U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een schoonheidsspecialist? Lees de functieomschrijving.

Als Schoonheidsspecialist ben je dagelijks bezig met het verzorgen van gezichten en lichamen van andere mensen. Te denken valt aan ontspannende behandelingen, maar ook de meer cosmetische. En ook mensen met huidproblemen komen naar jou toe voor advies en hulp.

Afhankelijk van de wensen van de klant zul je bijvoorbeeld de huid verzorgen, masseren, make-up aanbrengen, huidproblemen behandelen, cosmetische producten bespreken, lichaamshaar verwijderen, wimpers verven en ga zo maar door. Alles gebeurt in overleg met de klant.

Meestal zul je de behandeling beginnen met het maken van een analyse en het eventueel bespreken van een behandelplan. Het gaat daarin om wat jij de mensen aanraadt. Daarna ondergaat de klant de behandeling en aan het eind verkoop je de klant eventueel nog producten die je op basis van je analyse aan kunt raden. Je weet precies welke producten bij welke huid passen en hoe klachten van klanten kunnen worden opgelost of verminderd.

Mensen vonden ons op: Job Schoonheidsspecialist, Baan Schoonheidsspecialist, Schoonheidsspecialist Worden, Functie-eisen Schoonheidsspecialist, Verantwoordelijkheden Schoonheidsspecialist, Functieprofiel Schoonheidsspecialist, Wat doet een Schoonheidsspecialist, Werken als Schoonheidsspecialist.

Schoonheidsspecialist worden: Opleiding tot schoonheidsspecialist

Om Schoonheidsspecialist te kunnen worden moet je een opleiding in die richting volgen. Er is een opleiding Schoonheidsspecialist (MBO), maar er zijn ook veel cursussen in deze richting.

Tijdens de studie is er niet alleen aandacht voor theorie maar juist ook veel praktijk. Aan bod komen onder andere gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen, cosmetische hand- nagel- en voetverzorging en de bedrijfsmatige kant van het vak. Voeten en handen worden in de praktijk vaar door gespecialiseerde pedicures en manicures behandeld, maar het maakt wel deel uit van het lespakket.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Schoonheidsspecialist, Schoonheidsspecialist Worden, Opleidingsniveau Schoonheidsspecialist, Scholing Schoonheidsspecialist, Studie Schoonheidsspecialist, Bijscholing Schoonheidsspecialist, Omscholing Schoonheidsspecialist.

Organisaties waar een schoonheidsspecialist doorgaans werkzaam is

Een Schoonheidsspecialist werkt binnen de profit sector. Het maakt niet uit of dat binnen een eigen salon of binnen een groter bedrijf is, het geheel is gebaseerd op het maken van winst uit een geleverde dienst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Schoonheidsspecialist, Schoonheidsspecialist Worden, Opleidingsniveau Schoonheidsspecialist, Scholing Schoonheidsspecialist, Studie Schoonheidsspecialist, Bijscholing Schoonheidsspecialist, Omscholing Schoonheidsspecialist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden schoonheidsspecialist

Afhankelijk van je taken en waar je werkt verdient een je als startende Schoonheidsspecialist ongeveer tussen €1370 en €1780 bruto per maand. Wanneer je meer ervaren bent en ook leiding gaat geven over medewerkers op de salon zul je in een salarisrange van €1900 tot €2200 bruto per maand terecht komen.

Verder zijn er alleen de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden. Er wordt vrijwel niet gewerkt met bonussen en andere extra's.

Mensen vonden ons op: Salaris Schoonheidsspecialist, Loon Schoonheidsspecialist, Wat verdien je als Schoonheidsspecialist, Salarisschaal Schoonheidsspecialist, Salarisindicatie Schoonheidsspecialist, Bonus Schoonheidsspecialist, CAO Schoonheidsspecialist, Brutoloon Schoonheidsspecialist, Nettoloon Schoonheidsspecialist, Vakantiedagen Schoonheidsspecialist, Pensioen Schoonheidsspecialist.

Competenties, skills & vaardigheden schoonheidsspecialist

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Financieel bewustzijn
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Schoonheidsspecialist, Vaardigheden Schoonheidsspecialist, Attitude Schoonheidsspecialist, Kwalificaties Schoonheidsspecialist, Competentieprofiel Schoonheidsspecialist.

Boeken voor het beroep schoonheidsspecialist

Wil je meer weten over het beroep schoonheidsspecialist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je schoonheidsspecialist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken schoonheidsspecialist te komen.

Bakens - Examenbundel schoonheidsspecialist | W. van der Straten

meerkeuzevragen ter voorbereiding op de theorie-examens van de kwalificatie schoonheidsspecialist - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789077423394 | 172 pagina's

Bakens - Examenbundel schoonheidsspecialist 1e druk is een boek van W. van der Straten uitgegeven bij Syntax Media. ISBN 9789077423394 De meerkeuzevragen in dit boek zijn gericht op de theoretische onderdelen van de deelkwalificaties Schoonheidsspecialist...

Mijn Salon | Olaf van Dam

ondernemershandboek voor de schoonheidsspecialiste - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789081689908 | Buurman en Buurman | 68 pagina's

Ondernemershandboek voor de schoonheidsspecialiste. Het biedt marketing handvatten, voorbeelden, kritische vragen en een case. Alles salonspecifiek. Waarmee de lezer in staat zal zijn om de juiste keuzes te kunnen maken voor een meer succesvolle schoonhei...

Mensen vonden ons op: boeken voor Schoonheidsspecialist, Schoonheidsspecialist ebooks, boek Schoonheidsspecialist.

Persoonstypen schoonheidsspecialist

Het beroep van Schoonheidsspecialist is een verzorgend beroep. Je bent steeds weer bezig het gezicht en lichaam van anderen in de gewenste conditie te brengen. Je moet dit natuurlijk wel willen doen, dus het zorgen moet in je zitten. Een warme en vriendelijke persoonlijkheid stelt de klant op zijn of haar gemak en maakt jouw behandeling voor diegene een aangename ervaring (Gever).

Maar hoe lief en leuk je ook wilt zijn tegen de mensen, eerlijkheid is wel belangrijk. Als mensen met bijvoorbeeld een huidprobleem bij je komen heeft het geen zin te vertellen dat het wel meevalt, ze willen dan gewoon goed en eerlijk advies (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Schoonheidsspecialist, Karakter Schoonheidsspecialist.

Netwerk schoonheidsspecialist

Afhankelijk van waar je staat in het werk krijg je met verschillende mensen te maken. Je hebt aan de ene kant de klant waar je dagelijks mee te maken hebt. Je hebt een leidinggevende boven je die, afhankelijk van je functie, een Schoonheidsspecialist is of een rayonmanager uit de cosmeticabranche.

Tevens krijg je te maken met diverse vertegenwoordigers uit de cosmeticabranche die graag willen dat je hun product in de salon gaat gebruiken. Zij zijn ook uiteindelijk je leveranciers van alles wat je op de werkvloer gebruikt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Schoonheidsspecialist, Medewerkers Schoonheidsspecialist.

Is het beroep schoonheidsspecialist iets voor jou?

Zou je graag schoonheidsspecialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als schoonheidsspecialist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Schoonheidsspecialist, beroepskeuzetest Schoonheidsspecialist, beroep Schoonheidsspecialist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden schoonheidsspecialist

Er zijn meer dan voldoende vacatures beschikbaar voor de functie van Schoonheidsspecialist. Beautysalons, sauna's en klinieken werken allemaal met Schoonheidsspecialisten.

Je zult mogelijk starten in de functie van startend Schoonheidsspecialist waarna je door kunt groeien naar een meer leidinggevende functie binnen de salon. Wanneer het een op zichzelf staande salon is heb je dan het plafond binnen het bedrijf bereikt en kun je alleen het bedrijf nog laten groeien of overstappen. Is het een groter bedrijf dan staat daarboven mogelijk nog de functie van rayonmanager en eventueel hoger management. Ook binnen een kliniek dan wel een saunaresort zijn er nog hogere functies, waarbij je dan wel steeds minder uitvoerende taken zal hebben.

Arbeidsmarktperspectief score schoonheidsspecialist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep schoonheidsspecialist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Schoonheidsspecialist, Promotie mogelijkheden Schoonheidsspecialist, Carriere Schoonheidsspecialist.

Solliciteren op de functie schoonheidsspecialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als schoonheidsspecialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor schoonheidsspecialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als schoonheidsspecialist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Schoonheidsspecialist, CV Schoonheidsspecialist, sollicitatie Schoonheidsspecialist.

Interviews met schoonheidsspecialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen schoonheidsspecialist

Vacatures schoonheidsspecialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Schoonheidsspecialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schoonheidsspecialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Schoonheidsspecialist ben je dagelijks bezig met het verzorgen van gezichten en lichamen van andere mensen. Te denken valt aan ontspannende behandelingen, maar ook de meer cosmetische. En ook mensen met huidproblemen komen naar jou toe voor advies en hulp.

Beoordeling Schoonheidsspecialist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Schoonheidsspecialist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Schoonheidsspecialist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik hoor steeds van de gemeente en van het Uwv dat er geen werk is als schoonheidsspecialist. Hoe kan dat?

Door: Alma

beste allen wat is de uurloon van een schoonhiedspecialist.

Door: sonja

Belangrijk is natuurlijk,ervaring en kwaliteit.Reken tussen de 15 en 20 Euro.H.gr.

Door: Marja

Ik ga een schoonheidssalon starten in een kapsalon wat al bekend is. Ik heb leiding over de schoonheidssalon mijn baas doet de financiën. Hoe veel kan je hier voor vragen per maand/ uur loon? 

Door: Samantha

Reageer op dit beroep