijn hiervoor onontbeerlijk. Hierin kun je nergens ervaring opdoen.

Wanneer een Paparazzo klaar is met zijn doelgroep en connecties heeft in de journalistiek is het misschien mogelijk om werk te vinden in fotojournalistiek. Maar ook hier geldt: er is maar beperkt werk.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Paparazzo worden: Opleidingen tot Paparazzo

Hoe word je een Paparazzo? 

Er is geen opleiding nodig voor het uitvoeren van het werk van een Roddelfotograaf. Amateurfotografen kunnen bij wijze van spreke al proberen foto's te slijten aan weekbladen. De bekende pPaparazzo Joop van Tellingen begon op zijn zestiende al bij een nationaal dagblad en werkte daarna voor diverse tijdschriften. Opleidingen in fotografie leveren over het algemeen een heel ander soort fotograaf, waarvan het meerendeel paparazzifotografie geen echte fotografie vindt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Paparazzo

Meer opleidingen Paparazzo

Weet je nog niet of je Paparazzo wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Paparazzo of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Paparazzo

Met wie werkt een Paparazzo samen? 

Een Paparazzo werkt niet in teamverband, maar soleert. Dit doet hij tussen andere Paparazzi, aangezien het onderwerp van hun foto's vaak de- of hetzelfde zal zijn. Bekende of goede roddelfotografen maken zo ongeveer deel uit van de wereld van beroemdheden - zangers, acteurs - om van alles op de hoogte te blijven. Bij het geplaatst krijgen van een foto heeft een Paparazzo te maken met de fotoredactie van roddelbladen.


  • Paparazzo
  • Acteur
  • Zanger
Paparazzo


Organisaties waar een Paparazzo werkzaam is

Waar werkt een Paparazzo meestal? 

De Paparazzo werkt in de profit sector, zowel als zelfstandige als wanneer hij echt in dienst is van een roddeltijdschrift. Geld en verkoopcijfers zijn een belangrijk element van zijn functie.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Paparazzo

Waar kun je het beste werken als Paparazzo? Hieronder vindt je de best door de Paparazzo beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Paparazzo.

Competenties, Skills en Vaardigheden Paparazzo:

Welke competenties heeft een een Paparazzo nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Paparazzo

Wat voor persoonlijkheid heb je als Paparazzo nodig? 

Het succes van de Paparazzo zit hem in lef, doorzettingsvermogen en een gevoel van onaantastbaarheid. Hij is extreem gericht op succes, indien nodig ten koste van anderen, werkt zeer doelgericht en pragmatisch. Hij is overtuigd van zijn kunnen, is energiek en onvermoeibaar. Hij wil de beste zijn en de eerste en de snelste (Succesvolle werker). Hij is een individualist met een krachtige persoonlijkheid en medogenloze trekken. Hij is niet bang om confrontaties aan te gaan, hij zoekt ze zelfs op. Verder is hij assertief en vindingrijk (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Paparazzo


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Paparazzo

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Paparazzo

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Paparazzo

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Paparazzo

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Paparazzo dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Paparazzo belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Paparazzo. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Paparazzo iets voor je?

Zou je graag Paparazzo willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Paparazzo bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Paparazzo

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar