U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Slager

Slager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een slager? Lees de functieomschrijving.

Een Slager is een expert op het gebied van vlees en soms ook gevogelte. Een Slager kan zelfstandig ondernemer zijn, maar kan ook in loondienst werken bij een grote slagerij. Een ondernemer met eigen zaak zal vanzelfsprekend meer verantwoordelijkheden hebben dan een Slager in loondienst. In grote slagerijen slacht de Slager de dieren. Kleine Slagers die zelfstandig ondernemers zijn krijgen het vlees aangevoerd.

Een Slager verwerkt het vlees in de slagerij tot eindproduct voor de consument. Het vlees wordt in grote stukken aangeleverd, waarna de Slager het vlees bewerkt en proportioneert voor de verkoop.

Bepaalde vleesproducten worden in de slagerij gemaakt, zoals worst of gehakt. De Slager maalt het vlees met speciale machines en voegt ingrediënten toe, bijvoorbeeld kruiden. Voor het vullen van worst gebruikt de Slager een stopmachine. De Slager is tevens verantwoordelijk voor de inkoop van producten en het beheer van de voorraad. Hij weet precies hoe lang de producten houdbaar zijn en zorgt ervoor dat er alleen verse producten in de winkel liggen. In de winkel helpt de Slager klanten door het wegen en verpakken van de producten. Ook adviseert hij klanten wanneer nodig over bijvoorbeeld de bereiding van het vlees.

Uiteraard is de Slager op de hoogte van hygiënevoorschriften en leeft deze nauwkeurig na. Hij is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de werkplek, materialen en machines.

Veel Slagers zijn tegelijk ook traiteur. Dit houdt in dat men ook kant en klare producten zoals soep, stamppot op quiches verkoopt. Een Slager-traiteur bedenkt en bereidt deze producten. Wanneer een Slager zelf ondernemer is stelt hij zelf het assortiment samen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de wensen van de klanten.

Mensen vonden ons op: Job Slager, Baan Slager, Slager Worden, Functie-eisen Slager, Verantwoordelijkheden Slager, Functieprofiel Slager, Wat doet een Slager, Werken als Slager.

Slager worden: Opleiding tot slager

Om te gaan werken als Slager kan men de opleiding Vakbekwaam Medewerker Versdetailhandel (Slager-Traiteur) volgen. Dit is een MBO niveau-3 opleiding. Daarna kan eventueel de opleiding Ondernemer Slagerij (MBO niveau-4) gevolgd worden. Deze opleiding is meer gericht op leidinggeven binnen het slagersbedrijf en bereidt voor op ondernemerschap.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Slager, Slager Worden, Opleidingsniveau Slager, Scholing Slager, Studie Slager, Bijscholing Slager, Omscholing Slager.

Organisaties waar een slager doorgaans werkzaam is

Een Slager is werkzaam in een slagerij. Dit kan in loondienst zijn of in een eigen slagerij zijn waarbij hij tevens ondernemer is. Vaak zijn er in de slagerij ook verkoopmedewerkers werkzaam die de producten aan de balie verkopen.
 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Slager, Slager Worden, Opleidingsniveau Slager, Scholing Slager, Studie Slager, Bijscholing Slager, Omscholing Slager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden slager

Het salaris van een Slager is afhankelijk van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden die hij of zij heeft binnen het slagersbedrijf. Ook het aantal werknemers waaraan een Slager leiding geeft is van invloed op de salarisbepaling. Daarnaast bestaat er een koudetoeslag voor het werken in gekoelde ruimten, overwerktoeslag en een avond-/nachttoeslag. 
 

Mensen vonden ons op: Salaris Slager, Loon Slager, Wat verdien je als Slager, Salarisschaal Slager, Salarisindicatie Slager, Bonus Slager, CAO Slager, Brutoloon Slager, Nettoloon Slager, Vakantiedagen Slager, Pensioen Slager.

Competenties, skills & vaardigheden slager

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Creativiteit
 • Accuratesse
 • Resultaatgerichtheid
 • Praktische instelling
Mensen vonden ons op: Kennis Slager, Vaardigheden Slager, Attitude Slager, Kwalificaties Slager, Competentieprofiel Slager.

Boeken voor het beroep slager

Wil je meer weten over het beroep slager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je slager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken slager te komen.

De ramp | Kees Slager

Nederlands | Druk: 10 | Paperback | 9789046705933 | 560 pagina's

In De ramp gaat Kees Slager in op de oorzaken en de gevolgen van de tragedie die zich in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 afspeelde: Nederland werd door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis getroffen. Een springvloed zette Zeel...

Grammatica Spaans | Emile Slager

Helder en uitgebreid naslagwerk - Nederlands | Druk: 14 | Paperback | 9789000341009 | 368 pagina's

Grammatica Spaans 14e druk is een boek van Emile Slager uitgegeven bij Prisma. ISBN 9789000341009 De Prisma Basisgrammatica's behandelen de grammaticale grondbeginselen van een taal. Op de linkerpagina vind je duidelijke uitleg, op de rechterpagina kun je...

Zeeuwse Vrouwen | Kees Slager

Nederlands | Druk: Heruitgave | Paperback | 9789079875023 | 154 pagina's

Zeven Zeeuwse vrouwen vertellen in dit boek het verhaal van hun eigen leven. Gewone vrouwen, die zich op het eerste gezicht in niets onderscheiden van andere vrouwen, maar tegelijkertijd ook bijzondere vrouwen, aan wie het leven niet ongemerkt voorbij is ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Slager, Slager ebooks, boek Slager.

Persoonstypen slager

De Slager is een echte doener en werkt hard om zijn doelen te realiseren. Hij gedreven, doelgericht en efficiënt. Ook een Slager moet hard werken om zijn klanten tevreden te houden en goede producten aan te bieden (Succesvolle werker).

Als Slager en Traiteur is het belangrijk om originele en kwalitatief goede producten en gerechten aan te bieden. Hiervoor dient een Slager-traiteur origineel te zijn. Hij is niet bang op te vallen en is creatief. Als Slager-traiteur is dit soms nodig om je te onderscheiden en originele, steeds nieuwe producten in het assortiment op te nemen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Slager, Karakter Slager.

Netwerk slager

Wanneer een Slager zelf niet achter de toonbank staat, staat hier vaak een speciale verkoopmedewerker. De Slager werkt hier nauw mee samen. Zo licht hij de verkoopmedewerker in over bijvoorbeeld de ingrediënten van bepaalde (bereide) producten of over de bereidingswijze van producten, zodat de verkoopmedewerker met de informatie de klanten van dienst kan zijn. Soms staat de Slager zelf achter de toonbank en heeft deze dus rechtstreeks contact met klanten. Wanneer een Slager in loondienst werkt staat hij onder het gezag van de ondernemer. De ondernemer bepaalt bijvoorbeeld welke vleessoorten hij wil verkopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Slager, Medewerkers Slager.

Is het beroep slager iets voor jou?

Zou je graag slager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als slager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Slager, beroepskeuzetest Slager, beroep Slager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden slager

Als Slager in loondienst is het mogelijk om zelf een slagerij te beginnen en zo ondernemer te worden. Ook is het mogelijk om als Slager uit te breiden naar Slager-traiteur met een uitgebreid assortiment en zo meerdere kant en klare producten aan te bieden.

Slagerijen moeten het steeds vaker afleggen tegen de vleesafdelingen in de supermarkt. De omzet van slagerijen is dan ook in 2010 wederom gedaald. Het aantal banen in deze branche blijft echter redelijk stabiel.

Arbeidsmarktperspectief score slager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep slager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Slager, Promotie mogelijkheden Slager, Carriere Slager.

Solliciteren op de functie slager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als slager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor slager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als slager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Slager, CV Slager, sollicitatie Slager.

Interviews met slager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen slager

Vacatures slager

Op zoek naar een nieuwe baan als Slager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Slager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Slager is een expert op het gebied van vlees en soms ook gevogelte. Een Slager kan zelfstandig ondernemer zijn, maar kan ook in loondienst werken bij een grote slagerij. Een ondernemer met eigen zaak zal vanzelfsprekend meer verantwoordelijkheden hebben dan een Slager in loondienst.

Beoordeling Slager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Slager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Slager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik wil een spreekbeurt maken maar ik kan geen goede informatiebronnen vinden?

 

kan iemand mij helpen

Door: bram

Hallo Bram,kijk eens op slagers.nl Sucses

Door: Ben

En Bram,hoe was de spreekbeurt?

Door: slager

Reageer op dit beroep